Самозалъгвам ли се, че съм влюбена? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Самозалъгвам ли се, че съм влюбена?
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2042 пъти
Ще последват и още въпроси като- "Всъщност необходимо ли ни е да сме влюбени, за да сме щастливи в една връзка? ", ''Колко трае любовта? '' и тн.

Имам чувството, че или придавам твърде много значение на дадения въпрос, или съм права, че съм си създала илюзията, че съм влюбена.

Но реално ако съм я създала, това значи, че никога досега не съм обичала, жалко...

Сега към проблема конкретно- ако поддържам връзка без реално да съм влюбена, има ли смисъл? Или такава връзка е обречена на провал??

Знам, че вариантът твърде много да се вглъбявам в това, е минимален, тъй като минимум по 9 часа на ден съм заета с работа, т. е. реално не ми остава време да ги мисля тези неща толкова...

Накратко, това, което се случи- в началото бях много щастлива, но дойде момента, в който ми е скучно и не възприемам този човек, както преди.

Също така, нито аз, нито той сме запознати със сферите, в които работим, и ето че момента явно е настъпил, в който това ще има значение...

Но да се разделя с човек така лесно, защото ми е скучно ми се струва безотговорно, точно защото може да е нещо временно и не искам да нараня отсрещната страна / макар че евентуално раздяла може да се случи/.

Изведнъж, наистина изведнъж се изпари онова чувство, моля за мнения на хора, на които им е позната донякъде тази ситуация, и на други разбира се, които смятат, че могат да ми обяснят това състояние по-добре, защото на мен нищо не ми е ясно.

Анонимна

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8497ff14cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напиши поне на колко си години, колко ви е разликата. Това не е маловажно. Едно е да си на 15, друго на 25, трето на 35. Състоянията във определена възраст се различават, ако ми следиш мисълта. Генерално не е необходимо да си влюбена за да си щастлива, любовта трае дотолкова дооклкото ти си отворена за любов, и накрая ако поддържаш връзка без да си влюбена това ще рефлектира върху човека отсреща и най-вероятно той сам ще се оттегли, освен ако и той не е влюбен. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 14fc85d163
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Свикнала си с този човек, възприемаш го като приятел, като човек, който познаваш от цяла вечност, но няма страст... Според мен си изстинала към него, или в момента не ти е до любов. Има и такива моменти, при всички. Изчакай няколко седмици, или месец, и виж дали искрата между вас отново ще пламне, дали отново ще го желаеш и обичаш. Ако това стане, значи още имаш чувства. Ако не стане, значи сте се изчерпали, научила си всичко от него, познаваш го добре, но ти трябва нещо ново и вълнуващо... Времето ще покаже дали го обичаш още.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a5f8db41a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Влюбеността и любовта са 2 различни неща. През първото преминава почти всеки. Влюбването, най-общо казано е състояние, при което виждаме себе си в другия. При влюбването разума отсъства, а всичко е емоция. Тогава дори се отделят химически вещества в мозъка, към които някои хора стават зависими. Когато човек е влюбен не забелязва или по-скоро не обръща внимание на недостатъците на човека, в който е влюбен. Напълно възможно е дори изобщо да не подозира какъв е всъщност другия (това и обяснява защо много често жени се влюбват в пълни идиоти, а мъже си губят ума заради някоя курва да речем). Когато обаче влюбеността си отиде (а това неминуемо се случва) настъпва рутина във връзката (някои неправилно наричат това изчерпване). Тогава вече отчетливо разбираме какъв е всъщност другия. И тук е разковничето, тоест тук е ролята на любовта, която или ще дойде или няма да дойде. Ако след периода на влюбването, което може да трае от месеци до години, в зависимост от развитието на връзката, не дойде трайната любов, тогава настъпва отчуждение, равнодушие, безразличие, а понякога дори и омраза към довчерашния обект на чувствата ни (на влюбеността ни). При любовта приемаме другия до нас с всичките му недостатъци. Някои клиширано казват, че любовта е сляпа, но това не е вярно. Любовта не е сляпа, сляпа е влюбеността. Любовта е наясно с всичко за другия и го приема такъв какъвто е. Много съвременни хора не са я познавали никога, просто защото тяхната влюбеност никога не се е преобразувала в истинска любов! Това е и причината за разпадането на връзките и браковете днес, за множеството изневери, разводи и страдащи деца. Принципно, хора, които търсят винаги силните емоции, характерни за началните етапи на една връзка, винаги попадат в един и същи капан, тоест винаги се отегчават след време (година, 2, 3, 5 и т. н. ). Те не могат да постигнат трайно щастие и обричат себе си на постоянно търсене. Такива хора в повечето случаи изневеряват или просто слагат край на връзките и браковете си дори след доста години. Те просто не умеят да обичат истински, самоотвержено, без да дирят своето във връзката на всяка цена.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3271db5adc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката- номер 3, този коментар го виждам за 3 път, спри да копираш едно и също нещо в различни теми, това си е твое виждане, ок, но просто ми изглежда налудничаво да го изказваш чрез копи-пейст постоянно....
До номер 1- на по 20 сме.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker