Хората на антидепресанти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Хората на антидепресанти
преди: 11 години, 6 часа, прочетена 2323 пъти
Здравейте, мили хора.
Искам да ви споделя че, до скоро бях с мъж, който ми е посягал, и за това се разделихме, но той все пак ми липсва. Доста сме се карали, но и сме се обичали, проблемът е, че той взима антидепресанти от 5-6 години и ми е посягал, не без моя вина обаче. Щяхме да се женим, той направи доста положителни промени от както сме заедно. Знам, че му влияя добре и, че се обичаме, НО хапчетата, които взима му влияят зле на мозъка и лесно се изнервя, и когато се скараме нещата ескалират много бързо и се стига до гонения раздели, дори е имало случаи на посягане.
... До последния път преди 2-3 седмици, когато пак се скарахме, понеже си изключи телефона, и стана голям цирк, с шамари и изгонване от тях, сега съжалява и иска да се поправи. Аз му казах, че и двамата явно не сме дорасли за брак и семейство щом се случват тези ужасни неща, кошмари, които дори не бих могла да опиша. И, че най вероятно пак ще се случат ако нещо не се промени, аз или той или двамата. (всъщност
Иначе е правил много неща за мен, не живееше на мой гръб, грижеше се за нас, но здравето и психиката му заради хапчетата са доста разклатени...
Въпросния последен скандал беше, защото го замерих с портокали пред един негов приятел, който беше дошъл на гости и той стана да ме бие и ме изгони от тях? Наистина ли прословутото мъжко достойнство е чак толкова ранимо? ....
Щеми се другите да ми кажат, че това са детски истории и, че нещата не са чак толкова зле всъщност, и че ако се обичаме всичко ще се оправи... но самата аз знам, че това не е така.
Търся грешката в себе си и се чудя, къде сбърках и какво трябваше да направя за да не се стига до раздяла?
, той трябва да спре с тези хапчета, , , защото го обичам и не мога да гледдам как се унищожава
ВИЕ какво мислите?
от година и половина сме заедно, а сме се били вече4-5 пъти, не е на добре, нали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 час
hash: 0dad5a1cd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, мила авторке :)
Като за начало искам да ти кажа, че мъжът ти прави добре, че взима тези хапчета. Ако беше без тях, нещата щяха да са още по-зле, повярвай ми. Не казваш точно от какво страда той, но, както ми описваш, може би е биполярно разстройство- депресия и/или мания. Без хапчетата ще е още по-лабилен, дори и прекалено агресивен. Аз съм била лабилна, затова ти говоря от опит. Само хапчетата ме държат в някои моменти и ми стабилизират психиката, особено напролет! Много рисков сезон е!
И според мене не сте дорасли за семейство. Обичате се, това се вижда и може би ще преодолеете и тези неща, които ви се случват. Но и ти недей да го дразниш... как така го замеряш с портокали пред приятел забога! Да, мъжкото достойнство понякога е доста ранимо!
Времето ще покаже дали сте един за друг. ДОкато се обичате и сте щастливи заедно, имате път напред!

 
  ...
преди: 11 години, 35 мин.
hash: f1ec274175
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен трябва да го питаш защо е реагирал толкова агресивно на замерянето с портокал (или там на каквото и да е друго провокиращо го събитие). Защото може би не е гледал на него просто като на замеряне, а като нещо друго

Аз допреди няколко месеца бях във връзка с едно момиче, с което на пръв поглед се разбирахме и харесвахме. Само, че също имаше подобни събития. На един купон, тя стоеше до мене но явно хареса един мой приятел. Беше пила малко и алкохолът си казваше думата. Започна да се държи зле с мен (абсолютно непонятно защо отначало), дори отказваше да ми дава наздравици, а като говорех нещо се опитваше да ме контрира и затапва. Докато с моя приятел се държеше много добре, говореха си и си споделяха разни неща. Почувствах се кофти от държанието й, скарах й се (е, не сме се били никога) и не я изпратих до тях в 4 сутринта. После ми звъни да ми се извинява и така нататъка. Ама вече бях разбрал, че не мога да разчитам на нея. Според мен на купона беше харесала моя приятел чисто физически и вътре в ума си се опитваше да ме разкара като се държи кофти с мен, вероятно и за да ме тества как ще реагирам.

Това гаджето ми да си прави ташак с мен пред всички други мои приятели е доста гадно, да. И не говорим за достойство или его, а за поддържащо и уважително държание, което трябва да съществува между двама души, които са си обещали да са заедно. Това го забелязвам и при други двойки - момичетата по някакъв начин провокират гаджето си пред приятелите му, за да видят как ще реагира. Само че разберете, че някой мъже са по-агресивни на моменти и няма да се изкефят на този женски тест.

 
  ...
преди: 11 години, 14 мин.
hash: 3bb05d125a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Антидепресантите при прием в предписаните дози без да се завишават или спират рязко не довеждат до подобни състояния. Все пак нали точно те се изписват за успокоение и ограничаване (доколкото е възможно) на отрицателните емоции. По-скоро сте несъвместими характери и явно и двамата не сте свикнали да отстъпвате и да се съобразявате един с друг.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 3af6f45fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти не си у ред. Той ти посяга, ти подчертаваш, че вината за това била твоя. Къде ти е самоуважението? Като е лабилен психически и на антидепресанти, да се концентрира върху лечението си, не върху агресията. Да ходи на психиатър и да махне тия антидепресанти, защото това е омагьосан кръг. Доста ще е трудно, защото, съдейки по написаното от теб, мисля, че е слаб, инертен и без грам воля и сила в характера.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 545816fb6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Само че той освен, че взима хапчета и пие, (не е алкохолик), но си пийва по бира-две-три, през ден -два, а понякога всеки ден... да не говорим и, че пушиме марихуана от време на време. За мен това не е проблем, аз съм за легализацията, но в неговия случай всички тези неща рано или късно избиват някъде... най-често върху мен.
от авторката

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 2c721809c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   А ти сигурна ли си, че ди добре? Как ще го замеряш с портокали пред негов приятел, почти всички мъже биха те изгонили след такова нещо.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: bfe287e68c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами ти как го подкрепяш в борбата с болеста? Като се лигавиш и го замеряш с портокали.
Зряла гена не би го направила, спри да се караш с него, с цената на собственото си смирение.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7304dc34ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Благодаря за коментарите... наистина...
Интересно ми е да чуя и чуждо мнение, не на близките си...
Колкото до това какво би трябвало да направя-знам си сама-разделихме се и си продължавам живота...
Защото в никои отношения не трябва да се допуска единия да играе ролята на жертва, и така да си позволява каквото си поиска, докато другия търпи защото човекът "има проблеми"...
Поздрави на всички!
от авторката

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 6aec1b14ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Е вие сте особен случай :-/ И аз нямам против малко тревица чат-пат, ама да си с психическо разстройство, да пиеш антидепресанти и на това отгоре да пушиш трева си е чиста безотговорност. Най-малкото към теб, не знаеш как си влияят двете неща, а той вече е посягал да те бие…

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 10c5ad8bae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Подкрепям коментар 9 - изобщо наясно ли сте как се комбинира тревата с хапчетата при него? ! И не знам на колко години сте, но по написаното бих казала - макс до 25 г. Не звучите зряло нито ти, нито приятелят ти. Това със замерянето с портокали е адски абсурдно от твоя страна, а пък той явно има голям проблем с агресията и не е подложен на подходящо лечение. Не ходи ли на психотерапия?
Добре си направила да се разделиш с него - и двамата сте преминали границите на нормалното отношение и изглежда не се уважавате особено.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c6be3ef755
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Хубаво си направила като си го разкарала!
Голяма работа като си го замервала с портокали, какво толкова? ! Не е тежък предмет с който може да се нарани. Един нормален мъж не би реагирал така, шамари и изгонване... а той явно не е нормален, щом е на хапчета, какво искаш от него? Остави го да си пие хапчетата и си хвани някой веселяк, с който ще се замервате с банани, портокали, възглавници, ще се забавлявате и ще ви е готино. При такива болни хора, всяка дума и действие трябва да е добре премислено, за да не нараниш крехката им психика, че да не се изнервят, че да не станее беля... Ее какво? Цял живот ще се съобразяваме с деликатната му психика и ще те е страх да му повишиш тон, да се полигавиш? Това не е нормално! Така че не чувствай вина ами си гледай живота!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 98726161de
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря номер 11 :)
авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker