Не получих подарък за годишнината от сватбата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121200)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не получих подарък за годишнината от сватбата
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 8547 пъти
Здравейте! Много ми е тежко! Мъжът ми хич не обича да харчи пари. Получаваме що-годе прилични заплати, но всеки лев, който харча се чувствам виновна, че го харча. Имахме годишнина от сватбата скоро (5 години). Близо две седмици преди това се сетих един ден и му напомних, и бях много щастлива! А той ми се скара, че пак съм щяла да искам подарък. То не били Коледи и рожденни дни, то не били именни дни, че сега и годишнина. Нали съм искала сандали, те щели да ми бъдат подаръка. Да, ама аз сандали искам, защото миналогодишните ги износих, цяло лято с едни сандали и едни чехли бях, и вече не стават за друго, освен до кварталния магазин да ида. Защо това да ми е подаръка? ! Казах му, че не е задължително да ми купува нещо, че може да идем до една забележителност, много красиво място, което е на 30-40 км. от нашия град. И той почна да ми се кара, че все съм искала нещо, че той не обичал да излиза, много добре съм знаела, само съм се чудела как да го накарам да харчим пари. Еми хубаво де, но аз все пак се надявах на дребно подаръче, защото предните години все така ставаше - все нещо ми купуваше - красива саксия с цветя или книга, която искам. Ама все с молби от моя страна и идеи какво може да ми купи. Аз съответно също му правех подарък и малка празнична трапеза - торта, голяма салата, някакво готвено ястие и домашен хляб.
Но тази година... направих един сладкиш, дето той много го обича и му поднесох старателно и красиво опакована раница, защото неговата вече на нищо не прилича, а ходим по разходки в близката гора. Той обаче нищо не ми подари и през следващите дни пак нищо не ми подари (аз все се надявах), и на всичкото отгоре ми направи забележка, че той си имал раница, че тази не я иска. Но бързо си премести нещата в нея!
Уж нещата между нас са добре, но в някои аспекти направо не го изтрайвам! Имам три сутиена, които вече са на по 2 години, но са здрави, и той не ми дава да си купя нов. Много се цупи като си купувам лак за нокти примерно (не ме спира, но казва, че ние пари нямаме, ама лак съм купувала), обаче гледа поддържаните момичета по улиците. Еми и аз искам да съм поддържана, но той ми се кара за всяко нещо, което искам да си купя, и често ме отказва.
Има ли някой друг, на който половинката му да се държи по същия начин? Как процедирате? Карате ли се, какво? Аз се опитвам да се скарам, но не се получава, защото той е твърд: само си измислям празници (като годишнина от сватбата примерно) с цел да се опитвам да го принуждавам да ми купува нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 3963484172
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен, това не е правилният мъж да теб! Заслужаваш нещо повече! Ако някой друг ти прави подаръци и ти се насляждава, мъжът ти как ли би се чувствал...

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 214e9bb79f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж, ти много добре си знаела, какъв човек взимаш. Всеки човек си има положителни и отрицателни страни. Време е да се примириш и да приемеш съпруга си такъв, какъвто е.
Иначе за мен лично да е стиснат един човек е едно от най-лошите качества. Аз лично с такъв човек не мога да бъда и затова съм си избирала нестиснат човек, но така като се замисля и ние не си подаряваме нещо за годишнината точно, а и за други празници - предпочитаме да си даваме парите за други неща - екскурзии, излизания, СПА, фитнес, коли и чесно казано много ми е жално за теб, че не можеш да си позволиш да си вземеш бельо или обувки. Защо вместо да инвестираш в подаръци за мъжа, който не ги оценява, не си направиш сама „подарък“ като си купиш едни чехли или нещо прилично за обличане?
Така и няма да си разочарована.
И съвет от мен - не чакай от партньора, а работи сама поне за да задоволяваш най-елементарните си нужди като човек. Примири се с мъжа си и го обичай такъв, какъвто си го взела, защото ти си си го избрала такъв и няма да се промени!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 93d3fbbb09
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   само си измислям празници (като годишнина от сватбата примерно) с цел да се опитвам да го принуждавам да ми купува нещо.

Е това на какво прилича? Дете имате ли? За него колко пари харчите? Някакви планове имате ли? За жилище или за нова кола примерно? Май не казваш всичко. В интерес на истината не одобрявам това, че ти мрънка за един лак и бельо. Колкото и да пести едно семейство не може жената да ходи неугледна. Аз поне така мисля, но също така мисля, че често харчиш пари за глупости, но тук извърташ нещата и изкарваш мъжа си стиснат повече от колкото е.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 25a354bc1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не споменаваш с колко доходи разполагате месечно и какви разходи имате, но всеки трябва да се разполага според чергата си. Щом ти държи сметка сигурно той ходи да плаща разходите и вижда, че парите не стигат. Имаш право да се караш, само ако той си позволява да харчи за себе си. Ако той ходи със сандалите си две години и ти ще се наложи да ходиш, не заради друго ами сигурно не ви достигат средства. Надали е просто скъперник, простата логика говори, че ако ти не обичаш скъперници не би се омъжила за такъв.
У дома аз плащам сметки, искам да се отчета, а той дори не ме слуша, знай това също тежи, аз също се чувствам, че съм похарчила много, пък плащам само общите разходи. На мен също ми се е налагало да нося повече от две години сутиени, особенно когато бяхме с толкова доходи колкото да ни стигат за сметки и храна.
Така без да споменеш доходите и разходите на семейството си звучиш, като дете което иска 100лв седмични джобни от баща си който взема 600лв заплата.
Мъжът ти може да се заглежда по поддържаните момичета, но сигурно е наясно, че не може да си позволи такава жена. Ти също може да гледаш мъжете с черни джипове но... Ще повторя: Всеки се разполага според чергата си.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 842e7eb696
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Според мен, щом поставяш нещата в материален аспект, подаръци, не знам си какво, значи търсиш минуси които със сигурност ще намериш.
Не видях да си казала добра дума за него за каквото и да било, прочетох само думите и изразите: Напомних му че искам, искам, той не отвърна, той не иска,
което според мен не са обръщения, които трябва да съществуват в някаква нормална връзка.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 018bbf7e88
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Авторке, приличаш на онези евреи, дето Моисей ги изведе из Египетската земя с Божие обещание да им даде обещаната земя на "мед и мляко", а те "горките" роптаеха през цялото време(40 години) против Мойсей и против Бог... и Бог ги наказа - изби ги.
Защо роптаеш? Ти заради подаръците ли си се оженила или за човек с който да прекараш живота си(за да споделяте радости и скърби).
Слушай мъжа си, като твоя глава, защото Христос е глава на мъжа, а Бог Отец Христова глава. Това е йерархията. Вслушай се в съветите на препатилите и няма да сбъркаш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5083d79711
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Този мъж е тежък случай, ако има против съпругата му да има нов сутиен или лак за нокти, не става дума за диамантени бижута и почивка в Тайланд все пак.... Цербер просто. Не бих живяла с такъв. Ако средствата са ограничени, отчасти бих го разбрала, но ако парите не стигат, не е нужно да се кара на жената - може кротко да си изложи вижданията, а не да и разваля празника с мрънкане. Обидно. Да беше откъснал едно цвете за годишнината, вместо да нарежда, ей така на, безплатно.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: e404890fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   6, мъжът не е нищо повече от жената, че да го слушат. И да, обидно е при положение, че не страдат от липса на пари, да й забранява да си купува елементарни неща като бельо или лак. Пък в същото време да си кълчи врата по жени, които са поддържани. Като не му се дават пари за подаръци, да си хване мъж - така ще са доволни и двамата.
Авторката, щом получаваш прилична заплата, купувай си нещата, които ти харесват и не се чувствай виновна. И да мрънка, и да не мрънка, една жена трябва да се поддържа. Моят се опита преди време да ми прави забележки, че съм си купила дрехи с моите си пари. Отвърнах, като следващия месец си купих неща за два пъти сумата от предния месец. И миряса.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7ff05862e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   От Авторката:
Не е необходимо да казвам какви са ни точно доходите. Живеем в собствено жилище и имаме кола. Той иска да спестяваме по някой лев всеки месец, за да имаме спестени. Супер, и аз това искам, но по мои сметки можем да си позволим по някой и друг лев за някоя дрешка, за грим, за хубаво бельо. Но има едно нещо, което една жена ми каза преди години и се оказа права "Колкото повече стискаш парите, толкова по-малко пари ще имаш. Трябва да харчиш пари, за да имаш". И не знам как се получава, но е така. Той също се лишава от разни неща - има два чифта дънки и повече не иска, ползва хубав афтършейв, но си слага по малко, а не като мен - обилно да се маже с крем и балсам за тяло (еми кожата ми ги попива), не си купува лак и червило (смейте се! )... Както каза номер 7, да беше ми откъснал едно цвете.. ама не! Освен това не са необходими много пари за романтичен подарък - на магазина за левче до нас продават какви ли не сладки глупави сувенири - меченца със сърца, и др., дето са по 2-3 лв. Само, че май много искам...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: b8cd5c359d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   УЖАС.
Как живеете така не знам, винаги съм се възмущава от такива "циции".
То неговото е прекалено,
вярвай ми, че цял живот така ще живеете - кътайки.
Чакай малко бре, живота е за да се живее!
Като ти хареса нещо - купи си го! Чувствай се добре.

ДА - не всичко е в материалното, но то ти пада и самочувствието - да ходиш с износени дрехи, обувки, бельо и то при положение, ЧЕ НЕ Е НЕОБХОДИМО!?
Адски прекалено е това.

Само едно ще напиша и то отново - ЦЯЛ ЖИВОТ ЩЕ ЖИВЕЕТЕ ТАКА.
Ще се чудите накрая за какво сте кътали, помни ми думите.
Пестеливост да, прахосничеството не е добър избор.
Но това минава всякакви граници.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7ff05862e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От Авторката:
Не знам дали бях разбрана правилно. Не живеем охолно, но и не мизерстваме - в хладилника има за ядене, резервоара на колата не остава празен, но пари се дават само "за вкъщи, за семейството". Нямаме деца още, макар че искаме.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 12ab58edd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен лошото е, че сте доста различни като характери. Не мога да ти кажа кое е правилното - има хора, които са като него, има хора, които са като теб. Важното е накрая и двамата да сте щастлива и ти да си доволна, че той е човекът до теб. Лошото е, че него трудно ще го промениш. Може би ако говорите и му кажеш, че всеки месец искаш да имаш 100лв лично за теб и нека той да вземе 100лв лично за него. Така всеки ще има и някакви лични пари, а не общи, и няма да се чувстваш гузно, че ги харчиш за себе си. Той може да си ги спести и да купи пък нещо лично за него.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 214e9bb79f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   от номер 2 до Авторката

„"Колкото повече стискаш парите, толкова по-малко пари ще имаш. “
Правилно ти е казала жената, защото инфлацията ти яде парите, а и като гушнеш букета ли ще живееш? Или като остарееш и поблееш?
Вие щом имате собствено жилище кола сте си над средната класа, но живеете като последните мизерници. Чети „Престъпление и наказание“ от Достоевски - там главният герой убива една лихварка, която има огромни богатства, но умира недохранена, в дрипи и цял живот е живяла като скот, за да граби от другите и да складира и събира богатството си.
И вие сте подобни - имате кажи-речи всичко, но ще умрете със скъсани чорапи и сигурно и при храната се стискате, какво остава за почивки и други „екстри“.
Ще ти дам два примера от моите познати - братовчед ми и жена му взимат общо към 2000 лв. заплата. Имат 1 дете и живеят в голям град под наем. Живеят в истинския смисъл на думата - почивки поне 2 пъти в годината, всяка събота и неделя някъде, всеки петък на заведения, детето облечено с маркови дрехи, има всякакви джаджи, велосипеди и ходи на частни уроци и езикови школи.... Великденски празници - хоп в Гърция за почивчица!
И познай - скоро им увеличиха заплатите, братовчед ми завърши между другото престижно висше и веднага ще го назначат на много висока позиция в досегашата му фирма - парите им в рамките на тази година ще се увеличат ДВОЙНО. Сега вече гледат за собствено жилище, но ще запазят и стандарта си на живот. Абсолютно съм сигурна, че имат и спестявания. Имат и кола, но не им трябва (живеят в голям и уреден град) и смятат да се оттърват от нея... няма иначе да изброявам как живеят - кино, МОЛ-ове, хубави дрехи и почивки са минимумът.
Тяхната кума се омъжи за мъж-скръндза. Не е нужно да споменавам, че сватба не са правили (разходи), но за пестене дори не поканиха... собствените си родители и най-близките. В последствие се оказа, че въпросният мъж имал и кредит-ипотека на бащината панелка в размер на няколко десетки хиляди лв., а беше безработен. Така жена му трябваше да зареже хубавата си работа на управител на магазин в София, за да изкарват пари за заема и за свое жилище в чужбина с много тежка работа. Него го уволниха втората седмица. Пет години по-късно въпросният е все още безработен... заемът е платен с цената на много лишения, в началото можело дори да се спестява, но цените от тогава са се качили, а те само за храна дават пари и за наем, живеят в пълна мизерия от скръндзалък, макар че заплатката на жената би им стигнала поне за елементарен стандарт на живот. Веднъж в годината могат да си позволят почивка с братовчед ми за 7 дни, при което нарочно се търси най-най-най-евтиното... т. е. нашето Южно Черноморие в много лош хотел ол инклузив, от който не се отделя скръндзата дори на 10 метра, за да не вземе да похарчи някой лев... след тази „почивка“ братовчед ми и семейството му, разбира се, ходят на истинска почивка сами, но за да не обидят кумата си ходят с тях и всяка година трябва да си почиват от скръндзалъка на двамата ( и тя станала като мъжа си).
Бас държа, че след 5 г. братовчед ми ще са си изплатили жилището и ще са си поживяли, докато кумата им още ще събира пари на сметка за собствено жилище, но като се накани да си вземе, цените ще са се повишили или просто инфлацията ще им е изяла спестените от залъка парички, а мъжът ? ще продължава да си намира оправдание да не работи (първо беше държавата България, сега е държавата Великобритания и глобалната криза), но виж - за пестене и следене на най-малкия разход е пръв - знае кое къде струва с 1 цент по-малко и защо да не си сменя четката за зъби с години (разход! ), а на жена си брои всеки цент...
Какъв е моралът от моята история - търси начин да изкарваш пари, не да пестиш пари. Веднъж се живее и скръндзите не са приятни на никого. Простирай се според чергата си, но не се погребвай жив, лишавайки се от елементарни неща, които МОЖЕШ да си позволиш. Накрая всичките ви приятели се откъсват от скръндзите, защото не можете едно кафе да изпиете като скръндза, камо ли на обща почивка и т. н. Но скръндзите и без това не се стремят към социален живот, а към пестене. Накрая дори собственият им партньор ги зарязва или става скръндза като тях - средно няма!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 93d3fbbb09
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   братовчед ми и жена му взимат общо към 2000 лв. заплата. Имат 1 дете и живеят в голям град под наем. Живеят в истинския смисъл на думата - почивки поне 2 пъти в годината, всяка събота и неделя някъде, всеки петък на заведения, детето облечено с маркови дрехи, има всякакви джаджи, велосипеди и ходи на частни уроци и езикови школи.... Великденски празници - хоп в Гърция за почивчица!

Да бе да и един мармот... С 2000лв двама човека с дете не могат да си позволят два пъти годишно почивка, маркови дрехи, всяка седмица заведения, скъпи играчки и т. н. Или си измисляш или сумата е много по-голяма, но ти нямаш представа колко.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 214e9bb79f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Номер 14 - истината е, че не знам точно каква е сумата, не се питат такива работи! Знам само, че жената изкарва към 1500 лв. чисти, а братовчедми да изкарва към 1300 лв. (за сега), но има заем от преди и разходи по колата (изплаща я, евтина беше, но взе пари на заем).
Общо им остават след наем и тем подобни фиксирани разходи към 1500 лв. чисти, но предстои увеличение на заплатите при нея - към 1700 лв. ще взима чисти, а той си взима дипломата за висше и ще му се увеличи драстично дохода (тройно някъде). Работодателят му осигурява 1 хранене на вечер и служебна кола, от там спестяват също, а тя ходи практически пеш на работа. Детето е в 6 клас и няма големи разходи. Под „маркови“ дрехи имам предвид обикновенните марки в МОЛ-овете, където си има и доста разпродажби - неща от рода на Н&M, New Yorker, Mango и т. н., а и колко дрехи му трябват на човек? С тези пари живеят церско, а сега дори мислят за апартамент, защото заемът е изплатен почти, а заплатата му скача ТРОЙНО (друга длъжност в същата фирма) и искат да имат нещо за вбъдеще, но без да се лишават. Колата ще я продадат - този разход отпада и така нататък. Не казвам, че не си правят сметката, но все пак живеят добре, без да лишават себе си или детето от неща като бельо, дрехи и храна.
Детето има - iPhone 3-ка (взет като нов), има PlayStation, компютър, лаптоп и 3 велосипеда - единият му е малък, един на село при баба и дядо и един в града. Старите не помагат, защото са безработни или пенсионери без много средства.
Авторката дори е по-заможна от семейството на братовчед ми, защото те нямат свое жилище и колата я взеха на кредит, но не живее и напловина на техния стандарт. Кой както си го направи!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 22 дни
hash: d60fdacf02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ми спри и ти да му подаряваш. Излизай и ходи на забележителности с приятелки. Щом той не иска, ще излезеш ти отделно. Ще видиш как ще поиска и той след време ;)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 5977f485c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Как търпиш подобно нещо, че и съпруг го наричаш? ! Не мога да те разбера.... мазохистка ли си или какво? За да се държи така с теб... ами предполагам, че не те цени достатъчно. Пробвай огледален образ, не знам дали при теб ще се получи, но спри да му правиш подаръци и празнични вечери и т. н. за каквито и да е празници и поводи! Прави се на разсеяна. Хичн не го оставяй тоз да те третира по този начин!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 214e9bb79f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   да ви имам и проблемите. Не е важен някакъв подарък, а какъв е човекът в останалите дни на годината.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 724f54312c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Нали жените се борите за равноправие. И Аз казах на жена си, че съм съгласен. И от тогава всички общи разходи ги делим на две. А ако останат средства всеки си ги харчи по собствено усмотрение.

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: fdee66f95f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Авторке, от поста ти се разбира, че мъжа ти не иска да харчите за кич и подобни измишльотини.
Много лесно ще излезнеш от тази ситуация като не настояваш за подаръци по разни поводи и годишнини, а като имаш нужда от лак, червило и сутиен - отиди и си ги купи без мъжа ти.
Това са си женски неща, които мъжете не ги разбират и се дразнят.
А колкото до екскурзията просто без повод му направи изненада и го заведи на твои разноски някъде, пък да видим дали ще се дърпа. Ако не иска, вземи си една приятелка и отидете двете(ама умната - без забежки).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker