Животът на един мъж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Животът на един мъж
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 5550 пъти
Хмммот къде ли да започна тази история. От където и да реша да започна едва ли ще бъде началото. Кой съм аз всъщност? ! Хубав въпрос. Ако трябва да съм честен и аз незнам вече. Незнам кой съм, незнам къде си. Нямам мечти нямам нищо.

А всичко беше различно до преди известно време. Мечтаех, правех планове, борех се до колкото мога, но един ден всичко се сгромоляса и ме прати там от къде излизането е повече от трудно.

Незнам може би до някаква степен с начина си на живот до преди няколко години съм си заслужил това което ми се случва, но дори и да е така не мога да се съглася, че болката която изпитвам в момента е заслужена. Да, правил съм много грешки не мога да го отрека но това ли е наказанието ми...

Знаете ли сега докато пиша това и си спомням за един човек в миналото ми който ми каза следното: Може да е след година или две, но вярвай ми ще осъзнаеш, аз съм била това което винаги си търсил, това което винаги си искал. Тогава обаче ще бъде твърд късно.

Права беше. Тя беше единствената жена която ме е обичала безрезервно въпреки всичко, въпреки всички. Аз обаче бях глупак и през цялото време я примах за даденост и накрая разбира се я изгубих. Тогава не осъзнавах какво се случва и какво съм изгубил, но сега след толкова години и толкова преживяна болка разбирам. В******... където и да си ДА ти беше права. Беше права за всичко и съжалявам, че не те послушах тогава и не съумях да те обичам така както ти обичаше мен.

Сигурно се чудите какво се случи после. Ами така да го кажем порастнах... да рано или късно всеки пораства. Намерих момичето на живота си, или поне така смятах в началото. Оженихме се, роди ни се най-прекрасното момиченце на света. Моята гордост, моят живот. За съжаление всичко хубаво свърша точно тук.

След 2 години брак, се оказа че изобщо не познавам жената с която деля живота си и че съм живял в една огромна лъжа. Да, има 3-ти човек, но не от моя страна а от нейна. Не мога да ви опиша как се почувствах когато разбрах. И все още не мога. Болката е непоносимо силна. Да знаеш всичко, кога, как, защо... всичко. Да знаеш че докато ти си я обичал безрезервно всеки божи ден и си се молил едва ли не за малко нежност тя е отдавало сърцето и тялото си на друг. Че му е споделяла какво харесва и какво не, да го напътства как да и доставя удоволствие... убийствено е. Мисълта е просто разрушителна, а чувствата неописуеми.

Как се преодолява това? Как се живее с мисълта, че някой друг е галил кожата и, целувал я е и му е дала всичко което е отказвала на теб? Как да гледаш този човек всеки ден и да не боли? Как...

Отговор няма. Просто опитваш да забравиш отново и отново и отново, но вярвайте ми нищо не помага. Болката се е загнездила толкова надълбоко, че всяко нещо ти напомня за това и колкото и да се опитваш да го забравиш не успяваш. И въпреки всичко продължавам да обичам този човек който така силно ме нарани, продължавам да я желая и да копнея за нея, но всичко остава незабелязано и отхвърляно. И как иначе все пак тя е получавала това което е искала и аз просто не съм и нужен. Нито преди, нито сега нито за в бъдеще. От къде знам... не съм глупав. Секса си е секс, но когато има замесени чувства както е при нея нещата стават съвсем различни. Готова е да остави всичко за което сме се борили и да се откаже да се борим заедно за да се отдаде на тази любов, независимо дали е споделена или не, дали ще бъде споделена за напред или не.

Да.. за нея аз съм никой. Да знам, че в същия този миг в който започне вечерното училище и отново ще му се отдаде и ще бъде с него, защото просто не може да се отърси от него. Затворила е тези чувства в себе си и не им позволява да си отидат, да бъдат изместени от други, от друг... и колкото и да искам, колкото и силно желание да имам няма да постигна нищо просто защототя не ми позволява и се е затворила в себе си и не иска да ме допусне.

Да обяснява ми че може да се получи, че трябва време и така нататък, но нека не се залъгвам никакво време няма да помогне дори напротив. Времето няма да излекува болката в сърцето ми, времето няма да я накара да го забрави защото тя не го пуска от сърцето си и рано или късно всичко ще се повтори. Защо е това време тогава след като и двамата знаем, че всичко е лъжа и докато тя не се освободи от миналото не можем да имаме никакво бъдеще... защо е всичко. Ами... както тя каза за да си уреди живота и после аз ставам излишен, също толкова излишен колкото съм и в момента в сърцето и.

Наскоро четох една много добра дефиниция на ГЛУПАК, а именно: Да знаеш истината, да виждаш истината, но все пак да вярвашна лъжи. Ето това съм аз. Знам всичко, знам какво ще се случи. Знам, че никога няма да ми даде шанс да си върнем това което имаме, но въпреки това продължавам като пълен глупак да вярвам и да се надявам, че ще се промени и ще ме допусне отново в сърцето си. Защо тогава продължавам да се тормозя. Защо? !? Отговора е много прост.

Защото я обичам, защото тя е моето семейство. Защото съм се врекъл в любов и че ще я обичам в богатство и бедност, здраве и болест, в добро и лошо и когато изричах тези думи наистина вярвах в тях и продължавам да вярвам.

Как да се справя с болката обаче? Как да се справя със самотата която ме е обзела? Как да забравя, как да простя и да продължа напред? Как да забравя всичко свои желания? КАК....
Прекалено много въ роси и нито един отговор. Всеки ден се трупат нови и нови въпроси, а отговорите не идват и всичко това ме убива.

Тя??? Тя не вижда нищо от това. За нея всичко е нормално и просто чака денят в който ще стана излишния. Затваря очите, сърцето и душата си за мен. Затваря се за желанията и копнежите ми. Изолира ме все едно съм прокажен. Изолира чувствата ми все едно нма нищо. Държи с така все едно никога не е имало нищо между нас. Не вижда нищо от това което правя и се опитвам да направя. Промених всико в мен за да бъда мъжът който винаги е искала да бъда, но уви въпреки думите и това явно не е достатъчно и каквото и да правя и какъвто и да стана никога няма да бъда остатъчно добър за нея.

Да не забравим и най-.... , тя изобщо не забелязва какво ми причинява, не и пука дори за нея моите чувства, мисли, желания, любов не са важни и нямат никаква стойност. Дали страдам или не, дали съм разкъсван от болка и страдание или съм щастлив това няма никакво значение за нея стига да не я занимавам със себе си. Знае, че ме боли но остава студена и безразлична и от това боли още повече. Единственото което получих беше едно „стегни се”... след всичко което беше и продължава само едно стегни се.

Ще успея ли да го превъзмогна въпреки държанието и безразличието и и да запазя любовта си към не... едва ли. Никой не би могъл колкото и да е силен. Да, опитвам се но... невъзможно е да се получи когато усилията са само от едната страна.

Уморих се да се самосъжалявам и да страдам. Уморих се да мисля уморих се да ме боли. Уморих се да търся смисъл там където го няма. Уморих се да се боря сам. Уморих се от всичко. Наистина не мога повече. Просто искам всичко да свърши и ако това означава да се разделим и да затрия всички чувства към нея така да бъде. Нека живее така както и с когото иска. Имам нужда да бъда щастлив, но с нея това никога няма да се случи. Целият ми живот ще мине в борба за човек на който не му пука за мен и ще доказвам любовта си на човек който е залостил сърцето си и не би ме допуснал вътре.

Ето това моят живот. Имам най-прекрасното дете и никаква любов, нежност, разбиране...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 55

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 621e0dd000
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Значи казвам ти и аз стегни се!!! бях в положението на съпругата ти 4 години. 4 години аз бях заслепена и омагьосана сякаш от другия, пренебрегвах съпруга си и детето. за мен беше само той и нищо друго не ме интересуваше! не виждах болката у съпруга ми, бях заслепена за всичко, а той милия търпеливо си мълчеше и кротуваше, беше готов на всичко само да съм щастлива и да не се развеждаме, вечер да си се прибирам при него. края на историята е че аз лека полека започнах да осъзнавам що за стока беше моят възлюбен, и как всичко е само фалш :((( сега като си спомням колко глупаво и безразсъдно съм постъпвала се мразя, мразя себе си и цял един живот няма да ми стигне да изкупя вината към съпруга ми. в момента го боготворя и за мен той и детето ми са най важните неща в живота ми, изцяло съм отдадена на тях двамата и няма сила която да ме отдели повече от тях. научих си урока

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a012a7f094
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Да, определено боли! Но сега поне знаеш какво изпитват милиони жени по света ежедневно мамени от съпрузите си. Защото да не мислиш, че ако си жена и разбереш, че съпругът ти си има любовница боли по-малко? Обаче, не обществото ни го приема за едва ли не нещо нормално той да си има любовници докато вярната му съпруга го чака до безкрай и се опитва да скрие сълзите си от децата. Та това, никой не е застрахован и болката е голяма. Не знам какво да те посъветвам, защото ти реално отдавна си я загубил и едва ли има шанс да си я върнеш, за това май е по-добре да се разведеш с нея. Нали знаеш какво казват, по-добре ужасен край, отколкото ужасии без край. Та май така е най-добре, разделете се и потърси любовта и щастието другаде. Кой знае може би там някъде има една прекрасна жена, която чака теб?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 4b1819abe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Нямаш избор приятел, пусни я да си върви, пък ако е рекъл Господ може пак да се съберете, ако ли не ще срещнеш някоя друга която ще е само твоя.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a16f9e31b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вслушай се в думите на на номер 1. Има и изключения, но почти винаги историята завършва така, както тя го е описала. Знам, че сега болката е неописуема, но наистина времето лекува, а и жена ти ще се осъзнае, вярвай ми. Всички се осъзнават, рано или късно. Пак ще сте щастливи заедно, наистина няма да е съвсем същото, защото доверието рядко се връща напълно, но ако я обичаш ще и позволиш да се върне при теб, защото тя ще го поиска. Повярвай ми. И тогава тя ще изпитва вината, която ще я измъчва цял живот, а ти... ти просто ще трябва да и помогнеш - помниш нали - в добро и зло, в болест и здраве, докато смъртта ви раздели. Ако това е твоя човек, разбира се. Сега се отпусни, дишай дълбоко и се опитай да си този, в който се е влюбила някога. Знам, че е почти невъзможно, но все пак е възможно. Опитай. Заради теб е, не заради нея, да се успокоиш, да прецениш трезво нещата, да вземеш решение за живота си. Всичко, което ти казвам е от личен опит. Аз все още се боря с болката от изневярата, но усещам и болката на човека до мен, от това, че се е доверил на направилния човек, от това че е наранил мен, усещам и подкрепата му и желанието му да ми помогне да преодолея всичко. Просто е до мен и с мен, и е отвратително да гледаш изписана вината на лицето му всеки ден. Но е и топлина, защото тази вина означава и обич. Стискам ти палци да се пребориш и да се изправиш по-бързо.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5ed17a85bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Много добре написано. Браво! Дано намериш сили да продължиш напред без нея.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 48b89b8161
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Поредната серия от сериала: „Съвременна и еманципирана курва унищожава семейството си, заради тъпкач-бунак”.

В тоя сайт станаха ежедневие историите за безмозъчни курви, които унищожават семействата си, заради некви тръпки, пеперуди в стомаха, трептене под лъжичката и тем подобни курвенски вълнения! Брато, написал си цял роман заради няква боклучка, която 5 пари не дава за теб! Рискуваш да се съсипеш и да си отидеш млад без време! Пиша ти от личен опит. След 6 години брак и дете моятa бивша жена ми нахлузи рогата с такъв боклук, че чак още не мога да повярвам. Когато разбрах за изневярата и, която е продължавала месеци, в които бях тормозен и унижаван като животно, накрая просто, колкoто и да я обичах, колкото и да ме болеше, че семейството ми се разпада, като мъж отсякох: "или аз или той"!!!! Тя си избра него, а и да беше казала, че иска с мен щеше да ме излъже, просто, защото не само не ме обича, но и няма грам уважение към мен. Там където е имало любов, остава поне едно уважение. Нещо повече, изневеряващите не уважават сами себе си, защото не уважават своя собствен избор на спътник в живота. Това са хора без никакво достойнство и без грам акъл(съжалявам прелюбодейки и прелюбодейци, но вие сте способни буквално да убиете от мъка и болка своя партньор, който държи на вас и ви обича заради вашите малоумни пеперуди в стомаха, които намирате в гащите на някой мухльо или някоя мърша които по неписан закон са пълни боклуци. Нагледал съм се на такива бракове и то доста. И мен не подмина, за съжаление.

Мина вече близо година и разбрах, че това е правилното решение, защото иначе щях да се поболея и да умра заради една мръсница и безсрамница, която ме изкара толкова долен и черен пред всички роднини, приятели и познати, че чак аз започнах в ония месеци през миналата година да и вярвам и да се чувствам като пълен боклук. Слава Богу, почти никой не и се върза на лъжите и номерата, защото всички ме познават и знаят що за човек съм. Не ти трябва такава жена, вярвай ми! Ако искаш стой си с нея, но рано или късно ще рухнеш, а детето ти има нужда от здрав и жив баща, а не от развалина или мъртвец! Ако решиш да сложиш край на тази пародия на брак, развеждай се безболезнено по взаимно съгласие, извоювай си възможно най-удовлетворяващ режим за виждане на детето или пък ако тя се съгласи направо вземи попечителство над него. Вервай ми, колкото повече се напъваш да и се доказваш, толкова повече и падаш в очите - нелогично е, но е факт! Когато падаш в краката на жена, тя те мачка и тъпче като гнида! Спри да се самоунижаваш. Покажи и достойнство. Покажи и, че си мъж и, че не си зависим от нея! Тегли и една майна и продължи живота си без нея! Това е малоумна жена и бас държа, че любовника и е пълен бунак. Винаги се хващат с такива, винаги. Аз ако съм на теб шут в гъза и да върви при боклука си! Никва милост за курвите!

Личи си, че си свестен човек, наранен си до смърт, но трябва да преодолееш това и да продължиш живота си. Гледай си детето и я остави да си троши главата. И утре като ти приреве на вратата (случва се доста често) след година две, не и се връзвай, щото пак ще последва същото (вярвай ми в 90% от случаите пак го правят).

Колкото до жената, за която пишеш преди сегашната ти прелюбодейка, тогава си бил прекалено зелен и млад, не си бил готов. Не си описал кво точно се е случило, но тя е минало и трябва да спреш да риеш в миналото. Не си бил зрял и това е. Не можеш да върнеш нищо назад. Спри да се самообвиняваш. Ако не си и изневерил няма за какво се самообвиняваш, просто не си я обичал и не се е получило.

Номер 1, чудя се как мъжа ти е оцелял 4 години. Госпожо, даваш ли си сметка колко много си съкратила живота на твоя съпруг? Даваш ли си наистина сметка за реките от сълзи, които е пролял? Тоя човек е мъченик и герой. Аз за 4 месеца, в които не знаех за изневярата и (разбрах точно след 4 месеца от началото на извънбрачната и връзка), но тормоза беше страховит, буквално се съсипах, отслабнах с 15 килограма и наистина щях да умра, защото психически и всякак не издържах вече. След като разбрах за изневярата на бившата ми жена, поне още 4 месеца не бях на себе си. Месеци, в които почти не спях, почти не ядях, а сълзите и алкохола бяха моя утеха и ежедневие! Честно казано, ти си първата жена, която твърди, че се е осъзнала, но дано е завинаги, защото ако мъжа ти още веднъж преживее твоите курвенски изцепки, този път може и да те ликвидира!

Сори за дългия коментар.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c6d499c0ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз не бих толерирал такова отношение - бих хванал така наречената жена за косата и заедно с парцалите си ще излети навън - детото ще си остане при мен после и да ми се тръшка и да реве
ще седи там където и е мястото - на улицата.
коментар номер 1 - мъжът ти е абсолютна амеба и по изказът ти относно него си личи колко го уважаваш и обичаш - хойкала си като... и всичко което имаш да кажеш за мъжът си е "милият"

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b06a837d65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   спасяването да давещите е проблем на самите давещи се.. и да пишеш и да не пишеш тука сам трабва да се справиш със всичко.... стегни се мъж си все пак

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 48b89b8161
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   номер 7, номер 6 съм. Виж сега, мъжа и не е амеба, но определено аз не бих търпял такова "чудо" 4 години. Всъщност не го търпях и ден след като разбрах истината. Просто казах отсякох или или. Но явно човека е имал сили да търпи. Kак обаче сега и вярва идея си нямам.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9e4ed9631b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   номер 1 съм! държа да уточня че от тогава се минаха 7 години, в началото не беше никак лесно признавам си, но всички усилия си струваха. съпругът ми разбра едва на 3-тата година че му изневерявам, след 8 годишен брак. тази есен ще празнуваме 20 годишнина от брака ни. предложих друг поглед на нещата за автора, не казвам че при него нещата ще се развият по същия начин както при мен, не се гордея от това което съм направила но когато обичаш някого от все сърце, повече от себе си дори -всички жертви си заслужават. към номер 7 - не съм казала само милия, казах и -БОГОТВОРЯ ГО

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 80ce2a5693
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Пич, прекалено много си се отчаял. Вярно много е гадно човекът, за който си дал всичко да те предаде, но такива неща се случват постоянно. Не си тръгнал да умираш, така че не си съсипвай живота заради една к***а, която най-вероятно никога не те е обичала, а ти просто си бил удобен за нея. Показвай й пътя веднага. Колкото по-бързо я разкараш от живота си, толкова по-бързо ще се съвземеш. Гледай си детето и си потърси някое свястно момиче, което ще те оцени. След време ще се чудиш сам на себе си какви работи си писал тук.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d16d49e0ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Автора съм.
За съжаление нещата са по сложни. Просто не исках да навлизам в подробности, но за да стане ясно... денят в който разбрах всичко и я хванах на тясно тя ми каза че отива още сега да приключи всичко (защо отива е друг въпрос) и така след 8 часа реши да се прибере в 1 един през ноща легна си без да каже нищо и това беше. В последствие се оказа, че абсолютно нищо не е приключила. Взех детето и се изнесох за 1 седмица. Познайте какво направи тя още същата вечер. Тъй като не работи отишла при кръстницата ни и и казала, че не и давам пари за лекарства и взела пари от нея, обадила му се и заминали на хотел и така цяла седмица. Когато се прибрахме с малката в къщи беше абсолютна кочина мизерия пълна даже не си беше направила труда да изчисти или да сготви. Какво да кажа повече. О и да не забравя страшно много го била обичала и случайно разбрах за тайните и планове като си стъпи на краката да ми набие шута и ако трябвало щяла да го чака (и той е женен с малко дете) мисля че няма нужда за повее обяснения. Това което сам разбирам е че в момента е с мен само да ме използва докато си стъпи на краката и после аут. А аз глупака продължавам да се опитвм да оправя нещата. Изклювам момента в който година и 2 месеца не съм бил интимен с жена... понеже съм много умен и съм на мнение че изневярата не решава проблеми а напротив създава повече. И чаках ли чаках някаква интимност ама ядец, тя е ходила другаде.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d16d49e0ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От автора.
Да. Доста често видях думата развод и раздяла... да това е наистина най-лесното но защо трябва да е така. Да знам, че това е което трябва да направя, но как да оставя малкото си момиченце да расте с такава майка. На какво ще я научи? Да не уважава семейството си, да лъже, да манипулира... Не такова бъдеще искам за детето си и това е причината поради която правя всички тези опити. Това е причината поради която търпя хладното и държание, обидите и отвратителното държание с което всеки ден ми напомня за случилото се. И да.. за съжаление я обичам като пълен глупак. Знам че ме лъже, виждам че ме лъжа и въпреки всичко продължавам да се опитвам да търся начини да останем заедно, но честно казано се уморих вече да търся нещо което реално не съществува.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a16f9e31b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

14.   Ей това неможах да разбера никога!!! Когато жената изневери, тя задължително е боклук, к**ва, нищожество, което си го слага само с пълни нещастници и разбира се, пак боклуци (в сравнение с измамения съпруг). Когато мъжът обаче изневери, то той е неразбрания, необгрижвания, човекът, на когото му липсва нещо в дома, при съпругата и го търси навън.
Ей така ще си останем завинаги в 19 век. Жената НЕМОЖЕ да изневерява, мъжът ТРЯБВА ДА СИ ТЪРСИ ЩАСТИЕТО, ако се чувства неразбран и необичан.
Ориента ряпа да пасе пред нашите ЕВРОПЕЙСКИ И РАВНОПРАВНИ отношения

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a16f9e31b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Номер 4 съм.
След последните ти два поста мисля, че можеш да игнорираш написаното от мен по-горе.
Спасявай се и бягай.
Жена ти явно е от този сорт, който не заслужава дори вниманието ти, камо ли обичта и любовта ти.
Дано само всичко, което си написал да е точно така.
Желая ти успех.
Иначе за една връзка, за запазването и, за съществуването и - трябват двама. Ти явно си сам.
Стягай се и се грижи за детето.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d16d49e0ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   от автора.
До номер 4. За съжаление това е самата истина. Дори малка част от истината. И на мен ми беше трудно да го повярвам, но рано или късно трябва да приема истината.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 67b2798cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Подкрепям мнението на номер 14! Абсолютно вярно! За моите 45 години и аз не можах да разбера. Номер 6, такива като теб са много в нашата мила родина, а именно непоправими комплексари и "велики" мъченици. Номер 6 и такива като него задайте си въпроса защо жените ви изневеряват, та чак искат да ви напуснат. Никой не бяга от хубавото. А и заради връзка извън брака не е нужно да се развеждаш, такива връзки приключват рано или късно. Не може мъж или жена цял живот да правите секс с един и същи партньор. Престанете с това мислене от 18 век. Изневярата не е причина да си разбиете семействата, които сте градили с години. И престанете да се изкарвате перфектните в семейството, защото със сигурност не сте. Замислете се върху собствените си действия и характери и ще разберете, че за да ви изневери партнора независимо дали сте жени или мъже, то вие сте го тласнали към това по един или друг начин. Просто се замислете и се погледнете от друг ъгъл и помнете, че не живеете в 18 век. Отърсете се от комплексарщината. Между другото комплексите на мъжа в едно семейство много дразнят жените, особено и ако си ги избиват върху тях.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 67b2798cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Да се самосъжалява може само слаб по характер, без мнение мъж, недеен, все чака жена му да го тика в живота за всичко с една дума такъв, който го наричат "мухльо". Жените не понасят такива мъже. И не само не понасят, а бягат от тях.


мъж на 53 години

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e7ca3ed1ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Как да забравя всички свои желания? - Когато ги забравиш и умреш (в същност ти вече си умрял, но просто не го знаеш), отговорът ще дойде сам. А въпросът на този отговор е "Струва ли си да се боря за тази жена? " Само ти (никой друг) имаш потенциала и възможностите да прецениш има ли тя необходимите качества (сила) след време, когато се осъзнае, да се върне в семейството, да почувства срам и да го превъзмогне и да стане пълноценна майка и съпруга. Твоята болка (смърт) ти е помогнала да пораснеш, но тя още не е пораснала - може и да не може да порасне никога.
Колкото до това дали си го заслужил, предполагам, че всеки, който го е получил, по някакъв начин го е заслужил - нищо на този свят не е случайно (и не намесвай предните си връзки - това е резултат от сегашния ти избор). Но това не е толкова важно - ако оцелееш духовно, ти ще бъдеш много по-силен от преди и ще разбираш кристално ясно причините и следствията и защо се получава това или онова.
По принцип съм съгласна с №1 - много семейства са минали през това и са го преодолели. Въпросът в твоя случай е дали това е възможно, с оглед незрялостта на половинката ти и колко ли време би й било необходимо да я чакаш - при № 1 е била нужна една година след разкриването й при 8 годишен брак, а в твоя случай - може да се осъзнае прекалено късно - наистина това е урок, както казва № 1, но кога ще е готова тя за него?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c93b1da013
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Подкрепям номер 18.

Историята ти е красиво написана, но прекаляваш, човече! Няма значение, че си мъж - мрънкаш, самосъжаляваш се!

Със сигурност боли, чувстваш се предаден, неразбран, наранен, повярвай ми, разбирам. Но не си на прав път!

Ти си чувствителен и интелигентен, това е страхотно. Имаш си прекрасно дете! Виж всички позитиви в живота си и загърби негативите.

Вместо да казваш "тежко ми е" кажи си "благодарен съм за всичко, продължавам напред! "

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ се самосъжаляваш, ТОЛКОВА по-зле ще става, ГАРАНТИРАМ ТИ ГО!

На колко години си? Ти си млад мъж, сигурна съм, живота е пред теб, научи си урока и бъди силен!

Успех!


- Еделвайс

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 7643ab8304
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Номер 6 съм. Номер 14 и номер 17 разпознаха себе си като прелюбодейки и не им изнася. Никой не казва, че мъжа има право да изневерява! И мъжете, които изневеряват са боклуци. Тва с подтикването е изтъркана плоча! В този сайт е пълно с истории за курви, които просто искат нещо различно, при все, че семействата и мъжете им са чудесни и няма какво повече да желаят, но видиш ли появил се някой и пеперудите в стомаха (това ми е любимо) и айдееееее!

"Не може мъж или жена цял живот да правите секс с един и същи партньор". Алооооооо. Ти така ли възпитаваш децата си? Не можело цял живот?!?!?!?!?! Ти като си го слагаш наляво и надясно и мъжа ти те търпи, що трябва и другите мъже да търпят!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 7643ab8304
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Мъж на 53 години, ти за къв се мислиш? Човека страда, ти мухльо го наричаш!

Авторе, бий и шута на тая и продължи. Няма смисъл да се мъчиш. Ще срещнеш някоя добра женица, която ще те обича, уважава и няма да те прави на боклук. И такива жени все още има. Остави такива като номер 14 и номер 17!

Номер 1, кви жертви си заслужават, да се поболее и да умре човека ли? Той е съсипан! Може и неговата прелюбодейка един ден да се освести, но той кво да прекара живота си в болка, да живее като наказaн, докато тя се намърсува и докато разбере, че ебачите и не струват? Я стига, та това е подигравка бе! Ще я чака нея принцесата, тя да се ебе на поразия! Такава жена трябва да изхвърчи като парцал още щом я разкрие ако тя не прекрати прелюбодеянието си. А втори път изобщо не трябва и да се преговаря, директно за косата и през вратата!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2e3a19121e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   ДО 14 и 17 Това, че почти всички жени сте к*рви и изневерявате не значи, че това е нормално! Не е нормално и мъжете да изневеряват. След като запитахте господата "защо жените ви изневеряват" запитайте се защо и мъжете ви изневеряват! По същата причина. Когато някой не получава нещо от половинката си го получава от друг. Това, че не понасяме изневярата не ни връща в 18 век, а ни праща направо в 23век. Това, че вие сте прелюбодейки и даже не ви е срам от това е съвсем друга тема. Искате да искарате другите със закърняло мислене, защото не искате да се видите какви боклуци сте! Типично за повечето жени. Само бягате от проблемите и вие никога не сте виновни за нищо, а мъжете те са отвратителни, нали!? Писнало ми е от такива к*рви! Затова и мъжете изневеряват и не познавам мъж, който да вярва на жена си, защото всички казват едно и също.... жените са к*рви. И заради такива като вас мъжете стават прасета, простаци и падат на вашето ниво! Айде със здраве!
ДО АВТОРА: Бягай надалеч от тази змия и отрепка! Тя щом иска да се махне едва ли и е до дете особено като още не си е стъпала на краката. Ще ги убедиш в съда, че тя не може да се грижи за детето и си ТИ! Избави се от това, защото ще става много по-зле!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3a94330ee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Номер 6, ще те разочаровам! Семейство сме, не е жена, и сме женени от 18 години. Заедно четем някои истории, коментираме ги помежду си, но да сме писали два или три пъти. Номер 6, пич, потвоята логика мъжете всички са боклуци, защото изневеряват и няма стоиностни мъже. Защото ще ти кажем и двамата че само 5 процента от мъжете не кръшкат. Спорът ни става безмислен, всеки да живее така, както намери за добре и такива като номер 6 - също. Живи и здрави!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d16d49e0ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   от автора.
До номер 17 и18. Благодаря за "подкрепата". Лесно се говори когатоси просто наблюдател, но когато си дал всичко на един човек а той ти забил нож в гърба нещата са много по-различни. А до това какво съм направил ми кажете вие. Работя, грижа се за семейството си, подкрепял съм я във всичко и винаги съм бил до нея. Не съм я бил, не пия, не се занимавам с хазард НИЩО. Да не съм светец, но това ли е решението. Вместо да дойде и да поговори с мен да ми каже това и това е проблем дай да седнем да го решим тя отива и ми намира заместник, че по-лесно.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 48b89b8161
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Общо взето от житейския си опит съм разбрал, че повечето жени днес нямат чувство за отговорност и когато изневеряват никога не чувстват вина, а винаги някой ги е подтикнал, някой друг е виновен за собственото им падение и морална деградация. Когато мъж изневерява, той в повечето случаи поема отговорност за постъпките си и е по-склонен към завръщане в семейното гнездо и скъсване с любовницата. Друг е въпросът с категорията женкари, които вечно искат различни жени и никога не им стига една. Такива мъже почти никога не се променят и груба грешка е, че жените им се връзват и се омъжват за тях, мислейки си, че с тях подобни курвари ще се кротнат. Думата ми обаче е за жените, които изневеряват. Безпристрастната статистика сочи, че от 10 семейства, в които жената е разкрита, че изневерява, шанс да оцелее има максимум 1. В семейства, в които мъжът изневерява в 9 от 10 случая има шанс брака да бъде запазен и продължен. Принципно общата статистика е, че само около 35% от семействата оцеляват след разкрита изневяра. Някои ще кажат, че жените, които имат любовник не се развеждат, но това важи само ако любовника също е обвързан и не желае да прекрати брака/връзката си. Ако любовника е необвързан и влюбен в изневеряващата жена с времето между тях нещата обикновено се задълбочават и тогава след поне няколко месеца връзка или година, когато прелюбодейката е сигурна хваща новия клон, като дотогава поведението и към съпруга варира от обвинително, до наказващо, от мило до ужасно. Всъщност в повечето случаи такава жена кара мъжа си да се чувства като боклук само и само за да провокира у него негативизъм и така да успокои жигосаната си съвест, че той е лош. Чест сценарий е жената да провокира постоянни скандали, с които да тормози мъжа си и постоянно да му натяква, че нещата не вървят, защото той е такъв и такъв. Това е стар и изпитан курвенски метод. Когато вече е сигурна в намеренията на любовника си, изневеряващата промъква в речника си думата „развод” или докарва до отчаяние своя съпруг, който сам започва да говори за развод. Разбира се, тая постановка работи докато съпругът не се усети, че всъщност идиотското и поведение се дължи на нейна извънбрачна връзка. Хване ли я, често за нея става страшничко, особено ако мъжа не е от най-мекушавите. Тогава и лъсват всичките лъжи и манипулации, които тя е генерирала в продължение на дълъг период от време. Такива жени в началото на подобна извънбрачна връзка започват обработката си отдалеч. Започват да говорят, че не са щастливи, че мъжа им е лош, изобщо измислят всевъзможни неща за да излязат чисти от играта. Много такива жени успяват да се разведат без мъжете им изобщо да са подозирали, че всъщност всичките постановки се дължат на изневяра на бившата им съпруга.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a012a7f094
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Хайде стига с тоя махленски тон, де! Човекът ни е помолил за съвет и подкрепа, а вие го обърнахте на клюкарник! Жените били к... ви, мъжете били мухльовци... хайде спрете се малко, а!
Та сега по проблема на автора.
Ох, съчевствам ти, обаче никой не може да ти реши проблема вместо теб, но когато тръгнеш да взимаш решение освен за себе си помисли и за дъщеря си. Помисли какъв пример и давате и че един ден тя ще смята, че това са нормалните семейни отношения. За това моят съвет е, разведи се и се бори за детето си. Да, да си самотен родител не е лесно, но е 100 пъти по-добре за детето отколкото да живее в такава среда, в която няма обич и уважение. Разбира се, това си е мое мнение, пак ти камва само и единствено ТИ си този, който може да реши. Така, че се опитай да се поуспокоиш, защото да взимаш решениепод влияние на силни емоции не е добре и помисли разумно какво следва ако се разведем и съответно какво следва ако реша да се боря за връзката си с тази жена и съответно какво е най-добре за мен и за детето.
Желая ти успех! И дано намериш щастието, което заслужаваш, защото явно си добър човек, който просто е попаднал в кофти ситуация.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 48b89b8161
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Номер 6 съм Това, че само 5% от мъжете не кръшкат е пълна глупост!!! В момента с категоричност може да се каже, че и при двата пола процентите на изневеряващи е равен и варира между 40-50%. Това е ясна индикация, че в БГ семейство няма. Живеем в страшно развратно време и да срещнеш добра и вярна половинка шанса е 50 на 50. Повече от половината бракове сключени в последните години в БГ са завършили с развод. Като добавим и, че 2/3 от живеещите в конкубинат се разделят с времето, то картината е плачевна. Тъй, че авторе не си сам.

Авторе, само ще ти кажа нещо, което струва ми се не разбираш. Сега след като вземеш решение какво да правиш, а за мен е ясно, че просто ти е дошло до гуша и ще се разведеш, за теб ще настъпи тежък период. Времето ще ти открие твоите грешки в брака, които са подкопали отношенията между теб и жена ти. Бъди сигурен, че ще проумееш много неща. Картината ще ти се изяснява постепенно с времето. Изобщо не казвам, че ти имаш вина за нейната изневяра и, че трябва да се чувстваш виновен за провала на брака си. Щом тя е избрала лесния път по своя воля, тя е отговорна. Не си изневерил ти, а тя и не слушай жениците, които ръсят тъпотии от типа, че щом една жена изневерява, значи причината задължително е в мъжа и. Причината си е в нейната куха тиква и нейната свободна воля. Причината е, че не те обича такъв какъвто си. Някога те е харесвала, защото е била влюбена, дори те е обичала, но заслепено и страстно. Това не е любов, а влюбеност, която щом отмине нещата или се сриват или преминават на друго ниво - ЛЮБОВ. Сега е влюбена в новия, но по всяка вероятност и с него ще се получи същото. Искам да ти кажа, че това, което личи от твоята история е, че си прекалено мекушав човек. Оставил си я да си разиграва коня, угаждал си и във всичко, старал си се прекалено много, раздавал си се на макс, качила ти се е на главата. Позволил си и направо да си прави гаргара с теб. Станал си и предсказуем и скучен с времето, а по всичко личи, че тя е от тоя тип жени, които живеят за тръпката и емоцията (повечето жени са така де). Такова и е възпитанието. Нищо не си написал за нейното семейство, каква е връзката и с баща и, с майка и. Това са важни и определящи фактори. Много имаш да учиш за жените. Личи си, че си свестен, но повториш ли модела в следващ брак е много вероятно да последва същото и то не защото поведението ти е нелогично, а защото трябва винаги да помниш, че си имаш работа с жени...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f6e15ed293
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   от автора
до номер 27. Благодаря за написаното. И да аз съм на същото мнение, но нали знаеш как е пустата простотия на хората винаги да даваме шансове и да се надяваме и макар и да не виждаме напредък продължаваме да се опитваме отново и отново. Това сме мъжете, не обичаме да се предаваме. Но да прав си това не е живот. Нито за мен нито за малкото ми момиче.
И просто да отговоря кратко на някой нападки. Момичета и момчета, мъже и жени, проявата на чувства и ранимост не са неприсъщи за мъжете и това не ме прави по малко мъж. Не не съм женчо но не съм и от камък и не само аз, всеки един човек когато разбере че е бил предаден преминава през това и само бездушна кукла би останала безразлична.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 48b89b8161
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Специално за номер 14 и 17

Какво кара мъжете и жените да изневеряват? „Причините” са най-различни.

При мъжете-мъжкари това е слабо количество и качество на секса или изобщо липсата на такъв. Един сексуално задоволен и нахранен мъж, възпитан в семейни ценности и уважаващ жена си, никога не би тръгнал да изневерява и се чувства щастлив в брака си, ако жена му го цени и уважава. Тук решението е да се свалят картите, мъжа да обясни, че брак без секс или чат-пат секс по милост от съпругата не е брак, да се изясни въпроса и ако трябва да се видят причините за нейното изстиване в това отношение. Това често се случва след раждане и в повечето случаи е решим психологически проблем при жената. Понякога специалист лесно може да даде правилните насоки за преодоляване на проблема. Ако мъжа е търпелив и обича жена си такъв брак не след дълго се рестартира и нещата влизат в нормално русло. Ако жената не желае да положи усилие за преодоляване на проблема, мъжа или започва след време изневяра или слага край на подобен пародиен брак. Второто разбира се, е правилното, като това дава право на мъжа да намери жена, която да го задоволява не само на масата, но и в леглото.

Не така стои въпроса с мъжете от женствен тип. Това обикновено са лигави мъже тип „момченца” (независимо от възрастта), които търсят тръпка, търсят душевни преживявания и често ги намират при някоя лекомислена жена. Такива мъже винаги се оправдават, че жена им не им обръща внимание, че е зла, че секса с нея е скръб (причината е и в тях де, щото самите те обикновено са слаби любовници). Такива мъже са склонни да развалят семействата си заради любовница, било то обвързана или необвързана. У тях няма нищо мъжко. Често такива мъже си стоят в брака (обикновено заради децата), но си кръшкат, оправдавайки се, че обичат жените си, трудят се за тях, дават цялата си заплата, но понеже любовницата не ги уморява с приказки за децата, за тъщата, за къщата и т. н., те считат, че си е тяхно право да изневеряват.

Последния тип мъже, които изневеряват са обикновени курвари без идея за това какво е брака. Това са мъже, които трудно се променят или изобщо не го правят. За тях за изневерята дори не е нужно да има някаква причина. Такива мъже приемат изневярата за нещо съвсем естествено и нормално. На тях не им пука изобщо, някои от тях дори не се и крият.
Сред последните 2 категории изневеряващи мъже преобладават заможните, тоест мъже с по-солидни финансови възможности.


Жените, които изневеряват също са няколко условни типа, макар да често да се виждат общи неща и между всички тях за разлика от условните типове мъже, които изневеряват.
Първият са си обикновените курви. Това обикновено са доста меркантилни жени, сменили доста мъже в живота си преди брака, жени, които просто са си леки. Те нямат никакво чувство за отговорност, не стават за майки и съпруги. Тяхната психика е съсипана от хуйове. Принципно те често са сред най-красивите жени, от малки разглезени, лигави, мързеливи и научени, че живота им е длъжен, защото са жени. Такива жени принципно трудно се решават да създадат семейство и обикновено го правят просто заради майчинския инстинкт, заложен е у всяка жена. Тези жени се развеждат и разделят най-често. При тях не е нужно да има причина за да изневерят. Те просто са си такива, но често мъжете им се връзват на сладките приказки. Успешен брак с такава жена е възможен само ако мъжа е много богат. Тогава такава жена се замисля и ако не намери друг богаташ си стои на задника, но разбира се не от любов към мъжа си.

Много жени изневеряват след години брак, като преди това са считани от всички за порядъчни и морални. Такива жени също са разглезени като малки и също считат, че живота им е длъжен. Обикновено те се женят за добър мъж, с който всичко върви до време, но идва момент, когато започват да им липсват онези първични емоции, тръпки, пеперуди и тем подобни глупости и ги намират при някой друг (обикновено мърляч). Такива жени не правят разлика между ВЛЮБЕНОСТ и ЛЮБОВ. Когато отмине влюбеността, те не понасят да не са влюбени. Филмите на Дисни, любовните истории, романи, са им оставили траен отпечатък върху фантазиите и разбиранията им за любовта. Най-често това са доста принципно интелегентни жени. Никой не може да бъде влюбен вечно, просто защото влюбването е страст, която продължава до време, според развитието на връзката, но тези жени не го разбират. Тази категория жени са иначе добри домакини, майки, приятелки. Те обаче се пречупват с времето, защото не умеят да градят трайни отношения, а са мечтателки по природа. Такива жени са изкусни манипулаторки. Много силно се влияят от майките си и ако майките не струват... Обикновено жените заприличват на майките си около 30-тата година.

Други жени намират причина в мъжа си, който не им обръща внимание. Към тая категория спадат и съпругите, чиите мъже са работохолици и сухари или пък пият, бият, не ги задоволяват сексуално. Тази последна категория единствена може да претендира за някви причинно-следствени връзки, разбира се неоправдано. Тези жени най-рядко се развеждат (освен ако мъжа им не е пълен алкохолик и насилник). Такива жени изневеряват с години и най-често с женен мъж, защото стоят в брака си заради децата и финансова зависимост от мъжа.


Накрая искам да кажа, че изневярата, макар и тежко провинение не е непростима и задължително трябва да завърши с развод. Ако у съгрешилия има покаяние, има решимост да прекрати, има искрено съжаление за стореното, ако е инцидентен случай (знаем как стават тия неща по разни фирмени банкети, аху ихи и в леглото с колегата/колежката), то измамения съпруг/съпруга ако има сили нека прости. Друг е въпроса обаче с доверието и там е разковничето, защото ако то бъде унищожено, почти никога не може да бъде изградено наново. За това всеки конкретен случай е строго индивидуален и макар да има общи неща, няма 100% единна рецепта. Факт е, че само около 35% от бракове покосени от изневяра оцеляват. Факт е, че в 90% обикновено това са семейства в които е изневерил мъжа. Когато жена изневерява, почти винаги това означава край на това семейство. Причините са, че принципно мъжете са по-склонни към покаяние след изневяра, че мъжете доста по-рядко се влюбват в любовниците си и дори в повечето случаи е просто само секс без намесени чувства и разбира се накрая следва да спомена, че жените, чиито мъже са изневерили по често са склонни към прошка.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 041697ef72
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Авторе, четях коментарите 2 дни. Виждам, че имаш огромно желание да оправиш нещата, но нямаш много останали ходове на шахматната дъска.
Мислил ли си над варианта да откриеш съпругата на любовника й и да й опишеш цялата картинка? Много ми е интересно, дали след това няма да му "свият сърмите" на господина и ще смее ли да изостави семейството си, за да си прави кефа с жена ти!
Предлагам ти да опиташ и ако съм прав, оня ще й бие шута на жена ти и тя поне малко ще се осъзнае що за човек е срещнала в негово и в твое лице!
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 28a2dd969c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Към #4 Ти мъж или жена си? Трудно ми е разбера от какъв ъгъл гледаш: ти си се опарила? Или още не всичко е преодоляно? Подкрепям мнението ти за бъдещето и съвета за детето. Браво!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a16f9e31b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   До номер 21, 22 и 23.
Аз съм номер 14.
Благодаря за квалификацията, която ми дадохте.
Само за информация, постовете под номер 4 и 15 също са мои. Можете да прочетете отново пост 4, за да схванете, че всъщност не аз съм прелюбодейката в моето семейство. Но както и да е, нали избълвахте помията.
А исках да кажа всъщност следното. НЕ ОДОБРЯВАМ ИЗНЕВЯРАТА ПОД КАКВАТО И ФОРМА ДА Е. Мъжка, женска, еднократна, дългогодишна. Това е моето виждане. ОДОБРЯВАМ И СЕ ОТНАСЯМ С ОГРОМНО УВАЖЕНИЕ към хора, които имат достойнството и силата да се изправят срещу човека, с когото са и да му кажат в очите едно от двете: съжалявам, има друг човек в живота ми, нека спрем до тук, щастлив съм с него или съжалявам, допуснах грешка, нека се опитаме да продължим и да си помогнем взаимно. Ето това е. Защото всеки човек е свободен в душата си и не е застрахован от това да се влюби. Но влюбването минава и тогава идва момента на самооценката. А тя се базира на вътрешното усещане за човека до теб.
А що се отнася до това, че наистина на мъжката изневяра масово се гледа благосклонно, по начина който описах преди, а на женската точно обратното - стоя зад думите си. Това е криворазбрано и типично по нашенски. Това имах предвид с ориенталското ни мислене.
Дано сте ме разбрали.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9b543242a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   До коментар 26: интересна ми е позицията ти - Браво. Иска ми се да чуя мнението ти - какво става и каква е статистиката в следния случай: женени от 18 години, 2 деца и изведнъж съпругата сама си признава, че до вчера няколко пъти се е подхлъзнала, но само с един. Без влюбване!!?? Е - какво ме очаква? Мерси за мнението.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 80ce2a5693
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Пич, нищо не си направил. Курвите търсят точно мъже, като теб-верни, влюбени, грижовни, които да ги поддържат цял живот, а те да си хойкат наляво-надясно. Сбъркал си просто с избора, приеми го. Не си виновен, нито си първия, нито ще бъдеш последния. Аз също за малко да попадна в един такъв капан, но имах късмета тя бързо да си намери друг, който реално ме спаси от нея. Ако не беше той изобщо нямаше шанс в близко бъдеще да си отворя очите. Не можеш да върнеш времето назад, но имаш всички предпоставки да си щастлив занапред. Развеждай се бързо, опитай да вземеш детето, ако трябва й дай малко пари, за да се отдели с оня и забрави за нея. Много е вероятно, когато се наживее с другия да се върне и да ти реве. В никакъв случай не я приемай, защото след време историята ще се повтори, потрети и т. н.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d16d49e0ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   от автора
В крайна сметка днес просто ми писна и и казах че искам развод. Разговарях с адвоката си и остава да уредя попечителството, защото с майка като нея детето ми няма да расте.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3a94330ee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   до № 38 - след като изчетох внимателно цялата ти история изобщо не ми се вярва да си взел решение за развод. В това, което ти пиша съм сигурен 200 процента. След време може и да се развемете но не с твоя молба а дори и да пуснеш молба ти ще прибереш жена си при първото й тръшкане и рев на вратата. Целта ти е да спреш вече коментарите тук.

ОТ - един мъж на 65 години, с професия с помощта на която е видял много семейни драми и тяхното развитие, а също така е изучил психологията на хората.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f6e15ed293
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   от автора

Няма как да живее с другия защото и той е женен с малко дете и си стои на задника. Мъжете в такива случаи мислим малко повече. Тя загуби всичко, а той си направи кефа и вече даже не я и търси и се покри тотално. Интересно ми е как ще се развият нещата с попечителството. Тя няма работа, няма жилище няма нищо. Няма социални контакти тъй като до 18 годишна възраст е била в ТВУ под полицайска закрила и е пускана неколкократно за държавно издирване. И с това си държание незнам на какво точно ще научи детето ми. На неуважение, лъжи, лицемерие? !? ! Направо незнам, ако някой съд и даде правата върху детето това ще бъде поредната подигравка на законодателната власт в бг.
(и да и аз още се чудя кой ме би по главата да я вземам, така че няма нужда от коментари насочени в тази насока)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f6e15ed293
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   от автора

до номер 31
Няма да се усети изобщо. И до ден днешен не е казала и едно съжалявам. Нищо. Абсол'тно нищо. През цялото време се държи арогантно и нападателно едва ли не аз съм изневерил. Собственият и баща ме посъветва да си вземам детето и да я оставям, защото тя е загубена кауза и никога няма да се оправи. Може да си представите за какъв човек става дума...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c4877fc2e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Мъж съм също„ също както автора. Нещо мненията на 6 номер са ми прекалено екстремни? С такива нагласа животът в семейството е или Рай, но може на партныора да му дойде малко над точката на преливане - и тогава нещо прави „клик“ и... стана белята. Та идеята е - много фанатичност, май също не е най-доброто за мъж или жена. А че във всеки от нас ( мъжът и жената в семейството) има части от Свинята и Кравата е факт, според мен. Но тук трябва да вмъкнат някой *ограмотителен извод* успялата любовница или Кmann и тогава всичко се изяснява.
А през това време някои си разменят течности/ извън семейството, други се развевждат, страдаме или се наслаждаваме. А някои - просто си пишат!! Вие от кои сте?

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 7643ab8304
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Номер 35, на въпроса ти няма как да се отговори с категоричност, но просто наблюдавай. Едно е сигурно, а именно доверието, което си и имал вече го нямаш! От всичко написано за изневярата най-страшното и най-вярното е, че тя просто унищожава доверието. За да се изгради наново е нужно повече от усилие и от двете страни. За съжаление, реалния живот ни доказва, че рядко изневярата е еднократна. Разбира се винаги всеки конкртеен случай е специфичен. Положи усилия да запазиш брака си, но я наблюдавай и отрезвей малко за малките следи, които издават жените. Те се мислят за много хитри, но всъщност те не са чак толкова хитри, а просто някои мъже са прекалено наивни. Ако има следваща изневяра лесно ще я хванеш. Подозирам, че ти е изневерила с женен мъж. За това и не е имало развитие, но знай, че рядко жена изневерява без намесени чувства. Жените, които изневеряват без чувства и се чукат за спорта с тоя и оня са си обикновени курви и обикновено са си цял живот такива. След като твоята ти е признала, че няколко пъти само с един, значи не е от тоя тип курви, а просто е имала някаква тръпка към другия. Сега, ако у нея има покаяние и искрено съжалява – прости и, но ясно и покажи, че при следваща издънка изхвърча като парцал. Това е мое мнение, разбира се. Има мъже, които знаят за изневерите на жените си, но си търпят цял живот. Това обаче, не е за всеки. Сещам се за един комшия, на който жена му е медицинска сестра. Тая госпожа цял живот се ебе като бясна, а за изневерите и знае целия квартал и цялата поликлиника. Човека си търпи, живеят си заедно, но честно казано ква е тая психика аз не разбирам. Децата им вече големи, отгледани и човека още си кара с нея. Може пък да се е кротнала, знае ли човек, макар че шило в торба не стои, както се казва.

Та кво те чака, никой не знае. В крайна сметка избора си е твой, ти си решаваш, но си имай едно наум, че може да продължат изневерите и. След като сама ти е признала е някакъв що-годе положителен знак, но и може би просто за да поуспокои съвестта си ти е казала какви ги е вършила. Сега важно е да не натякваш прекалено, да не бъдеш прекалено жесток с нея, поне не я бичувай с думи, щото ако тя съжалява наистина, постоянното натякване може да я срине и да се откаже от брака ви.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c93b1da013
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Аз съм номер 18.

Защо си написал "подкрепата" в кавички? ! Ние сме странични наблюдатели, прав си.
Мислиш ли обаче, че не ни се е случвало!?

Миналата ми връзка приключи заради изневяра, аз също се държах човешки, грижех се за човека до мен, а той ми е и посягал и то неведнъж. Не намерих друга вина, освен, че го търпях.

На мен какво ми е било да бъда физически и психически смачкана, да се подиграе с мен!?

Но не съм хленчила като теб, вярвай ми. Ти си мноогоо лесно раним, другите не обичат такива хора и наистина бягат от тях. Бях силна, следвах същото, което съм ТИ НАПИСАЛА! Така че, в общи линии знам какво е. Макар да не е абсолютно същото, да!

Аз съм ти дала кураж и съм ти казала да се справиш, защото никой няма да го направи вместо теб. Ти пак хленчиш. Не, не искам да съм груба!
Симпатичен си ми, свестен човек си, но бъди силен!
Защото никой няма да бъде такъв вместо теб. Гледай си детенцето и забрави за тази жена, тя не те заслужава.
Трябвало е да поговори с теб, да ти обясни, съгласна съм, тя не го е направила. Тогава защо я искаш обратно!?

Знам, че не е толкова лесно да сложиш край, но мисля, че трябва.

И НЕ БЪДИ толкова лесно раним. Гледай напред с усмивка, иначе казвам ти щастие няма да намериш.

Пак казвам - знам, че се чувстваш неразбран, това е едно от най-гадните чувства на света. Но колкото повече се вайкаш, толкова по-зле ще стане!

Пожелавам ти успех отново!!!

- Еделвайс

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 7643ab8304
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   След последните коментари на автора, мисля, че всички разбраха, за каква жена става дума. Това е боклук и нищо повече. Жалко, че автора се е подвел с такава жена да прави семейство, но и мнозина уж свестни след години са вършили същото, тъй че гаранция никога няма. Жените са странни същества, които сами себе си не разбират и дори да имат всичко са способни на всякакви свинщини за да изживеят някакви измамни мигове. Жената живее за мига, който я помита и тя става като зомби. До вчера е била принципна и морална и изведнъж съвсем различен човек.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0fd6741909
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Човек - Автор, добре дошъл в.... Матрицата на семейният живот! И какво ново видя чрез другите очи? Ако нещо от историите и коментарите тук ти е помогнало, значи добре - има смисъл. И преди си писал за болката ти. Ок, но от собствения ми горчив опит установих, че многото обяснения тук и предъвкване на твоята „ история/дъвка„ ти носи само повече болка и се въртиш в омагыосания кръг на жертвите. ЗАЩО?? Плюй, па разтрий / казва народа / Ии продължи напред с детето ти и извода, че си сгрешил с тази жена.
Пиша ти всичко това, защото и аз гризнах подобно дръвче/ след многогодишен Хармоничен брак и деца и.... Та както и да е - и аз не съм бил Ангелче и не ти проповядам фанатичните УТОПИИ на номер 6/ 30. Старая се да отговоря на въпросите ти - 1. как да се справиш с болката 2. как да преодолееш мислите 3. защо продълваваш да се тормозиш.
1. Когато приемеш че си финнен човек и не си допускал, че нещо може така дълбоко да те засегне. След 1 година се притъпява.
2. Трудно и даже невъзможно за теб в сегашното ти състояние. Просто приеми, че има неща които не може да разбереш. И не се и мъчи - не е необходимо вече!!
3. Защото за теб тя е първата ти съпруга и всичко свързано с този твой отрязък от живота ти. И защото в очите на дъщеря си виждаш как проблемите не са още решени, а ти трябва да вземеш решение за идващите месеци и години. За теб и за детето ти.
Е сега как е - по ясно за теб? Или както каза номер 8 „спасяването да давещите е проблем на самите давещи се.. и да пишеш и да не пишеш тука сам трабва да се справиш със всичко.... „!!?? Супер точно.
Ако искаш да чуеш умни, полезни мнения на зрели хора - прочети пак и помисли защо и какво ти пишат номер 1, 4, 17, 39 и т. н.
До Nr. 34 - струва ми се, че съм чел твои мисли?? и ми допада позицията ти / удоволствие е да чета виждането по разискваното. Браво!! Искам само да вмъкна относно „ориенталското мислене„ - не си права!! От моят случай и мнения за него от „западноевропейски мои познати„ - „ ИЗНЕВЯРАТА ПОД КАКВАТО И ФОРМА ДА Е„ си е Изневяра!! Без значение мъж или жена.
А с виждането ти за Неоедобрението и Уважението - свалям ти шапка - така хубаво звучи!
М44

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a6d1d10c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   И какво като съм вярна на мъжа си, някой браво ще ми каже. Какво получавам в замяна нахлузени големи рога, 12 години празни приказки, че ме обича. Стигали сме до раздяла и какво, като простих нещата се повтарят. Цял живот се боря с вятърни мелници, защото много го обичах. Вече съм стигнала до извода изневеряващите си живеят по-добре от лоялната половинка. И да и аз ще му изневяра, та секс не съм правила от година. Нека съм куха лейка. Авторе не преглъщай изневярата, защото най- вероятно нещата ще се повторят след време. Тя ще свикне да и се прощава. Оправяй си живота, докато е време.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 7643ab8304
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Номер 47, не изневерявай, а сложи край на пародийния си брак. След това ще си намериш мъж и толкоз. Изневярата обаче сериозно уврежда психиката на човека. Жени и мъже, които са изневерявали го знаят отлично.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b981da0e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   От 35 към 43. БЛАГОДАРЯ!! Мерси за отговора ти и времето, което отдели - помогна и на нас. Мъдро и точно! Предположението ти за третата страна в триъгълника не е точна - той е едно 31 годишно, свободно и "атрактивно парче" камионаджия. Та имай предвид, че понякога жените може и просто да стъпят накриво и се подхлъзнат... от глупост. ХОРА сме!! А дали с чуства или от келешлък - няма значение.
Още един път - благодаря и.... Умната/ и при тебе май всичко не е розово. Позволявам си това/ ако искаш ще го разбереш / от позицията на вече патил. Желая на теб и на Автора отново да сте ОК. Ако искаш изхвърли от речника си тежката дума " К.... /рава"!? Не ти подхожда на логичния стил на изразяване.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 44d7cafe0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Брато аз ако съм на теб такъв брутален бой ще му хвърля на тоя, че ще получи страхова невроза(ако не пукне де)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 4d582786ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Гледам, че една конкретна думичка не е спомената досега от никого. Не се и изненадвам, защото си е страшничка и отблъсква огромен процент от българите, които сме свикнали да си решаваме проблемите сами, със свити пестници и стиснати зъби.

Ще я спомена и веднага продължавам с определението й, копи-пействано из дебрите на българския интернет.

Психотерапевт.

Лекар, който осигурява медицинска помощ опиращ се основно на немедикаментозно лечение.. Но като правило, психотерапевтите работят с психично здрави хора (в изключителни случаи, т. нар. "гранични състояния" - неврози, депресии и т. н. ) Психотерапия – това е „лекуване чрез думи”, връшане назад в миналото, в съкровенните обятия на пациента. Психотерапевта има за цел да отвори очите на клиента към субективната картина на проблема, и да потърси в душата му средства, ресурси необходими за решаването на проблема.

Авторе, късно ми идва реда да напиша мнение и вероятно ще повторя част от вече казаното, но на мен са ми очевидни следните неща:

Имаш проблем, това е ясно, но е проблем който задължително трябва да бъде решен.

И трябва да бъде решен колкото се може по-скоро, защото колкото повече го отлагаш и се надяваш на чудо, толкова повече ще рухваш... а дъщеря ти, междувременно, ще расте. Ако жена ти не се спира пред нищо, нищо няма да й попречи да я изманипулира и да я озлоби срещу теб.
Защото съм бил свидетел на точно такъв случай. Не искам да те плаша, но трябва да го имаш предвид. Уж щастлив брак, уж нищо особено, и изведнъж - крах. Жесток скандал. Развод. После се оказа, че жената си имала любовник, а мъжът едва ли не изритан на улицата, нищо че е негов апартамента. Не знам как е издържал психически и направо ми настръхват косите, дори и само като си помисля за историите, които разказваше пред мен и семейството ми - съкрушен, обиден и объркан... как собственият му син го псува на майка и му налита с юмруци, как дъщеря му го плюе в лицето и демонстративно изхвърля дрехите му през прозореца... а после му се обажда да му крещи по телефона, да й плати, разбираш ли, за образованието в чужбина. Разликата между теб и него е, че дъщеря ти е на годинка или две в момента и надали разбира какво става, докато неговите бяха тийнейджъри, когато всичко се случи.

Тоест, този проблем не касае само теб и твоите чувства, а също така и бъдещето на дъщеря ти. Както описваш майката, изцяло от теб (и твоето здраве) зависи каква ще стане като порасне. Дори да се случи невъзможното и жена ти се върне при теб, разкаяна, сети се за горната история и се замисли дали би понесъл да ти се случи същото, ако жена ти хукне по друг години по-късно и колелото се завърти отново... но този път с още един член на семейството, твоята плът и кръв и която, изманипулирана и настроена срещу теб, те ругае, заплюва и крещи.

Ясно е, че не можеш да разрешиш този проблем сам. Не мисля, че четенето в интернет ще ти помогне особено, пък и макар да са се отзовали изключително свестни хора, доколкото съдя по част от мненията, тъй като ги изчетох на един дъх и ми отвориха очите относно много неща спрямо моя собствен живот.

Та, както ти писаха и други хора - стегни се. Ама не защото си мъж и това се очаква от мъжете, а защото си преди всичко родител, и точно това се очаква от тях. ИМАШ смисъл в живота си, независимо, че майката на този смисъл е боклук. Трепери над нея и й се отдай повече, отколкото се отдаваш на половинката си, за да не стане дъщеря ти копие на майка си. По-възвишен смисъл на живота от тоя, здраве му кажи.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d16d49e0ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   От автора.
Майната и на нея изхода е ясен по-болно ми е за момиенцето ми че има майка като тази.
Вие можете ли да си представите след всички овъртания, обещания и т. н днес се оказа че продължава да се вижда с любовника и... дръжте се да не паднете. Предлага ми два пъти седмично да правим секс срещу това аз да си затвоарям очите за него докато се разделим окончателно...
Егати боклука

 
  ...

1-50 от 55
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker