Една година по-късно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (85772)
 Избор на редактора (162)
 Любов и изневяра (19599)
 Секс и интимност (10124)
 Тинейджърски (18982)
 Семейство (4158)
 Здраве (7040)
 Спорт и красота (3687)
 На работното място (1696)
 Образование (4903)
 В чужбина (1101)
 Наркотици и алкохол (844)
 Измислени истории (706)
 Проза, литература (1367)
 Други (11396)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Една година по-късно
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 2484 пъти
Попаднах на този сайт случайно, но се радвам, че го има, понеже сега ще мога някъде, най-накрая, да излея цялата си ярост.

Миналата година по това време имах всичко.Бях щастлива, не ми липсваха нито приятели, нито любов.
И сега, една година по-късно ,всичко се промени.Няма ги приятелите, апък любовта потъна в дън земя.

Още в най-ранната си детска възраст, попаднах на лицемери, използвачи, хора който не се страхуваха да ме предават многократно.Но аз съм добра душа и в това се оказа най-голямата ми грешка.Прощавах им всичко, държах се с тях все едно нищо, никога не се бе случвало, затварях си очите за грешките им, а те просто чакаха да се обърна, за да ми забият ножа в гърба....

В последствие се оттървах от това отровно влияние, но останах сама.А това убива всеки един човек! Отне ми доста време, докато се престраша да изляза "на терена" отново. Но явно времето е поправило нещата.Намерих нови приятели, нова любов...Любов, каква любов...Беше толкова истинска, изглеждаше толкова неразрушима, толкова вечна....Вечна, до момента, в които ежедневните проблеми не я превърнаха в тежест.

И нали знаете как е с тежестите, никой не ги обича, всеки гледа да се освободи от тях.Така и стана...
И ето го пак познатия кръговрат, хубавите неща са кратки, изчезват, за да може да тяхно място да застане старата позната болка.Изпадаш в онова състояние, познато на много хора, като черна дупка.Седиш си в нея сам и чакаш някой да те измъкне.Но ръката, която трябва да те издърпа, просто я няма...

В моята история, се появи за кратко....Всичко се случи по странен начин.Издърпа ме от дупката, за да ме вкара в нова , още по-голяма, но непозната.
Въпросният човек ме натъжава страшно много, мразя липсата на внимание, ироничните изказвания, надсмешката, с която ме гледа, иронията в тона, чувството, че е всемогъщ и всеможещ, флиртаджийското държание....Все отрицателни качества,черти...Защо съм с него, това ще е въпросът, нали?Поредната заблудена и блуждаеща душица...

Е, отговора, мисля че е прост....Не виждам друг изход.Реших да унижа себе си, за капчица внимание.Внимание, което получавам все по-рядко....Докато накрая съвсем ще изчезне...И пак се връщам назад, но вече ми е познато и знам какво да правя, всеки път седя с надеждата, че ще е за кратко и повече няма да се случва, но едва ли....Кръговрат...

А какъв е смисълът на връзките изобщо?Всичко е като по сценарии,същия познат сериал,само дето артистите се сменят... и накрая оставаш просто поредния, оставаш никой в биографията.

Явно подхода ми към хората е грешен, но не разбирам как е възможно?...Давам всичко-уважение, любов, разбиране, изслушване...И пак е малко?а КАКВО, ПО ДЯВОЛИТЕ ОЩЕ ТРЯБВА?

И как можеш да се измъкнеш от всичко с достойнство....всъщност може и без него, въпросът е просто да се измъкнеш.... а достойнството, може и да заблудиш , че го имаш.

Писна ми от лицемерни, арогантни същества, търсещи изгода от всичко.Писна ми от тъпи подмятания, не може ли просто хората да са директни, писна ми от мимолетни чувства и връзки.Писна ми и от наглостта и от алчността да имаш всички за себе си, за какво са ти, нали ги захвърляш.....

Не искам да си мислите, че съм някаква луда, която изрежда празни приказки в интернет сайт.Просто го правя с надеждата, че може би, все още са останали свестни и истински хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6e23e3fb28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   "А какъв е смисълът на връзките изобщо?" С това много ме изплаши. Като няколко абзаца описваше как имаш нужда от внимание. Е, всеки има такава нужда. Но да казваш, че смисъл няма и актьора само е различен... замисли се дали добре подбираш актьора. Не може да хващаш актьора, само за да запълни емоционалната дупка и после да завържеш вината за крака му и да го бутнеш през моста. Има различни и свестни на 'пазара на актьори'. Постой малко на сцената и ще ги видиш или те теб ще видят. Бих приел предизвикателството, да се опитам да ти го докажа. ;)
VB

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0a718df992
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Мила, аз те разбирам идеално. Просто така се случва - да попадаш все на неподходящи. Имаш нужда от внимание и обич, даваш им всичко, а те те използват най-нагло и след време просто те захвърлят...

И аз бях като теб - прощавах всичко от любов, до тогава, когато съвсем ми съсипаха живота. Тогава си казах "край! стига!" зарязах всички (или те мен, все едно) и сега съм сама. Много ми тежи и много добре те разбирам, но понякога е по-добре така, отколкото само да ти разбиват сърцето, мечтите, живота...
Винаги страданието е повече от щастието. И повечето хора около нас са просто долни използвачи, мизерни същества... Но ако се предадем и изгубим вяра, какво ни остава?
Аз продължавам напред, въпреки че не виждам смисъл в нищо. Продължавам да се боря, без да зная за какво. Но продължавам...
Направи го и ти и се надявам, че все някой ден (а може би съвсем скоро) ще срещнеш подходящият човек. Защото ти си добра душа и колкото и да страдаш, няма цял живот да е така.
Надявам се поне малко да съм ти помогнала. Прегръщам те.
КК

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2c09c5b168
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Миличка, все едно аз съм я писала тази история. Отдавна се каня и аз да излея чувствата си тук, но все не ми достига време. Много пъти обаче мислено съм я писала и ужаасссснннооо много прилича на твоята. Боже, явно сценариите ти за човешките съдби са се изчерпали и вече ужасно често започват да се повтарят:);)Но това май не е толкова лошо, защото поне можем да споделяме опит или просто заедно да търсим изход. Не знам, аз вече не виждам смисъл да се влюбвам и да се харесвам на хората, защото всичко е до време и после само страдам.А и вече не виждам хора,които да го заслужават, а това е жалко, защото съм само на 22 и както всички казват, животът е пред мен. Аз обаче отново съм в дъното на дупката и най-лошото е , че този път дори не ми се излиза от нея...............

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6b6eebc4ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ами такъв си е животът напоследък, пошли ценности или липса на каквито и да било. Повечето ни приятели са в чужбина със семействата си и се виждаме за по няколко часа веднъж в годината, а са хора, на които може да се разчита за всичко. Тук кръгът ни е доста ограничен, повечето време сме си вкъщи или излизаме с децата, нови близки контакти не завързваме, авторката го е описала много точно, но няма накъде, изравняваме се с европейското разбиране - моят дом е моя крепост. Сещам се за Чърчил, който е казал, че Англия няма вечни приятели - има вечни интереси.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ac37a03687
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Всичко е преходно в същността си, каква вечна любов?!

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 00b8552f5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Искам да ти вдъхна кураж.
Много си права за лицемерието, за лъжите, за илюзиите, за всичко. Само с едно не съм съгласна - Чакаш някой да те измъкне от дупката? Защо? Поеми въздух, поглдни нагоре и започни да "драпаш". Ще излезеш рошава, мръсна и изпотена, но излязла вече може да отидеш някъде, да се измиеш, преоблечеш и да тръгнеш горда и красива за да срещнеш този който трябва. Не чакай той да дойде - търси го. Не се предавай и не се отчайвай. Аз съм убедена, че за всеки влак си има пътници. Но , ако не отидеш на гарата няма как да хванеш правилния влак.
Изразих се доста метафорично, дано си ме разбала!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c842e7dfc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Здравей скъпа.Много ще е изтъркано ако напиша че"че тая история аз съм я писала".Но чувствам троята трагедия точно по този начин-все едно някой е разказал живота ми.Разбирам,че най-много те боли от обидното държание на човека до теб.Не че другото е за пренебрегване.

Запомни едно:Тоя господин е ехиден,подигравателно настроен и с безумно самочувствие защото е сигурен,че ти всичко би дала за него и всичко би простила.Тово е обща черта при хората независимо дали са мъжеи или жени.Чувстват се силни когато са обичани.А каква би станало с тях ако в един момент разберат или по-точно усетят,че не са незаменими?

Сгромолясват се голяма част от тях напълно,а другата част потдържат още известно време пиадестала си,но вече не са велики,а просто смешни.Не го обичай вече тоя!Или поне не го показвай.Накарай го да разбере макар и плахо,че и ти имаш мнение по въпросите и то различни от неговите.Не се карай,не викай,но поне един път отстой твоето.Приятелите често са фалшиви но могат да свършат работа понякога.Не споделяй с тях,но излидай с тях.Не се съобразявай с нацупени муцуни критики относно поведението и външността си.Просто излизай без да даваш обяснение или да искаш позволение.Не го питай нищо и не се интересувай от ежедневието му,поне временно.Направи това стриктно и пак напиши в сайта как се държи приятеля ти и как се чувстваш ти.Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b3ae67495c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не че искам да обидя тези хора или поне някой включително и авторката ама съвземете се малко!!! Вие още ли не сте разбрали че няма истински приятели никога не ги е имало и никога няма да ги има, всеки понякога е егосит и гелда своята огода,но пък нищо не пречи да поплачеш на нечие рамо. А що се отнася за тва че сотиш и чакаш нещо-то с чакане нищо не се постига, ако те е страх да се влюбиш и да се довериш на хората замисли се какво би станало? Ще си стоиш сама цял живот, ако може това да се нарече живот де! Моя съвет е давай по-смело и не търси нещо дето го няма, просто приеми факта и се съобрази с нещо.Човек ако е сам нищо не е !!!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1e54102ed8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Браво много хубаво изказване ,и аз се чувствам по същия начин с единствената разлика че изобщо не ща да се връщам на сцената.......

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 38bceef88a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Вече истински хора няма.....всичко е интереси, това е истината и аз съм я приела...

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 97453658fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Bсички жени се оплаквате че няма свестни мъже,а къде сте вие свестните жени??????

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker