Спрял ли е да ме обича? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Спрял ли е да ме обича?
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 3626 пъти
Здравейте, аз съм жена на 23, мъжа ми е на 25, от два месеца си имаме дете, искам да разбера дали е спрял да ме обича?

Последно време спря да ми обръща внимание, като е на работа не ми се обажда, вечер като се върне не ме целува, караме се постоянно за това, че му мърморя за внимание. Опитвам да говоря с него, питам го какво има, дали е изстинал към мен, казва че няма нищо и си въобразявам, бил същия като преди. Постоянно ми обещава че повече няма да прави така(примерно че ще ми се обажда, ще ми обръща внимание), но на следващия ден пак същото. Вече ми писна да ми обещава неща а да ни ги изпълнява. Едва ли е свързано с появата на детето, не знам вече какво става, имаме проблем, но той го отрича.

Прибира се от работа, хапва, на лаптопа и в леглото, не ми говори, викам му кажи нещо, той ми вика какво да ти кажа не знам, вече все едно нямаме какво да си кажем. Казах му да се разделим не иска, казва че ще се промени, но не го прави. Какво да правя? Искам да стане какъвто беше преди, не искам да си оставя детето без баща, но не съм щастлива, всяка вечер плача, а той ми вика стига с твоите глупости. Какво да избера щастието на детето пред моето ли? Ако може някой съвет как да го стресна да разбере че наистина имаме проблем и да се постарае да се промени малко? Почвам да мисля че може и да има друга.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 68c5139000
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хей, хей, хей.. дишай!
Мила, а възможно ли е да си станала малко по-емоционална след раждането. Минали са два месеца.

Според мен няма за какво да се тревожиш и спри да мърмориш за внимание - какви са тези неща? ! Кажи му директно какво се иска от него, той не знае къде те сърби, че да те почеса точно там.

Кажи му:
Искам тази вечер да ме изведеш навън. или... Искам тази вечер да си свалим някой филм и да си го гледаме гушнати.
По-конкретно с мъжете малко. Те от това "Ама ти не ми обръщаш същото внимание като преди, има ли нещо? "- е по-скоро да не те разберат правилно.

Има и друго. Минали са два месеца, откакто на бял сват се е появило едно малко живо кълбенце плът и кръв.
Майчинството и бащинството са различни неща. Ти.. то е било в теб, ти го приемаш за част от теб, детето е твоя смисъл вече да си отваряш очите сутрин. Но за мъжете по-скоро не е така. Може да прозвуча жестоко, но татковците им трябва малко време да свикнат, че това ревящо нещо вкъщи е човек, личност.

Много по-късно бащите обикват децата си искрено и топло и то, когато опознаят детето си, когато то започне да проявява някакви си свои индивидуални качества.

Та всичко това, цялото раждане, новото попълнение вкъщи са му повишили нивата на стрес.

Иначе да го стреснеш:
1. Отиваш при майка си. Не му казваш къде си. Бъбрите си. Той се прибира от работа и вижда, че те няма. Дали няма да се попритесни малко. Даже можеш да не си вдигнеш телефона и след 15 мин да му звъннеш и да обясниш, че си била в тоалетната

2. Сядаш на компютъра, отваряш фейсбук или друг форум и започваш да пишеш - не с мъже или подобна глупост. С други жени - за грим, за прически.. и се забавляваш много очевидно за него. Смееш се и щтракаш по клавиатурата. Нека надзърта любопитно зад рамото ти да види какво толкова те забавлява.

3. Старото "секси бельо". Купуваш си, показваш му го, но НЕ го обличаш. Некла си седи на рафта, нека си мисли за какво си го купила тогава. Нека си те предсатвя с него. Като мине седмица и той забрави, преди да се прибере го пробваш пред огледалото, правиш си някакви стойки, после само му се усмихваш и си обличаш пижамата отгоре.

4. Ако млъкне и няма какво да ти кажа - нахалствай! Разпитвай! Кажи нещо? Не така! Ето ти въпроси: Как мина деня ти, какво правихте днес. Интересно ми е, какви са колегите ти?

5. Ако млъкне - разказвай за себе си. Какво си правила днес. И не да почнеш да изреждаш какво е на цвят акото на бебето. А коя песен ти е влязла в главата, каква хубава дреха си видяла там и там, какъв филм си изгледала..

Успех!
И не си мисли глупости!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 382db1757b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Все едно говориш за мен. Ако е роден между 21. 12 и 21. 1 не очаквай да се промени - при мен вече 12 години няма промяна. След като не ти обръща внимание, обърни си ти внимание сама на себе си. Измисли си развлечения, запълвай си свободното време ползотворно. С бебето сега ще ти е трудно, но по-нататък.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b1fc2b579e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Познавам мрънкала като тебе - изключителна досада са! То ти се отщява и любов, и желание за общуване и всичко! Постави се от другата страна! Приятно ли е общуването с теб? Как ти би се чувствала, ако някой постоянно ти мрънчи и недоволства за нещо? Ако под всеки вол намира теле и носи вода от 9 кладенеца да ти доказва и да пита това, което си е наумил?
Ако продължаваш така 100% ще загубиш мъжа си, като преди това ще направиш живота му черен и непоносим, за което едва ли и двамата сте си мечтали...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 038d38eb09
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спрял е да се притеснява, че можеш да му избягаш и се е захванал отново с житейските проблеми. Никой не живее в градина от рози.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 05f7f3c74a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мисля, че не е спрял да те обича, но явно не разбираш от мъжка психология, доста млади сте се взели, че вече и дете. По мои наблюдения днес хората не умеят да комуникират и да градят връзки. Сега, това, което бих те посъветвал е да прочетеш книгата "Мъжете са от Мар, жените от Венера". Тази книга ще ти отвори очите за психологията на мъжа и много по-лесно ще разбираш какво му е, защо мълчи и т. н. Книгата я има в интернет. Прочети я, за Бога, наистина я прочети, много ще ти помогне в отношенията! тази книга е психология на отношенията между половете, техните различия във възприятията, начина им на усещане на нещата и т. н. Като я прочетеш, ще разбереш за много свои грешки в комуникацията си с него, уверявам те!

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d192ec4b48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 1 е прав/а. Докато трае бременността мъжете не схващат много какво става, а когато бебето се появи... ами, стресират се. Ти си изцяло погълната от мъника нали? Остава ли ти време да се погледнеш в огледалото, да се погрижиш за себе си, да излезеш? Сещаш ли се да направиш комплимент на мъжа ти, да му покажеш, че той е важен за теб, да му покажеш, че го желаеш? Появата на нов член в семейството е стресираща и за мъжа и за жената, но истината е че много често и двете страни допускат една и съща грешка - превръщат се в Мама и Татко и забравят да бъдат Съпруг и Съпруга. Следвай съветите на номер 1 и си измисли свои стратегии. И спри да мрънкаш - така няма да оправиш нещата. Ще трябват малко време и усилия и от двете страни, но всичко ще се оправи.
Намери си книгите на Лариса Ренар и на Наталия Кобилкина и успех! :)
Ж27

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3c44bc137e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Само ще ти цитирам откъс от една книга:

Едно от най-големите различия между мъжете и жените е начинът, по който се справят със стреса. Мъжете стават все по-съсредоточени и затворени, докато жените се объркват и ангажират емоционално. В такива моменти мъжът и жената се нуждаят от различни неща, за да се почувстват добре. Той се чувства по-добре едва след като е решил проблемите, докато тя се чувства по-добре, като говори за проблемите. Неразбирането и неприемането на тези различия създава ненужно напрежение във взаимоотношенията ни. Да разгледаме следния пример:

Когато Том се връща вкъщи, той иска да се отпусне и да си почине, като прочете спокойно новините във вестника. Той изпитва стрес поради нерешените проблеми през деня и намира успокоение, като забравя за тях.

Жена му Мери също иска да се отпусне след напрегнатия ден. Тя обаче намира успокоение, като говори за проблемите, с които се е сблъскала през деня. Напрежението между двамата бавно нараства и постепенно се превръща в неприязън.

Том тайно си мисли, че Мери говори твърде много, докато Мери се чувства все по-пренебрегната. Ако двамата не разберат различията помежду си, ще се отдалечат още повече един от друг.

Вероятно можете да разпознаете себе си в подобна ситуация, защото тя е само един от многото примери за неразбирателство между мъжете и жените. Този проблем не е само на Том и Мери, а присъства във взаимоотношенията на почти всички мъже и жени.

Решаването на проблема между Том и Мери зависи не от това, колко се обичат, а от това, доколко разбират потребностите на другия пол.

Ако не знае, че на жените наистина им е необходимо да поговорят за проблемите си, за да се почувстват по-добре, Том ще продължи да си мисли, че Мери говори твърде много, и няма да иска да я слуша. Ако не знае, че Том чете новините, за да се почувства по-добре. Мери ще се чувства пренебрегната и изоставена. Тя ще продължава настойчиво да се опитва да разговаря с него точно тогава, когато той не желае това.

Тези две различия могат да се разрешат, като първо вникнем подробно в начина, по който жените и мъжете се справят със стреса. Нека отново да се вгледаме в живота на Марс и Венера и да извлечем някои прозрения за мъжете и жените.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 48baae6212
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Следродилна депресия,чувстваш най-вероятно самота,обърканост,дали ще се справиш с всичко,сигурно се карате повечко,но ще мине.Ако сега не се разделите,може да си гледате детето заедно,но ще са ви нужни много компросмиси.пробвай и ти да се държиш малко студено.Нека сам да потърси близостта ти,не вярвам да те заобикаля като голям стол.Може да го е страх да сте интимни толкова рано след раждане на дете.За него сигурно също е коренна промяна.Той наспива ли се добре,детето вдига ли ви нощем често.А ако си има друга,кой може да ти помогне,те обикновено като решат да кривнат,първо от лаптопа ще научиш или той ще се издаде скоро.БЪдете равностойни родители,не бъди сама в грижите за детето.А ако и ти се занимаваш прекалено с компютъра и той те подозира, елиминирай това за момент,докато се стабилизирате.И най-важното,виж го дали се крие с нещо от тебе,на компютъра като сяда,като говори по телефона или промяна в плановете ви,къде ще ходите,какво ще правите.Ако има друга то рано или късно ще си проличи,защото няма да иска контакт с теб,твои роднини,приятели и хора,които могат да издадат негова тайна.дано да няма такова нещо,а да се окаже временно положение.грижи се за детето ти,то е безащитно и има нужда от съвестна майка и добра среда.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker