Прекалено притеснителна! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Прекалено притеснителна!
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 4391 пъти
Аз съм момиче на 15г. Симпатична съм , имам добри оценки, родителите ми са много добри и разбрани. Проблемът ми е , че съм прекалено притеснителна , свита и срамежлива. Притеснявам се да говоря с повечето хора , най-вече с момчетата.Понякога ме е страх да изляза на пътя , за да не би да срещна някого и да трябва да го поздравя.Постоянно стоя вкъщи , не излизам като едно нормално момиче. Това постоянно еднообразие ми влияе на психиката, не се чувствам добре . Има къде да изляза просто говоря с много малко хора и предимно момичета и се чувствам постоянно неудобно.Искам да контактувам, да излизам , да не си стоя вкъщи просто това притеснение ме убива ! ;(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: e5cec51045
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сякаш аз съм писала това, но аз не съм много много притеснителна, само мъничко срамежлива. И аз искам да излизам. В момента много искам да намеря точното момче за мен, за да можем да излизаме заедно с него. Съветвам те и ти да си намериш някое добро момче.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 401aa4369c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това, че си осъзнала проблема си и искаш промяна е първата крачка към решението. Казваш, че говориш с някои момичета - като за начало им предложи да излизате по - често. Опитай се да се отпуснеш. Другите са обикновени хора и не те превъзхождат по нищо. Ако имаш тази нагласа ще ти е много лесно да преодолееш притеснението си, защото ще осъзнаеш, че просто няма смисъл наличието на такова. Вдигни глава и си кажи колко си прекрасна, напиши на един лист положителните си качества. Бъди уверена в себе си! Не се притеснявай да изкажеш мнението си или просто да кажеш нещо по някой въпрос. Просто го направи. По-малко мисли и разсъждавай над това какво ще си кажат другите ако направиш това или онова и повече действай. Най - важното е да се забавляваш. А това няма как да стане ако се притесняваш как другите ще възприемат постъпките ти. Животът е пред теб! Бъди смела и упоорита. Сигурна съм, че ще се справиш. Стискам ти палци. Пожелавам ти много приятни емоции. :):):):)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: f54dee0e71
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   И на мен не ми е кеф да поздравявам сульо и пульо, но е много тъпо човек да се изолира изцяло от другите. Просто се опитай да си по-спокойна и разговаряй по-често с околните. Даже може да опиташ да завържеш разговор с непознат, в твоя случай дори едно "Здрасти! " пак ще е нещо.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 591ed9f1f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, първото, което ще ти кажа и което би трябвало да послужи за успокоение е - но няма, е че не си сама, има доста такива хора... По същество - наистина еднообразието убива, а то самото трябва да бъде убито с разнообразие, което трябва сама да си го наложиш и да престанеш да бъдеш такава, каквато не искаш да си. Аз съм по-голям, момче и все още не ходя на дискотека, не стоя навън до късно или като цяло не правя нещата, който повечето хора правят и мен това ме потиска до известна степен (всеки ден става по-трудно), но за мен решението е да си намериш приятел/ка (нямам предвид гадже), а просто истински приятел, който да те разбира, подкрепя, да споделя с теб всичко, да се почувстваш ценена от някого, да излизате на разходка и доста други РАЗНООБРАЗНИ неща. Подкрепям тезата - по-добре с един истински приятел на пейка, отколкото с десет "приятели" на маса. Поне аз, ако намеря такъв човек, първо ще оценя това, че е с мен като истински приятел и второ - няма да допусна да си отиде завинаги. Така ще знам, че съм важен за някого и ще съм щастлив от това. А като казваш, не съм като другите момичета, не знам дали осъзнаваш какви са повечето и какво искат (не говоря за всички). Мии за мен те са долни кучки и нищо повече. Това да си срамежлив е хубаво качество (до една степен) и сам сигурен, че теб само истински хора ще съумеят да те оценят, такава каквато си - НЕ СЕ ПРОМЕНЯЙ ЗА НИКОГО!!! А спрямо момчетата - за всичко си има време и... ПРАВИЛЕН ЧОВЕК, явно просто не се е появил още ( и между другото мразя момичета на принципа проба-грешка - да легне с някого, за да го разбере какъв.... това са курвенски номера)!
Не знам дали съм помогнал, но за мен така стоят нещата! :)

 
  ...
преди: 11 години, 29 дни
hash: 72db3fedd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Направи каквото е по силите ти докато можеш. Вътрешно всеки знае какво му липсва, дори да се заблуждава. Ти сама каза - сега имаш добри, оценки, родители. Значи, общо взето си добре. Събери сили и заговори някого. Не отлагай за утре, за другата седмица, за другата година... колкото повече отлагаш толкова по-трудно. Ще се развам да пишеш, когато си си намерила компания :)

 
  ...


...
преди: 11 години, 29 дни
hash: 583b139553
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ами докато си стоиш вкъщи, няма да го преодолееш този проблем! Започни да излизаш, какво като срещнеш някой - казваш "здрасти" и толкова. Никой няма да те изяде или да те изгледа накриво, дори напротив. Имай предвид, че занапред в живота ще ти се налага да общуваш с много и различни хора, така че рано или късно трябва да го преодолееш. Ако не ти се излиза сама, съберете се 3-4 момичета и готово.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 28 дни
hash: 87a17be925
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   начина е просто да започнеш да го правиш. Знам, че ще ти е много трудно, но нямаш вариант. От началото е много кофти, срамуваш се мислиш, че си се изложила и др. от сорта, но това е сигурния път към успеха. С времето отшумяват тези мисли и чувства. Така направих аз и знам че действа :) хайде не е толкова страшно

 
  ...
преди: 11 години, 27 дни
hash: d27a75529a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Разбирам те напълно, но ми се струва, че малко се глезиш. И на мен ми беше трудно да общувам и нямах НИ ЕДИН ПРИЯТЕЛ, но с времето реших да се променя и започнах да излизам. Така че стига си се крила в черупката на охлюва, влез в реалния живот, мое мило момиче, преди той да е влязъл насила в теб. Сега повечето ще ме оплюят за последното изречение, което не са и разбрали.

Както и да е, надявам се съм помогнала поне мъничко! :)

№Amy

 
  ...
преди: 11 години, 27 дни
hash: 2409034f43
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Благодаря много на всички.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 26 дни
hash: 1f1900f2bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ела при мен аз не се срамувам.

 
  ...

...
преди: 11 години, 26 дни
hash: e907740beb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   защо се притесняваш??? какво толкова??? няма нищо срамно да кажеш на някой здравей или здрасти отпусни се и толкова пък ако не стане посети психолог

**Баба Меца**

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: f2f35d1481
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Тъй и аз съм притеснителен, но хубаво е да излезеш и да се разсееш. Не поздравявай всеки както ти казват тук, а си набележи някое момче и позздрави него. По неговият отговор ще видиш дали може да стане нещо.
Излизай с приятелка, която има голяма компания. Запознай се с нови хора, направи нови връзки. Всички са хора както най-близките до теб и няма от какво да се притесняваш не си извънземно. Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 25 дни
hash: d336182286
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Еднообразието убива, бавно и мъчително. Ако човек постоянно потиска емоциите си се опустошава духовно. Аз също съм много срамежлив, напълно те разбирам какво е чувството. Когато ме погледне някое момиче ме напушва на смях, знам, че звучи нелепо, но на мен не ми е забавно. Като човек в същата ситуация мога да те посъветвам да общуваш повече, въпреки срама ти. В началото ще ти е доста трудно, но в такива моменти си представи колко хубав би бил живота без гадния срам и колко свободна би била, ако него го нямаше. Успех!

Д. Г. 20

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker