Да откриеш себе си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121389)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да откриеш себе си
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 2444 пъти
Наскоро приключих най-дългата си връзка. Вярно, че година и осем месеца не са кой знае какво, но за мен бяха много. Както във всяка една друга връзка така и в моята всичко беше вълшебно, безкрайно сладко и сякаш единствено, създадено само нас. Както знаем обаче, с течение на времето всичко сякаш става по-различно. В моя конкретен случай се наложи да направя големи компромиси и жертви в името на това да сме заедно, и в онзи момент си мислих, че постъпвам правилно, явно не е имало кой да ми каже, че дълбоко съм се залъгвала...
Това което искам да кажа е, че всеки млад човек трябва да осъзнае, че не на всяка цена трябва да се правят жертви в името на любовта. Да се заробваш във връзка, която те задушава и те лишава от това да прекарваш време с други важни за теб хора и дори от това да преследваш мечтите си е крайно грешно, особено на тази възраст. Позволих това да се случи на мен и съжалявам. Но мисля, че все пак се опомних на време. На хората които имат и най-малкото съмнение, че като са в дадена връзка се лишават от това да бъдат себе си, бих казала:" Помислете добре дали искате да бъдете това което сте? ". Ако сте добре с това което сте и което показвате пред хората - добре. Но ако имате дори най-малките съмнения, че човекът до вас ви задушава прекалено много, че му давате прекалено много без да получите в замяна и че това в което сте се превърнали докато сте с него, няма нищо общо с това което сте всъщност и с това което искате да бъдете, то тогава не се страхувайте да постъпите правилно и да решите да бъдете себе си. Аз постъпих така и не съжалявам.
Завърнах се към нещата които обичах да правя, завърнах се към хората които бях забравила, замислих се за бъдещето си и за собственото си развитие.
Млади хора сме, сега трябва да живеем, сега трябва да откриваме себе си!
А истинската любов ли? Тя ще дойде когато сме истински готови за нея!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: 5a2549eab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще се разбере за теб след година-две-три дали е било "истинска любов". До тогава се вслушай в съвета ми и поработи върху себе си. Докато според теб цитирам:

"Това което искам да кажа е, че всеки млад човек трябва да осъзнае, че не на всяка цена трябва да се правят жертви в името на любовта. Да се заробваш във връзка, която те задушава и те лишава от това да прекарваш време с други важни за теб хора и дори от това да преследваш мечтите си е крайно грешно, особено на тази възраст. "

Докато не осъзнаеш глупостта в тези си думи, няма да можеш да бъдеш във пълноценна и зряла връзка.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: b43fe35b11
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Обикновено откривам себе си на дъното на бутилката...
Срещата не е приятна и редовно протича на четири крака...

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2673f7e94a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Много правилно разсъждаваш.
Хубаво е, че след раздялата не си започнала да правиш глупости, а си погледнала живота от хубавата страна.
Аз също открих себе си след две годишна мъчителна връзка,
когато приключи осъзнах, че тази връзка ме е превърнала в човек който дори не познавах.
Когато се върнах назад видях, че съм забравила да се смея, а смеха беше всичко за мен поради тези причини съм напълно съгласна с теб.
Живота е хубав, когато го живееш така както ти е приятно.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 44e1d8aad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Браво на авторката за тези думи! Малко хора се осмеляват да ги кажат. :)

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 596f6e41ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От Авторката
Искам да Благодаря на номер 4 :)
А на номер 1 да кажа, че това е моята истина за нещата сега. Не мисля че има глупост в тези мои слова. Най-вероятно не си изживял/а подобно нещо, за да достигнеш до подобно прозрение. И все пак целта на това което написах е да покажа на другите хора като мен, изпадали в такава ситуация, или на път да вземат такова решение в живота си, че не страшно да се осмелиш да бъдеш смел!

Смелостта е въпрос на стил в една безнадеждна ситуация, каквато е животът.
~ Чарлз Буковски, "Жени" ~

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 5a2549eab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   До 5 от 1.
Всъщност съм преживял много повече от това, което си мислиш че си преживяла именно заради което те съжалявам най-искрено.
Силата не се състои в това, под действието на страх или притегляне на плюсове или минуси да взимаш решение, а да го взимаш въпреки изброените неща.
Проблемът е че си търсиш оправдание за взетото решение, решавайки че това е сила, може би дори геройство, но отстрани погледнато си просто поредната, духнала си под опашката, когато нещата не са вървели особено добре.
Изборът е бил твой и даже не става въпрос за него, защото ти ще понесеш последствията от това, било положителни или отрицателни. Просто за нещо толкова малко решаваш че си много силна, което е доста смешно и реших да го спомена.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: b43fe35b11
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Любовта е да даваш, а не да получаваш, да консумираш...
За който не го е разбрал - да, нещата се изчерпват. Чукането не е любов, нито влюбването, нито големите претенции и изисквания към партньора.
Човек като порасне в духовен план, започва да се интересува и от чувствата на другите, не само от своя си кеф. Отговорност, порастване, такива работи са характерни за зрелия човек... На него като му дадеш един чук в ръцете, той ще се повърти насам-натам, ще огледа какво може да поправи, позакове и постегне с него. Ако дадеш същият чук в ръцете на дете, то ще изпотроши всичко наоколо. Това е тестът за зрелост - повери на някого чувствата си и виж той какво ще направи с тях, как ще се отнесе...

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 4e000611a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторке, това просто не е бил твоя човек. Няма нищо по-хубаво от това да дадеш и да усетиш удовлетворение от това, че си дал. Ти не си получила удовлетворение, но това не значи, че за любовта не трябва да се правят жертви. Щом толкова си се задушавала в тая връзка, значи просто не сте си пасвали в нищо - не е било любов и това е. Недей да пишеш детски глупости за велики разкрития и бъдещи подвизи, на които любовта би попречила. Живей си живота, пораствай и се оглеждай за човек който ще споделя твоите виждания и принципи.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 19f220bf33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Към номер 7 - Браво! Много добре казано! А към авторката - Браво, ти си смело момиче и най-вече много мъдра за възрастта си. Постъпила си много мъдро и зряло.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 596f6e41ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От Авторката
За "отличника" под номер 6 - Не мисля, че съм си "духнала под опашката" глезла, която при първия проблем е решила да зареже приятеля си. И да, заради него се отказах от големи неща включително свързани и с кариерното ми развитие, на което не наблегнах по-горе защото не това е целта ми. И не исках и той да прави същите жертви като мен, а поне да оценяваше това което аз правех в името на нашата връзка.
Просто искам да наблегна на това, че има много хора които се страхуват да сложат край на връзката си, само защото ги е страх да са сами, или защото се страхуват какво ще кажат хората за тях. За такъв тип смелост говоря! Не казвам, че съм герой. Но ако с това, което съм споделила, помогна поне на един човек да преодолее страха си от по-горе споменатите неща, ще съм доволна. Това е целта ми! :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 694e10cc4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Съгласна съм с номер 6 и 7. Според мен често след приключване на връзка, хората споделят подобни на авторката неща от миналия си интимен живот, как връзката им е поставяла много бариери, как ги е задушавала и тн. Но мисля, че един индивид сам си поставя границите за това какво може и не може да прави и никой друг човек не е способен да му диктува живота. Така че авторке, не мисля, че е редно да обвиняваш другиго за това, че не си последвала желаното кариерно развитие ( а може би и сега не е късно да го направиш). Също така, твой и само твой е би изборът да прекъснеш връзката си с другите хора, а ако е имало натиск от партньора ти, съответно това изобщо не е било любов, щом има такива елементарни чувства като ревност и чувство за собственост, и тогава не би имало смисъл изобщо да се коментира темата.
А за любовта, мисля, че може да я изпита и покаже съответно само човек, който е реализирал първо себе си ( пълноценен е, наясно с ценностите си и приоритетите си, развива се в дадена насока и тн).
Как изобщо би било възможно човек да даде обич когато още не обича себе си? Не е възможно, затова много млади хора все са недоволни от партньорите си, все нещо не им е достатъчно и само изискват и изискват. Преди време във форума имаше един коментар, в който се казваше, че любовта е лукс. И да, лукс е, защото не всеки е толкова богат духовно, за да може да си я позволи.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 4e000611a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако станеш на 30 обаче, едва ли пак така ще мислиш. Мисля че е най-важно да разбереш дали е човека на твоя живот, да не го изпуснеш покрай кариерата. От там вече да преценяваш дали да правиш жертви или не, а не че като цяло за любовта не бива да се жертваш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1e55564271
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Амин!!!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 299a421cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Благодаря за темата, авторке!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker