ТЯ не знае какво иска, аз страдам - съвет? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

ТЯ не знае какво иска, аз страдам - съвет?
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 7042 пъти
Здравейте, приятели!

Гледам че в сайта има хора с доста по-тежки случаи, но все пак реших, че да чуя мнението на странични хора би било добре.

Запознах се с една мацка през лятото. Имаше си приятел от 3 години, но нещата между тях не вървяха. Видяхме се точно за 1 ден и имаше малко игра между нас. След време се чухме, може би беше след месец+ тя беше се върнала при него, но излизаше все едно беше по-задължение, както и да е, нещата между нас започваха да се получават, защото ни беше готино заедно, криехме се като малки деца за да сме заедно. Раздели се с него, но не заради мен, а за това, че нямаше нищо в тази връзка - тя към него.

Станахме гаджето, всичко беше чудесно, лошото беше че тя отиде в друг град и ни делеше разстояние от 100 км. което не е проблем, ако имаш сериозно намерения.

Ден преди 8 декември тя реши, че трябва да се разделим, а причината беше - лични проблеми. Отношението й беше много грозно.

След няколко дни се видяхме, имаше разлика в отношението й. Държеше се доста по-добре.

В момента поддържаме връзка, по телефона като всеки ден си казваме, че се искаме и чувствата са взаимни, а това което ни дели е - гордостта й и ината й. Обяснявам - тя се върна при старият си приятел едва ли не по задължение както написах по-горе и е сгрешила, а сега когато е за нейното щастие не иска да се върне при мен, защото си мисли че ще е слаба и един вид ще се е предала, което е много глупаво от моя гледна точка.

Чудя се как да процедирам, бях и казал, че ако няма да има нищо между нас просто да спрем да се чуваме, но това не стана, сега се чуваме дори по-често.

Вие какво бихте ме посъветвали, защото все пак това ме измъчва да чакам, но имам и надежда.

Ще се радвам, ако чуя вашите мнение.

С уважение,
Г. С (22 г. )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: d8ba56a415
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Тя знaе кaкво искa, a ти си глупaк!
Щом се е върнaлa при бившият си, без знaчение его, гордост... и кaквито тaм ги дрънкaш....
Явно е, че грешкaтa не е бил другият, a ти!
Гледaй нaпред и друг път не се нaвирaй в чужди връзки, сaмо aко зaпочнеш нaчисто, ще имaш чисти отношения.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6f145fc0c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля че по тъпа ситуация от тази няма.
Ти мислиш че е объркана, а то всъщност хич не е объркване, но дори да ти го обясня, едва ли ще ти хареса обяснението.
Нея няма да коментирам, тъй като не си струва, но ти си само на 22, имаш тепърва да срещаш доста гадории, макар да не ти ги пожелавам.
Просто запомни от мен, че ако дадена жена те обича, тя ще стои при теб ( въпросната случка не се брои изобщо в този раздел), а не да си измисля оправдания. Също така запомни : Никога не питай, какво, защо и всякакви производни, те нещата си излизат наяве, без да е нужно да се унижаваш.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 02c88cc3e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Типично за женския пол. Лошо е, че ние жените често сме импулсивни, влияем се от чуждото мнение, най-вече това на приятелките си, и си измисляме проблеми.
Но с радост мога да кажа, че аз успях да преодолея тези неща може би в последната година, и се опитвам да бъда най-доброто за моето момче, както и той за мен.
Жените, за съжаление често не мислят преди да направят нещо, сам казваш, че те е зарязала преди празника. Спомням си като тийнеджърка имах едно гадже,с което не вървяха нещата, сама го усещах, и седмица след рождения ми ден ме заряза. Но не ме е зарязал на рождения ден, нали така? Тоест мъжете се доверяват на логиката, а жените на глупавите емоции. Сигурно и затова в днешно време много хора бягат от връзки. Защото никой не осъзнава, че отношението и уважението към другия е важно, и то се изпарява заедно с чувствата. Едното не би трябвало да пречи на другото. Хората не могат да поддържат нормални приятелски отношения, а какво остава за връзки.
Моят съвет към теб е да си намериш друго момиче, което да е стабилно психически, така да се каже, и да се грижи за теб. А и лично аз не одобрявам повторни събирания на двама души, ти казваш, че тя се е връщала при бившия, някакви ненужни драми като при малките деца общо взето. Защо се е върнала според теб? Със сигурност не е защото го е обичала, сигурно е имала някаква полза от него, или пък е слаба като характер и от страх да бъде сама. Каквато и да е причината, ясно е, че не е постъпка на зрял човек. Зрелите хора не нараняват другите, защото знаят колко боли, или ако го направят (при несподелена любов), то ще е просто лош късмет от страна на този, който се е влюбил, но пак не боли толкова, колкото когато унижават достойнството ти. Не си заслужава да хабиш енергия по хора, които не я заслужават, вместо да използваш тази енергия да градиш нещо, или да намериш друг човек, който да ти бъде партньор в живота.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b06adde011
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Според моята логика има 2 варианта: или е имала нужда от забягване от дългата си връзка, за да възобнови чувствата(тъпа логика ама.. ) и тръпката; или ти не си бил каквото е очаквала и е решила да се върне при доброто старо и сигурно :)

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 5038cb7f06
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Бях в подобна ситуация преди години. Остави я! Тя щом прави номерца от сега, помисли си какво ще се случи, ако продължиш. Хвани си някое момиче което знае какво иска! Не някаква овца, която да ти прави циркове!!!

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 23d07a95ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виж, не е вярно, че тя не знае какво иска, може би наистина има причини да не иска да сте гаджета в този момент, но просто да не смята, че трябва да ги сподели с теб. И изобщо не е казано, че причината е друг, може например да има сериозни семейни проблеми. За това не я насилвай да взима решение, а се радвай, че се чувате често. Щом го прави значи не си и безразличен.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 8771dbe1e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Здравей,
напълно те разбирам и ти влизам в положение. Въпреки че моя случай е друг, но много подобен и те разбирам.

Според мен това момиче е объркано, но нещата ще стават както двамата ги направите. В една връска не зависимо каква и двамата са си виновни за постъпките си.
Хубаво е че си имате доверие това е от мен.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: bc868f8397
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Приятел, класическа ситуация!
Малката не знае какво иска, не е сигурна в нищо, в себе си най-вече, ни така-ни иначе. Зарязвай. Зарязвай я!
Послушай ме и след време ще благодаряиш, че си го направил.

Миналата година беше аз за мен заради една такава - хем така, хем иначе, хем с мен-хем не, а този - а онзи, съсипа ме. Разби ми псхиката.

Всеки мъж трябва да се пази най-много от такива жени - които не знаят какво искат и не са наясно със себе си и с нищо. Зарязвай я! Знам, че ще ти е трудно - но по-добре трагичен край (той няма да е такъв де), отколкото трагедия без край - определено ще е такава.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 23d07a95ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 4 говори само за себе си, защото мен ме е зарязвал мъж точно на рождения ми ден, така че всичко си зависи от човека, а не от пола му.
А колкото до момичето зарязало автора, ами да, боли, но явно си има причина за това.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: f7a060af43
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз съм на 22 и имах случай 90% като твоя. Залагам си главата, че тази твойта е под 20г. Капризите са им безкрайни, повярвай ми безкрайни на тази възраст. Мойто се случи наскоро и на всеки които разказах първата им реакция беше "Абе брат тая на колко е на 10 ли? ". Харесвах я много, занимавах се с нея 3 месеца, но последните 2 седмици отношението й към мен стана все едно съм камък. Беше ми гадно 7-8 дена после минава. Не знам просто жените не осъзнават колко са тъпи всъщност.. мое мнение. Дано като минат още няколко години се променят нещата и на по 25-26 вече да не се занимаваме с деца.

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 8ac468c09d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   пич и аз като тебе бях в същото положение няма смисъл оставяй ги да прави каквото си иска а ти продължавай на пред

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 0650f1d926
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Така. Класическа история. Прочетох коментарите, има истини в тях, но има и доста крайни заключения. Сега, имах наскоро подобен случай, имал съм и преди години.
Това, което мога да кажа е, че щом една жена се връща при бивш, то значи има чувства към него все още и дори връзката да е обречена, тя се надява, че при новия опит нещата ще са различни. Обикновено това са жени, които си падат по по-лошите момчета, които са груби и безчувствени, но успяват да и създадат първичните емоции, които я карат да се чувства жена. Обикновено този тип жени се среща по-често сред жените под 30. Има жени, които се връщат при бивши поради материална изгода, но това е друга тема, за която няма да пиша.

Ще споделя личен опит от наскоро приключила връзка. Мацката се беше разделила с гаджето си, с който се е разделяла и преди поне няколко пъти. Пича е пияница, побойник, непукист, груб и студен мъж. Тя е на 26, той на 36. С нея се познаваме от поне 2 години. През последното лято след поредната им караница пак се разделиха. 3 месеца по-късно ние бяхме заедно, но ясно си личеше, че тя просто се опитваше да го забрави чрез мен, защото в мое лице виждаше нещо по-добро, различно и в същото време, наподобяващо на него в някои аспекти. Изкарахме 2 месеца, но макар в началото да виждах ентусиазъм, постепенно усетих дистанциране към мен и така, малко преди рождения ми ден, без дори да си го казваме разбрахме, че нещата са приключили, а тя прави пореден опит да обнови отново старата си връзка. Попитах я директно след като разбрах, че търси бившия си и се е виждала с него, дали ще се събират отново, а тя само каза: „ами, майче да, макар да зная, че нещата са обречени и той няма да се промени, но ще опитам пак”. Не и се сърдих, разделихме се като нормални хора и макар да съм сигурен, че тя пак ще преживее ново разочарование, не и го казах, просто защото когато жена има чувства към мъж, нищо и никой не може да я спре, докато сама не си строши главата. Нещо повече, с нея останахме добри приятели, изживяли хубави мигове за кратко време. Харесвах я много, но не направих грешка да се отдам на страстно влюбване, от което да страдам. Автора се е влюбил и за това му е криво. И преди съм писал, че трайната и истинска любов е нещо много повече и по-различно от временното влюбване. Авторе, ще ти мине.

Сигурно много хора се питат защо е това нелогично поведение у жените. Простичко е. Жените (а и доста душевни мъже де) имат проблем с хармонизацията на разума и емоцията. Мацката, за която пиша например ясно осъзнаваше, че с бившия и няма бъдеще, че това не е човек за семейство и сериозни неща, чувстваше се пренебрегната и също така в мен виждаше по-добрия, по-сериозния, по-разумния, готов да и даде много. Но... в крайна сметка се върна при бившия си. Защо ли? Еми, защото много жени, макар на рационално ниво да осъзнават нещата, все пак у тях емоциите надделяват. Освен това, такива жени продължават да живеят в илюзия, че ще променят мъжа до себе си, че ще укротят лошото момче. Има и психологически обяснения за това, защо често жените тичат след лоши момчета. Не всички, но доста голям процент жени с такъв мъж изпитват толкова силни емоции, които буквално я заливат. А както знаем жените живеят за да бъдат пометени от мига и макар после да си страдат, идва нова вълна на емоции, която ги кара да си кажат: „е, струва си да опитам, поне някакви тръпки ще изживея”. В конкретния случай, не че и аз не съм и създал емоции, не че и аз съм от супер добрите момчета, но все пак не бих се определил и като типичното лошо момче, какъвто безспорно е онзи, при когото тя се върна. Пък макар и аз самият по-скоро да съм от лошите момчета, все пак това пак не е определящо, а чувствата, които тя има към старото лошо момче.

Та авторе, научи си урока, не приемай нещата толкова навътре, щом не се е получило, следващата и така. И от тук насетне внимавай за да не страдаш. В друга тема една жена беше написала нещо много умно, а именно никога да не започваме връзка на основа само чувства, а винаги да бъде разум и чувства, че дори само разум по някога. Факт е, че най-неуспешните и трагични връзки и бракове са започнали с бурна и изпепеляваща страст и животинско привличане. Ако е само за секса ок, но ако искаш връзка запази и вложи разум в нея за да не страдаш после.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 68466752e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Не трябва да й позволяваш да си играе с теб.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: bf8c8a3df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   номер 10 - явно и при теб нещата са се случили с причина, ?

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: fbec23984f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Всички дават съвети, които всъщност не вършат или са разбрали много по-късно, че са верния път. Към автора - колкото и да ти казват да я зарежеш, само ти знаеш какво ти е, а фактът, че се допитваш в подобен сайт, до мнението на други хора, според мен говори, че нямаш смелост да се изясниш с нея, което също го разбирам, тъй- като съм била в подобна ситуация. Съветите, които ти дават няма да ги разбереш сега, вероятно ще отнеме поне гоидна, за да осъзнаеш, че това момиче си играе с теб. Поговори с близките си за проблема си, защото ние тук може да напишем и най-перфектните хипотези, но само те знаят какво и как чувстваш отвътре. Само те виждат промяната с теб и още една насока- излизай сред природата, чистият въздух бистри мозъка, не е хубаво да се вглъбяваш вкъщи, така проблемът те яде отвътре, а за да го премахнеш, трябва ти да го изядеш. Успех и не унивай, за да стигнеш до нещо, което наистина си заслужава, по презупмция трябва да изядеш доста л*йна. :). Поздрави за смелостта да споделиш!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 12e6546754
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Поиграла си е малко с теб и те е оставила!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: aab8ee85cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Ако обичаш нещо пусни го! Ако е твое - то ще се върне! :)

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c431e8e0d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   И аз съм жена,на 27,семейна вече с дете,но наистина мога ти кажа,без да защитавам женската страна,че тя не знае какво иска,както е и озаглавена темата ти.Пази поведение пред бившият си настоящ,тебе те моате по телефона,а какво ще стане с вашите мними срещи един ден,ако при теб се появи истинската,по-добрата,по-смислената жена.Запази според мен хубавите спомени и я остави да си е с нейният.Те такива дето си ходят и си се връщат е точно казано в твоето заглавие...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker