Къде да срещнеш нови хора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121323)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Къде да срещнеш нови хора?
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 6075 пъти
Здравейте! Попаднах в следната ситуация - нямам партньор до себе си, вече мина доста време откакто не съм излизала и на среща. Винаги съм била много харесвана, ухажвана, но съм излизала само с двама и съм имала само една връзка, защото просто не мога да бъда с някой, който не харесвам. Не искам да лъжа нито него, нито себе си. Връзката ми приключи и сега съм сама от доста време. Имам хубаво семейство, но живея в друг град сама и ми е много тежко. Проблемът е там, че не ми останаха и много приятели – или живеят в чужбина, или ще заминават тепърва в чужбина. По-голямата част от състудентите ми се върнаха по родните си градове след завършването, а друга голяма част се изпожениха, сега са с деца и си ги гледат, не излизат или поне не с мен, защото някак си се отдалечихме и нямаме много общи теми. Общо взето изпаднах в ситуация, в която направо си е срамно, но няма един човек, с когото да излезна, най- много с някой за един час на кафе някой път и то много рядко – 1, 2 пъти в месеца. Направо се побърквам, винаги е имало страшно много хора около мен и сега изведнъж няма никой. Лошото е и че напуснах старата си работа и сега си търся нова, което още повече усложнява положението, защото си стоя почти по цял ден сама, не излизам и вечер и се чувставам като пенсионер, а съм на 25. То така като не виждам никой по цял ден, дори не мога да срещна и някой мъж като половинка. Наясно съм, че и намирането на нова работа ще ми отнеме известно време...
Та въпросът ми е – изпадали ли сте и вие в подобна ситуация и как успяхте да излезнете от нея - т. е. как се запознахте с нови хора и къде и как си създадохте нова среда от приятели? Записвала съм се на всякакви курсове- на единият се оказа, че всички бяха над 35 до към 60 години(по принцип нямам нищо против), но някак ми се иска да виждам и хора на моята възраст. На другият курс бяхме много малка група - 5, 6 човека и някак си никой не искаше да контактува с другите, много странно беше, никога преди това не съм попадал в такава ситуация!!!! Ще ви бъда благодарна ако споделите вашия опит или идеи, къде се запознавате с нови хора и на кои места според вас се създават по- трайни приятелски контакти, а защо не и да срещнеш половинката си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 6f3cee1a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Здравей! Преди години бях в същата ситуация. И аз като теб обичам да излизам и да съм заобиколена от приятели. Работих на място, където нямаше шанс да се създадат приятелства. Един ден реших да напусна. Още на другия ден бях на интервю за работа, където срещнах един мъж. Интервюто така и не се осъществи, но пък с въпросния мъж имахме кратка връзка. След това започнах работа в голям колектив само с млади хора. Работата не бе кой знае какво, но приятелите са около мен и са доста. След време се запознах много случайно във Фб с един мъж. Преди това съм излизала с разни хора от интернет, но сега мога да ги нарека по-скоро познати. Но с въпросния мъж си писахме доста време, след което се срещнахме. Сега сме семейни.
Според мен с намирането на нова работа, ще срещнеш много хора и с някои може би ще създадете приятелство. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: fdadd04d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Това, което ни разказа са напълно нормални неща в живота на един човек и не мисля, че някога е било по различно от сега, може би хората са се променили, но не и самият живот. Каза, че ''винаги е имало много хора около теб, но изведнъж ги няма''. Ти наистинали си си мислила, че винаги ще е така? хаха ( винаги готини хора около теб, а сигурно си била и център на вниманието, може би това ти липсва най много)... Е, значи дълбоко си се лъгала. Докато си живяла в заблуда, хората около теб са изграждали близки взаимоотнешения, знаейки, че всичко това, което е било ще свърши с изключение на теб. Не искам да ти го казвам, но с времето ще стане още по зле, в смисъл такъв, че намирането на приятели и партниор в живота ще стане още по трудно, тъй като и ти остаряваш. Не се заблуждавай, тези дни ще дойдат. Такива жени, като теб хич не са за съжеление, о да и ще дойде ден, когато ще си с такъв, когото изобщо не харесваш, но страха от самотата какво ли не прави.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 6f3cee1a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   До номер 2: От чисто любопитство- от собствен опит ли говориш. Има доста злоба в думите ти. Защо след като нямаш съвет към момичето пишеш изобщо. Такъв коментар може да напише само нещастен човек, който не вярва в себе си и във възможностите си. Приятелите на авторката не са я предали. Просто не са около нея. Но тя е прекалено млада и ще намери нови приятели и спътник в живота. Тя е в най-хубавата възраст.
От номер 1.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d19a558721
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Авторката:

До № 1 – Благодаря ти за коментара и че си писала! Да, може би като си намеря нова работа ще се срещна с нов колектив от хора и ще се пооправят нещата. Мислех си даже дали да не започна поне временно някаква, каквато и да е работа, която не ми е по специалността дори, докато успея да си намеря по-постоянна работа. А колкото до интернет запознанствата не съм пробвала до сега, но може би и там се създават доста контакти. Ти знаеш ли някакви по-сериозни сайтове за запознанства?

До № 2 – Никога не съм била център на внимание, просто съм се радвала на компанията на много хора, така че да бъда център на внимание няма как да ми липсва.... Изобщо не се заблуждавам, че няма да остарея. Напротив от все сърце си го пожелавам, както и да се радвам на мое собствено семейство и на много приятели! Изобщо коментара ти е безсмислен, защото не даваш никакъв конкретен съвет и начин да излезна от ситуацията, т. е. ти не целиш да ми помогнеша, а да ме „закопаеш“. Помощ е когато даваш точен, ясен и конкретен начин за справяне с проблема.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8db16150df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ами така става при всички. След училище и после в университета и приятелите намаляват. След още 5, 10г и т. н. положението става още по-по. Хората се затварят в семействата си и нищо навьн не ги интересува. Ако ги налегне и безпаричие се озлобяват, депресират и сьвсем не им се среща с никой.

Нормално е да искаш да се срещаш с хора, ти си млад човек. Но не е зле до някаква степен да си изградиш една вьтрешна самодостатьчност. В смисьл да си имаш лични занимания и така липсата на хора около теб няма да е толкова болезненa.
Освен на курсове може да ходиш и на фитнес или някакви спортни занимания, може да ходиш на някакви сбирки на някакьв клуб или друго нещо( според интересите ти). Там ще срешнеш хора сьс сходни интереси. Може да си сьздадеш и приятелства.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b3560c52b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм в същата ситуация с тази разлика, че съм на 30. Всички около мен си имат половинки, деца и излизат заедно, а аз останах малко назад от тях и сега вече сякаш не съм им нужна. Това е нормално, защото нямаме общи теми за разговор и се чувствам неловко в такива компании. Не съм нито грозна, стара, дебела просто така са се стекли обстоятелствата и хората сами се отчуждават. Но въпреки всичко не се отчайвам, че няма с кой да пия кафе или да изляза, мисля, че трябва време за да се излезе от тази самотна ситуация. Като спряха да ми званят по телефона и аз спрях да ги търся и ми е все едно за такива приятели вече. Гледай си живота и си намери половинка с която няма да ти е скучно и ще си по-спокойна. Живота е кратък, за да мислим за такива проблеми, слънце ще изгрее пак и при нас

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5a9726205d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Номер 2....
Натовари момичето. Сипа и една кофа л....
Какво спечели? Доволен ли си?
До авторката :
На пук на такива като 2, ще имаш много късмет в живота моето момиче.
Ще имаш прекрасни приятели и семейство. Търсиш и ще намериш. Не се притеснявай, ще стане най- неочаквано, по най -добрия начин.
Успех и късмет.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a04da0e557
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Няма страшно, всичко ще се нареди с времето си. На първо време почни работа. После и любим ще дойде и нови приятели. Впрочем, и аз съм в подобна ситуация, но не се отчайвам. рано или късно всичко ще се нареди.

М29

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a04da0e557
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тъпо е, че модераторите не дават размяна на контакти, иначе авторке и теб номер 7, с удоволствие бих поканил на кафе! Ако не друго, поне приятели можем да бъдем!
В софия ли живеете?

М29

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e160678b20
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Доста познато. В един момент и аз бях без работа и бях като теб, през деня всички бяха заети, вечер пък много уморени и аз по цял ден си стоях сама вкъщи като някоя кукувица. Бях стигнала до там, че през ден звънях на баба си само и само да имам с кого да си поговоря! Не ме разбирай погрешно, баба ми е много готина, ама все пак когато си на 20 и няколко да нямаш друг с когото да поговориш...
Та знаеш ли какво открих в този период? Ако не искаш да се побъркаш най-добре е да си намириш хоби или да се запишеш на курс. Без значение какъв, важното е да имаш нещо с което да си запълваш времето и да имаш повод да излезеш от вкъщи и да си сред хора, пък дали ще учиш език, ще рисуваш, ще спортуваш, ще ходиш на уроци по фотография... няма никакво значение! А и освен това ще придобиеш ново умение, което може да ти помогне с намирането на работа, ако примерно учиш език, но и да не учиш винаги може да се окаже, че някой от курса познава някой който има фирма и си търси нови хора, нали? И да ти помогне и с работата. Но и да не стане така, пак си е бонус, че вместо да стоиш сама си била сред хора. За това действай! Разгледай обявите и си намери нещо, което ти е интересно.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e8f9d5907d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей,

не знам колко ще съм ти полезен с коментара си освен с това, че намираш още един човек в подобна ситуация, и аз съм на 25, и аз напуснах работа скоро и уж си търся нова, и разликата е, че в момента съм при наще, а не стоя в другия град, конкретно София.
Ако ти си в този град там има много възможности за отвличане на вниманието, не знам какво ще ти допадне и хареса, дали някакъв спорт или нещо друго... не знам. Аз ходех на капоейра - там се събират сравнително млади хора ( 25-30 повечето и нагоре ), но са все интересни хора занимаващи си с различни неща. Малко е трудно като физическо занимание, но ти се преценяш... има доста момичета и всеке играе спрямо възможностите си. Има и доза импровизация.

Народни танци ходят изключително много хора;салса и подобните им танци също са доста популярни; йоги, аеробики и т. н. Просто ако потърсиш нещо групово там го има и зависи от теб доколко ще се припознаеш в това занимание.
Доколкото нова работа дали ще ти помогне според мен да - не знам каква си търсиш и защо си напуснала старата работа, но тя е само едното решение за мен донякъде, тя не може да ти даде всичко от което се нуждаеш, а да не казваме, че е свързана с толкова проблеми и простотий... :)

Ако си търсиш приятел конкретно и ако го търсиш в интернет в като сайт се сещам за elmaz. bg или. com не съм сигурен за накрая. Той май е наи-популярния и има хора от всякви възрасти.
Друго за което знам е speed dating, но не съм сигурен в ефективността му. :)


И така.. :)
Успех

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2b8f696813
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   номер 2, изпи ли си хапчетата

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 671b6ab092
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   В същата ситуация съм и аз. Но съм момче на 25г.
Не съм опитвал клубове до сега - макар че бих опитал, но пък тук трябва се изправям пред предизвикателството да призная, публично, че съм сам.
Пробвал съм интернет групови запознаства - но там нищо сериозно не става, пишем си с месеци с някоя и се кълнем, че се обичаме обаче до личен контакт не се стига.
Мисля да изляза просто в града да отида при някоя компания и да се опитам да вляза в нея - обаче се намесва страхът - от говор с непознати, от отхвърляне, как ще ме приемат.
Друг вариант е да отида до близкото кафене и там да търся компания - обаче пак същите страхове.
Не знам - но в едно съм сигурен - няма кой да ни намери нас, няма как да намерим компания и партньор в живота - ако сами не заявим - ето ни, и нас ни има. Може би трябва да се изправим срещу страховете си, да отидем там където се намират по принцип множеството хора и да опитаме да се впишем.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d19a558721
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От Авторката:
Благодаря Ви за помощта! Ще се запиша на спорт и на някакъв друг курс, надявам се, че съвсем скоро ще се подредят нещата и ще поемат по обичайния си ход. На тези, които са изпаднали в моето положение - заемете се и вие с някакво хоби и ако имате нов идеи може да драснете тук да ги споделите :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 92e46aabe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   От номер 14.
След като месец и половина се разхождах сам в търсене на компания.
Един ден попаднах на импровизирана книжарница, за размяна на книги.
Оказаха се част от доброволческа организация, която е към европейска седмица на културата. Запознах се с тях, дадоха ми програма за културните им мероприятия.
Така един ден се озовах в нещо като съвременна седянка, 4 момчета и 4 момичета седяхме на нещо като кръгла маса и си приказвахме. Тъй като бе съчетано с фурна за хляб, ние имахме удоволствието задружно да омесим, изпечем и хапнем хляб и да поседим на чаша вино. Което много сближава хората в групата. Тези хора не ме познаваха изобщо, но се държаха към мен като към стар добър приятел. Тяхната максима е дръж се към другите, така както искаш да се държат към теб. Мисля че намерих свое място и ще продължа да посещавам това читалище.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8db16150df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ако обичаш планината, походи и други подобни може да се запишеш в някакьв туристически клуб.
Ходенето по планината само по себе си действа много зареждащо и вьзстановяващо, а и ще срешнеш нови хора сьщо.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0c590b9275
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Всичко, ще се оправи. Трябва ти само малко време. По думите ти усещам, че си интелигентно момиче, което бих се радвала да познавам.
Желая ти всичко добро.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 7ee520e26c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Ела на плажа да се срещнем...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1919d9e84a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Към номер 16 - какво е това читалище ? Каква е тази група :)

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: ee77d4b416
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Читалището се намира в град Габрово. И се казва Хлебна къща - св. Христофор. В интернет може да се намери много информация относно нея. Освен читалище това е и фурна за хляб, и организатор на различни социални мероприятия.
Подобни места има почти във всеки град.
Ето един адрес за повече информация http://www.bread.bg

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: cbb24129ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Миличка, и при мен положението е нещо подобно. Имах малко приятели и от университета, и от училище преди това. Но с времето изгубих контакт с всички. Причините са всякакви - различни градове, промяна в семейното положение или професионална насоченост. А и аз си падам по-интровертен тип, не съм по компаниите и забавленията. Сега имам изградена една ежедневна рутина, но все пак понякога се чуствам доста самотен и си давам сметка, че младостта премина неусетно (вече съм почти на 30) и незапомнено.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker