Мога ли да съм пилот след като съм жена? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мога ли да съм пилот след като съм жена?
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 2931 пъти
Здравейте! Аз съм на 14 и като всеки тийнейджър и аз си имам мечта. Тя е да стана пилот. Наистина много силно мечтая за това.
Това което искам да попитам е дали момичетата могат да стават пилоти и препоръчват ли ги за работа или са някак си ощетени за това че са от другия пол.
Аз наистина много мечтая за това, но мисълта, че момичетата нямат голям шанс в тази кариера ме побърква.
Ако някой има да отговори нещо, моля. Благодаря!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1ff8cf09d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Да, може, но трябва да издържиш всички тестове, а факт - чувството за ориентация при жените е по-слабо развито и има разлики във функционирането на мозъка. Аз обаче съм летяла с жена-пилот, дори в БългарияЕр има жена-пилот. От теб си зависи. В момента обаче най-важни са езиковите познания. Залягай над английския

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5ae059f54a
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не сЪм много сигурна за жените и пилотирането -чувала съм примерно, че в израелската армия единствената забранена за жени позиция е пилот на изстребител, защото се увреждали детеродните функции. Не знам обаче дали същото важи и за обикновените пътнически полети.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2e182b763e
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   А не е ли по - лесно да станеш стюардеса като имаш желание да летиш :)?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 6fbf53c2c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Котка - пилотка?
Яко!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 22d8a5b244
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Стигa дa искaш можеш всичко, и aко някой ти кaже че не можеш още по добре зaщото ще можеш дa му нaтриеш носa.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 496f055faa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Разбира се, че можеш! Стига да завършиш съответното образование и да докажеш, че имаш нужните качества. Аз веднъж съм летяла с жена пилот и нямах никакви притеснения. Ако не беше си казала името и не беше ясно, че гласът е женски, никога нямаше да разбера, че самолетът се управлява от жена. Така, че следвай мечтите си, но както са те предупредили и други преди мен, наблегни на английския, защото без отличен английски нямаш шанс. Иначе как ще комуникираш с летищата, а? И стискам палци след 20-тина години да летя с теб! Те жени космонавти има, ти се страхуваш, че няма да ти разрешат да станеш пилот.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 166d751b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   до номер 1

заинтригува ме.
първото ми висше е психология, второто медицина, в момента специализирам в неврохирургия, за първи път чувам подобно твърдение, поне в науката не съм попадала досега. би ли дал някой източник, пиър ревюд, разбира се или е от серията "една жена на пазара каза"

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 8238b6fd04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   ОТ АВТОРА... Благодаря на всички за отговорите. Вече съм по спокойна че мога да сбъдна мечтата си(от мен зависи, разбира се). Ще послушам съвета ви и ще наблегна много на английския. Отново благодаря!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3659f1e32f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 3 не е наред. Типично мислене.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 90872c7fb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ето един интересен пост! До 2! Първо искам да те светна думата "изстребител" от къде идва! Коренът НЕ идва от "стрелям" и респ. с представка да се пише изСТРЕБИТЕЛ, а от друг глагол- "ТРЕБЯ" и следователно СЕ пише изТРЕБИТЕЛ, но да не издребняваме (dddd)! Нека кажа нещо по същество.
За да си БОЕН пилот- било то на щурмовик, бомбардировач или изтребител е едно от най-тежките избори в живота! Всъщност това се води за НАЙ-ТЕЖКАТА професияр заедно с тази на лекарите (тук говоря за хирурзите)!!!
Натоварването на съвременен реактивен ИЗТРЕБИТЕЛ от 4-то поколение може да достигне до 9ж или казано накратко понасяш натоварване, което е 9 ПЪТИ СВОЕТО ЛИЧНО ТЕГЛО! Ако тежиш например 80 кг, означава да издържаш на натоворване на организма от 720 кг (потресаващо нали? )!!! За дете, което тежи 30кг означава, че някакво прасе с тегло от 270 кг да е от горе върху него. Представи си за каква ФИЗИЧЕСКА ПОДГОТОВКА става на въпрос. За сведение натоварването на сериен СПОРТен автомобил е 1ж, а на БОЛИДИТЕ от Формула 1 (любимият ми спорт) е до 5-5. 5 ж, така че можеш да прецелиш за какво говорим!!!
Това една жена дали може ДА БЪДЕ БОЕН ПИЛОТ е нещо АБСОЛЮТНО Р-Е-А-Л-Н-О, стига физически да си МНОГО здрава за тези предизвикателства! Няма никакво значение пола! Просто мъжете предразполагат повече, защото жените по принцип са по-крехки създания и по-трудно могат да понесат ТАКИВА огромни натоварвания. Между другото в Корейската война (1953-56) едно от най-тежките поражения на американската армия е нанесена от ЖЕНИ, пилоти на прочутия съветски реактивен изтребител от първо поколение Миг-15.
За ЖЕНИТЕ пилоти има един МНОГО хубав филм на Миролюба Бенатова (тя е страхотен журналист) и ако искаш можеш да го потърсиш и да го изгледаш!!!! С голямо уважение от Либра

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 7fa03770f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Между мъжкият и женският мозък има големи разлики. След като н7 е учил, интересни как е пропуснал тези важни уроци. При мъжа дясното полукълбо е различно от лявото, докато при жените те си дублират функциите. Едното полукълбо при мъжа е строго пространствено ориентирано. Затова и мъжете са толкова по-добри в математиката, физиката, пилоти на Формула 1, пилоти на самолети и др. Тук не става въпрос за откачена дискриминация, ами за биологични разлики от еволюцията. Мъжът ловец за да бъде успешен е трябвало да развие способност за ориентиране в пространството. Най усшешните ловци с богат улов са имали и най развита онази част от мозъка отговорна за това. Тези успешни ловци са били важни и търсени от жените. Съответно са имали много повече деца от другите мъже. Те предават своя успешен ген и поколението има по развити способности за ориентиране в пространството. Има хиляди изследвания в интернет. Като едно от тях показва момчета и момичета на една и съща възраст им се дават геометрични задачи за ориентиране в пространството. Резултатите са шокиращи дори и за изследващите. Дори и най слабо представилите се момчета са имали по-голям резултат от най силно представилите се момичета. Има толкова много изследвания, че само да искаш. Разбира се не една феминистични организации заклеймяват такива изследвания и ги обявяват за фалшиви и подсъдни.

Но това, че едната половина от мозъка е различно ориентирана от другата при мъжа си има и цена. По трудно се осъществява връзка между двете полукълба и се затруднява ученето на езици, както и по трудно се запаметява.Тъй като едната половина на мозъка е различна, то затова и мъжете като цяло имат по труден достъп до чувствата си за разлика от жените.
Това всичко е обяснено в психологията и се учи.
Номер 7, не знам какво учиш и къде, но има толкова много литература по въпроса, че е направо меко казано доста странно да не знаеш тези неща. Потърси малко в чичо Гугъл. Аз съм ги чел от книги изучавани по психология и то преди години.

Например прочети в книгата "Когнитивна наука и психология", която се изучава и следващите психология няма как да я пропуснат.
Ще цитирам откъс от книгата - "Мъжете показват
по-добри резултати при тестове с пространствено ориентиране, или въображение, при целенасочени движения (улучване на цел при хвърляне), при математически разсъждения. Интерес представлява факта, че хомосексуално ориентирани мъже показват при тези тестове резултати по-близки до тези на жените.

Може книгата да се намери на интернет адреса на Нов Български: http://www.nbu.bg/PUBLIC/IMAGES/File/totalGodishnik.pdf

Интерсно на какво ги учат сега, след като учили психология нищо не знаят по въпроса.
Още има и доста книги като "Защо мъжете не чуват, а жените не могат да се ориентират по карта"
Алън Пийз, Барбара Пийз - Психология
Има още страшно много литература. Никой явно не чете важните неща. Направо съм шокиран, а уж млади и образовани хора.

Има цял документален филм, мисля и по Дискавъри, където една млада жена се чувства като мъж и иска да си смени пола. Те се съгласява докато и инжектират тестостерон да бъде изследвана. Във филма дават как тя провежда серия тестове за интелигентност, както и със затворени очи да мести предмети в пространството и.т.н.. Тестовете се извършват преди да почнат с тестостерона и след. Резултатите бяха интересни. След месеци на дози тестостерон тестовете за интелигентност показаха по спомен над 200 процента увеличение на способностите за ориентиране в пространството и много по-високи резултати в математическите тестове. Това за сметка на по-ниските резултати при задачите с думи.

K-Man

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker