Рак погуби майка ми... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Рак погуби майка ми...
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 2574 пъти
Може би това което аз ще споделя много хора са го изпитали и ще се сблъскат с него /дано да са по малко/ но аз искам тук да го направя.


Майка ми почина от рак на гърдата на 07. 09. 2013г.
Няколко месеца беше на легло и ние с брат ми я гледахме заедно до колкото можехме и до колкото ни стигаха финансите. Той е на 35г. а аз на 22г. той работи в сферата на строителството. Аз съм сервитьор.
Баща ми почина също тази година на 14. 02. 2013г. от няколко инсулта.

Но нека започна от началото...

Баща ми беше на 59 години когато получи първият инсулт. Не беше никак добре, нормално. Започна да не е добре с главата. Започна да забравя, започна да става агресивен към мен, майкс ми, брат и всички други. В нас стана страшно...
Започнаха да се крият ножове, вилици, всичко което можеше да бъде опасно.
Всички живеехме в страх нещо да не се случи с нас. Даже за няколко дена той лежа в психо диспансера.

Малко по късно получи и втори инсулт който вече го прикова на леглото и с ден на ден той огасваше.

и от първият август-2012г
и вторият- декември 2013г той почина на 14. 2013г.

Голям удар за всички макар и да знаехме какво ни очаква.
Не след дълго майка ми която е на 53г. започна да я боли единият крак когато месец юни 2013г. не падна и си счупи тазобедрената става.
Тогава с брат ми разбрахме страшната диагноза РАК!
Оказа се има рак на гърдата и вече е тръгнал по костите.
Лекарите тогава ни казаха че нищо не може да се направи...
Питахме кого ли не, ходихме каде ли не....
но... отговорите бяха еедни и същи....
да се готвим за най лошото...
Не можех бда повярвам че само за няколко месеца се повтаря всичко първо с баща ми после и с майка ми.
Но никога в мене не огасваше надеждата че все пак макар и малко надежда има за нея да се излекува..
Но за съжеление не беше така.
От ден на ден тя угасваше малко по малко.
Болеста тръгваше от гърдата по костите и след това по дробовете до като почна да диша много тешко.
И след всички нейни мъки тя почина на 07. 0. 6. 2013г.
В този момент живота ми се срина както и всичко останало за всичко се бях подготвил знаех че ще я изгубя но все пак...

Та аз сам на 22 години...
за 6-7 месеца загубих и майка ми и баща ми...


Знам че много хора са загубили своите родители но за мен беше страшен удар. Благодаря на Господ че имам добри приятели които ми помагат да се справям с всичко това но наистина ми е много трудно.

Писах тук да попитам за съвет как да се справя с тази болка...
Как да продължа напред въпреки всичко това ей така просто дайте съвет...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3671740662
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Загубата на близки хора винаги е тежък удар за нас останалите живи, но това е неминуемия край на всеки. Безсилен е човек да промени каквото и да е в тази връзка, но човек може да промени начина си на живот, начина си на мислене, действията си и да стане по-добър от това което е.
Промяната става чрез вяра в това, че живота ни в материалното тяло има определена продължителност, след това Бог е отредил какво да бъде. Вярата идва чрез четене, слушане и зачитане на словото, а словото е в Библията и то ни учи как да живеем. Словото ни учи да бъдем силни и неотстъпни във вярата, винаги да се надяваме, да се молим и да обичаме защото те - вярата, надеждата и любовта са вечни и чрез тях живота ще продължи макар и да бъде в "измерение" което не познаваме(описано е че ще приличаме на ангелите? ! ). Затова не трябва да се предаваме на отчаяние, а да сме твърди в любовта и вярата към Бог и хората.
Много хора започват да вярват след загубата на близък и може би това е шанса ни да не се отделяме от Бог. Защото човек който разчита само на нещата в материалното измерение остава излъган в очакванията си - материалното загива преждевременно, но духовното остава макар и "невидимо" за нас - това са чувства, спомени, усещания, сънища, преживявания и предсказания, съвест и разум които никой не може да обясни задоволително, но библията ги обяснява и ни дава вярата че всичко пак ще бъде, но при Бог един ден. Без лошото, без болести и скърби и сълзи и болка, защото тогава ще бъде "Бог всичко у всички". Ето тази вяра трябва да ни крепи и води към осъзнаване на истината и преодоляване страха от смъртта, която е първата смърт - умиране на материалното тяло. Трябва да се страхуваме и пазим да не умрат духовните ценности у нас, което автоматически води до умиране на нашата душа, която никога няма да бъде възстановена отново. А ако приемем любовта към всички хора и живия Бог за наше верую, чрез този Дух ще живеем вечно у Бог.
С други думи, човек трябва да обича всичко живо сътворено от Бог, да не залита по материалния живот и да се научи да губи, защото живота не е само печалба. Защото и добро и лошо - всичко е от Бога за наше изпитание и пречистване. Сега не го разбираме, но това ни е дадено да вярваме.
Дано Бог да ти даде да разбираш и никога не губи вяра, че ще бъдеш един ден пак с близките си хора във вечния живот при Бога.
Това ни е завещано!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9402718331
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Миличка, съжалявам много! Прегръщам те! Разплаках се... Сигурна съм, че няма такава друга болка. Това, което мога да те посъветвам е да благодариш на Бог, че си познавала родителите си, че си имала хубави моменти с тях. Другото е, не спирай да вярваш в това, че един ден пак ще сте заедно и повярвай те са на по-хубаво място. Няма да те лъжа, не съм губила никого и да чукна на дърво! Ще мине време, докато си стъпиш на крака, но се усмихвай, когато се погледнеш в огледалото и бъди силна. Друго не ти остава! Смело напред и ако имаш финансовата възможност посети психолог, за да си поговорите. :) Очакват те хубави моменти. Ще създадеш семейство и т. н. :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 13b74cb82d
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Съжалявам за родителите ти.
Моят баща е починал, когато съм била на 4 г., а сега на майка ми й откриха рак на белия дроб, много ме е страх какво може да се случи, нямам си никого освен нея. Поне да имах брат или сестра, но нямам.. аз с/у ужасните ми роднини, които са използвачи и злобари, биха се радвали, ако майка ми умре, ако аз остана сама. От както баща ми е починал я тормозеха и говореха гадости за нея, като например, че е убила баща ми. Говореха това на мен, на едно 9 - годишно дете, за да намрази собствената си майка, но има Господ и си получиха заслуженото за думите.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f374ff3c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моите съболезнования!
Сигурно в момента ти е много тежко и е нормално да е така. Все пак си загубил най-близките си хора. Сигурна съм, че времето няма как да заличи болката, защото това са родителите ти, но бъди сигурен, че те ще те пазят и винаги ще бъдат с теб духом. Опитай се да бъдеш силен, знам че е трудно. Когато имаш нужда можеш да отидеш и да запалиш свещички, да отидеш на гробовете им.
Нормално е да се натъжаваш. В такива моменти си поплачи за да ти олекне. Казваш, че приятелите ти са до теб и това е важно. Бъди обграден от най-верните си приятели и се опитай да си намираш занимания, които да отвличат вниманието ти.
Пожелавам ти оттук нататък на твоята улица да изгрее слънце и да ти предстоят само хубави неща.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b20572ae01
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторе съжелявам за случилото се, но няма как да ги върнеш на този етап, въпреки че е било възможно да не умрат. Към 3, прочети Луиз Хей - Излекувай живота си и изгледай филма както и прочети книгата Джон Кехоу - Подсъзнанието всичко може. Имаш шанс да помогнеш на майка си, но най-важното е ВЯРАТА!

Успех

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: bba7c6f302
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ах тази коварна болест :(. Много хора си отидоха заради рака... не че другите болести са хубави, но от това да гледаш как най-близкия ти се мъчи и бере душа от тази болест и ти нищо не можеш да направиш, а го гледаш как си отива - по-лошо няма. Колкото й банално да звуча - живота продължава... Бъди щастлив, че имаш брат, не си сам. Болката тутакси няма да изчезне... ще минат години, в които болката ще отшуми поне малко и ще свикнеш с нея, я приятелите ти и подкрепата, която ти дават са голяма опора в момента и то в точния момент. Не се затваряй в себе си, продължи напред..!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 6c599a6640
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз загубих брат си когато бях на 13. Той беше на 11 тогава. Почина от левкимия. Беше страшно добро момче, истина! Никога не се сърдеше. Толкова много го обичах! Спах в гаража нощта когато той умря. Изпочупих всички прозорци на колата с ръката си и я счупих. Сега още ме боли когато вали и вече не мога да я свия в истински юмрук. Но го преживях, такива работи се преживяват! Съветът ми е да си дадеш време, повече време, времето лекува всички душевни рани!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0f3358e704
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   За 6 месеца загубих брат си и двамата си дядовци.
Тази година стават 20 години.
Сигурно и ти броиш дните. Оправия няма. Свикваш с болката, притръпваш към нея, но не минава.
Трябва ти промяна, нещо което да ангажира ума ти с нещо друго.
Аз си бях взех куче. То промогна много и грижите покрай него ангажират мисълта ти.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: abb68417e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ами това е неизбежния край на всеки човек. Единственото, което може да направи човек е да ходи по-често на профилактични прегледи и да се грижи за здравето си, за да може да е по-дълго на този свят. Не можем да избягаме от края. Жалкото е че са били сравнително млади хора, особено майка ти. Тежко е, особено за млад човек като теб, който още няма собствено семейство - жена и деца, ако имаше щеше да ти е по-лесно. Но живота продължава, ще създадеш семейство след някоя годинка и ще ти олекне. Сега ще ти е по-трудно да си сам, но не се отчайвай а гледай напред.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker