Ще изгубя любовта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ще изгубя любовта
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 2466 пъти
Ще изгубя едиствения човек, които обичам, само защото не мога да си намеря постоянна работа. Той ме притиска сякаш всичко е толкова лесно, искал да сме семейство и да живеем заедно, ама когато съм си намерила работа, аз все още съм студентка, но не можел само той да работи, за да сме семейство трябва и аз да работя. Аз го разбирам, че е трудно с една заплата, но аз се опитвам да си намеря работа и не се получава. Виновна ли съм, че не ме вземат на работа, ходя на интервюта и не става, толкова много съм отчаяна, че незнам какво да правя. Обичам го много, но знам, че всичко ще свърши скоро и съвсем ще се депресирам. На него му тежи, че работи само аз и не веднъж е правил сметка, кои колко пари е давал за нещо.
Ж НА 21 ГОДИНИ

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 78fb4eb740
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мила, зарежи го този. На това ли му викаш любов?
Любов е, когато си с някого в добро и лошо! Ти си студентка, на теб на първо място трябва да ти е следването. Сигурно родителите ти помагат, а и с разни работи си изкарваш достатачно за живот, какво иска той от теб? На 21 г. и като студентка и без това не ти е времето да правиш семейство. Завърши си, тогава ще те вземат на работа. Проблемът е, че дори да си задочно, хората трябва да те пускат за лекции и изпити. Не всеки работодател може да си го позволи.
Явно приятелят ти не е висшист и го е яд на теб. Това не е любов, вярвай ми. Надявам се дори да те зареже, 100% съм сигурна, че ще си намериш нормален мъж. Замисляла ли си се иначе, на какво ще те направи този, когато минеш в майчинство и практически никакъв доход не му носиш. Време е българките да се научим, че не сме робини на мъжете. Майките ни достатачно се гърчиха в работа, домакинство и мизерии, нека ние поне да направим нещо повече от живота си, а това значи и да имаме истински мъже до себе си. Никога не бих била с мъж, който не може да издържа сам семейството си. За мен дохода на жената е за спестявания, за повишаване на стандарта на семейството като цяло, но ако мъжът не изкарва за сметките и за храна, какво семейство иска да има? Женският доход е несигурен - две деца са 4 години майчинство с мизерен доход, после ако се разболее дете, пак жената лежи по болници и може да загуби и работата си. Жените печелят средно 30% по-малко от мъжете. Да не говорим, че за студентите като цяло е много трудно да си намерят постоянна работа. Който няма разбиране за партньора си в такава ситуация, каква любов изпитва към нея?

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: df8404e7aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом не работиш, значи родителите ти ти дават пари за месеца, предполагам не те издържа той. Тогава не виждам какъв е проблема. Обясни му, че правиш всичко по силите си, но все пак не зависи само от теб.


ТТ

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3b5d3f530c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да го духа му кажи

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9ab6976975
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, Авторке! От всичко написано т отеб видях "На него му тежи, че работи само аз и не веднъж е правил сметка, кои колко пари е давал за нещо. " Само това! Колко и както и да ти звучи- зная, че е трудно и то много трудно, но при вас любов не виждам. Виждам, че той иска взаимопомощ- още повече се дразна на момчета или мъже, които правят сметка и броят стотинките на жените си/приятелките си/. Някои ще кажат, че е трудно- да трудно е! Трябва взаимопомощ в семейството- но това не ми харесва... По въпроса за работата. Предполагам, че си 2-ри или 3-ти курс студентка. Зависи от специалността, колко пъти и как са ти лекциите, но работа може да си намериш- все пак си млада и не за друго, а за собствено самочувствие. Така, че и ти дерзай, но да не ти е идеята, че това ще ви направи семейство- НЕ това няма д ави направи семейство, после ще се изтъкват други причини, а и не обичам мъж да е ковчежник, а в твоето описание така ми изглежда. Семейна съм- работя, но съпруга ми винаги ме е карал да мисля, че аз държа парите и правя сметките ха ха ха, но когато се налага нещо и наистина имаме нужда от пари и непредвиден разход/средно статистическо българско семейство сме/парите или решенията ги е вцемал той. Та нали той е мъжа- така и уважението му винаги съм го имала- защото зная, че той е моята упора, а аз съм ключа към нашият дом и отговорник за децата.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3479939abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Щом се стигнало до кръчмарски сметки вече няма чуства и обич. Хектор

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c5741c3266
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако това е основателна причина за него да те изостави-БЯГАЙ ДАЛЕЧ!!! Кажи на тоя недодялан смешник че по принцип мъжа работи и издържа семейството, от теб се иска да е чисто, топло и сготвено. Не си длъжна да работиш. Много се изхитриха мъжете хем прислужница, хем секс, хем и пари да носи

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c7a73e7f63
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако един мъж ТЕ ОБИЧА ИСТИНСКИ-никога, ама НИКОГА не би поставял финансови условия, за да сте заедно. Да не говорим, че не би коментирал кой какви пари е давал от двама ви.
Май имаш сметкаджия, дребнав и пресметлив мъж до себе си.
Когато съпруга ми ми предложи брак бях безработна, а той с минимална заплата. Това е ИСТИНСКАТА ОБИЧ-НЯМА УСЛОВИЯ ПРИ НЕЯ!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f2bb001629
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторката благодаря много на номер 1 и номер 4 бих искала да се свържа с вас лично

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 102107536e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз съм мъж и ще кажа на младата жена, споделила тази история: "Бягай много бързо и много, много надалеч... и оттам си го обичай, ако не става иначе".
Доста точно ще предположа какво ще се случи и да си намериш работа - ще има едно нескончаемо натякване, че изкарваш, например по-малко или недостатъчно... и т. н. Най-вероятно в един момент ще започнеш да плащаш домашните сметки, сметката в ресторант. Дори само това, което си споделила е ужасно унизително за мен като мъж.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9ab6976975
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, Авторке, аз съм №4 модераторите ми трият коментара, защото ти искам мейл да ти пиша на лични. Вече ти казах мнението си- за мен такива мъже само носят панталони и винаги искат и искат. Това не е твоя човек и колкото по- малко искаш и повече даваш- винаги ще си виновна, та дори и за войната в пирсийския залив или за положението в Алжир. Така, че бягай с 200 и в обратна посока- ще срещнеш истинския и най- подходящият за теб мъж. Успех!

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 38c8b28b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Интересно...
Как много "знаят" всички, които те съветват, а по-мъдри хора са го казали - там, където бедността влиза през вратата, любовта излита през прозореца. Просто не е възможно, когато на човек му е мъчително стегнато около шията продължително време, да се къпе в слънчевите лъчи на любовта. Нищо достойно няма в това постоянно да си броиш стотинките, защото ТАКА СЕ НАЛАГА, нито да се чудиш как да връщаш заеми, нито как да спреш да се потиш и червиш пред онези, които си излъгал или забавил плащане.
ЗАЩО МИСЛИШ, че няма нито един влюбен клошар, защо дори няма нито един клошар с хармонична връзка???
Разликата между беден човек и клошар вече е толкова тънка, че не може да се каже вече кой има повече.
Защото положението в семействата с малки доходи също е скотско, непрекъснато става въпрос за оцеляване.
Аз в момента живея със семейството си без лишения и виждам ОГРОМНАТА РАЗЛИКА от времето, когато живеех в най-големите кризи с родителите ми и после с родителите на мъжа ми. Просто такова унижение няма на този свят - да ти се налага да броиш не стотинки, ами трохи, да нямаш право на нищо и непрекъснато да се чудят всички какво откъде да се вземе, за да се избута и тоя месец.
Това са годините, в които съм била свидетел на такива дрязги и семейни войни, каквито днес няма как да видя, когато вече нямаме затруднение.
Само че, въпреки моето подобрено положение - виждам как все повече и повече хора в умиращата ни страната ни са на това дередже. Наистина бедността унищожава любовта, с пълна сила.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5c0a1de770
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Aвторката към номер 13 за жалост си прав любовта и парите в днешно време вървят рака за рака

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1ba7be3da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Към номер 1: Доходът на жената бил за спестявания, така ли ? Тя да си кътка паричките, а той да опъва бастуня ? Искам да погледна в очите на този мъж, който допуска това. Най-вероятно такива мъже или са прекалено напред с материала и не ги интересува (което е голяма грешка, защото пиклите до тях се разглезват или почват да не ги уважават, независимо от социалното им положение, както и те не уважават жените си) или жената ги заблуждава относно финансовото си състояние. В Бантустания разбирам, че за някои женички е много гот' хем да си къткат парата, хем ония смотаняци мъжете да ги издържат за всичко, хем пък женичката да го строява в три редици...За такива мъже правилната дума е - СМОТАНЯК от висша класа, приятелко. 'Щото женчиката в такава връзка се готви да удари следващия смотаняк... И така нататък и така нататък. Доходът на едно семейство трябва да бъде достояние и на двамата, а не 'ония да изкарва парата с триста зора (и тя милата се оплаквала, че нема секс, ами то нема секс, щот' цел ден мисли как да си начеша крастата, а оня е утрепан от мисли и неволи как да искара пара), а убавицата да спестява пари ЛИЧНО от донесените вкъщи ! Такова поведение е характерно за ПАРАЗИТНИТЕ ВРЪЗКИ. Заповядайте на паразитните връзки, ако желаете да си си"купите" такава...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 78fb4eb740
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Номер 15, нещо не си ме разбрал

„За мен дохода на жената е за спестявания, за повишаване на стандарта на семейството като цяло, но ако мъжът не изкарва за сметките и за храна, какво семейство иска да има? “
Имах предвид, че не бива да се разчита на дохода на жената като цяло, той да е само в един плюс за СЕМЕЙНИЯ БЮДЖЕТ. И спестяванията, и почивките са СЕМЕЙНИ, тоест са и за мъжа. Жените просто сме тези, които взимат майчинства и гледат болни деца, а и сме по-зле платени. Ако мъжът може сам да изхранва едно семейство, то доходът на жената може да бъде спестен за СЕМЕЙСТВОТО, за да има бели пари за черни дни - при болест, събиране за семейно жилище, кола, а и да се отиде на почивка и да се платят извънредни разходи - първи учебен ден, зъболекари.
Ние с мъжа ми правим така - той си има своя сметка, от която кеш ми дава пари за сметки и за храна. Аз си имам своя сметка, от която също понякога купувам харана, неща за децата, но най-вече просто си знаем, че имаме заделени пари. И той иначе си спестява от парите, които изкарва, но с тях теоретично можем да живеем добре като семейство. Моят доход се явява спомагателен, но за мен той издържа семейството.

„Доходът на едно семейство трябва да бъде достояние и на двамата“
Напълно съм съгласна - всеки може да тегли пари от сметката на другия при проблем, както и ако се случи нещо знаем, че разполагаме с ОБЩИ ПАРИ.
Мъжът ми обаче изкарва много повече пари от мен и е решил да си купи къща (имаше и преди спестявания), която ще запише на негово име (имаме предбрачен договор). За мен това е справедливо. На мен ми предстои тази година да изкарвам доста добри пари, които ще заделя пък за апартамент, който да даваме под наем и да си изкарваме допълнително доходи. Да, на пръв поглед всеки върши своите си работи, но изобщо не е така в действителност. Водим си и семейно счетоводство и знаем, къде отива всяка стотинка. Той ми знае парите, аз неговите също и си живеем много добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker