Мнение за приятелството след раздялата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мнение за приятелството след раздялата?
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 3491 пъти
Здравейте :) Та както се вижда от заглавието, интересно ми е да видя възможно най-много мнения по въпроса какво мислите за приятелството между мъж и жена след раздялата. Възможно ли е то според вас? Има ли почва за развитие? Аз съм момиче, прекрачило прага на 20те и що се отнася до бившите ми гаджета - започнахме да водим приятелство, но с единия се оказа няколкомесечно, а с другия година и нещо. Със сегашния се разделихме скоро и ще видим дали ще се получи. Не знам дали да сформирам мнението си въз основа на този мини-опит. Засега като гледам май такова нещо като приятелство няма... Ако сред вас има такива, които са преминали през това, споделете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 1682c76ce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Ми според мен първо приятелство, след него любов но.. любов-приятелство да остане след нея, рядко, но не е непременно невъзможно де:), на мен например ми се е случило най-добрият ми приятел се влюби в мен, но аз не изпитвах точно същото и не се получи, но обратното не знам, а сега той е с друго момиче и не поддържаме вече приятелски отношения.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0582f1a96c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Според мен не е възможно. Винаги единия от двамата ще си намира поводи да си открадне някоя целувка, прегръдка или ще го зарибява. А понякога тези неща са взаимни и пак се почва старата песен на нов глас. Не е възможно приятелство.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 06c229360f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   При мен обикновено се получава. Това, че връзката не се е получила не значи, че не се ценим един друг.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: fe8a107596
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Според мен много зависи от отсрещната страна. С някои бивши гаджета сме много добри приятели, с други не, въпреки обещанията, които сме си дали, че краят на любовната връзка не означава край на отношенията. Там, където е имало дълга връзка със силни чувства обаче мисля, че не е възможно, но това е само предположение, не мога да говоря от опит.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7cacbb7254
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ами по принцип е възможно, но за това трябва една духовна и емоционална зрялост. А и също така самата връзка да се е изчерпала естествено. Имам предвид един от двамата да не се чувства твърде наранен или предаден. Не трябва да има и някакви остатъчни любовни чувства иначе приятелството няма да се искрено, според мен. С две думи- трудно е, но не е невъзможно :)
Само не разбрах ти и на приятелствата си ли водиш статичстика с каква продължителност са? :)

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6ba15b006c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не е възможно и е напълно безсмислено според мен. Ако определен мъж не е могъл да ти даде нещо много повече от приятелство, защо би се примирявала да сте само приятели. В смисъл, има толкова много други мъже, с които не си имала интимност, и какво ти пречи да бъдеш с тях приятели. Как изобщо е възможно да си в приятелски отношения с бивш, при положение, че е имало наранени и проблеми. Сигурно е възможно само когато не е имало чувства и връзката е била краткотрайна, но иначе не виждам някаква логика бивши да желаят да имат някакви отношения, щом ясно те са се разделили по някаква причина.
Аз лично никога не съм имала желание да поддържам каквато и да е връзка с бивши, щом сме приключвали съм гледала възможно най-скоро да се отърва от всякакви мисли за тях, и се радвам за което, защото съм си спестявала излишен тормоз и допълнителни драми.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5f65943781
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момче и момиче които са били гаджета и са водили полов живот, след раздялата никога не могат да бъдат приятели.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 366df85124
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Трудна работа е. По принцип за да се разпадне нещо в лично-интимен план, то това значи че е имало пролуки точно в приятелството и в самите взаимоотношения. По тази логика, не виждам как и защо бих поддържал отношения с някой, който някога е бил част от живота ми.
Пробвал съм, но също така съм улавял по-скоро някакъв интерес, от колкото чисто приятелство.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 294693c196
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   От авторката:
към (5), ами не си водя предварителна статистика, че да си водя записки или нещо. просто сега като хвърля поглед назад, си давам сметка какво е било. обикновено не забравям такива неща :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 2e8f766432
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма да задълбавам върху смисъла на подобно приятелство, а ще отговоря на въпроса ти. Колкото по-малко сте се обичали, толкова по-големи шансове имате да останете приятели. Ако дори единият от двамата е обичал другия силно, той ще се дразни от новите гаджета на бившата си половинка и ще изживява истински ад. Но пък ако и двамата не са се обичали особено силно, то връзката им е била безсмислена по начало - от типа "само и само да не остана сам/а". Ти си прецени какви са били твоите чувства към бъдещия бивш и се опитай да разбереш доколко силни са били неговите. Не можеш да го питаш, но често от поведението си личи и не са нужни думи.

Ако пък сте били от онези, които си мислят, че за да се самозадоволяваш ти е нужна жена/мъж и са започнали връзка само заради регулярната нужда от секс, тогава можете да бъдете приятели, но докато отново ви се прииска секс. Т. е. и тук шансовете за солидно приятелство са слаби.

Ако просто искаш да бъдеш в добри отношения с всички - приеми, че не можеш! Просто хората са твърде различни и не можеш да угодиш на всички едновременно. Винаги ще има такива, с които не можеш да се разбираш. Ще има и други, които вече не са от твоя отбор така да се каже - т. е. преди сте се погаждали, но вече не е възможно. Това е неизбежно както и смъртта.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 1b3aa5cc58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Какво ви е мнението няколко години по-късно - според мен е напълно нормално нещо, но за съжаление се случва рядко.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0d22796f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Защо се ровите из толкова стари теми? Че ги и рестартирате?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker