Как да променя нещата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да променя нещата?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 1907 пъти
Знам, че има много истории подобни на моята, но в момента ми е много тежко и се чувствам адски зле, просто имам нужда да споделя...
Причината е, че вече съм на 22, а до сега не съм имала човек до себе си. Всеки ден се питам какво не ми е наред, че съм все самичка и какво да направя за да променя ситуацията.. Много съм объркана, може би и постът ми ще е такъв, за което моля да ме извините!
На пръв поглед всичко ми е наред, стремя се да съм позитивна, да се усмихвам и да бъда сред приятели, но от известно време много съм се затворила в себе си и просто предпочитам да се прибера вкъщи и да си поплача, за да ми олекне..
Споделям си с близките и приятелките ми за проблема, а те все ми казват, че за всичко има време, да спра да очаквам и ще се случи. Но аз вече отдавна съм спряла да чакам каквото и да е... Някакси се примирих, че за мен няма човек, макар и на тази възраст.
И най-лошото, е не, че не съм харесвана, а че не изпитвам нищо към хора, които искат да бъдат с мен. В такива моменти много ме е яд на себе си, че изпускам свестни момчета, но наистина не мога да бъда с някого насила! Опитах с един човек, излязохме, той се държа прекрасно и на положение, но аз не изпитвам нищо повече от приятелски чувства. Не искам да лъжа нито него, нито себе си.
В такъв случай се питам в мен ли е вината? Аз просто искам да съм с някой и да е взаимно(но явно не е толкова просто). Имам чувството, че тази самота ще продължи още доста време и много ме е страх от това.. Да не говорим за всичките неща, които до този момент съм пропуснала...
Искам само да имам шанс да обичам и да бъда обичана!
Толкова мисли ми се въртят в главата, че ще се пръсне, затова спирам до тук.. и ще се радвам ако ми дадете съвет! Благодрая Ви :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 22ca563483
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Не е необходимо да харесваш всички. Достатъчно е да харесаш САМО един, но точния човек и в точното време и място. Просто този момент не е дошъл, но за да не е дошъл, има защо. Съдбата си знае работата. Когато най-малко очакваш този момент ще дойде. Затова просто се успокой и знай, че е въпрос на време. Ако се тормозиш, това няма да помогне. Просто каквото и когато трябва да се случи, ще се случи и то от самосебе си.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d456d4fd06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   ако не даваш никой няма да ти даде а ако чакаш принца на белия кон може и да не го дочакаш всичко зависи от теб

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0a9a104efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хей, прекрасно момиче, чувала ли си за онзи древногръцки мит, за Зевс, който разделил хората на две половинки, и ги орисал със съдбата да търсят своята половина цял живот?
Не си ли се замисляла, че... ами всъщност, дори и мит, истината е, че прекрасно описва твоята ситуация.
Аз например съм от хората, които вярват, че може да обичаш истински (в истинският смисъл на думата, с цялата и прекрасност) само един човек за цял живот - този, с който ти е писано да бъдеш, било то писано от съдба, или... както там искаш го наречи.
Онзи човек, който от първата минута разбираш, че е нещо като твое второ аз. Човек с който се разбирате дори и с поглед, с който имаш чувството, че сте се познавали от цяла вечност, човек, с който няма нужда да си казвате 'обичам те', защото го знаете, и двамата. Твоята половинка.
А сега е момента на клишето, но клишетата всъщност са се превърнали в клишета, защото щом толкова много хора ги употребяват, значи има истина в тях:
Ти не си срещнала твоята половинка. Все още. И ще я срещнеш, защото няма как да е иначе. Той ще те срещне, ако не ти първа.
Замисляла ли си се, че именно това може да е причината за това, че не може да изпитваш нещо различно от приятелски чувства към хората, които искат да са с теб, или ти... вярваш в друг вид любов, любов, за която има друго обяснение?
Разбира се, всеки си има своите разбирания, но просто помисли и повярвай!
А тези, които са ти казали, че има време за всичко (пак клише, нали? )... да, били са прави! Трябва време за да може твоята половинка да те намери, ако ти не я намериш първа! И това ще е случи. На никой не му е писано да е сам тук, иначе би било ужасно.

Е, успех, а когато надеждата по някаква причина те напусне... спомни си за онзи мит, за Зевс... и се усмихни, защото съм сигурен, че си прекрасно същество. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 02e3a2ddfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   А какво да ти кажат, пишат ти малката утеха. Разбира се ти не бива да вярваш на - "спри да очакваш и ще се случи" Защото не е точно така. Истината е че когато си в среда с много хора, често комуникираш, имаш вземане-даване, тогава имаш голям шанс да се запознаеш с някой и нещата да се получат. Иначе, ако си по-затворена, нямаш среда, не общуваш много, тогава на хората им е трудно да ти се доверят, защото изглеждаш трудна за преценяване. Навън не е като преди. Сега няма кой да те спре и да те заговори с желание да се запознае с теб. Хората са доста "студени" и изграждат невидими бариери помежду си.

Най-добрата възможност в положението ти е ти да се довериш на някой, естествено след като се появи някой - видимо да има добри намерения спрямо теб.


- silenter -

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 13bc3e07b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Благодаря Ви:)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker