Обърканото момиче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121207)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Обърканото момиче
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 1885 пъти
Здравейте, реших и аз да споделя не бих казала проблем, ще го нарека кръстопът, в който се намирам в момента. На 22 години съм, преди няколко месеца приключих 4 годишна връзка, трудно е наистина но с времето се свиква с всичко. В момента приятелят ми е на 38 години. да доста по голям от мен. Разведен с една дъщеря, която живее при майка си, не мога да кажа лошо за него, всичко е хубаво и спокойно с него, от 2 месеца някъде променихме темите на разговор, започва да намеква за бебе, за семеен живот. Близките ми са с много различни мнения едни казват недей млада си още за дете и семейство, други казват щом искаш да бъдеш с него и го обичаш не се колебай, децата са голяма награда. Объркана съм много, моля ви дайте съвет! Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 43b24926aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз мисля като близките ти. Имаш време. Наблегни на учене и работа, ако не учиш. И твоят приятел е още млад - като мъж може да ти направи дете и след 5 г.
Наслади се сега на младостта, правете почивки заедно като двойка и се опознайте - поживейте 2-3 г. заедно МИНИМУМ. Той вече е направил грешката да прибързва с тези неща. Ако трябва му го напомни. Изчакай поне до 25 г. Иначе лошо няма, че е разведен. Аз съм втора съпруга на такъв мъж и проблеми сме нямали с това, но изчакахме със своите деца точно заради моята ниска възраст. Чак след 8 г. връзка и 3-4 г. живот заедно се осмелихме да имаме деца и да се оженим. Ти имаш това време. Убеди го да намали оборотите и да я кара по-предпазлво този път. По-добре е и за двама ви!
П.П. За един развод винаги има две виновни страни. Само в една връзка над 3 г. започваш да виждаш недостатаците на партньора си и или да го обичаш такъв какъвто е или го напразваш. Ако се случи второто и имате деца е трагично, разбираш ли? Затова и те съветвам особено с разведен мъж или с мъж без сериозни връзки да внимаваш - поживей с него, виж го какво представлява и тогава създавай семейство, ако го обичаш въпреки недостатаците му.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 34ca804f51
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз ми е много интересно тия връзки ас си правя една проста математика сега си на 22 той на 38, след 20 години ти ще си на 42 а той на 58 на тебе ще ти се ходи по дискотеки, кафета, забавления и т. н. а той ще си мисли за пенсия човека няма ли толкова маже на близки години около твойте, в това число и мойте аз съм на 24 и имам няколко познати с подобни връзки приятелки. Не съм забелязъл да са особенно щастливи, просто си мислят за различни неща двамата (тя и той), на единя още му излизат пъпки от неспокойните хормони а на другия както се казва му е "минала кушията".

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 43b24926aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Хайде-хайде, номер 2 - пак почнахме с общите сметки. Всичко си е до човек. Има си всеки свои характер и манталитет. Мъжът ми е много по-възрастен от мен, а той е човекът, заради който водим толкова динамичен начин на живот. Братовчед ми е с 18 г. по-млад от мъжа ми, а на ски пистата не може да го стигне и дори се отказа да кара с него по средата на деня.
На 58 г. никой в днешно време не мисли за пенсия. Да напомня - пенсионната възраст е 65-67 г. Я стига с предрасъдаци! Днес живеем с поне 10 г. по-дълго от преди 30 г. да кажем. Моите родители например са над 60 г. и начинът им на живот с нищо не може да се сравни с този само на 1 поколение преди това, които на 60 г. са били от 5 г. пенсионери на село и са гледали кокошки и прасета. Моите родители работят, имат повече пари от преди, защото нямат малки деца да хрантутят, затова и пътуват, правят си ремонти, купиха си нова кола и като цяло водят по-активен начин на живот от преди 20 г. да кажем. След 20 г. не ми се мисли как ще живеят хората, но едва ли на 58 г. ще са пенсии, а на 42 ще къртят дискотеките.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0918055126
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №2, ти колко връзки с продължителност над 10 години имаш в живота си, че си тръгнал "проста математика" на другите да правиш?
Изкарай с някоя 10-ина годинки, без да ти бие шута, и тогава давай акъл! Щото 22+10=32 и 38+10=48 - за какви пенсии бълнуваш? И коя нормална жена на 42 ще тръгне по детскотеки, заедно с пиклите на 13?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 023c37f88f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   чети номер едно какво ти е казал много е прав, поживейте малко поне 3 год до тогава ще го опознаеш
фери27

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b81f82193a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей! Ти май на обществено обсъждане си подложила въпроса дали сега е момента за бебе :) Моето мнение е да не бързаш с децата. Първо, връзката явно е от няколко месеца. Вие едва ли се познавате добре - не сте преживели кризисни ситуации, не сте имали време да си поомръзнете чисто битово ако въобще живеете заедно. Нали за любовта казват, че е нещо, което може да издържи на огромни катаклизми и същевременно може да го убие незатворената капачка на пастата за зъби :) Едва когато си сигурна, че това е човекът, с когото искаш да прекараш живота си, трябва да създадеш дете. Детето има нужда от двама родители за да е напълно щастливо. За съжаление много двойки са създавали деца с идеята, че ще остареят заедно, а не се е получило. Шансът да не се получи е дори по - голям при тези, които не са сигурни... Има и друго - не неговата възраст, а твоята - пред теб са най - важните и определящи избори в живота: работа, учене, компании, празници. не е необходимо сама толкова рано да се вкараш в ограничения. Така си мисля аз. Докато нямаш дете, помисли си егоистично - какво искаш занапред, от какво ще трябва да се откажеш ако се решиш сега да станеш майка и прецени за себе си дали е момента. Роди ли се детето, трябва вече винаги то да ти е приоритет - защото то е безпомощно същество, появило се на този свят по твоя воля и има свои нужди. Чисто погледнато ти си още тийнейджър, характерът ти също ще се доформира - може образно казано утре вече да не харесваш човека, с когото си сега.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 421d782627
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момиче, избора е твой, но запомни едно.. Нещо, което ни прави щастливи никога НЕ Е ГРЕШНО. Дерзай! Но помисли.. дали истински си, и дали истински ЩЕ СИ щастлива? ! И ако отговора е положителен НАПРЕД! :)
Поздрави :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4395199035
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Никой не може да ти каже дали вече ти е време да имаш дете или не. Според мен ти сама ще усетиш, 4е си готова, когато дойде моментът. Пък колкото до разликата в годините не мисля, че е толкова голяма. Макар че лично аз (малко по-малка съм от теб) никога не съм разбирала какво толкова намират момичетата в по-възрастните мъже.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0c0b3d5269
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей номер 8, в описанието на историята си горе написах, че съм приключила 4-годишна връзка скоро. Тогава приятелят ми беше една година по голям от мен, за тези 4 години, съм се справяла абсолютно сама във всичко, помагал ми е но много рядко, характерът, егоизмът му, сметките за всичко, нерешителността му към нещо ново ме побъркваха, постъпваше като дете в 5 клас, страхливо и недоверчиво. Аз не обичам така, точно тези неща ме измориха много. Разликата да имаш връзка с по голям мъж от теб и това да си с някой който е няколко години по голям от теб повярвай ми е огромна. Когато човекът до теб е по голям всичко е много различно. приказките му, разсъжденията, постъпките, жестовете, компромисите, спокойствието и най -вече закрилата която усещаш от негова страна, поне аз съм я усетила не мога да кажа за другите можеби зависи от човека. Права сте за това, че аз сама трябва да усетя кога моментът за дете е настъпил имам периоди в които искам, но минава време и се разубеждавам, объркана съм. Благодаря :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0c0b3d5269
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря на всички, досега дали съвета си! Всички сте прави, че трябва наистина да почакам, защото сега случи ли се, можеби няма да е правилно решение, не бих казала грешка. Чудя се само защо той толкова много настоява, да живеем заедно да ще се съглася, но за дете не мога да си обясня. Ако се случи, не бих предприела никакви мерки, всмисъл за аборт, не мога да постъпя така, дори и после нещата да се объркат. Да станеш майка не е престъпление, напротив едно от най хубавите неща на този свят, но можеби в точният момент и с точният човек. Няма идеални неща на този свят. Късмет, каквото ми е писано ще стане!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker