Баща ми ме разочарова - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121264)
 Любов и изневяра (29728)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18546)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Баща ми ме разочарова
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 3044 пъти
Не мога да опиша болката, която изпитвам сега. Имам чувството, че сърцето ми е заседнало в гърлото. Толкова гадни неща са ми се случвали в живота, може и да съм на 18, но няколко пъти минах през ада, а живота ми тепърва ще ми поднася това, което ми е писано.. Всичко около мен се е сривало, но семейството ми е било онова, което се е държало. (или поне така аз си мисля, че е било).
Майка ми и баща ми имат брак от повече от 20 години, баща ми никога не е бил от хората, които дават отчет за това, което правят, майка ми също не му е искала. Жената от сутрин до вечер се труди, за да изкара прехраната на мен и на всички вкъщи. Той винаги я е карал да се прибира след работа, въпреки, че той може да не се и прибере след поредната пиянска вечер. Последните месеци се държеше ужасно с нея, буквално я смазваше психически. Майка ми е млада жена, изглежда добре за възрастта си и често бива заглеждана. Но тя никога не би позволила това да се случи, защото колкото и да е отвратителен баща ми на моменти, тя държи на него. Ако бях на нейно място досега да съм си хванала чукалата и да си замина, за да ми е мирен и спокоен живота... Но и тя преживя много загуби в живота си и може би няма да има къде да отиде, заради него...
Щях да разбера, ако тя беше сторила това което той, но аз не мога да си обясня с каква наглост го прави ТОЙ.
Преди седмици прочетох няколко смс-а на телефона на баща ми, ясно, че бяха от жена, просто рода ми направи впечатление. Позамислих се.. Днес му взех телефона, защото получи смс и го беше забравил на масата.. Наричаше го с нарицателни, планували са срещи, за които беше ясно, че отива с приятели.. Обичала го, а дори е наясно, че има семейство, как може да има такива жени? !
Аз съм потресена, обидена, защото всичките ми баби са разведени, мъжете им имат любовници, дори неговият баща, каква е тази карма? ! Тъкмо разбрах, че съм приета с първо желание -студентка, а не мога да се зарадвам на сбъдната ми мечта..
Не знам какво да правя, как да кажа на някой, тук са само хора от неговото семейство, които ще го подкрепят.. Тегаво ми е... ;/
Моля ви за съвет....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: ef5b8ffa81
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Завърши си образованието и сложи край на тази карма като създадеш свое прекрасно семейство. След време вземи майка си при себе си или и намери жилище близо до себе си, отделно от баща ти.
Успех и отпразнувай влизането в университета!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: cdf8e8f43f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Поздравления и на добър час! Единственото, което трябва да те вълнува на този етап е следването. А останалото си е работа на твоите родители.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 9ff773c5e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Говори с майка си, кажи й че я подкрепяш, сподели това, което сподели с нас и двете започнете на чисто! Тя ще оцени начина, по който мислиш и това, че я подкрепяш. И аз съм потресена от такива жени и от мъже като баща ти.. с извинение, че ти е баща, но.. жалко за него, че е допуснал така да съсипе всичко.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 2de90eb336
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен трябва да кажеш на майка ти за смс-сите.
Разкажи и и нека се разделяд. Това не е живот.
Поне сега се зарадвай. Кажи майната му.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 1c744e8487
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Вземи си за мъж честно и добро момче. Пък нищо, че няма големи мускули или лице на модел.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b50e71ad82
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Интересни са порасналите деца, които вместо да се занимават със своя сексуален живот държат сметка на родителите си за техния сексуален живот.
Имам син на 16г и дъщеря на 13г е вярвайте ми, ако мъжа ми ми изневери, първо не бих искала сина ми да се меси в тези наши отношения, да се мъчи да решава нашите проблеми, второ не искам сина ми, да решава в моя живот аз какво ще търпя и какво не.
Авторке на 18г си научи се да вземаш решения само за собствения си сексуален живот. Имаш право да държиш сметка на баща си само за отношението му със самата теб, неговия личен живот си е негова работа, неговото отношение със съпругата му си е негова работа. Как той ще се отнася с майка ти, какво тя ще търпи, и какво не, си е тяхна работа. Дали ще живеят заедно или разделени решението е тяхно. Не се мъчи да подреждаш техния живот, подреди своя си. Възрастните нека сами вземат решения в собствения си живот. Ти си пълнолетна и си вече отделен възрастен гражданин, по закон не си от тяхното семейство, в момента, ако нямаш по малък брат/сестра, те са семейство без деца. Да се сърдиш на баща си за отношението му със жена му все едно да се сърдиш на съседа, за това, че се е скарал на жена си.
Мойте родители например много се карат, живеят сами от 20 години и продължават да правят скандали. Когато някой от тях ми се оплаче, от другия аз казвам "Е като се женихте не ме извикахте за съвет, ти сама си избра съпруга нали! , Решението да продължаваш да живееш с него го взимаш всяка сутрин". Когато децата ми бяха на 7-10г бяха шокирани от скандалите им, аз на тях казах "Деца на баба ви и дядо ви така им харесва, това е начинът им да се обичат, те са като децата първолаци, които като се харесват, дърпат плитката на момичето, което харесват". Децата ми приеха това, защото видяха много примери за тяхната любов, 15 мин след думите "простак, идиот, некъдърник", следва изречение, "Ваньоооо ела да си хапнеш, баницата истива"

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 722800a66c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Там е проблема, страх ме е за нея и от последствията, които могат да настъпят. В момента живеем в къщата на неговата майка (т. е баба ми ), ако случайно нещо се случи, то тя няма къде да отиде, а аз няма да я оставя. От всичко на света най съм мразела изневярата, защото понякога човек се възползва от обичта на някого и го прави за смях, а майка ми ще се почувства така, когато разбере, че аз съм човека, който го е разобличил. Толкова години доброволен затвор, а накрая това? ...
Мисля, че няма да може да го понесе, това ме смазва...

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 149219c558
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   А защо не говориш с баща си? Аз на твое място бих говорила с него, бих го питала защо го прави и бих му казала колко ме е разочаровал. Също бих му казала ако държи на семейството си да приключи всичко или ще съм принудена да кажа на майка ми. И ако въпреки всичко не го направи моето цялостно отношение към него би се променило. Аз лично не бих могла да забравя подобно нещо и предполагам, че уважението ми към него ще изчезне. По-горе ти казват, че не е твоя работа, но аз не мисля така. Ти си част от това семейство и както би защтитила приятелка, така би защтитила родителя си, когато някой го мами. Ако някой може да уважава родител, който лъже и мами, държи се диспотично и мисли, че има двоен стандарт, аз не бих, пък ако ще и да дойде ден да забравя за него. Аз съм по-скоро за развода и честните отношения, от колкото да има брак с лъжи!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: f78be05e25
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първо, научи се, че нямаш работа в телефона на баща си нито в който и да било ЧУЖД телефон!!! Това с кого се среща баща ти си е само и единствено НЕГОВА работа. Неприкосновеността на личната кореспонденция е гарантирана дори от самата Конституция.

Второ, разбери, че нищо на този свят не е вечно. Вашите са имали прекрасна любов, но тя е била до време. Време е и за теб да поемеш по своя път и да излезеш от семейното гнездо вече върху собствените си крила. Достатъчно си голяма.

Трето, не търси някакви карми и не се вкарвай излишно в лузърска роля. И моите родители също се разведоха рано-рано, още като бях дете. Това са НОРМАЛНИ неща. Толкова нормални, колкото и възрастни хора като баща ти да си имат любовници... няма нищо лошо.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 722800a66c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Коментар номер 10, може би си прав/а за това, че човек не би следвало да навлиза в личният живот на когото и да е било и да чете чужда кореспонденция, но има едно НО в случая. Не говорим за който и да е човек, а за моят баща. Той няма абслютно никакво право да разиграва, унижава и поболява майка ми! Мисля, че всеки човек, който обича близките си би се опитал да помогне, нямайки значение по какъв начин. Аз прочетох смс-и от същият номер още преди веме, но главатта ми не побираше мисли, че собственият ми баща, минал през същото би позволил аз да мина през това като него. След като има толкова вярна и отдадена съпруга като майка ми, защо руши семейното огнище, заради някаква жена без достойнство, защото за мен тези жени нямат морал, но явно и той го няма. Смятам, че на света такива жени, господ ги наказва много жестоко, затова че разрушават мирният живот в даден дом. Тя знае, че той има семейство, но явно и тя е семейна с малко дете и мъж до себе си, което още повече ме отвръщава.
Аз не бих понесла да виждам как всеки ден той мачка майка ми с хилядите си обвинения, защото на него така му е лесно....
Няма да го допусна. Обичам майка си и я ценя, затова което е.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 08d682a1e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж, представи си, че той така се зачете в твои СМС-и и вземе да си прави някакви си негови изводи и да се опитва да решава чужди проблеми? Не може така. Още повече - той ти е баща с много по-голям житейски опит.

Не прибързвай с оценките, поживей малко, стани на 30-35 години и ще погледнеш със съвсем други очи на ситуацията. Просто в момента си млада и, с извинение, леко наивна. Няма лошо, и аз бях такъв на твоята възраст, вярвах във вечната любов, идеалния и вечен брак и т. н. Истината е, обаче, че такива неща не съществуват (или изключително рядко). Няма вечни неща. 20 години брак и то да те отгледат до пълнолетието ти, си е повече от успешен брак. По-скоро трябва да бъдеш щастлива.

И приеми, че любовта има най-различни форми и не се изчерпва с отношенията вътре в брака.

==
Номер 10

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker