Моите проблеми относно една забранена любов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Моите проблеми относно една забранена любов
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2178 пъти
Преди време се запознах с едно момче и помежду ни от самото начало прехвърчаха искри. Но не вярвах, че тези искри ще прераснат в силен огън. Огън, в който душата ми гори и досега. Между нас имаше искрено приятелство и физическо привличане.

Той беше много мил и грижовен. Например веднъж трябваше да пътувам. Той ме изпрати до автогарата и ми беше купил хапчета в случай, че ми стане лошо по пътя. Веднъж пък бяхме на екскурзия и аз си харесах едно сувенирче. Той ми го купи, за да ми остане за спомен. То още стои в стаята ми и като го погледна, си спомням колко щастлива бях с него. Спомням си как се разхождахме прегърнати, как правеше планове за нас двамата, как се радваше, когато разбра, че ще е първият ми мъж.

Преди него съм имала и други възможности, но вътрешно усещах, че именно той е човекът. Въпреки това не съм се хвърлила веднага в леглото му. Той чака няколко месеца, докато се реша на тази стъпка. През лятото пък реши да отидем двамата на море.

Не всичко беше идеално. Имали сме и спорове, и трудни моменти. Важното беше, че преодолявахме всичко до един определен момент...

Той е завършил в чужбина и след това намери работа там по специалността си. Нашите нямаше да са съгласни да го последвам и останах да уча в България. Противно на обещанието, че ако е там, ще отида и аз, ходих само на гости, но не и за постоянно.

Ревнувах го непрекъснато и се чудех какво ли прави и дали не е с някоя там, макар да ме търсеше и да предлагаше да ми помогне да отида при него. Съмненията ме разкъсваха и всъщност аз бях тази, която предаде доверието му. Когато попита какво изпитвам към него, просто му казах, че искам понякога да се виждаме и да се забавляваме. След това той не ми каза нищо повече.

Опитах се да остана приятелка с него, но не се получи. Знаех, че и той още ме обича. Но все пропусках възможностите да се сдобрим и да поправя грешките си. Обвинявам се за пропуснатите шансове. Изминаха няколко месеца, откакто спряхме да поддържаме всякаква връзка. Не е минал ден, без да се запитам как е и какво ли прави.

Обичам го много, но пред мен има два проблема.

Единият е, че не знам дали той все още има чувства към мен. Боя се, че ще ме забрави и ще продължи без мен. Той заслужава да е щастлив и съм наясно, че не съм незаменима. Но тайно се надявам, че все още има шанс да започнем отначало.


Другото, което е не по-малко важно, е, че семейството ми е против и аз да отида в чужбина. Тук имам приятели, излизам, забавляваме се. Но не съм щастлива. Ако и той ме обича, готова съм да го последвам. Защото ако не сме заедно, връзката ни е обречена. Не знам какво да правя... Искам да го последвам, исках и преди. Но ми липсваше смелост. Уж го обичах, а го оставях на заден план. Не искам да го пренебрегвам повече. Не искам да пропускам повече възможности. Но отново смелостта сякаш ме напуска.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 25a62e7742
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не разбрах поддържате ли връзка все още? Иначе не мисля, че още чувства нещо към теб... но това не означава, че е точно така. Възобновете контактите си, не му показвай веднага чувствата ти.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8944dca792
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Значи по прочетеното разбрах, че той е завършил в чужбина и има оферти за работа там и не възнамерява да работи в Бг, тоест единственият начин да сте заедно е ти да отидеш при него. Но това е доста рисково, тъй като ти си завършила в Бг и трудно ще се реализираш по специалността си в чужбина. Тоест ако ти поставиш на първо място своите приоритети, те не се вписват в този план, защото чисто и просто, ти правиш компромис, за да бъдеш с този човек, ще се лишиш от всичко, което имаш досега. Това не е непременно нещо лошо. Ти си знаеш какво искаш да правиш с живота си.
Относно чужбината, винаги съм смятала, че единствено си струва да заминаваш, когато ще бъдеш студент там (аз също съм студентка в чужбина), в другите случаи, когато е да работиш неквалифицирана работа, не мисля, че си заслужава. Така че ако си искала да бъдете заедно, трябвало е да заминеш и ти навремето и да завършиш там, за да имаш реални шансове за развитие в дадената държава. Единствено си струва, когато си студент, защото в другите случаи, интеграцията е трудна, какви приятели ще си намериш като им кажеш, че си сервитьорка в някое заведение? Само такива като теб, бедни източноевропейци, и ще се оплаквате един на друг колко ви е трудно. Другият недостатък е, че финансово няма да си независима, трябва да имаш свръхдоверие в партньора си. Просто мисли за реалните неща, с които бихте се сблъскали ако искаш да сте заедно, остави чувствата настрана, когато взимаш важни решения.
Ако искаш спокоен живот, (от темата не става ясно дали вече си завършила), но ако не си, завърши си, намери си хубава работа по професията в Бг, и мъже има много. Иначе защо си учила толкова време, за да идеш и да миеш чинии в чужбина? Вече ако имаш възможност да запишеш магистратура в чужбина, е друг въпрос! Тогава нещата се променят коренно.
Обобщено- това, което казвам е, че на първо място трябва да помислиш за себе си, да проучиш възможностите добре и тогава да решаваш. Защото ако си с мъжа, когото обичаш в чужбина, той се реализира успешно, а ти си никоя там и миеш чинии- аз лично не бих била пълноценна личност и нещата със сигурност щяха да тръгнат на зле в един момент. Но ако смяташ да правиш нещо смислено там като това да се образоваш, тогава вече има смисъл.
И не знам защо наричаш любовта ви забранена, не ми се връзва с името на темата.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5202825a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Това е публикувано и преди тук... издаде го моментът с хапчетата за из път...
Какво целиш с тази история?...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: cc4a632e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако си пълнолетна и завършила образованието си не питай никой, ами заминавай. Все пак първо се убеди дали чувствата му към теб са същите. Дори и да не излезе нищо поне ще знаеш, че си се опитала, а не посля цял живот да си задаваш въпроса, , Какво ли щеше да стане и какво щеше да бъде ако бях отишла, , . Действай смело и успех, мила.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: bbd7a15843
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   ако му беше толкова зор за теб щеше да е с теб сещаш ли се не си у ред ако хукнеш на някъде да гониш вятъра ам ти си знаеш

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker