Какво е любовта? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво е любовта?
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 2270 пъти
Всеки има някакви представи за любовта. Аз съм на 34г и честно казано преди си мислех, че двама души се събират и остават завинаги заедно, верни един на друг. Това беше моята мечта. Вече не мечтая за това, защото си мисля че няма връзка с реалността. Истината е, че в по-голямата част от живота си сме сами, независимо дали си даваме сметка за това или не. Срещаме хора, влюбваме се, ставаме близки, но истината е че всеки се влюбва и създава връзка с идея в съзнанието си и в момента в който всеки разкрие себе си се поражда конфликт изчезва близоста и любовта, която е била химера. И истината е че си сам, но с друг човек. Истината е че любовта е била илюзия и никога не я е имало просто е била фантазия. Да може да има привързаност и връзка, която да продължава години. Може да има физическа близост която да носи наслада, но това ли е любовта?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: dd44ce3446
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "... в който всеки разкрие себе си се поражда конфликт изчезва близоста и любовта... " - това няма да се случва ако всеки е себе си, честен и открит, без преструвки и фалш още от самото начало. Само че 99% от хората са свикнали да се правят на нещо, което не са. Радвам се само, че ние с приятелят ми сме от останалият 1%. Винаги съм знаела какъв е той, и той винаги е знаел каква съм аз. Без преструвки. Понякога не ни харесва реакцията на другия, но знаем че винаги сме истински.
Любовта е различна за всеки. Но истинската любов може да бъде колкото сладка, толкова и горчива. Тя може да те издигне до най-високите върхове и да те свали в най-дълбоката дупка. Може да бъде ад и рай едновременно. Няма еднозначен отговор на въпроса ти. Всеки изживява своята любов по различен начин.
Ж27

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c8bd7a5fc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз пък мисля, че в днешно време като цяло мисленето ни се е променило, защото едно време т. е сегашните баби и дядовци, които са на по 70-80г. са прекарали целия си живот заедно и са минали през какви ли не трудности, но са успяли да са заедно до края на живота си. Докато сега днешната младеж не може да се задържи с един човек и 5 години, на какво се дължи това?? Може би на някаква демократичност, на това че всеки си гледа само себе си, а не семейството като цяло. При най-малки скандали се развеждат, без значение имат ли нямат ли деца.. Масово жени и мъже с любовници, и какви ли не др. истории.. От една страна одобрявам, защото едно време много жени са търпяли мъжете им да ги пребиват и са стояли само от морал ли или и аз не знам защо, докато сега вече много по-лесно може да се оттървеш от тези проблеми и много институции които помагат. Но това са други случай.. Аз съм с моя мъж от 9 години, имаме дете на 5. Минали сме през какво ли не, разделяли сме се но все сме намирали начин да се оправим.. и така, докога ще е не зная. Относно това, което питаш, как да ти отговоря???? - Първите години много го обичах, много... после вече така бях привикнала с него, че нищо не ми правеше впечатление... и в един момент след всички било то скандали, или различия... всичко преминава... Сега сме заедно, имаме дете, поносимо е.. не е да не е! Но не съм зависима от него, и бих се справявала и сама, така че тук може би вече не говорим за любов нали?

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ca0168a964
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Мъж на 34, а разсъждава като 15 годишен тинейджър, срам, срам, срам, язък че си ми набор.
Въпросите ти показват че си слабохарактерен и предвид възрастта си мисля че е необратимо. Не само това, в момента от прочетеното от теб излязох извън кожата си, , просто не мога да повярвам че това е истина.
Мъж съм, но оправдавам поведението на всички жени с фриволно поведение, заради такива като теб.
Голям срам.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 56e02e23a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, много ти се моля, като нямаш мнение по въпроса, изявявай си "силния" характер в друга тема. Освен това никъде не пише, че автора е мъж. Може и да е, може и да не е - и на мен ми е интересно.
Точно така е авторе, за съжаление. Някъде из другите теми някой много хубаво беше описал идеализирания образ, който си изграждаме в началото, както и номер 1 е прав че и нашето съвсем съзнателно фалшиво поведение допринася доста. Има, разбира се двойки, които не са "самотни", но те са малко, защото е голям късмет и подарък от съдбата, ако идеализирания образ просто съвпадне с реалния. Определено времето, в което живеем, не е "времето на любовта". Разглезихме се, вече нямаме отговорности, нямаме норми, нямаме човещина - върнахме се назад в еволюцията. Само се оплакваме, че в днешно време много трудно било да се оправиш в живота, всъщност в миналото е било много по-трудно, защото тогава нямаше как просто да избягаш, да подминеш отговорността, да зарежеш обещанията... Говоря дори за не толкова далечно минало. Сега се проповядва егоизма, говори се за някакви "постижения" в живота и з "силен дух", с помощта на който можеш по всяко време да теглиш дна майна на всичко. Ако прочетеш малко теми тук, ще видиш как във всеки втори коментар присъстват съвети "не се съобразявай с никого", "живей за себе си", "животът е единствен", "не ми се правете на моралисти", "не се занимавай с предразсъдъци"и т. н. т. Това обеснява всичко - в общество, в което те учат да не се съобразяваш с никой, където моралът се превърна в най-голям недостатък и семейните традиции са тъпи предразсъдъци, няма как да просъществува истинска любов. Егоизмът си е зааложен във всеки човек - той е инстинкт, и мисля, че никак не е необходимо да му обръщаш специално внимание и да отделяш старание, за да го имаш. По-трудно е, разбира се, да го превъзмогнеш в определени ситуации, но понеже живеем в "тежки" времена, всеки от детството го учат как да достигне "върха" на егоизма, заложен в него. Не е толкова трудно, ако не си имал късмета да срещнеш идеалния образ, да се постараеш мъничко и да приемеш и друг образ, не идеален, но истински. Не е чак толкова трудно да поддържаш тръпката в отношенията, пък ако узрееш достатъчно, е дори приятно. Но винаги има още по-лесно решеие, винаги има изкушение и блаженната мисъл, че да му се оттадеш е "постижение", което ще те издигне по-високо от моралистите. За съжаление, появят ли се трудности - "теглим им майната", както ни учат и даваме "пълен напред" с помощта на всякакви лъжи, намираме винаги по-лесния изход, защото това е "смелостта" в днешно време.
Спокойно авторе, не само ти не знеш какво е любов - почти никой не знае, и аз в това число. Само знам, че е непрестанно чувсто, не се изтърква, няма срок на годност. Всеки, който обича един, след 2 години - друг и след 5 години - трети, не е обичал никога. Ако любовта беше временна, ние щяхме да се оттегчаваме от родителите си, от децата, от братята и сестрите и да ги зарязваме завинаги.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 12d0b6f75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз съм автора и определено съм жена. Идеята ми е за любовта по принцип не само между мъж и жена. Отношенията, които се пораждат в двойките са много сложни в повечето случаи. Свидетели сме на толкова истории в които бошуват страсти, ревност изневери и въпреки всичко идва прошката. Може би това е проявата на любов. Но ако нещата не се променят след прошката и всичко е по старому, този който прощава проявява ли любов към себе си или е мазохист?
Незнам дали света е виновен или хората в него. Теорията говори, че любовта е непреходна и началото на любовта е да обичаме първо себе си. Но егоизма е най-малката проява на любовта. Хората, когато искат просто да се чувстват добре тръгват с идеята да погалят своето его и търсят одобрението и възхвалата от другите. Но истината е, че това е само фалш.
Вярно е, че незнам какво е точно любовта, но си мисля, че човек я търси цял живот и отвреме навреме я намира и тя винаги избликва от сърцето му тогава, когато искаш просто да дадеш и не търсиш отплата за това.
Как мислите любовта да не би да е някаква форма на бартерна сделка или още по-лошо аз да взема колкото се може повече да задоволя всичките си егоцентрични желания, пък аз от своя страна също ще погаля егото на другия? В света в който живеем това е любовта!!! Но за мен това не е ЛЮБОВ!
Не казвам, че ние хората сме лишени от съпричастност, не казвам това, че макари когато стигаме до кавги не го правим с идеята да помогнем в развитието на отсрещната страна.
Но процентът е много висок, когато правим нещо уш от "любов" да го правим просто за свои "егоцентрични" цели или да се мъчим да управляваме живота на другите.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ca0168a964
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До авторката (номер 5) от 3.
Докато отговориш поне на половината въпроси които си задала, ще минат поне 10 години и дори да го направиш ще разбереш, че от тези отговорите полза няма.
Също така няма как някой да ти каже, че любов може да се случи, ако направиш това и това.
Различните връзки с различните хора, имат съвсем различни величини, най-вече според приоритетите на самите индивиди.
Просто няма как абстрактно да се разсъждава върху хората без да се разглежда дадена ситуация в частност, както и събитията преди нея, които са не по-малко важни.
Със сигурност мога обаче да ти кажа едно : Преди да обикнеш някой или да търсиш човек за теб, трябва да си абсолютно наясно със себе си, да си изстрадала всичката мъка, да знаеш какво представляваш, да знаеш какви са ти комплексите, да знаеш как да ги притъпяваш, да знаеш от кое можеш да се лишиш в името на нещо и кога не и разбира се да можеш да поемаш отговорност за действията си. Ако се мяташ от клон на клон както не рядко се случва, шанса да се получи горното е нулев. И пак ти казвам, на тази възраст би следвало вече да знаеш поне какво искаш, но не като изисквания към някой друг, а към себе си.
До 4 : Чувал съм че от словореда и яснотата на писане може да се определи един човек, съдейки по твоите драсканици.... положението не е добро.
И ти като авторката говориш в трето лице "Ние хората", какво по дяволите значи това?
Също като нея сипеш пепел върху всички, върху техните избори, върху техните решения, върху техния мироглед като цяло. Това говори за абсолютна неясност със себе си, голяма болка, завоелирана от разсъждения пак дочути от тук и от там, но не и свои. Просто приеми че трябва да оставиш хората на самите тях, с техния избор или липсата на такъв и спрямо това да преценяваш дали можеш да се "спогодиш" със конкретен екземпляр или не.
Няма място за сравнения и за изказвания от рода на : "Ние хората". Когато осъзнаеш това ще ти е далеч по-лесно. Когато осъзнаеш всичките си преимущества, недостатъци и страхове, даже в самотата ще намираш нещо оптимистично, а не да....

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2030b5e202
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Естествено че има любов, само че не всеки я открива. И когато не я открие, си казва "няма любов". Аз лично вярвам в онази теория, според която всеки си има половинка някъде по света. Но както се сещаш от 7 млрд души да откриеш своята, си е доста голям късмет. Аз лично съм от малкото, които са успели, и ти казвам, че ЛЮБОВ ИМА.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: dbb9244fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Любовта е понятие, което твърде много анализираме и му придаваме всякакви стойности. За мен истината е, че ако сме добри хора и даряваме другите с доброта, ще има и такива, които ще ни отвърнат със същото. Тогава настъпва щастие, а то е най-важното. Тази романтичната любов по филмите не е задължително условие човек да се чувства щастлив. И любовта не е най-висшото чувство. Само човешката уязвимост ни кара да мислим толкова над понятието любов.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: a2780cfdc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   любовта е пристрастяване, ставаш роб на чувствата си и когато отмине си като наркоман без дрога!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 830b504a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Любов има за тези, които са се намерили... на останалите им е по-лесно да си мсилят, че всичко е заблуда.

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 44c22e0d3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Любовта е нещо преходно, но не защото минава, за защото се превръща в други чувства - близост, привързаност, загриженост, състрадание, обич... Въобще имал ли си някога любов в живота си ще разбереш, че никога не може да я изгубиш напълно. Тя си остава там, където се е породила и може и да не я усещаш, но ще те крепи до края на дните ти. Аз вярвам, че човек, който да не е усетил любов - няма.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker