Никога не се разбираме,а се обичаме! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121388)
 Любов и изневяра (29755)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Никога не се разбираме,а се обичаме!
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 2903 пъти
Ако трябва да разказвам цялата история, може би никога няма да успея да го направя.. Но имам нужда от различни гледни точки или може би от чудо..
Аз съм момиче на 22г. Той е на 25.. Срещаме се от близо 4 години. Аз съм студентка последна година. И двамата сме от един град-Т., но уча в друг, той реши, че трябва да си намери работа в София, докато аз уча във др град. Чаках го 6 месеца докато беше в АНглия и всеки ден беше мъчение и за двама ни, което беше изписано на всичко, просто се усещаше, знаех го и той го знаеше, че не можем един без друг. Той осъзна, че наистина това, което иска съм аз. Преди тези 6 месеца бяхме разделени, защото той не знаеше какво иска(няма да разказвам, защото е мн дълго). Т. е. след 1 година и половина заедно, ние скъсахме. Следва 1 година в която той мисли какво е направил и отива в Англия и през тези 6 месеца взима решението, че не може без мен.
Знам, че е глупаво, знам какво ще кажете, не е ориентиран, да не е. И той е вече на ясно с това. Та докато беше там както казах, брояхме секундите докато се върне.. През тази година и половина де факто аз не спрях да го обичам, не че съм показвала, знаех си го за мен, че друг човек не искам и му бях казала, че и той ще го разбере, но дано не бъде късно.. Сега ще питате защо приех да се върне? Приех защото стоейки година и половина без него, можех да имам всеки, но никой не беше него, т. е. нямаше смисъл да бъда с когото и да било.. чаках него.. и когато той отново се обърна и разбра, това което му бях казала, имах възможност да избирам да си остана сама, без него, и пак толкова щастлива, т. е. нещастна, или да дам шанс на себе си нещата да се оправят, макар, че той сбърка един път. Събрахме се. Вече сме почти година отново заедно, живяхме 3 месеца заедно, работихме на едно място, и аз вероятно го обичам повече и от преди, както и той мен. През лятото обаче ми сподели своите планове за бъдещето си. Те включват изкарване на курсове за моряк и съответно качване на кораб.
Както го четете вие, така и аз го чух.. Първо не ме вписа в картинката.. трябваше да подпитвам, за да видя какво става с нас.. Той реши, че за да си постигне целта трябва да отиде в София да работи, за да си изкара пари и да се издържа, докато това, което жела, се сбъдне. А за нас времето ще покаже, ако сме искали, сме щели да останем заедно.. това е отговорът. Да ама докато аз съм тук и уча, а той е в София и работи, ще мине още една година, в която ние няма да сме заедно, разбирате ли? СМятам, че сме твърде дълго време заедно и ние вече не се сваляме за да поддържаме връзка по телефона и смс-и, които разговори са еднотипни, скучни и вероятно прекъснати поне 5 пъти от раззлични неща.. Смс-ите я ги има, я ги няма.. Аз се виждам с различни хора, случват ми се различни неща, заета съм с други хора, както и той... по телефона не мога да обяснявам какво е станало, кой какво казал, къде се ритнал и т. н.. Отношенията между нас се загубват и той не го осъзнава, колкото пъти се опитвам да му го обясня става само и единствено един голям скандал.. и едно голямо нищо.
Сигурно ще питате защо не работи тук, при мен?
Ами и аз бих искала да знам.. отговорът е, че тук нямало работа.. аз пък отговарям, че дори не е пробвал.. а той допълва хубаво, като с теб сме добре, а всичко друго е скапано, кво ще правим?
Отговарям, че не искам да идва заради мен, а той трябва да го иска, да осъзнава, че в крайна сметка не сме се карали и не сме чакали толкова време за нищо.. не мога д аму обясня, че трябва да се опита да съхранява връзката ни, а не да я оставя на автопилот и времето да решава дали ще го обичам или не.. Защото ако можеше времето да ми помогне, бих го помолила да ме остави намира и да не го обичам и всеки да се оправя както иска.
Той стои в София защото най- малкото имал приятели там и ако закъса, имало кой да му помогне, а тук при мен нямало.. Естествено питам:"Приятелите ли са ти по -важни? , С тях ли ще остаряваш? "Защото, хора, разберете, че няма никоя друга идиотка, която да го чака и толкова мн да милее за него, а той толкова много да не разбира изобщо какво става..
И разбирате ли, той ме обичал, защото ако не било така, досега да ме е зарязал, заради тези скандали, които правя, и постоянно се вкарвам във несъществуващи филми.. Така той се изразява.. Но когато се скараме, когато сме заедно, някак си може да си крещим 1 час, може да плачем, и после просто идва при мен и ме гушка като за последно.. Измислихме си правила да не си лягаме скарани, и когато това станеше, гледаше да решим проблема, защото знае, че изкарвам трагична нощ, като цяла нощ мисля.. когато спим заедно, нощем се доближава до мен, прегръща ме силно и ми казва колко много ме обича и ме целува.. всяка нощ, в която ме усети до себе си..
Но сега като се скараме по телефона за същите тия неща, че не мога да го обичам по телефона, вече не съм толкова наивна и ми липсват супер много неща и не разбирам защо трябва да сме разделени, когато можем да сме заедно. Той ми опонира, че защо съм си мислела, че само той ми липсвал, просто нямало какво да направи на този етап.. Хубаво де.. ама след като се наработи там, в София и си изкара парите, и се качи на кораб, аз ко да прая? пак ли същото? Да чакам? Как д аму обясня, че връзката ще изчезне тотално? Той изобщо не чува и не възприема.. като повдигна въпроса се караме.. Последно стигнахме до извода, че след 2 месеца ще се премести при мен.. но заради мен, разбирате ли, не защото го иска, а защото аз искам така..
Някой от вас съгласен ли е на такова нещо? Имам усещането, че сме на различни континенти понякога. Никога не раззбира какво му казвам и защо му го казвам.. Той решава нещо и го прави.. Не отбира кое е по-важното в живота му.. а ако не му го кажа.. го оставям да прави каквото поиска и после никой не печели, защото при него не се е получило, а ние сме се скарали.. После пак си прощаваме и пак и пак....
Не знам как да възприема това.. знам, че го обясних изключително не правилно, но в главата ми има хиляди мисли и случки и история... която трябва да бъде кратка, но ясна..
Вече се питам защо съм с него защо изобщо го чакам? Е, обичам го, свикнала съм да е той, познавам го и му вярвам и в същото време не знам кой е и какво се върти в главата му.. Липсва ми постоянно.. ядосвам се когато не ми пише и се съобразявам със всичко спрямо около него и за него.. Не мога да си обясня какво не е наред... защо никога не се разбираме какво искаме да кажем.. възможно ли е да имаме чак толкова различни гледни точки?
Как да го чакам да си оправи живота, нали и моя трябва да оправям, но защо да сме разделени? (Обстоятелствата били такива)Какво да правя после като той случайно отиде по круизи и т. н.? Няма да живеем с орлите, един живот няма да ни стигне, за да се наживеем така както той иска.. Той иска свят да видел, да учел, да работи.. хубаво, разбирам, само че е на 25... да учи 4 години, стават 29.. на кораб да се качи още 5 и свят да види.. още 5 и той станал на 40... Когато кажа нещо от този сорт отсреща той опонира"Ти кво искаш да се женим ли? Защо да се женя като нямам нищо, с какво да си гледам жената и децата, аз искам те да си имат всичко, а не да се чудя какво да им дам.. " иии пак нищо... Разбирам, да, прав е.. само че аз до 40 мога да умра 5-6 пъти, може да се откаже още 10 пъти.. той е толкова несигурен, че не знам какво да кажа..
И аз пак го чакам.. защото ако го оставя.. наранявам себе си.. Когато обичам някой, го обичам истински, правя всичко възможно, за да го знае, да се чувства така и да е щастлив.. давам цялото си същество и оценявам, че по-важно от това няма...

Надявам се болшинството да са разбрали какво искам да кажа, с обърканите ми изречения и мисли.. Извинете за това!
Как да вляза в един ритъм с такъв човек, който не може да бъде описан? Какво да му кажа, за да ме разбере правилно...? Не искам да се женя сега, нито да раждам деца.. искам да знам, че един ден когато кажа "да, искам" той да бъде до мен и да е съгласен с това... а не да ми отговаря, че нямал какво да им даде, и че времето ще покаже дали ще останем заедно.. Една връзка не се запазва сама от времето, пазят я хората, правят компроси, поддържат я... Как да знам, че той след 1 седмица няма да ми каже, аз отивам на кораб, ще се чуваме! Каква връзка е това, какво да я правя? Как да приема, че е някак си безразличен към това, че няма проблем да ме остави отново, за да работи и да си изпълни желанията? Защо не разбира, че кога един ден се качи на кораб и пред него се изправи незабравима гледка и той се огледа и види, че няма на кого да я покаже, то тогава всичко това е на празно... че е там и е видял, става абсолютно безмислено... и какво като изкара пари.. като няма приятелка, на кого да ги дава тия пари? За какво са му?
Не знам какво повече да кажа.. има вероятно още хиляди неща, но няма смисъл да ги казвам.. Ако случайно някой мъж прочете това всичко, което написах, моля да напише един коментар от чиста мъжка гледна точка и да ми каже какво да направя, за да запазя това което имаме?
Разбира се, всички, които прочетат, нека коментират..
Знам, че е глупаво и може би детско, но не знам как да го обясня по друг начин.. Пишете ми, моля!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: b6119d23ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако смята приятеля ти да става моряк, няма как да оцелее връзката ти. От писанията ти разбирам, че искаш той да е до теб всеки ден. Как се виждаш с този човек разделена по 5-6 месеца? По-добре си намери друг иначе ще претърпиш много разочарования. Да морето дава много, но и взема много специално за социалните отношения, не че няма изключения, но се замисли колко хора биха издържали без секс 5-6 месеца?
Полвината екипаж на корабите слизат на пристанищата и ходят на проститутки, а жените им имат извънбрачни връзки и после като се видят все едно нищо не е станало...Ти си решаваш дали да бъдеш с такъв човек.
Успех

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: babba4cd62
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не го дочетох цялото защото мисля че си включила излишни обяснения които на всеки се случват. Но от това което разбах мисля че по някакъв начин го задушаваш, не се обиждай но прекалено много му държиш сметка и може би затова връзката ви се е проваляла няколко пъти. Колкото и да те обича, знай че един ден ще му писне защото той не е твое притежание а човешко същество. Замисли се не е ли прав да мисли за бъдещето, ти ще завършиш и ще си намериш добра работа а той не иска да е мъж под чехъл. Вероятно нараняваш и достойнството му.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b73542b045
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей,
разбирам те като човек който силно обича и като жена която търси стабилност и сигурност във връзката си и в живота си.. нормално е в един етап от връзката си да поискаш развитие.. да поискаш човека до теб да ти покаже как гледа на вас.. дали въобще гледате в една посока.. по това което пишеш разбирам че явно посоката при вас не е една.. той иска да си работи, да пътува.. общо взето си гледа интереса.. ти пък искаш да развиваш връзка в пълния смисъл на думата.. не по телефон, не от разстояние.. не чрез смс-и и скайп.. има ли смисъл от чакането.. понякога има смисъл.. ако другия човек постави картите на масата и каже че това е обща кауза.. но да го чакаш и в един момент да ти каже сори но вече не те обичам.. според мен трябва да седнете и да поговорите наистина сериозно.. нека всеки си каже как ги вижда нещата.. задавай му конкретни въпроси.. вижда ли връзката ви за напред.. как смята да я подържа тази връзка и т. н.. кажи му какво искаш.. времето минава.. в един момент може да осъзнаеш че е загубено за теб.. тези круизни кораби са ужас.. ако смята да се качва на такъв по добре се разделете.. ще се измъчиш много.. не свобода ами свободия е там.. не си мисли че ако заживеете заедно ще ви е по лесно.. тогава пък има нагаждане в характерите и т. н.. успех авторке и ни дръж в течение как се развиват нещата

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 67cae0db83
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пууу, цял роман, и аз не го дочетох. Но поне от началото разбрах за кораба и то е ясно. Няма такава връзка. Чувствата са едностранни, очевидно. Въпреки всички гушканици, обещания и бла-бла-бла. За мен е така.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: adf3a361b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Вие като ги пишете тези фермани, сериозно ли си мислите, че ще има човек, който ще отдели половин час от живота си да го прочете цялото това нещо?

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 2638198ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 5 препоръчвам ти усилено да отделиш половин час от живота си да изпиеш една бира, да излееш куп безсмислени приказки и да се чувстваш доволен от себе си...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 2638198ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   От Автора: Благодаря на 1,2,3,4.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: fd3c0f30e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Той не те иска особено силно. Защото иначе щеше от само себе си да се включваш в плановете му. Или с други думи, той така би редил живота си, че да си до него.
Не му липсваш. А защо е броял секундите докато е бил в чужбина ли - бил е на сухо, идеализирал е образа ти, защото си била далече, гонела го е носталгия, а ти си била част от нея, част от родното, познатото и т. н.
Намери си някой друг и не бързай да твърдиш, че той е Мъжът, че с друг не можеш, защото това е чисто и просто защитен механизъм.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e12b849436
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Да, номер 3 да. Това е. Аз го чаках веднъж година и половина и не беше проблем. Знаех че сме заедно всеки се бори за това да ние по-добре и така. А аз защо да не отида на круизния да работя Когато комуникацията е добра нещата стават с лекото

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9f493367c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   От авторката, която отдавна е забравила този роман... мислех, че минаха от тогава няколко месеца и го оставих да си живее свободно.. аз завърших, омъжих се и имам син... той още учи за корабите... Поздрави на всички!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker