Самота и още нещо... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121286)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Самота и още нещо...
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 2420 пъти
Здравейте,
ще ви разкажа история за любов, вмешателство, страх и много болка.
Преди 3 години се запознах с най-очарователния мъж, когото бях срещала. Беше нещо като любов от пръв поглед за мен. Не след дълго започна и връзката ни. Разкошна комбинация от страст, любвеобилност, красиви думи, желание за близост което струи от всяка фибра на телата ни.
С течение на времето, понеже бяхме изолирани от близките си, живеехме в чужбина, започнах да осъзнавам че има някакъв проблем, който не му даваше мира и го плашеше. След дълъг и мъчителен монолог от моя страна го принидих да признае какво го мъчи. Оказа се, че връзката с майка му е специфична, особено сллед смъртта на баща му. Тя е нестабилна психически, а както и по-късно разбрах, има силно развито чувство за собственост спрямо сина си.
Още при първата ми среща с нея тя ясно и гласно поясни че не мисли че съм подходяща за сина й.
Изживях една дълга зима в нейния дом, депресирах се, станах нервна, заядлива, започнах да пия много и да отбягвам дори човека, когото обичах. Тя не пропускаше случай да ми навре в лицето "непристойното" ми поведение и да ме извади извън релсите на вътрешното ми спокойствие. Единственото ми спасение беше ремонта и обзавеждането на къща, в която с него се канехме да се пренесем.
Дойде време отново да се върнем в чужбина. Отношенията и между нас се бяха изострили.
Изведнъж той се промени. За няколко часа буквално от човек който не се отделя от мен се превърна в абсолютен непукист. Поиска да се разделим, не ме обичал - искал да продължи сам. Бях смазана, не можех да повярвам!
Не след дълго всеки си се прибра в къщи. Аз все още не вярвах, той си държеше на решението. Промени се тотално, от колеблив и стресирам мъж се превърна в саркастичен и категоричен. Мислих много, разсъждвах и така и не стигнах до истината - какво по дяволите го промени така.
В мъката си започнах да вярвам на врачки че ни е направена магия. Хората ми говорят, че ще мине, че болката е временна, че трябва да се радвам че съм се спасила, че не съм за там и за тези хора с подобни разбирания. Полудях да се мятам на собсъвения си хомот. Пробвах какво ли не да го забравя. Нищо не помага. Промених се тотално, спрях с алкохола и бясовете, но пак не мога да се отърся и да проумея че той не ме иска.
На почти 33 години съм, все си мисля че не съм глупачка, но защо не мога да изляза от тази ситуация? Защо не си отива тази безмислена любов? Защо не мога да живея нормално, да обичам нормално? Защо не мога да си помогна? Защо не ме остави да го обичам както мога?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 34268fcf45
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти сaмa кaзвaш, че си стaнaлa нервнa, зaядливa, пиелa си....
Не си билa вече оновa нежно, обичливо момиче.
И aз бих избягaлa от тaкъв човек.
Мaйкa му...можелa си дa опитaш с търпение и нежност и нея дa спечелиш, след кaто си знaелa кaк стоят нещaтa.
Кaк се продължaвa нaпред кaто зaгубиш любов?
Трудно!
Но, продължaвaш, с времето, ще зaпочнеш дa се " лекувaш"
Но aко ...имaш зa кaкво дa се извинявaш и искaш дa опитaш, опитaй, зa дa не се питaш цял живот , кaкво би било aко бях....

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7af263a59e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако е истинска любов ти обичаш до край, а ако е временна и любовта ти също е такава. Тоест искам да ти кажа че твоята любов към този изрод е била много нежна, невинна и най - важното - ИСТИНСКА.. аз също не мога да забравя мой приятел, а вече минаха мноого години.. но знаеш ли не си мъчи акъла с него - да знам трудно е аз от 5 години се мъча да го забравя но... ако е любов обичаме до край мила, не си заслужава за един боклук да се хабиш :) продължавай напред с нови сили.. дано съм помогнала... Ж Ж

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: dcd1677471
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това е любовта. Истинската, разтърсваща, изпепеляваща любов. Питаш защо не можеш да го забравиш, защо не можеш да продължиш напред с живота си. Защото любовта не е подвластна на логика. Голяма роля за болката ти в момента, играе и това, че раздялата ви е настъпила, не по твоя инициатива. Всеки може да потвърди, че за този, който слага край на отношенията, е по-лесно да се отърси от травмата. По-подготвен е. А за другия остава да понесе бремето на раздялата. Единственото което мога да ти пожелая сега, в зората на настъпилата 2014 година, е да имаш търпение. Колкото и банално да звучи, времето ще излекува всичко. Може сега да ти се струва невъзможно, да се чувстваш предадена и разбита, но след време една нова, по-голяма и по-разтърсваща любов ще те грабне, а от старата ще има само бегъл спомен. Ти си зрял човек и знаеш всичко това, но помислих, че може би имаш нужда да го чуеш. Прегръщам те силно и ти желая да имаш търпение...

INNOCENCE

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b36fc1fee2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имаш няколко въпрос накрая и без да обобщавам, директно ти отговарям на тях:
? Защо не си отива тази безмислена любов?
Не си отива, защото я идеализираш.
? Защо не мога да живея нормално, да обичам нормално?
Всъщност предполагам че живееш като всеки средностатистически човек, със своите терзания и проблеми, но очевидно имаш афинитет към драматизмите и тръшканиците и си свикнала да получаваш всичко на всяка цена, което ти се отразява негативно.
? Защо не ме остави да го обичам както мога?
Този въпрос го разгледах по-горе вече, а именно че не може да е както ти искаш, когато искаш. Човека има право на избор, има право да е без теб, щом така е решил, няма нищо ненормално в това и е меко казано грозно това което пишеш, искайки нещо, което очевидно той не желае.

Като за финал само мога да ти препоръчам малко да се вземеш в ръце. Значи той не те иска поради някаква причина и това е негов избор ( даже не е нужно да има мотиви, или да има, те не са от значение за теб), но ти пък от своя страна би трябвало да приемеш че този човек не те уважава заради поведението си, дори ако искаш заради това, че те е зарязал. Дори да поиска да се върне както ти искаш, това няма да промени усещането в теб на предателство или на неуважение.
Намери човек който да те уважава и да те цени, а това че си почти на 33 не бива да те напряга допълнително, аз на твоята възраст бях още сингъл и чак като навърших 38 намерих перфектния партньор, който ми доказа и продължава да доказва че ме цени и уважава.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: fc98325f4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ще се опитам да помогна защото и аз препатих няколко такива инцидента
Претърпях една такава любов и много трудно се изправих на крака, дълго време не бях на себе си и недопусках други хора които заслужаваха наистина да им дам шанс
както се казва клин клин избива ако не го направиш ще си изпатиш а времето е ценно и никога няма да си на 33 или на 20 години часовника отброява само бъдещето не миналото
как искам сега да съм на 18 с тоя ум така ще ти се иска и на теб да си върнеш изгубеното време но няма да можеш
трудно е да се забрави но опитай ако не подадеш рака никой няма да ти се притече на помощ и накрая ще се одавиш, минах през това и знам какво е но ада си има начало и край само ти избираш дали да сложиш край
умът ми казваше трябва а сърцето и дума не щеше да чуе - това ми е познато аз го казвам защото минах през този ад

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b36fc1fee2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До 5. Ужасно първично и грешно мислене. Клин-клин избива, ако нещо е било седмица или две, но никой не може да те спаси от самата теб и нещата които се въртят в главата ти. Даже напротив, колкото по-голям клин намираш, толкова повече сама си го начукваш.
Всичко това си личи по граматиката ти и по уж умът който твърдиш че имаш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 13875217a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря на всички Ви за това, че се отзовахте на моя зов за помощ. На теория всичко което казвате ми е известно, проблема е в това, че не мога да го реализирам на практика. Времето ще помогне, сигурно, но времето може и да ме влуди, да се съсипя тотално. Близките вече ме молят да потърся специализирана помощ, а на мен не ми се тъпче а лекарства. Други ме заплашват със саморазправа, от сорта на "стегни се иначе ще те накарам насила да го направиш". Не знам, наистина не знам как ми се случи всичко това и аигурно никога няма да си простя за държанието си и несъобразителността си. Никога няма да си простя, че оставих любовта на живота ми да си иде... Р.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 45a9693599
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ако те е обичал, нама да те остави, просто го забравяш и продължаваш напред.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: bcdd6dfb22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Aлкохола отблъсква хората. Била си заядлива и нервна, това го е променил. Аз не понасям нервни хора да ми се качват на главата, . Имаше момиче което ми се натискаше даже 2 бяха преди 4 години. И с двете прекратих като им го казах директно че не са няма да е тяхната и не ги харесвам като ги поопознах. Едната лъжеше ( каза на друг че не ме обича но след време не престана да ме търси ) а другата беше нервна ( искаше всичко да бъде нейната и аз да и отвръщам на чуствата които ги нямах ). Падна ми се любовта за тази година и се моля да не ми идва като тези преди 4 години. Лошото е че си въобразяваш, чудно ми е отколко време сте разделени? 3 години? По горе някой ти го е написал ( не можеш да получаваш нещата на готово и както ти ги искаш ). Другото което е че под влиянието на майка си той е осъзнал че не си човека за него! Едно обаче, не забравяй алкохола е страшно нещо. Брат ми излизаше преди 10 години с една, и тя като се напи взе че го напсува когато отказа да й вземе още, и тогава той я остави и не и прие извинейто, а като я видя тя е на 35 в момента, прилича на 50 . Сама си извадете изводите. Коментара може да ми звучи малко заядливо но няма това за цел, а да се видят на другите грешките.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker