Перфектният живот за мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121187)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Перфектният живот за мен
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 3440 пъти
Здравейте мили и не чак толкова мили хора. Искам да споделя с вас моята наивна мечта както доста от вас биха я нарекли но аз мисля че съм способен да я нарека осъществима цел. Както и да е. От скоро ми се появи една мисъл в главата как точно бих искал да прекарам живота си. Доста от вас биха си помислили че искам семейство и т. н. Уви не! Живота който аз си представям и искам за себе си е следния:Като за начало да завърша средно образование след това висше и т. н. А след това естествено чужбина. Бих искал да живея някъде на екзотично местенце не знам точно къде но някъде в скромна къщичка на плажа. Както споменах по-горе доста от вас биха си помислили че е наивно и съм сигурен че доста от вас възрастните които работите и предполагам издържате семейства било то в България или някъде другаде поне веднъж в живота си сте искали нещо такова. Аз мисля че това не е толкова трудно за осъществяване. Просто за някой хора това се счита за невъзможно по ред причини които няма да изборявам но както и да е. Та като цяло въпросът ми към вас е:
Има ли някакъв начин това да стане реалност. Относно образованието не знам точно какво ще следвам има време за това ще реша в последствие. Притесняваме единствено това че ако отида някъде ще бъде почти невъзможно да се установя. Отворен съм за каквито и да било съвети и др.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: e7cb3e2f29
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Живей си живота както искаш и се бори за това което искаш,без значение какво мислят другите! Ти имаш един живот така,как ще си го изживееш зависи само от теб..

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 3054c6fbbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Честно казано звучи ми по детски наивно.... Но не и невъзможно. Реално не искаш нещо кой знае какво.
Ако имаш желание- ще го направиш. Ще учиш, ще имаш добра диплома тук в България и без проблем може да заминеш в чужбина. Възможности има много, просто трябва да решиш в коя посока да тръгнеш.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 295aacaa24
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мога да ти дам само един съвет - ако наистина го искаш, започни да го осъществяваш от днес. Ако си достатъчно млад, не чакай да се образоваш, заминавай. На млади години по-лесно се спи на земята и се яде един път на ден. В противен случай животът ти ще се изниже без да го усетиш и на 60 години ще си си все тук и все така ще си мечтаеш.
А, и още един съвет, малко по-практичен: учи езици! Това е първото и задължително условие да отидеш някъде - да знаеш езика, при това перфектно!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 4c4ef3b978
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ти сега какво искаш. Искаш ли да ти кажа кое е най-важното в тоя живот-да създадеш деца, да ги обичаш, да ги направиш достойни хора. За чужбина ще има време винаги. От децата по-важно няма в този живот!!!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 275329e24c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И като живееш в скромна къщичка на плажа кво? Мислиш, че няма да имаш отговорности ли? Мислиш, че няма да ти е нужно да работиш и да се прехранваш? Пич, много хора в България живеят в скромни къщички на плажа. Някои изхранват семействата си с риболов, други имат насаждения, трети - бизнеси, четвтрти живеят покрай туризма в региона. Какво ще правиш по цял ден? С кого ще общуваш и как ще изявяваш нуждата си да си социален и креативен човек?

Искам да кажа, че мястото където живееш принципно не може да те направи щастлив. Щастливи ни правят случки и събития, а не вещи.

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: e30fd8b9ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбира се, че можеш да го осъществиш това. Имам доста приятели, които за на около 30-35г и още не са семейни а си живеят както на тях им харесва. Говоря за хора завършили елитни гимнации (МПГ, Езикови.. ) и с висше образование. Някои са инструктори пои сърф или кайт по различни екзотични дестинации. Единия има сърф шоп. Един колега пък е инструктор по скуба дайвинг и си взема 2-3 месеца почивка всяко лято и ходи във Филипините да преподава скуба дайвинг от години. Въпрос на приоритети и какво ти харесва. Ако не ти е до семейство това си е твой избор. Освен това за един мъж да се жени преди 35-40 няма смисъл.
Живота си е твой живей го както искаш :-)

Аз съм от другата крайниост. Ожених се на 25. След 10 години жена ми е супер разглезена и установих, че Егото и желанието и да се доказва и да е важна са по-важни за нея от любовта и към мен. Така че ще се развеждам и мисля да си поживея няколко години както на мен ми харесва. За жените ние сме просто средтсво да постигат социален статус, деца, кариера и какво ли още не...

M36

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 7dc7e18cdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Дa, нaпълно е възможно!
Aз живея нa тaковa място.. ;)))
Ще говоря зa тук, Пaлмa де Мaйоркa. Можеш, кaто му дойде времето дa кaндидaтствaш в тукaшният университет.
Езици, зaдължително испaнски.
От тaм нaсетне в рaзличните рaйони, рaзличен допълнителен език се искa. сещaш се, че основно хотелиерството предлaгaт рaботa.
Aнглийски, немски, руски- някой от тези езици допълнително ще ти трябвa.
Къщa около плaжa, aко е нaетa целогодишно- средно 550-600 евро.
Но можеш дa си пускaш стaи под нaем и дa нaмaлиш рaзходите.
Сметки ток/гaз ( тук се плaщa нa 2 мес) лято- около 50-60
Зимa-100-120
Зaплaти- келнер- 1200-1300 бaкшиш
Рецепция 1300-1600
Продaвaч 1200-1400
Обикновено млaди, няколко души нaемaт общо къщa или aпaртaмент и се пaдa средно нa човек около 200 евро рaзходи нaем и ток/ гaз
Според кaквото ще учиш можеш в нетa дa провериш зa средни зaплaти тук или нa друго място.
Но имaй предвид, че ромaнтичнaтa предстaвa зa Пaлмa е именно ромaнтичнa предстaвa.
Лятото е... слънце, смях, море, хорa от цял свят, много нови контaкти, но и си скъсвaш зaдникa от рaботa.
Зимaтa пустош остaвaт сaмо местните и aко нямaш рaботa зa зимният сезон... кофти.
Е, имa и целогодишни хотели, мaгaзини... и други, но тaм си е постоянен персонaл.
Дaно съм те ориентирaлa мaлко в обстaновкaтa:)
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 98085d4ca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторе - поне мечтите са безплатни :))). Къщичка на плажа ПА и в чужбина, могат да си позволят само хората, които наистина имат МНОГО пари и не са българи.... или поне са некви мафиоти. Не знам в коя подред тема го пиша ---> хората не могат да си позволят за седмица/камо ли повече/ да отидат на море на хотел, вие ми говорите за къщи край брега... Виж цените на недвижимите имоти на морето в БГ, след това приказвай за чужбина... Не че е недостижимо и съм песимистка, просто реалността е ДРУГА. Все пак сме най-бедната държава в ЕС... Иначе - имаш ли висока и редовна заплата доходна работа и цел - всичко е възможно стига да знаеш какво искаш. За мен темата ти е просто една илюзия и празни приказки... Догодина като завършиш и се слееш с реалността ще забравиш за къщичката край морето. Пък ако си амбициозен и умен - все някога ще я имаш. Но не знам защо останах с впечатление, че си поредния тройкаджия /пардон двойкаджия;/, който се лута измежду коя специалност/професия да избере и да стане милиардер... Хора, учете това, което обещава редовна и доходна работа и заплата, а не това, което НЕ ОБЕЩАВА редовна работа и висока заплата... Аз бих предпочела първото, просто защото е най-сигурно. Нали не искате да сте поредните продавачки??

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 9aa672cbbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Напълно възможно е. Човек трябва да осъзнае, че гради собствената си реалност. Но най-важното, което трябва да знаеш, че всичко се постига с мисъл, действие, вяра. Както и да не забравяш, че настоящето определя бъдещето, а настоящето е резултат от миналото. Така че много внимавай какви избори правиш във всеки момент, защото ако изтървеш нишката ще става все по-трудно да осъществиш желанията си...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 8996c2565f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Еех, на млади години всички сме мечтатели! Авторе, авторе... какъв типичен българин си ти... Чужбина, малка къщичка на плажа... :)))

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: a37b1e8ef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   всичко е възможно ако си упорит и не се предаваш. ако наистина искаш не мисли къде и как завърщи образование учи езици колкото повече толковапо добре

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 8e605eb1a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   "Доста от вас биха си помислили че искам семейство и т. н" - ти не искаш семейство, но това е първото условие, мечтата ти да се сбъдне. Без това, после не можеш да усетиш това, което искаш. Ето защо:- първо порастваш, вече изучен, намираш най злобната змия, опс-т. е. жена. Изтърпяваш я мах. 1 година и вече полуоткачил се портираш на някой безлюден остров. И ето мечтата ти е вече сбъдната, там ще се чувстваш като в Рая. Строиш си малка колибка, ловиш си рибка, лежиш под палмите и гледаш как се реят птиците в небето, а като за десерт, ще се сещаш колко далеч си от злата жена и това ще те кефи най много, ще ти действа като наркотик, направо блаженство.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 723d26f8f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Благодаря Ви за съветите и да все още съм като цяло доста млад първо смятам да завърша висше и ако е в чужбина още по-добре а колкото до езиците си знам Английски доста добре

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d44608d21e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   О напълно е реално, възможно е, защо не. Много зависи какво точно за теб е екзотично. Палма де Майорка или полусамотен остров.
Напълно е възможно да се преселиш в океания, на най-източните островчета, държавта Кирибати например. Ако разбира се представата ти за екзотично е свързана с индиански начин на живот. Схлупена къщурка до плажа, риболов и скромен живот. Там дори е възможно да се откажеш от безбрачието и бездетието, защото местните по принцип имат висок прираст и може да те навият.
Иначе и известните екзотични курорти не са недостижима цел, съвсем не е нужно да ставаш слуга /келнер, продавач, рецепция/, учиш висше в реномилан университет по туризъм за управител на хотел и може да те вземат, защо не. Или пък работиш работа на компютър, ако си достаъчно добър печелиш достатъчно за живеене и наем на къща.
И знай! ако нещо не си могъл да постигнеш значи не си го желал достатъчно!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: e3cfbf9369
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   като бях на 15 години си мечтаех и правих планове да ходя да работя в Италия заедно с една съседка в ресторант миячка на чинии и като напечеля пари да се върна и да си купя апартамент във Варна :-))))) Ех мечти, те затова са мечти за да не се сбъдват. След години ще започнеш да мечтаеш за друго и някак ценностите ти ще се променят. Сега не искаш семейство и даже си мислиш, че това е нещо едва ли не тежко бреме да създадеш семейство, но един ден нищо друго няма да искаш освен като отвориш вратата на домът си 2 годишното ти дете да ти се усмихва насреща.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 660e74913c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Първо трябва да се концентрираш върху това какво е призванието, т. е. какво би понесъл да работиш цял живот, върху изкарването на пари. Щом успееш да изкарваш пари всичко останало е постижимо. Купуваш си билет, къща и си живееш. Въпроса е как точно искаш да изживееш мечтата си. Трябва да я детайлизираш. Защото да живееш в колиба на плажа може да се осъществи по много начини: би могъл да работиш като част от прислугата на някое семейство, което има къща на плажа, да си техен иконом. Много внимавай какво точно си пожелаваш. Защото може да се сбъдне!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 3b625cad7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Много хора си мечтаят за бягство от цивилизацията и затова си има много основателни причини. А докато мечтаете - работете за мечтите си и вярвайте в себе си!

И още нещо - метафорично казано "ако искате да станете милионер говорете с милионер, а не с хората от кварталната кръчма". Следната документална поредица http://viasatexplorer.bg/program/5196/ би могла да ви е интересна и полезна.

Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker