Приятелят ми и аз - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелят ми и аз
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 2507 пъти
Здравейте!
Как бихте постъпили , ако вашия приятел ви забрани да пушите. Ако вашите родители са сбаркали с нещо към него и той изказва мнение, че следващия път ще ги постави тях в същата ситуация! Когато му казвте, че е краен и , че всеки бърка той се убижда, че ги защитавате! Много е важно вашето мнение, защото е от друг град и , ако се преместя при него ще ми е притеснено. Дали с разговори може да се промени?

Той е на 41г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 7a85bc8baa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На 41 години???
Това е един очевидно недорасъл човек, който вечно ще си остане такъв. Не си описала много подробности, но на мен ми е пределно ясно, понеже съм имала същия такъв до себе си.
Той е вечна жертва, вечно недоразбран, страдащ от хорски грешки, той е безгрешен.
Ако заживееш с такъв човек се приготви много нерви да "трошиш", понеже оправия няма.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 23389cdd98
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За родителите - зависи от ситуацията. Няма как да ти кажем като не знаем ситуацията каква е била, те какво и как са сбъркали спрямо него.

За пушенето - никой няма право да ти забранява каквото и да било, никой. Нито родители след като навършиш пълнолетие, нито никой. Но за да си свободен човек трябва да си материално независим! Не да живееш в чужда къща, да те издържа някой и т. н.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 324046cd85
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Щом не ги уважава, когато станете семейство ще се отнася и с вас така...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: bda1468fc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Приятел на 41? Ти на колко си, че ти забранява? Погледни го от позитивната страна - цигарите те убиват, а той ти е забранил да пушиш. А това, че се кани на вашите изобщо не говори добре за него.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1145d5e8c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   А ти преди да искаш съвет- се научи да пишеш грамотно....

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a5a534716f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, след като ти прочетох историята, мога да кажа само, че е голяма грешка да заживееш с този човек. За родителите не мога да коментирам, защото не си написала какъв е точно случая, но това за цигарите е направо смешно. 41 годишен мъж с изграден характер няма да се промени.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c1c6bd4ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката : Ситуацията е следната : Той МРАЗИ пушенето, вини цигарите за здравословен проблем завършил трагично в семейството му! Моите родители първият път, като дойде в къщи се съобразиха с него като пушеха един по един. Вторият път той кашляше, но те му се извиниха и пушеха и двамата заедно! Стаята е малка, а и няма условия за проветряване! Той си замълча, но ми каза, че те са се изгаврили с него! Семейството ми има и друго жилище в, което бяхме с него 10 дни. Не работеше телевизора, тъй като родителите ми не можеха да свържат някаква букса с цифровата. Яд ме е, че трябваше по навреме да го оправим преди да дойде, но мислех, че ще стане бързо! Преди да си тръгне той ми каза, че когато дойдат родителите ми в неговия дом той ще спре цифровата на 2 от неговите телевизора и ми каза да се радвам че ще я остави на 3 телевизор! Помня, че сърцето ми се сви! Знаех, че аз съм виновна, че можех да направя забележка на наще и да им натъртя, че е важно да се съобразят с пушенето и, че трябваше от рано да оправим проблема с телевизора. Това се случи лятото. Казва ми, че иска да го взимат на сериозно и досто време избягваше поканите за гостуване с родителите ми! Те бяха осъзнали грешката си и исках да му покажат, че го уважават. Казвах му, че всеки прави грешки и не е нужно толкова трагично да се приемат нещата. Сега, като идва нашите излизат навън за да пушат. Оправиха телевизора и всичко е наред. Иска да се преместя в неговия град. Аз в моя си имам работа! Имам къща, в която мога да живея, но не искам. Не искам да живея сама в жилище в, което имам много спомени с бившия ми мъж. Заедно бяхме 10 години и нямахме деца. Приятелят ми ме приема такава. Много е грижовен! Стреми се да се държи и да прави нещата по най - добрия начин и явно очаква същото и от другите.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c1c6bd4ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До №5
Извинявам се за грешките, които съм допуснала!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2c2fd398be
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Човекът мрази пушенето и не иска жената до него да пуши, това е и моето мнение по въпроса, не мога и не искам да бъда с пушач. Мразя цигарения дим, не желая в затворено помещение, още повече в моя дом или кола някой да пуши, не бих го позволил. Правата на другите хова в това отношение въобще не ме интересуват, ако някой иска да пуши, има тераса. А жената до мен или се отказва от цигарите, или от мен, това е положението - винаги е било така, така е и така ще бъде.
Това с телевизорите е малко идиотско, но явно мъжът ти е докачлив и си мисли, че всичко се върти около него - за и против него, защо, само той си знае. С времето може и да разбереш етимологията на това му поведение:)
М, 35

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9e13918ec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Първо няма какво да се извиняваш. Ай Сектир на всички държащи на правописа. Не от този правопис ти зависи живота.
Първо както описваш твоят приятел и особено от вторият ти доизясняващ коментар. мога да заключа, че той е малко взискателен и злопаметен, ама това не е чак толкова рядко явление. Но ти трябва да си сигурна, че ще можеш да изтърпиш подобни прояви от негова страна. Защото той няма да се промени на 41г.
Иначе освен взискателен и злопаметен, приятелят ти е грижовен и не е дребнав. Причините да е такъв, трябва да се търсят още в детството му. Обаче промените са много трудни и дори невъзможни.
Не мисля, че това което ти го е казал е било излишно - и при мен баща ми много си пати от цигарите и за това, аз съм твърдо против. А това за телевизора - ами обидил се е човекът. Но мисля, че ще успее да се разбере с вашите - щом те са тръгнали да отстъпват на някой негови изисквания - тоест да се съобразяват.
Иначе и аз съм подобен характер макар на 25г. И ясно съм казал на моята приятелка, да не се опитва да ме променя - просто не искам да се променям, и ако не може да търпи това в мен да ме напусне - но още сме заедно. Е не, че не се пробва да мине на нейната (повечето пъти минава де, но знае кога не бива да иска повече) - но що се отнася до характера ми - не търпя да се променям - такъв съм си, това не пречи да сме 6м. заедно. И да живеем на едно. Разбира се тя не си ти - разказвам ти за да ти кажа, че приятелят ти не е единственият.
Трябва да прояваваш повече разбиране и търпение, но ако мислиш, че това ще ти е много тягостно по - добре не се мести при него. Иначе от приятелката си и по - това, че все по - силно се влюбва в мен. Значи може да се живее с подобен човек. Но това много зависи и от твоят личен характер. Сама трябва да решиш!

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1470216339
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мен много ме дразни жена да пуше. Да ми миришат дрехите, косата на цигари... гадост. Та като мъж първо не бих бил насериозно с жена, която пуши. Ако пък държа на нея ще и кажа как се чувствам. Явно приятеляти това е направил след като ти не си се вслушала като ти е казал, че го дразни и сама да си се отказала, което би било най доброто в ситуацията. Затова той се е почувствал безсилен и просто ти е забранил. Та въпроса е не дали той ще се поправи, защото така правят 99% от мъжете а дали ти ще се научиш да се събразяваш с него. Компромиси трябва да има.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2653587d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   E хубаво де! Може да мрази цигарите, но това не означава, че ще ти забрани да пушиш! Ти си индивидуалност и имаш свой личен живот... , сама можеш да избираш! Явно е, че не иска да го тровиш, обаче с цигари и него. Това не му е приятно. Когато сте на чист въздух можеш да пушиш, право на личен избор!!! Обективен

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 7adb7b9c44
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Никой не може да ти казва, кое е правилно за теб. Още по-малко да ти забранява. Не бих се примирила с подобно положение и не съм се примирявала. Човекът до мен също е непушач и сме имали много "дискусии" на тази тема. В крайна сметка аз не спрях цигарите, а с времето той престана да ми натяква за това. В момента дори ми купува цигари ако го помоля. Цигарите са личен избор и доколкото не пречиш на човека до теб, имам предвид ОБЕКТИВНО да му пречиш, той няма право да налага мнение. Естествено е да се съобразяваш - да не пушиш вътре вкъщи, а на терасата, да не одимяваш колата, която той ползва и тн. Но иначе не.
Конкретно по твоя казус, като оставим цигарите настрана, мисля че приятелят ти е дребнав и се хваща за някакви абсурдни неща - телевизора не работел. Аууу, как може такова неуважение към неговата личност. Още малко и червен килим ще иска да му постелят. Смешно е, не мислиш ли? :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 77ae99fa50
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Според мен когато става въпрос за обвързаност. Вече говорим за "НИЕ" тоест НЕ две отделни, напълно автономни личности. А по - скоро две личности, които трябва да се съгласуват сякаш, като една. Ето защо мисля, че партньорът/ката може да изискват определени неща от своят партньор/ка. И това съвсем не означава, че те не обичат или не уважават своите половинки, а че има неща които трябва да се променят, за да се целостта - единността. Ето тук трябват компромиси - защото ако и двамата партньори са прекалени инати - то много скоро ще говорим - За две отделни личности, които нямат общо помежду си.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c1c6bd4ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От авторката : Това, което ме притеснява повече е, че е краен според мен. Казвал ми е, че при още една грешка на родителите ми ще ограниче контактите си с тях до минимум! Как да съм спокойна, ако се преместя при него. Нали ще се наложи да си ходим на гости взаимно и постоянно ще мисля дали всичко ще бъде наред! Казва ми, че ако ме бяха убидили неговите родители щял да ги срине със земята! Опитвам се да му говоря, че не трябва толкова трагично по принцип да се приемат отношенията в разширения семеен кръг, но той е много горд и честолюбив. Не знам...

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c1c6bd4ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   От авторката: За пушенето съм съгласна, а и аз не бях от най - закоравелите пуша4и! Да ви кажа 4естно не си купувах цигари и, ако слу4аино ми се припуши го правех в компания. Приятелите ме знаят и ми предлагат, а аз понякога приемах, понякога не. Така беше и вкъщи. За моя приятел въпроса е принципен!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: cc0a29f8dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Авторке едно е да ти каже, на теб, да спреш цигарите съвсем друго е да иска, като ходи у родителите ти, те да се съобразяват с него. Земята не се върти около него, все пак. Те са в техния си дом и каквото искат това ще правят в него. Той ще взема нещо от тях /дъщеря им/ не те от него, той не е в позиция да иска, те са в позиция да изискват от него уважение.
Какви са тия глупости, телевизора не работел, ами ако нямаха телевизор, какво, щеше да се откаже от теб ли?
Той посещава къщата на родителите ти, за да те уважи, за да уважи тях, не някой да уважава него там. Родителите ти не са длъжни да променят начина си на живот, защото дъщеря им ще се омъжва!
гостенина се съобразява с гостоприемниците не обратното. То йда не е от царско потекло, че да го канят с поклон.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6da77a24f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Да гостенинът трябва да се съобразява с домакина. Обаче на място където си уважаван - как да отидеш. Нормално е да реши, да им покаже как се е почуствал - когато пък те са дошли на гости. И какво, като ще взема дъщеря им? - Да не би пък тя да е единствената, щото само нейните родители имат дъщеря - хайде бе наивност.
Това, че изисква уважение от нейните родители - е нещо нормално. Съвсем не означава, че е принц. Ако утре неговите родители се отнесат с неуважение към нея - тя ще трябва ли да си мълчи? - Според мен НЕ.
Хайде да се ръководим от някакви морални стандарти - А не щом е от другият пол, значи той не е равен. Против съм едностранчивостта.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6da77a24f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Авторката дава отговор на въпросът си в коментар 16. Ясно заявява, че тя не е от този характер който би търпяла този на партньорът си. Тоест говорим за несъвместими характери - Ако той направи опит да се промени - може би ще се получи нещо. Но той е на 41г. И вече шансовете му за промяна граничат с нула.
Най - доброто решение е не само да не ходиш да живееш у тях. Ами вземи се раздели с него - за да си намерите подходящи партньори.
Трудно е Не, да намериш половинка до себе си. Трудното е тази половинка да е съвместима с теб.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c1c6bd4ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   от авторката!
Добре си го казал № 15! Нужно е и двете страни да се съгласуват и да променят някои неща! Правя компромис и то голям, аз обмислям да напусна работа и да отида в неговия град! Няма родители, няма приятели и познати колеги! Хубаво, няма да припалвам дори от време на време. Край в името на общото благо! Животът ми коренно ще се промени!! Родителита ми се съобразяват с него и го уважават! В името на общото благо бих се стремяла да съм в добри отношения с неговите родители и ще се опитвам дори да му спестявам доста неща, ако има такива! Тогава обясни ми № 19 дали не си заслужава като знае за моите притеснения да направи и той усилие да бъде по снисходителен към грешките на родителите ми! Толкова ли е ГОЛЯМО прегрешението им? Казва, че ме обича! Аз като обичам някого бих му спестила някои неща и изтърпяла редките срещи с хората, които са го отгледали и които са му мили каквито и да са те! В тези отношения е нужен такт, а не отмъщение! Изобщо не съм решила какво ще правя занапред!
Благодаря на всички, които изказвате своите мнения! Извинявам се, ако неволно съм убидила някого, но съм по - емоционална, като човек!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker