До тук добре, а сега накъде? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

До тук добре, а сега накъде?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 2101 пъти
Ето, че и аз реших да споделя своята история. Подтикната и окуражена от историите на всички ви, както и от полезните приятелски съвети, които давате, ще опитам да съм максимално изчерпателна и обективна.

Имам дългогодишна връзка, в която съм се вкопчила и усещам, че предпочитам да умра пред това, да оставя нещата да рухнат. От 6г съм с приятеля си. Почти на една възраст сме, но много се различаваме по характери. Не са ни липсвали спорове и проблеми през цялото това време.. демонстриране на инат и надмощие не е липсвало и от двама ни. Но каквото и да се е случвало, винаги бяхме заедно… Бяхме безкрайно влюбени един в друг. Колкото и караници да е имало помежду ни, не сме изкарвали и 3 дни разделени. Немислимо беше за нас да си представим живота без другия. Аз самата направих изключително много компромиси със себе си, приятелите си и с живота си въобще. Само и само да бъде по неговия начин. Изкарах студентските си години без поддържане на контакти с колеги, по простата причина, че той ревнуваше от всеки. С времето се превърнах в негов модел. Знаете… човек се променя, особено за толкова дълго време и при такава емоционална обвързаност. Той нямаше много приятели и ограничаваше излизанията с моите. Постепенно, за да има мир завъртях живота си само около него. Научих се да искам всичко да правя с него и да споделям само с него. Не казвам, че това е лошо… Към момента изпитвам несравнимо нежна любов и желание да споделяме всичко заедно. Вероятно и затова се чувствам толкова зависима.

Нещата обаче стигнаха до тук, че той иска да продължи сам… Иска да създава познанства, което му е липсвало досега, да се среща с други жени, да изживява нови емоции – но без мен. Постепенно се захвана със странични занимания, странични хора, които казва, че не иска да срещам. Онова „наше“ към което стремяхме толкова време, според него трябва да рухне, за да може всеки да гради своето „мое“. Вероятно трябва просто да го разбера и да се откажа, но не мога. Мислите и чувствата ми 6г никога не са вървяли в тази посока. Че един ден просто всеки ще тръгне по пътя си. А времето минава, по-млади не ставаме. Като жена мисля за сватба, деца, собствен дом с човека, когото обичам. Оказа се, че той не е пораснал достатъчно вероятно или.. не зная на какво да го отдам. Отказвам да приема мисълта, че след толкова време, човек е способен просто да каже – омръзна ми искам нещо ново. А вероятно просто става дума за един мъж и една жена…

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5cb8f9d306
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен трябва да разнообразите секса. Купи си ново секси бельо и го провокирай.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1d1fd5738f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж сега, много е сложна материята.
Страхотно е че се опитваш да направиш всичко възможно за този човек и не толкоз страхотно че си се вкопчила до степен, да не можеш да прецениш кога трябва да теглиш чертата.
Наблягам на това което каза, че той искал разнообразие и да се среща с други. При така поставена ситуация, мисля че не бива да се унижаваш и да се излагаш, а би следвало да му кажеш да заминава.
Не забравяй че хората се познават по действията си, тоест може да те боли много, при това дълго време, но поне ще знаеш че няма да има страх, от вечно треперене че си в позиция на изчакване и утре ако се запознае с някоя по угодна девойка, че те сиктирдоса.
Не си го причинявай, повярвай ми.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 30a0cdd563
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Моята приятелка също се е настроила спрямо мен, ние не сме имали големи кавги, макар аз да съм се сърдил понякога - тя не ми е противоречала. Също много ме обича и не може да си представи живота без мен. Опита да се самоубие, заради мен.
Аз обаче макар, да съм привързан към нея, не я обичам чак толкова. И това налага големи усилия от моя страна да бъда с нея. Чувствам се натоварен. Защото съм във връзка в която, съм с нея просто защото тя би трябвало да е идеалното момиче за мен, защото не знам какво повече мога да получа от едно момиче. Но любовта я няма, няма я тръпката.
Полагам големи усилия и все по - често поглеждам настрани. Не съм тръгнал, до сега да търся нещо сериозно до сега. Защото при нея ми е сигурно мястото. И аз не искам да го губя, нито да се натоварвам с втора като нея.
Обаче все по - често осъзнавам, че някой ден - просто ще си вдигна чукалата и ще се махна от нея. И тя като теб, няма да е склона да ме пусне. Обаче когато направя подобно действие, ще го направя решително, щото вече ще съм взел решение.
Не че не съм и казвал, че е добре да продължим сами, но никога не съм захождал сериозно към друга. Тоест едно казвам, държанието ми обаче е все още те искам.
Но един ден ще седна и ще обясня на моето момиче, че вече не ми е до нея, че трябва да продължим сами. И тогава, тя какво казва, какво прави - ще е без значение за мен.
Така, че когато приятелят ти е казал край - това е имал в предвид. И най - добре е да се оттеглиш. Ще ти липсва, ще плачеш за него. Може и с години. Но един ден просто той ще остане зад гърбът ти. И тогава ще можеш да започнеш на чисто. Колкото по - ранно направиш това, толкова е по - добре за теб.
Макар и режисиран, ето ти един случай подобен на твоят, но много по - фрапиращ.
http://www. youtube. com/watch? v=Pz6xnU6UY_U

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4f4f26602e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ох, тези връзки с тотално различните х-ри и интереси са голяма мъка :(. Казала съм си, че никога повече няма да се влюбя в мъж, с който по нищо не си приличаме. Голяма мъка е, знам. Това да говорите на друг език и да не се разбирате и постоянните караници провалят всичко. Връзката ви се е крепяла единствено заради лчбовта между вас и заради компромисите, които сте правили и двамата... но е дошло времето, в което толкова сте свикнали един с друг и сте се опознали, и не се разбирате - че е най-добре да се разделите. Той се е опитал да те промени, като те е ограничавал от излизанията и се е опитал да те приспособи към неговия начин на живот, и ти си се съгласила да живееш по неговите правила. Най-после той е постигнал своята цел, да те направи негово копие, но е станало така, че си му омръзнала. Според мен твоя човек няма самочувствие и вижда в теб това, което е самият той и не го приема, иска да е различен. Сега иска да излиза, да се забавлява и да търси нови емоции и усещания с друга жена и да се чувства независим. След като иска да се разделите - дай му свободата, така или иначе не можеш да го задържиш до себе си. Мисля, че и за двамата е дошло време, в което да обърнете нова страница в живота си. Всъщност, това времето ще го покаже... ако все пак той се върне при теб - значи ще още продължава да те обича. 6 години са си доста време, така че е нормално да си омръзнете за по-голям период от време, но на мен ми се струва, че той наистина иска нова тръпка и да е независим. Така че... просто го остави и търси щастието си с друг човек. Пожелавам ти да е скоро!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6acec2e1d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Знам, че ти е кофти, но той поне е бил честен с теб. По-добре така, отколкото да върти номера зад гърба ти и да живееш още 6 г. в лъжа и на края пак нищо да не излезе. Щом така е преценил, няма как да се получи от тук нататък. Не може на сила да е с теб.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 70b4895d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От Автора

Благодаря на всички ви за мненията и съветите. А смятате ли, че все пак има някакъв шанс нещата да се обърнат? Естествено, че не познавате случая от близо и е трудно да се дават конкретни наставления, но как би могла една жена да върне любовта на човека когото обича? Дали за него ще остана винаги човекът, с когото е бил, всичко му е ясно от тази връзка и това никога не може да промени? Сигурно звуча адски жалко и от мен се очаква да кажа 'еми не става, майната му, разделяме се', но просто ми е непосилно. Изпадам в ужасни състояния на себеунижение, продиктувани от безпомощност и страх от това да не го видя никога повече.

Благодаря и за включването на номер 3. Вероятно, като мъж можеш да отговориш на въпроса, какво би те накарало да се нуждаеш от 'твоето си момиче', както от никоя друга?

П. С. Линкът който си пуснал, номер 3, не се отваря за съжаление, но ми стана любопитно какво е.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9a63517127
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   При мен ситуацията е такава, че аз никога не бих обичал истински отново моето момиче. Защото когато я обичах много, се разделихме по силата на външни фактори. И ми трябваше, време да я преодолея. Аз успях, но тя не. И поиска да се върне при мен, аз отказах и тя опита да се самоубие. Върнах се при нея, обаче този път не си позволих да се влюбя отново. Тя ме обича много, но аз към нея изпитвам - Вина, Съжаление и Отговорност, но не и страст, уважение, и любов. Затова и съм с нея още, ще видим докога. Ами не знам - мисля, че чуствата ми никога няма да се върнат, защото бях наранен. Не съм точно, като приятелят ти в това отношение. Макар случаят да е сходен. Обаче просто някой ден, ще се появи ново момиче и ще изпитам тръпка към нея, ще ми даде всичко което ми дава приятелката ми. И аз може би, ще кривна към нея, щото с нея не ще е имало рани.
Не знам, тя е страхотна, просто нямам чувства към нея. От какво се пораждат те, най - вероятно от взаимното доверие, от страстта, от уважението на личността.
Не мога да ти отговоря.

А за клипа. Мисля че е в космополитан - драма. Приятелят ми, ми изневерява с 14 годишна, която е и бременна, но не мога да го напусна.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 915723623b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм имала такава връзка, но не 6, а две години.

Много съм контактна, много приказлива, много бързо и лесно създавам приятелства. Той ме ревнуваше зверски и аз му се подчиних. Не съм си представяла, че ще се подчиня, ама, ей на, случва се. И след като завъртях целия си свят около него, той ми каза че иска да се разделим.

Боже, щях да умра. Имах чувството, че физически изчезвам. Унижавах се безкрайно много, но когато той ми каза: "Аз не заслужавам това", всъщност разбрах.

После дойде алкохолът, безразборните връзки, отричане, приемане, сантимент. Около година отне при мен, но никога не съм си мислила, че мога да се върна или той да се върне. Разбира се, изревах си очите и душата.

Имаш нужда от партньорство, равни начала, опора, а не лицемерие, страх, инат, вини и от двете страни. Приеми и продължи. Трудно, но напред пътят чака да го откриеш. Аз, срещнах моя партньор 10 години по-късно, но и за миг не съжалявам, че навремето стана така. Даже благодаря, че ме пусна да си вървя пътя, макар и против моята воля тогава.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 70b4895d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От Автора до номер 8
Напълно идентична е ситуацията при мен. Нямаш представа какъв отворен човек бях. С желание за милион занимания, способна в доста отношения. Сега като се замисля, превърнала съм се в мрачен, неуверен, комплексиран човек. Радвам се за стечението на обстоятелствата при теб. Факт е че прекалено дълго предавах себе си, за да поддържам връзка с човек, който не заслужава и 1/10 от мен и това което съм. Постепенно с времето той ми каза, че има нужда от 'по-отворен, способен, общителен човек'. Всичко, което бях...

Искрено се надявам да възродя и намеря себе си, да върна приятелите си, които пренебрегвах, заради човек който не заслужава и най-важно - са съумея да намеря нови приятели, на които да разчитам и вярвам.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 915723623b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   от 8

Ще стане, спокойно. Ти знаеш за себе си и той много добре знае за него. Той е харесвал момичето от началото, но те е обрекъл на промяна, която нито ти, а сега се разбра - и той - не харесва. Просто го остави в миналото. Наистина. Можеш и ще се сбъднеш. А той не може, но иска да опита.

Но недей да се връщаш при него. Наистина. Дори да те моли. Защото пак ще се завъртиш в обречения кръг на не-себе-си. Пожелай си сбъдване и си го изпълни.

Сигурна съм, че ще успееш. Сега е трудно, но после е двойно по-сладко. Твоя живот те очаква, не бива да се обричаш на слуга на нечий желания, докато твоите стоят и не знаят дали ще те дочакат.

На мен после се случиха много неща, той поиска да се върне пак да пие от моята жизненост; депресия от истинските; подигравах се с момчета, които иначе не бих наранила, но бяха на пътя ми тогава и не се виня. Аз платих своята цена, те може би някоя тяхна, не знам. И ти си плати си цената и смело напред, очаква те голямо щастие, да знаеш.

Как ми се иска да знам какво ще стане след година-две, ама животът е прекрасен и спасение дебне от всякъде :)

Мими

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker