Партньорство без любов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121422)
 Любов и изневяра (29764)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7312)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18586)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Партньорство без любов
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 2958 пъти
Как мислите? Може ли да има успешно партньорство без любов? Как така чувствата са най-важни след като са преходни и в някой момент намаляват или изчезват? Впоследствие партньорите си изневеряват или просто се разделят. Възможни ли са успешни отношения между двама души основани на разбиране във всеки аспект от дневния им живот, с наличието на физическо привличане един от друг, но без любов? Ами ако не всеки изпитва нуждата от такива силни емоции, а просто от стойностен човек до себе си? Осъдително ли е човек да смята, че както има нужда от образование, работа, дом, така и от човек, който отговаря на определените от негови критерии, но пък да няма чувства? Но как ще е осъдително нещо, което е абстрактно и така неопределено? Няма как който и да е човек на земята да знае как се чувстват тези, които претендират, че са влюбени. Нима наистина има такова чувство на пеперуди в стомаха и ако има, то задължително ли ни е нужно, за да сме щастливи? По мои наблюдения, тези които се водят повече по емоциите, повече си патят. Как да знам дали съм усещала някога любов или дали усещам сега? Знам, че често казват, че щом си влюбен, не е нужно да се питаш за това, но какво по дяволите значи това??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 018e6979dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има такива "партньорства", но това е по-скоро съвместно съжителство, от което няма особена полза, нито смисъл. Това "партньорство" се гради на взаимна полза, но не и на чувства. При него няма саможертва, няма взаимопомощ, няма разбиране, има само взаимна изгода. При някакво събитие, което променя нещата (например болест) и вече единият няма полза от другия, това автоматично прекъсва "партньорството", защото вече ползата на единия не е на лице, а другият се оставя на произвола на съдбата, защото ги няма ангажимента, чувствата и оценяването към него. На него започва да се гледа като на тежест, от която трябва да се освободим. Ако такова "партньорство" те устройва, тогава е за теб, но не ми се вярва.

А ако са намесени и общи деца, тогава става и трагично за тях, защото остават с впечатлението, че това е нормално, че няма любов, а само използвачество. Тогава ще израснат в недоверие, като големи ще имат проблеми с обвързването и ще гледат само да използават вкл. и приятлите си, докато не започнат и те да ги отбягват. Ще са обречени на самота цял живот.

Колкото до физическото привличане, то в самостоятелната си форма отминава много бързо - само за дни или месеци. Ако няма нищо друго освен него, то си отминава и вече причината за това подобие на партньорство изчезва и то се разпада. Но ако освен физическото привличане, има и душевно привличане (чувства), то първото не изчезва, защото се подхранва от второто. Но дори и по някаква причина да изчезне, то партньорството не би се развалило, защото има и друга причина за него. При това партньорството би било пълноценно, а не по принуда.

И на края ще ти кажа, че чувствата не са преходни, стига да си намерил/а правилния човек. Съжалявам, че си останал/а с такова впечатление, но просто не си срещнал/а правилния човек, с когото би остарял/а с чиста съвест. Може би си разочарован/а от предишни връзки или от неразбирателство между родителите ти, но това не означава, че това е правило. Просто е въпрос на правилен човек.

vova4ka

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8794f85519
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съгласна съм с н. 1 и не вярвам в това, което наричаш „партньорство“. Не познавам подобен брак, който е завършил добре. Да, любовта определено е ирационална, да води до проблеми, но без нея с течение на времето връзката не може да издържи на истинските препядствия в живота - например, какво правиш, когато човекът вече не отговаря на „Условията“ ти - при болест, инвалидност, безработица, импотентност и така нататък? КАКВО ПРАВИМ ТОГАВА? Всичко се случва.
Проблемът при връзките по сметка (или „партньорство“ както ти го наричаш) е в това, че когато сметката вече не отговаря на очакванията ти, ти си тръгваш (или той). На такава връзка не може да се разчита след 10-20-50 години и хората, който цял живот са били „на сметка“ накрая умират сами. Не забравяй, че освен днес има и утре и от много сметки накрая оставаме без нищо.

Успех
ж. 29

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f1d4957bba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Може да има такъв тип взаимоотношения без емоции и единственото обяснение е че става дума за интерес.
Любовта може да се превърне в нещо много повече, може да се развие, може да бъде нещо много голямо, докато интересът си е само и единствено интерес и със сигурност предвещава доста изневери.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ed07764e71
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами такива връзки могат да съществуват, чисто теоретично погледнато, но помисли- За какво ти е такава връзка (или на някой изобщо)? Да, секса е супер приятно нещо, да, има я свободата на ниво, на което я няма във отдадената връзка, но чувстваш ли се сигурен? Чувстваш ли се на мястото си, с човек, на когото разчиташ и знаеш, че ще е до теб, каквото и да стане? Не естествено. От опит ти казвам, че многото лоши страни на чувствата и обвърването си струват, когато ги съпоставим с добрите страни. Поне аз не бих избрал варианта, който предлагаш, защото така се обричаш на самота на стари години.
S. A. D.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 87c50fd232
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   смешник

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e21474aef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Всеки човек е индивидуален. Има супер много хора, които са с някой, без да влагат никакви чувства, а само интерес към определена персона или неговото положение/социална среда/интимен живот/. Точно такъв тип взаимоотношения се развалят рано или късно. Мразя отношения без перспектива за в бъдеще, следователно според мен няма смисъл от подобни /празни/ контакти, които само ти запълват листа с приятели и нищо повече. Така че... Примерно аз не бих могла да живея с някой, ако не изпитвам любов към него. А това дали любовта помежду ни с течение на времето ще намалее или изчезне - зависи от двамата. 'Начи, първо - и двамата трябва да са толерантни един към друг и абсолютно равностойни т. е да се допълват по всеки параграф. Ако любовта намалее или бъде позабравена поради различни проблеми и т. н - двама души правят компромис един с друг, минават през различни катаклизми, докато се стигне до там, където ще се чувстват добре заедно и ще намерят най-доброто решение за себе си. НО, ако има тотално различие през годините и един от двамата/или и двамата/ са прекрачили границата в отношенията им, то раздялата е неизбежна. Но пак казвам - всичко е индивидуално... има много хора, които биха просили лъжа/изневяра/предателство, има и такива, които не биха - и всичко приключва именно по този начин.
И така... АВторе, ако живееш без любов и с хора, с които се чувстваш празен - няма смисъл, нищо няма да постигнеш. Ако избереш да живееш с истински хора и ти самият да си истински към тях - само можеш да спечелиш. А това един ден дали любовта ще намалее или изчезне - никой не знае. Сори, ама всеки иска сигурност, не си само ти.... а дали ще я получи за цял живот - никой не знае. Така че, рискувай, не живей напразно ;].

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0b6a420a08
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, абсолютно възможно е подобно 'партньорство' да е успешно, най-важно е да сте абсолютно откровени с партньора си. Дори е възможно да имате деца и да се разбирате по-добре от много семейства уж изградени от любов.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d5887f0def
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От авторката: Не става въпрос за партньорство с цел взаимни изгоди, а партньорство базирано на нещо друго - приятелството. Смятам, че описаното нещо от мен е рядко срещано и едва ли ще получа отговор тук. Партньорство, което всъщност ще устои на всякакви препятствия, защото основата е приятелство и искрено отношение, не някакъв личен интерес, и както най-добрият приятел е спътник в живота на един човек, така този партньор е по същия начин, но и нещо повече. Нещо повече, което обаче не е любов.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 018e6979dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   До авторката 8:

Пак ще ти кажа, че това е заблуда и ти отказваш да го приемеш. Писала си с надеждата някой да ти каже "да, възможно е". Но аз ще бъда реалист и ще ти кажа "не, не е възможно".

Ако беше възможно, до сега да е имало такива партньорства и едва ли ти ще си открила топлата вода. Искаш да клецаш дявола във въздуха, ама такъв модел няма и това не е случайно. Просто не води до нищо хубаво в дългосрочен план. Ако има такива партноьрства, те са станали такива в последствие и по принуда, но и тогава не водят до нищо - водят или до развод, или до безсмислено съжителство поради липса на смелост или незрялост.

Казваш приятелтво... А да ти е хрумвало случайно, че човек рано или късно започва да изпитва нужда от истинска любов, а не само от "приятелство, но и нещо повече"? Когато този човек до теб достигне до този етап от живота си, ти ще увяхнеш, нали се сещаш? А ако имате и деца и те ще останат като в небрано лозе. Да не говорим, че той като реално не е обвързан с любов, ще има нужда от смяна сексуалните партньори. И когато започне да ти мъкне разни жени, няма да ти е много приятно, защото малко или много и ти ще трябва да се съобразяваш с тях.

Освен това приятелство и съвместно съжителство са коренно различни неща и ако не го осъзнаваш, извинявай, ама разсъждаваж детински. Едно е да си приятел с някого, друго е да живееш с този приятел. Тогава се появяват битовизми. Кой плаща сметките, кой не е изчистил, кой пръднал и други подобни. Има ги дори и в нормалните семейства с любов малко или много, а какво остава за този тип партньорство.

Плюс това човек често прави компромиси, защото никой не е съвършен. НО когато има любов, той ги прави, без да му тежи, дори и несъзнателно понякога. Просто защото го обича и също знае, че е обичан. Но ако има само приятелство, то тези компромиси ще ти тежат сериозно и в един момент ще ти се съберат доста и ще избухнеш и ще си кажеш "е*ла съм ти партньорството".

Не се заблуждавай, това няма да те доведе до нищо хубаво в дълосрочен план. Просто си намери твоята половинка и целия този безсмислен диалог ще загуби смисъл за теб. За хубаво ти го казвам.

Щом природата е "измислила" любовта, значи тя не е случайна и си има своята роля. Ако ставаше само с приятелство, нямаше да има нужда от любов и тя нямаше да съществува.

vova4ka

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f0678a1745
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Напълно съм съгласна с № 7, а останалите сте много наивни и вероятно млади и непреживяли. Какво си мислите, че има вечна любов ли? Или че ако изчезне тази любов, която сте изпитвали в началото, трябва да се развеждате и да разрушавате всичко градено с години?
Да не мислите, че вашите майки и бащи и баби и дядовци умират един по друг, просто се уважават и партньорството им се гради на основата именно на едно градено с години приятелство.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f342d19b46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Можем само да предполагаме. Понякога там където има силни чуства но никакво разбиране и партньорство има пълна катастрофа. Или силни чуства и само един случаун поглед на непознат на улицата -разрив скандал побои... И като знаем колко връзки има в които няма вече любов а и партньорство никога не е имало? ! Знаеш ли може пък от такава връзка която пита автора след доброто партньорство да се роди голяма любов и истинско щастливо семеиство. А може да се отвратите един от друг когато не се обичате и сутрин си видите физиономиите след сън. Защото само любовта може да понесе дребните битови гадориики. Абе знаеш ли от кои храст къв заек ще излезе :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker