Как да преодолеем "гнусливостта" в една връзка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да преодолеем "гнусливостта" в една връзка?
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 4467 пъти
Здравейте,

Дано питането ми не ви се стори леко смахнато, но такова нещо трудно се споделя дори с близки приятели.
Никога не съм имал връзка, не съм бил с жена, въпреки че от доста време вече съм излязъл от пубертета, най-общо казано нямам подход към жените и предпочитам и да си спестявам ситуации, в които ще изглеждам глупаво, едва ли съм единствен.
Дотук нищо необичайно. Но като че ли има и нещо друго, което ми пречи на евентуални отношения с другия пол - по принцип държа на хигиена и т. н. и съм гнуслив ако може така да се каже, включително и към самия себе си понякога. Изпитвам едно такова отношение към.... ходенето по голяма нужда - най-вече заради миризмата, която неизбежно остава след това, имам някаква фобия, че някой може да влезе след мен в тоалетната и да усети, че съм бил там по голяма нужда. Гнуся се от самия себе си когато го правя. Затова се опитвам винаги да ходя по голяма нужда, когато съм сам вкъщи, така се чувствам по-комфортно. Не мога да си представя да живея с приятелка, към която имам чувства, и тя да влезе след мен или аз след нея в тоалетната - това би убило всякаква романтика. Разбира се, че има ароматизатори, но пак се усеща леко. Май имам някаква сбъркана идеализирана представа за връзките като за нещо нематериално, в което няма такива "битови" моменти. Друго нещо - винаги ми е било странно как двойките ядат от един сандвич или пият от една чаша, пак ми се струва нехигиенично. То и при целувката се предават микроби, но да кажем, че тогава на човек му е приятно. Да не говорим за това някой от двамата да се изпусне, или както е на разговорен език да пр*дне.
Не знам, някак си "голямата любов" и живеенето заедно не ми се връзва с ходене по голяма нужда, ядене от една храна и прочие, това си част от живота... Знам, че сигурно много хора ще ме определят за "ненормален", но ще съм благодарен ако има такива, които споделят как може да се работи над този проблем, и как са нещата при тях самите в двойката - примерно замисляте ли се изобщо за тези неща като това дали партньорът ви ходи по голяма нужда и дали се усеща след това? Или дали като ядете от неговата чиния се предават микроби?
Благодаря на тези, които напишат смислени коментари, пък било и с критика!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 63f762c3b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Рибата още в морето... ти си опънал тигана.
Не става така!
Първо си намери прихоаналитик/психолог, за да излекуваш нервното си заболяване (вид натрапчива фобия според мен, но не мога да кажа просто така), после си намери приятелка и трето - задължително си построи къща с две тоалетни дори да се излекуваш.

Гледал ли си филма „Монк“? Много е интересен, на криминална тематика е, но там много лесно можеш да видиш до крайност болен от разни фобии и натрапчиви мисли (за чистота и подреденост) човек. Това състояние се лекува с психоанализа ДЪЛГОСРОЧНО, при която се търсят причините и се лекуват като човекът преодолява причината, не се бори със следствието (в твоя случай разни принудителни и натрапчиви мисли).
В над 90% от случаите причинтие са дълбоко в детството (до 7 година) и ти сам не можеш да ги намериш, защото съзнанието ти ги е подтиснало. Има си методи психоаналитикът да ти открие тези части на твоята душа /и случилото се преди 3-тата годинка/ и заедно да се преборите. Може да не се излекуваш напълно, но ще познаеш себе си и ще се излекуваш достатачно, за да можеш ТИ ДА КОНТРОЛИРАШ натрапчивите си мисли и да водиш връзка с жена.
Твоят проблем е дори класически - нищо изключително или нелечимо. Дори знам, къде може да са причините, но просто няма да ти помогна така, трябва ти психоанализа и ти да разбереш причините. Симптомите ти доста точно обаче могат да насочат лекуващия терапефт и не смятам, че ще са нужни повече от 2 - 3 месеца психоанализа.

Има и верянт да оставиш всичко така, надявайки се някоя жена да направи компромис и да бъде с нервно болен човек, съобравявайки се с фобии и твои мисли, но истината е, че няма да намериш нормална жена, която да иска да живее с човек с подбен проблем дългосрочно. Ако не промениш нещо, няма да имаш как да водиш връзка с жена. Съжалявам, но всичко зависи от теб. Сигурна съм, че се гнусиш и от самата мисъл да си легнеш с жена и да споделиш най-интимното си. Лекувай се, не е смешно или странно, а необходимо.
Жалко ще е, ако не се лекуваш и оставиш нещата така.
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: cc38293064
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти явно не си срещал действителни проблеми в живота и в отношенията си щом това ти е проблем. Как ще живеете заедно? Ами така - нали досега си живял с хора, не е да ти е за първи път, наистина не виждам какъв проблем може да има в тези неща... приятелката ти също е човек, както и ти. Предполага се да сте си близки, щом живеете заедно. А като сте близки не следва да се притесняваш от нея, че ще и мирише или еди какво си. Това може да ни притеснява ако сме на обществено място или някъде на чуждо място - тогава е нормално да се притесняваш, че ще му мирише на този, който влиза след теб в тоалетната, или там другите неща... но между близки?

Имало е периоди, когато и на мен ми е било притеснено например да ям пред други хора... но после това отмина.
Не го мисли, ако го мислиш, само ще се задълбочава. Просто се отърси и не го мисли.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8ce4c00007
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Звучиш така сякаш не си живял до сега с хора и не си делил едно жилище поне с родителите си. Това са нормални неща, за които говориш и трябва да ги преодолееш не като бягаш от тях, а като ги приемеш като нормални. Колкото повече бягаш от страховете си, толкова по-силни стават те и по-здраво те сковават, така че върви към тях и те сами ще избягат!
Било ми е странно като заживяхме заедно с моя да не ме чуе, докато съм в тоалетната, или да не му замирише... В началото е странно, мисля, че и на него му е странно, но след 5 години диването си свикна да се оригва и пърди в мое присъствие, което мен лично ме обижда и всеки път му се карам, ама какво да го правя!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 4bde45a480
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   След като ходите по-голяма нужда пръскайте с парфюм или дезодорант :D

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 05aa2473c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Xa xa xa. Спуках се от смях, от тази история още не мога да спра да се смея. Не му се връзвало ходенето по голяма нужда, с любовта. Човече разбери, всички са хора и всички го правят това. Има си ароматизароти, които доста силно миришат, така че няма проблем да си купиш такъв. В доста тоалетни има и вентилатори, които проветряват и след това нищо не мирише. По-скоро ми е странно, че съсредоточаваш вниманието си върху тези неща. И аз знам, че всеки ходи по голяма и малка нужда, но не съм седнала да мисля с подробности за това. Това си е част от физиологията на човека, все едно да те е срам като се порежеш, че ще ти потече кръв. По-скоро трябва да да интересуват по-съществени неща, като дали ще се разбирате с човека, дали ще притежава качествата, които цениш, а не тази глупост с тоалетната.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ea5f0f9679
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Наистина е проблем и трябва да го преодолееш. Това ще ти пречи в бъдеще. Ами секс как ще правиш? няма да ти споменавам за екстрите когато пък дечица се появят - забравяш за чистота макар постоянно да чистиш и гнусливостта ти се тества ежедневно многократно :) Май само българите нямаме културата когато имаме проблем, да се обърнем към специалист - все ни се струва, че така се признаваме за луди. Все пак ти го направи, понеже някои самонадеяни съвети от аматьори като мен може и повече да навредят.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: e0e5831453
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Някой се еб*ва с вас а вие му се смеете на него. Ако историята е реална (10% шанс) не се безпокойте - ще порастне, ще се целува с момиче и ще види, че не е толкова страшно. Ами а*ален секс как ще правиш бе авторе???

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5d605c1b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не знам какво да ти кажа... Не си луд. Но определено номер 1 е прав - трябва да потърсиш помощ. Според мен си прекалено обсебен от хигиената. Не е нормално и не е здравословно. Как ще живееш? Ще ходиш непрекъснато с парцал в ръка, за да чистиш? Как ще правиш секс с приятелката си в бъдеще? Ами, че това си е физическо напрежение - ще се потите и двамата! И освен това всички тези течности - целувки, сперма, нейните вагинални течности. А като имаш дете? ! Като е малко ще ака и пишка в памперсите. И ще мирише! Като поотрасне ще започне да ходи и да пипа навсякъде, ще се търкаля по земята, ще лапа всичко, което му попадне в ръцете, ще ходи в градинките, където се разхождат кучетата. Потърси помощ, защото този проблем може да ти съсипе живота.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 3815626d7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (87 гласа)

10.   На моя още от самото начало не му е пречело да влизам в тоалетната (заедно са с банята), каквото и да прави вътре. Аз от своя страна имам леки притеснения, ако той влезе, но взех да свиквам също. Все пак на всеки се случва да има по миризлива "нужда", но ние си се бъзикаме с това. Милярдерите също акат, било то и в позлатени тоалетни, и тяхното мирише - бъди сигурен. Та то всяка жена има специфична миризма и вкус отдолу... това ще ти е по големия проблем. Секса не е за гнусливи хора, мисля че имаш нужда от помощ!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: d328582a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Благодаря за коментарите, определено ми бяха полезни! Очаквах, че не всички ще погледнат сериозно на темата, на тези, които смятат, че е шега, мога само да кажа, че не ми е в стила да пиша измишльотини по форумите. Този сайт дава възможност на хората да изкажат това, което не е лесно да се сподели със семейство, приятели - и е хубаво, че в повечето случаи има сериозни отговори. Относно това, което казва №7, че българите нямаме културата да се обърнем към специалист - мисля, че това започва лека-полека да се променя. Само че другата страна на нещата е, че едно ходене при психолог не е еднократно, а става в продължение на месеци - тоест, човек трябва да има и финансовия ресурс. Другото е, че на тези психологически проблеми в България много хора гледат като на някакви глезотии, а е факт, че те могат да вгорчат живота на човек. Но действително все повече хора търсят консулт с психоаналитик, и май наистина това е правилното решение и в този случай.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: a63fb3e39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Ами виж сега авторе, ок.. тоалетната горе-долу ми се връзва.. наистина отначало поне ще ти е леко притеснено да речем.. ама, това за целуването, яденето от една чиния.. та дори и пърденето.. не виждам какъв е проблема.. явно имаш някаква фобия.. и не е много''нормално''да се гнусиш от самия себе си.. ако преодолееш първо гнусливостта към себе си.. според мен ще преодолееш и другите неща.. които са си съвсем в реда на нещата и са напълно естествени и нормални авторе. Не вярвам да има човек, който да не се е притеснявал.. е може и да има.. но ако искаш да имаш жена до себе си, то ти трябва да свикваш с това ежедневие.. то тва не означава, че през 5 мин ще пърдите или акате, но приеми го.. и да, секса също не е за гнусливи хора.. както са ти казали.. всеки човек си има индивидуална миризма.. специфична.. въпреки поддържането на лична хигиена.. тъй че, както се казва.. такъв е живота.. и тези неща са си в реда на нещата.. друг е въпроса, дали ти ще си готов да приемеш първо себе си и съответно.. половинката си, ако успееш, ще видиш че няма нищо страшно.. дори е приятно да си хапвате, пийвате и да се глезите от една и съща чиния.. поне според мене е така. Авторе, света е за двама, живот и здраве и дечица.. преодолей го, ако трябва и на специалист отиди, но това да продължаваш с тези фобии не е препоръчително, това ми е мнението.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 63f762c3b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От номер 1 до Авторът
Не мисля, че терапията в твоя случай ще е дълга, много ти е класически проблемът и всеки кадърен психолог още във 2ри курс ги учи тези неща и ще разбере, къде ти е проблемът точно, а останалото време ще инвестира направо в това да ти отключи спомените и да де опъти. Винаги пациентът САМ трябва да стигне до проблема и да го реши, психологът е само насочващ и неговата личност по принцип не е важна. Можеш да потърсиш помощ у някой в последните курсове, но недипломиран без или с минимално заплащане. В случая е важно някой да има елементарни познания за методиката и да има ВТОРИ човек, за да ти помогне да изтласкаш нещата от подсъзнанието си - ти сам не можеш да го сториш.
Това е и причината психолозите да са чести клиенти при...психолози. Те знаят, че сами няма как да се справят, макар че знаят методите.
Не взимай само медикаменти, макар че с медикаменти също се лекуват такива заболявания, но ефектът е временен, а страничните ефекти - много.
Само с психоанализата ще успееш чрез методите на самопознанието. Ако си податлив - някъде 1 месец ще ти стигне (не си тежък случай, а си КЛАСИКА в жанра!), иначе 3 месеца си е нормалното. Търси си при възможност психоаналитик от противоположния пол - много по-бързо ще стане отключването.
Пак казвам - може и студентка в последните курсове. Те са и по-ангажирани, но няма да има опит де, което в твоя елементарен случай не е толкова фатално - тъкмо ще се учи момичето -)
Влезни в някакъв форум за такива студенти и си потърси човек. Пак казвам - препоръчвам да е от противоположния пол, ако искаш бързи резултати.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5cf2328b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Живея с приятеля си и от началото имах същите тоалетни притеснения. Един ден той тръгваше за работа рано сутринта, а аз още спях и срам не срам в просъница пр*днах. Направих се, че нищо не е станало и се надявах да не е чул, но след няколко дни си говорехме и той спомена тази случка, като каза, че това е било много секси. Е знаеше как да ме предразположи-не съм пърдяла пред него повече, но вече не ме беше срам дет се вика да се изпикая та да не чуе. Когато двама души са изцяло отдадени един на друг това не би ги притеснило по никакъв начин. Ами един ден като имате дете как ще му сменяш памперсите примерно?

 
  ...
преди: 11 години, 29 дни
hash: c32ad69410
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   За да ти спестя психолога, ще ти разкажа за моите фобии. Аз съм доста по-гнуслива от теб. Гнус ме е да се храня в заведения, защото съм в неведение готвачите, миячите и сервитьорите къде са си бъркали преди това! Има хора, които готвят и чистят толкова мърляво за себе си. А представи си хората, които готвят за непознати! Тук никой не може да ме убеди в противното!!! Чистя в повече у нас понякога, въпреки, че често ме мързи и отлагам. Но вечер преди да си легна на чистите завивки винаги си дезинфекцирам стъпалата, защото спя гола понякога и ако не го направя все едно съм седнала гола на пода. Тази мисъл ме ужасява. Понякога дезинфекцирам дръжките на вратите, електрическите ключове, дръжките на смесителите и лаптопа (задължително), защото се наслояват с мръсотия от вън и имам чувството, че живея в контейнер с боклук, ако не го направя. Всички в нас са научени да си слагат домашни дрехи, когато се прибират в къщи, защото ако не го направят все едно спя в градския транспорт, където има всякакви. Бельото, хавлиите и чаршафите си винаги пера над 60 градуса, често на 95. В тези неща съм убедила и близките си. И те станаха маниаци като мен :) Не ми пука, че някои ми викат Монк. Това никога няма да се промени и не мисля, че имам проблем. Не ми пречи. Свикнала съм. По скоро тези, които не го правят имат проблем и оставят лошо впечатление в мен и близките ми. Парадоксалното е, че винаги гледам домашни любимци в нас:) Сега имам котка. Няма да я ваксинирам, за да не й натоварвам организма. Но тя е най-чистата котка на света :). Никой не може да я пипне без да си е измил ръцете преди това :))) Преди котката гледах зайче, което винаги миришеше на бебе... малко бяло ангелче :) Отклоних се малко от темата. Та направо на въпроса за гаджето. Още от малка ме е гнус да ям дори от приборите на майка ми (а няма по-голяма чистница от нея). Когато срещнах любовта на живота си, той беше постоянно със ужасно вонящи крака. Толкова мърляв... ужас... Още на първото преспиване се разпърдя по време на сън. А иначе беше с големите претенции спрямо мен. Толкова се притеснявах от него. Гледаше ме под лупа... да не би да съм оставила някое косъмче след епилация. Той не знаеше, че се епилирам. Мислеше си, че нямам косми по крайниците първите 3 години от връзката ни. След като заживяхме заедно започна и той да ми помага с епилацията :) А за въпроса по голямата нужда. Той в продължение на 6 години си мислеше, че аз не ходя по голяма нужда и съм някакво извънземно. Питаше ме често "Ти не а*аш ли? ", а аз на майтап му казвах "Не! Аз усвоявам всичко и не изхвърлям... такъв ми е организма:))))". Боже, а той сега е инженер и е вярвал на това 6 години. Биологията не му беше силния предмет явно:))) Един уикенд решихме да отидем на палатка на безлюдно място на морето. И там нямаше тоалетна. Ужас. Казах му, че ми се ходи по голяма нужда. А той изумен "Ама ти... как така" и се разпра от смях и каза "Знаех си аз". Питах го какво да правя. Той ми изкопа една дупка в пясъка и я огради с разни чадъри и постоянно се смееше. И аз се заливах от смях. Ся ми се бъзика като отивам в тоалетната и само си правим смешки. Забавно е. Ние сме си толкова близки и аз отдавна не се срамувам за нищо от него. Той дори е по-срамежлив. В началото на връзката е трудно, когато се притесняваш от такива неща. Дори ми се свиваше стомаха при мисълта, че могат да изкъркорят червата ми. Но започнеш ли да имаш доверие на човека и разбереш ли, че те обича - все едно си със себе си;) Само да отметна, че и той стана маниак на тема хигиена, като мен;) Е, надявам се да съм ти помогнала! Все пак тези неща с никого не съм ги споделяла...

 
  ...
преди: 11 години, 29 дни
hash: e07b4ad3e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Срам не срам, ходенето по голяма нужда е нещо човешко, даже и животните го правят :D. Миризмата е неприятна, но не можеш да я премахнеш напълно, смисъл, ако проветряваш и се миеш често - нищо не трябва да те притеснява. А относно пиенето от една чаша и хапването на един сандвич - пич, ако се гнусиш от тези неща, как по дяволите целуваш приятелката си с език? !? ! И правиш ли и френска? И аз съм гнуслива, но тези неща с ОПИТ и със поддържане на хигиена се преодоляват.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker