Не иска да ходим никъде - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не иска да ходим никъде
преди: 11 години, 27 дни, прочетена 4030 пъти
С мъжа до мен съм от много години. Ходили сме на много малко места. Винаги съм се съобразявала с него и неговите желания. Покрай командировки и ангажименти, обикаля много места, а аз се лишавам от всичко.
Над 8г сме заедно и мисля, че 2 пъти да идем на море е прекалено малко. Винаги казва, че трябва да оправя апартамента си, или пък, че иска да си купи еди-какво си..
Моите желания никога не важат. А уж се разбираме, уж се обичаме..
Миналата година едвам се нави да идем, и то с негови приятели. И да отбележа, че не чакам той да ми плати почивката.. Искам да отидем заедно, нищо повече.. но не..
И тук ми изниква въпросът - има ли смисъл да имам идея за някакво бъдеще с него> Той не мисли за мен. За моите нужди, а аз постоянно мисля за неговите.
На 27 съм, млад човек, и аз искам да отида някъде!
Но за мен това не е нормално. И въпреки че се примирявам. не ми е хубаво въобще, като слушам кой къде е ходил в чужбина, а въпреки че и аз мога да си го позволя, не отивам и на едно море.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 25 дни
hash: 454d0c665d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Стига се съобразява с него, сега се живее - организирай се с приятелки на море и ще видиш, как ще иска и той. Иначе - не се надявай да го промениш. той просто не обича да пътува и такъв ще бъде. Ако не можеш да живееш така, просто се раздели с него, докато нямате деца.
Аз лично имам съпруг, с когото обикаляме много - не само страната, но и в чужбина (и извън Европа). Бях на гости на родителите си, които никъде не ходят. За пръв път бях сама с кола и им казах - отиваме еди къде си и тръгнаха, за да са с мен просто. Прекарахме си чудесно, а дори не ни се наложи да пътуваме по-далеч от 20 км от града ни, защото те не бяха ходили на най-елементарните забележителности. Сега искат сами да ходят наляво-надясно и на почивки.

 
  ...
преди: 11 години, 25 дни
hash: 55bd3897ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, слушай номер 1. Хвани си чукалата, отиди на круиз, кажи му че няма да се съобразяваш с него и ще се почувстваш по-добре. След това кой знае, може да ти дойде идеята да се разделиш с него, как така на теб ще ти се пътува, обикаля, а той ще мисли за някакви ремонти, някакви такива "маловажни" неща? :)

Честно казано, не знам от къде ти дойде идеята, че някой от нас може да ти помогне в тази ситуация. От описаното разбирам, че твоя човек държи на теб, гледа да не живеете в кочина, гледа да купи нещо, а не си харчи парите за пиене и барове, съответно за други мадами. Явно имате ограничен бюджет, спрямо който не можете да съчетавате всичко, което е нормално в днешно време.
Познавам двойка, която ходи редовно на почивки, ходят на излети, обаче това е за сметка на апартамента им, Там да те е срам да влезеш, не че е мръсно, просто мебелите са стари, всичко е пред разпадане и всичко това не от безпаричие, ами заради някакви разходки :)
Така че 100 хубавини няма, разходките също омръзват повярвай ми, но читави хора които да мислят за ВАС, да мисли да купува нещо за ВАС, са все по0малко.
Според мен си неблагодарна, това е.

 
  ...
преди: 11 години, 25 дни
hash: b08adc63c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Признай си дали ти пък не искаш всяка седмица да пътувате някъде, всяко лято - три пъти на море, всяка зима 2 пъти на ски, Великден - на екскурзийка до Рим, окол празниците - 1 май - Истанбул и т. н. и все в един момент на човек му писва, особено ако трябва да кара и да се събира и носи багаж.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 25 дни
hash: d2e3f57079
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не изясняваш какви са пирчините за отказите му, макар да намекваш, че става дума за пари и той решава да вложи средствата си в други неща "да оправя апартамента си, или пък, че иска да си купи еди-какво си"
Изглежда имате различни възгледи, не само за начин на живот, но и за правилно похарчени финансови средства. От тази гледна точка не е добре да създавате заедно семейство, защото тогава ще имате общ живот и общи пари, а всеки от вас ще е недоволен, ако другият реши дори малко да действа според собствените си разбирания.... от там всичко това прераства в скандали и развод.
Ако още от сега имаш чувство, че само ти се ограничаваш заради него "Винаги съм се съобразявала с него и неговите желания. " и "Той не мисли за мен. За моите нужди, а аз постоянно мисля за неговите. " по добре сега се разделете.
Не че той не мисли за теб, ти не го разбираш, той теб също и по добре да не сте заедно. Ремонтът на апартамента е за вас двамата, не само за него. От друга страна и морето, което замисляш е за вас двамата. Но каквото и да сторите море или ремонт един от вас остава недоволен и не само недоволен а и обвинаващ другия за неправилно похарчената сума.
За да създадеш семейство трябва не само да се обичате, а и да имате еднакви предстви за "правилно" и неправилно в повечето аспекти. В аспектите в които нямате единомислие да сте готови на компромиси.

 
  ...
преди: 11 години, 24 дни
hash: 9dfeda7e20
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ходи сама. Ако иначе връзката ви е ок и той няма против да излизаш с твоя компания, какъв е проблема? Насила хубост не става.

 
  ...


...
преди: 11 години, 23 дни
hash: 476b9950c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз имам същия проблем.
Много го обичам, но той е застоял човек, мързелив.
Сега имаме финансовата възможност да ходим някъде, но той не иска.
Не мога и в града да го изведа даже, просто го мързи.
И ревнува от приятелките ми, не мога да ида на бар с тях, не мога да ида да танцувам, камо ли да обикалям забележителности или чужбина...
Не мисля че ще намеря решение за това, но го обичам и ще остана с него.
Ще гледам да си разнообразявам ежедневието по друг начин.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 23 дни
hash: 82e9b8f63c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моят мъж така беше.
Той цял ден на работа, аз вкъщи с детето.
От работа вкъщи, от вкъщи на работа.
Опитвах се да поговорим и все караници.
Но от разговорите се замисли и ме разбра за какво говоря, та преди да имаме дете, не се забавлявахме, примерно на дискотека.
Не искал да ме загуби, ако ме хареса някой : д
Но всичко се оправи, борих се да отстоя позицията си.
Сега все ходим някъде, за 6 г и половина не сме излизали колкото сега, от миналото лято (на планина, кино, дискотека, паркове, сладкарници, детски кътчета басейни и т. н. )
Но аз мисля и че е имал спокойствие то да размисли (беше 7 месеца в Германия с брат си), за тези месеци си дойде два пъти и му беше тежко за мен и дъщеричката ни.
Щом от сега не иска да се забавлявате, какво ще каже, ако имате дете..
Рабирамм те, бях на твоето място, Авторке. Страдах, изпадах в депреии, а той не искал да ме изгуби?
Хората колкото и да говорят, че като имаш дете, не може да си живееш-много грешат. Това зависи от двама Ви.
Опитай да поговориш с него. Все пак няма да ставаш затворник, такаму кажи, ако не иска на почивка с теб иди с приятелки.
Покажи, че си независима, знам, че е трудно.
Бъди силна и се разберете.
Mss Sadness, 24.

 
  ...
преди: 11 години, 23 дни
hash: 82e9b8f63c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Вярвай в Себе си.
Никой не заслужава да му посветиш живота си, освен този, на който ти самата си дала Живот.

Не казвам да го оставиш, просто го накарай да те разбере
.
Mss Sadness

 
  ...
преди: 11 години, 23 дни
hash: 82e9b8f63c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До Номер 6 и Авторката:
Не позволявайте мъжа до Вас да усеща слабостта Ви.
Както Вие се съобраявате с тях, така и те трябва.
Mss Sadness

 
  ... горе^
преди: 11 години, 23 дни
hash: 1ff7aed41b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Надявай се да отдели средства за теб. Като не си му и жена....
Това е коментарът на моят съпруг - грубо прозвуча, но е безпощадно вярно.
Не знам какви са тези съвети, които ти дават всички - говорят ти все едно сте пенсионирана двойка, която трябва да продължи да се крепи, но ти да си си намерела забавления...
Чуй ме, много време сте заедно и нямате брак, нямате деца. Следователно те държи край себе си само за свое удобство, но без намек за ангажимент. Пренебрежението към твоите нужди го доказва. Това ли искаш, устройва ли те..

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: add4adcf18
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей мила авторке, имам го същия мъж до мен вече 22 години и повярвай няма да се промени. Наскоро разбрах че човек не се променя и няма смисъл ние да променяме които и да е. Или си такъв човек като него и това не ти прави впечатление или го напускаш. Съвета ми е съвсем от сърце и не си мисли че ти желая нещо лошо. Ето и аз не мога да се примиря че никъде не ходим и някакси през тези 15-16 години съм се подчинявала, но явно ми е дошло вече прекалено и вече си изразявам мнението и отношенията ни се влошиха още повече че ти си и плащаш.. нали мъжа трябва да ти е подкрепа. Ще си нещастна с този човек ще се появят и много други различия свързани с това -то едното дърпа след себе си другото. И аз така гледам как хората си излизат семейно насам натам, а ето моя мъж дори вече предпочита сам да ходи на почивки... по планините -аз предпочитам морето и там още други различия...

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 27c782a476
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен е грешка да седиш и да питаш читателите тук дали да бъдеш с него. Ако искаш да бъдеш с този човек- говерете!! Различията в двойките се изглаждат чрез разговори и компромиси. Без мрънкане и сърдене. Обясни му как се чувстваш, че искаш да пътувате заедно, защото го обичаш и имаш нужда от неговата компания, общите спомени, прекараното време заедно на почива, а не на дивана пред телевизора.. Обясни му че те лишава от това удоволствие. Намерете някакво решение. Примерно по-кратки почивки, места, които и на двамата ще са ви приятни... Накарай го да разбере, че тези негови постоянни откази те нараняват. Но не се налагай, а изслушай и приеми и неговите доводи. Ако и двамата държите на тази връзка все ще се намери някакво компромисно решение. Но ако става въпрос за закоравял егоист е добре да си помислиш хубаво за отношенията ви...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker