Как да постъпя, искам съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да постъпя, искам съвет
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 2115 пъти
Привет на всички :))
Искам да споделя тук един проблем, който ми тежи.
Става въпрос за пари :))
Живея с моя приятел от 2 години и всичко между нас върви страхотно! Никога не съм се чувствала по-щастлива до сега. Той е от по-малък град и тук, в моят град живеем на квартира. В началото, когато когато дойде той започна работа в една фирма, където вземаше прилична заплата и си подредихме живота, така да се каже. Но забелязах, че е леко прахосник, бохем :)) Пушеше цигари, наистина не се съобразяваше с разходите. Но, пак казвам можехме да си го позволим. Когато заживяхме имах малко спестени пари-ок. 2000лв. Не съм му казвала за тези пари, но ако се случеше да ни трябват за нещо пари, винаги съм вземала от тях.
В момента приятелят ми работи на друго място, на значително по-скромна заплата, не пуши и стана съвсем различен. Стана отговорен, вече дори спестява малки суми, харчи разумно и преценява харчовете си.
Скоро решихме да си вземем нещо по-голямо-кола. За сумата която ни трябва най-вероятно ще теглим кредит. Но аз бих искала да помогна със спестените си пари, за които той изобщо не знае. Сумата е съвсем скромна-1000лв., но не знам какво адекватно обяснение да му дам за тези пари. Не искам да помисли, че го лъжа и подобни, знам че ще го нараня. Ако може някой да помогне :)) много бих се радвала.
Не мога да кажа и че е сума, дадена от роднини, тъй като единствените живи роднини са родителите на баща ми, а баща ми също ще участва в покупката на колата...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 76ad3ad0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само искам да ти кажа, че си много свестно момиче...

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: d2c0f81177
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съветвам те да не даваш от тези пари за колата, но кажи на приятеля си, че имаш едни 1000 лв. за черни дни - ако се разболеете или нещо стане (висока сметка за ток ха ха) да имате пари.
Можеш и да не му казваш де, твои пари са си, но продължавай да взимаш от там, ако ви трябват. Виж, 1000 лв. са малко пари, няма какво да го въртим. Ако имаше 100 000 лв. и на сметката тайно, тогава е тъпо, но 1000 лв. са нищо, тези пари трябва човек да си има като „бели пари за черни дни“. Можеш да помогнеш малко за колата, но ако утре се разболеете или нещо непредвидено се случи, от къде пари?
Пак мама и тати ли?
Върни дългосрочно парите, които баща ти дава за колата. Големи хора сте все пак. Не е редно да разчиатате на родителите си. Когато един ден решите да имате деца, кой ще ви ги храни?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 60646c55bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Изобщо не си прави труда да го льжеш. Честно момиче, като теб и най-добрата льжа да и се каже - пак ще се провали.

ПС: Луди ли сте бе, заеми да теглите - един пьт влезеш ли в този клуб, няма излизане :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a5a0372f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не теглете кредит за кола. Не му давай нищо, защото ще последват скандали... Повечето мъже теглят кредити за ултра скъпите коли, което за мен е тъпо, защото ако й стане нещо на колата, после ремонта й вероятно ще е скъп, или пък изобщо и ремонта няма да й помогне, и ще трупате борч след борч. Опитай се да го разубедиш и да не тегли кредит... за каквото и да било, банката не е приятел никому. Нали се сещаш, че ако колата струва към 5000лв, после трябва да върнете двойно, като се взема в предвид в какви времена живеем в БГ.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 364a30087a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Най-глупавото нещо е да теглиш кредит за кола. Какво е колата - куп ламарини. Миг невнимание и си я ударил или друг се разсеял и те ударил. А кредита си тече, лихвите се трупат и накрая се оказва че си върнал двойно на това, което си изтеглил. Само комплексирани селяци се набутват със заеми за кола, при това вероятно е и втора употреба, което пък прави "сделката" съвсем балъшка.
Моето мнение е да си пазиш паричките без да му казваш, ако имаш възможност си заделяй още към тях, пак без той да знае. Щото мъжете в днешно време не са стока - днес е луд по теб, утре ти тегли шута и хуква по нова фуста. Тъй - лИбовта си е лИбоФ, ама човек трябва да мисли два хода напред и да е подготвен за песимистичния вариант. Пък ако е рекъл Господ всичко да е цветя и рози - нищо не губиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker