Да бъда ли с човек, когото не обичам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121347)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да бъда ли с човек, когото не обичам?
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 4475 пъти
Здравейте,
отдавна чета историите Ви, но днес реших да споделя и моята.

Историята ми е, че съм на 23 години и не съм имала нито една сериозна връзка до момента. Била съм с 4 момчета само заради секса... не съм красавица, но не съм и отблъскваща, бих казала, че съм съвсем обикновено нормално момиче. Притеснителна съм и знам, че това също е от значение, но това няма как да променя.. просто съм такава. Както и да е, преди 2 години заминах да работя в чужбина, така самотата и липсата на сигурен човек до мен се увеличи
, увеличи се и желанието ми да създам семейство и деца. Преди около година се запознах с едно момче, което е страхотно, но аз не изпитвам нищо към него. умен е, забавен е, мисли и подсигурява бъдещето си, ужасно мил е с мен... но аз просто не изпитвам нищо към него. Той би бил един наистина добър съпруг и баща, но до сега след всичките ни излизания заедно аз продължавам да не изпитвам нищо към него. Това явно няма да е моята любов, но до кога да я чакам??? Не искам да продължавам да бъда сама и да се измъчвам.
Просто искам да ви попитам дали би било правилно да дам шанс на това момче, с което мисля, че ще бъда щастлива, но не изпитвам никакви чувства към него сега?
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 07ad1915e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен не е добра идея да се омъжиш не по любов, нито пък е коректно спрямо него. Как ще се почувства, ако след години разбере, че майката на децата му никога не го е обичала и какво отношение ще има към теб тогава? А да не говорим за децата. Един брак се гради на взаимна любов. Ако я няма, то е въпрос на време проблемите да излязат наяве. Когато има любов, има уважение, има компромиси, има желание да се преодоляват проблемите заедно, има го желанието да се помогне на човека отсреща, когато е необходимо и т. н Няма ли я любовта, при първия по-сериозен проблем, ще се запиташ какво изобщо правиш при този човек. А ако има и деца, става още по-сложно. Какво отношение ще имат към брака и любовта, след като няма да са я виждали в своето си семейство. Според мен бъди търпелива и не бързай. Любовта ще си дойде от самосебеси, дори и да не е с този човек. Нито си престаряла, нито нищо. Ти си добър нормален човек, който иска семейство и деца, поздравявам те за което, но не прави такава глупост. Заслужаваш да имаш истинско пълноценно семейство, в което да цари любов, доверие и уважение, просто изчакай. Бъди сигурна, че ще го имаш - по-добре малко по-късно, но истинско семейство, отколкото сега и обречено на провал от самото начало.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 53359a6935
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма да бъдещ щастлива с него по начина по който искаш. Би могла да си щастлива с него приятелски.... но нищо повече. Знаеш ли обикновено как протичат нещата, когато тръгнеш с грешния човек? Обикновено се появява ТОЙ, когато най-малко очакваш... и се налага да подслъгваш, за да не нараниш момчето, което е влюбено в теб. Просто не тръгвай с него, няма да се получи.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b82e16696c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Виждам, че си разумен човек, а това е най важното за едно сплотено семейство. Ако наистина търсиш спокоен и добър брак това е шансът ти! Чувствата идват с времето с уважението и възхищението от партньорът до теб. Любовта... тя няма голяма трайност и когато си отиде сме безкрайно разочаровани! Истинска любов изпитваме само към децата си! В семейството остава само приятелството, уважението и толерантността един към друг, а те са най необходими за един проспериращ брак! Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 1dfdcee21a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз направих тази грешка. Няма смисъл. Само че в моя случай беше за да забравя момче, с което може би няма да бъда никога, а обичам много. Сега го обичам дори повече. А вече минаха години. Какво като е перфектен, като за теб не е такъв? Не лъжи него, да те наранят е ужасно, а и най-вече теб самата. Скоро няма да можеш да го правиш, ще намразиш ръцете и целувките му, него самия, а и себе си. Тръпката се усеща, или я има или не. А ти си едва на 23, животът е пред теб!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: e83ecf1de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мисля, че тук не е мястото да получиш задоволителен отговор. Сигурно имаш близки приятлеки, защо не поговориш с някой от тях? Виж до колкото знам, малко са хората, които са с истинската си любов или поне така си мислят. И ти и както много други винаги си мислим, че с този когото не сме могли да споделим чувствата си е ''истинската ни любов'', но дали е така, никога няма да разберем. Мен ако ме питаш дай на това момче шанс, щтом е толкова готин. Пък може и с времето да свикнеш с него, аз сигурен, че ще свикнеш. А да щях да забравя, имам познати, които се надяваха, че ще срещнат любовта и доста добри партии по този начин са изпуснали, сега са по на 32 33 год и съжеляват, че не са си дали шанс, отколкото да чакат от нищото да се появи нещо, но в крайна сметка ти си решаваш, живота си е твой... Успех

Филип 32

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 45d268e48e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   От въпросите и описанието, наистина стигам до извода че си най-обикновено момиче, но не заради външният ти вид, а заради разсъжденията ти.
Ако тръгна да ти обяснявам защо, предполагам че няма да ме разбереш, само ще вметна, че жена, от която чуя че е имала или има връзка с някой, който не обича или не изпитва емоции, направо ми се повдига. Това разбира се отваря много други въпроси, за които вероятно ще си намериш оправдание.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 157c33748a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен трябва да си дадете още време и сама да разбереш какво наистина изпитваш към него.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: f53ebf965d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   номер 3, не говори такива работи от сорта "любовта няма трайност". Има не малко хора, които се обичат десетилетия, вкл. и аз с жена ми. Това че не си срещнал/а истинската любов (или че не познаваш такива хора), не означава, че авторката или който и да е няма да срещне половинката си.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7f4702e2c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Няма смисъл да си с някой, който поне малко не ти е интересен... Аз съм мъж и съм имал случаи, в които разни момичета ми се натискат, но ги режа. Не съм имал връзка от 2 години, ама просто не ми харесват - да вървя срещу принципите си ли? А и не съм от типа дето ще ги излъже да ги оправи и ще ги зареже.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: ba3474bb26
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз пък моята голяма любов я срещнах на 36 г. за каго казвате било късно? За какво?

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 95b2b357da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Съгласна съм с номер 3!!! Аз преди три години се чувствах точно, като теб! Докато не се появи Той! Мил, грижовен, влюбен в мен.... Да си призная, в началото гледах да излизаме на по-скришни места(сакън, да не би да ме види с него, принца на бял кон), но сега.... Сега след три години(то от втория месец съм така де) сме по влюбени от всякога и ДА-той е моя принц Чаровен! Така че, послушай разума си, но пък ако много те отблъсква и не можеш да бъдеш мила и любяща, дори за месец-два(колкото да му дадеш шанс) по-добре не му давай надежди! Все пак всички сме хора и никой не заслужава да бъде нараняван!

Късмет :)
K23

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 061474d25e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В началото всички мъже са мили, добри и мислят за бъдещето.... До момента, в който си покажат рогата! А ако го и обичаш ще те боли много повече! Ще преглътнеш 1 2, 3, 4, 5 пъти в името на обичта ти към него, но в един момент наистина ще ти писне и ще си кажеш:"Абе мам. а му, един живот живея и трябва ли само да страдам? !? Не знам миа, хора много-характери различни... Ситуацията трябва сама да я прецениш и се запитай дали си склонна да направиш този :компромис със себе си! А и нищо не ти коства да опиташ, може и без да си влюбена, да заобичаш човека до себе си! Ти решаваш, защото в крайна сметка, живота си е твой!!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 93b667171f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Бях в подобна ситуация преди време. За разлика от другите ще кажа, че да, има смисъл да си с него, или поне опитай. При нас беше същото, той лудо влюбен, ужасно свестен. Появи се Той, уж голямата ми любов. Раздели ни, нараних свестния човек. 2 месеца след това изпаднах в трудност и голямата любов избяга, а свестния човек беше първият, който веднага се притече. Не мога да ти обясня как го заобичах от тогава, сигурно дори и повече от него обичам сега. При мене просто дойде мига на катарзиса, едно доказателство, че ме обича много, повече от себе си, повече от всичко, това тотално преобърна всичко в мене и го виждах с други очи. Мисля си, че и при тебе може да се получи, не се отказвай, защото в едно съм се убедила - в света има много тарикати мъже, много лъжци мъже, а свестните и стойностните са рядкост, голяма рядкост и често буквално и да се спънеш в тях няма да ги забележиш, но като си намерила такъв-дръж го и го пази.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b82e16696c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 8, браво, мога само да се възхищавам на вашата любов, но.. огледай се и ще се убедиш. че това е печалба от тотото! Бъдете винаги влюбени и обичащи се със съпругата си, това е единственното нещо за което си заслужава да живее човек! Номер 13 е минала по този път, сгрешила е и се е убедила в правотата. Пазете се и се обичайте!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 8a0de92d0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ето едно откровение по темата - Сигурно го баламосваш, че си девствена и не консумираш връзката си с него, което е близо до ума, щом нямаш чувства към него. Така го лъжеш, че няма къде и как да интимничиш с него, но това са просто обърканите ти планове и мрежи, в които ще се оплетеш сама, повярвай ми. Губиш му времето с твоята колебливост, пък за изгубеното време, поне е можел да си намери решително момиче! Аз имам наблюдения над подобен случай с едно интелигентно момче, което търпеливо е дало време на приятелката му, която идва по няколко пъти в годината В България, никога няма време да се усамоти с него и никога нямало място, ала вече доста хора се чудят на търпеливото му поведение. Минаха повече от няколко години в празно и безсмислено чакане, но не показва характер със излишната и насилствена доброта. Мисълта ми е, че твоя приятел има шанс да си намери момиче, ама трябва да му кажеш как седят нещата, защото от историята ти не се вижда любов, плам и нищо от този сорт, защо да го връзваш по тоя начин? Точно ценностната му система най-малко те интересува в страна, която не предлага много добри финансови възможности на младите семейства. Аз съм доста проницателен, а причината е такава, че не искам по никакъв начин да допускам грешките на този мой приятел, вероятно няма и да ги допусна. За мъжете и жените важи правилото, че трябва да са наясно със себе си и чувствата си в такава връзка. Момчето е в България, а ти си някъде в голямата и мощна икономически Централна Европа, познах ли?
Бъди добра с момчето, намери си забавлението което търсиш, но не го мъчи така. И гадните момчета не го заслужават.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: beaa0b8dca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Ти си САМО на 23! Не си пропилявай живота така. Няма да си истински щастлива с това момче. Ще дойде ден, в който ще срещнеш човек, който ще те кара да летиш от щастие. Тогава ще съжаляваш, че си се омъжила за човек, който не обичаш и си му родила дете. Нещата ще станат много сложни.
Спри да мислиш за самотата като наказание. Развивай се, открий какво обичаш да правиш, намери си хоби, обмисли да започнеш собствен бизнес, запознавай се с нови хора. Забавлявай се!
Ж27

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 069cca7f86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Подкрепям номер 3.

Навремето имах една дилема-дали да избера по-вьлнуващия, физически по-привлекателния, този в който бях силно влюбена....
Или по-спокойния, благородния, интелегентния, емоционално по-стабилния, с които имах по-скоро приятелство отколкото любов.
Времето ми помогна. Постепенно втория ме спечелваше все повече и повече, а любовта(което явно е била само влюбване) и трьпката ми към първия избледнияваше.
Реших да заложа на разума. Избрах втория и не съжалявам... Повече от 20 год. сме заедно. При мен влюбването и трьпката дойдоха после с времето и още ги има.
Трайната любов, която издържа проверката на времето е посвещението към другия, приятелството, уважението и доверието на един кьм друг.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9182ac663d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Безпристрастно допускам, че имаш малко повече вина за обърканата ситуация? И, много не виждам смисъл от тази връзка, ако може да се нарече връзка. Бъдете си просто приятели, това момче живее един път живота си, дали няма да иска да търси друга(ги)? Да имаше чувства към него, разбирам. Може да са тъпаци и всякакви момчетата, но и най -големия тъпанар не заслужава да го лъжат по този начин, сериозно. Какви са шансовете на една връзка от разстояние да се запази здрава? Такива връзки си зациклят на едно положение по няколко месеца, година, че и повече. Просто е трябвало да събереш сили и да говорите. Има и нещо вярно в писаното от 17, не е изключено да си гледаш и личните интереси, а чувствата да са на по заден план. Предполагам, че въпреки положителните качества на момчето, ти все пак искаш и някой по така, по играч и отракан с поведението си, пък било и по малко интелигентен. Така се вижда от историята, защото реално не споменаваш лошо за момчето, ама нещо не е както искаш. Еми търси си друг, а тоя да си живее живота, какво сложно има?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: cd77f531c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Авторке, като мъж ти казвам, ОСТАВИ МОМЧЕТО... Просто директно / не по телефон, скайп, фейсбуук и т. н /, му обясни учтиво, но решително, ЧЕ НЕ ИЗПИТВАШ НИЩО КЪМ НЕГО! Обратното означава да правищш ти самата ковмпромиси и да заблуждаваш сърцето си, а и сърцето на оня мъж, който ще живее буквално с куха надежда... Бъди коректна с него... Не ти харесва. Не предизвиква тръпка у теб... На разстояние сте... Щом сега е така, представи си като Ви налеглан битовизмите, ако заживеет заедно... НЕ МУ ГУБИ ВРЕМЕТО, КАКТО И НЕ ГУБИ СВОЕТО ВРЕМЕ! Не просто си млада, а си МАЛКА! На 23 години, пред теб е живота-... Тепърва ще срещаш мъже и мъже... Ще придобиваш опит и... ще подбираш.... Но ще подбираш, когато не си емоционално или семейно обвързана и си на чисто / да се чете нямаш деца, общо имущество кредити и т. н. /... Така че бъди реалистка / оставяш такова впечатление от прочетеното / и прекъсни всякакви отношения с това момче... Обясни му, че нищо не изпитваш към него... Тока е по-добре... Много ще го заболи / знам от опит, защото на 25 години на мен същото ми обясниха /, но поне няма да се заблуждава и няма да живее в куха от към любов връзка... И ти и той ще срещнете някъде подходящата половинка...
НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО!
Момчето има право да е наясно и да знае истината за чувствата ти, т. е в случая за отсъствието на такива към него...

Поздрави!

Мъж 30 г.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker