В чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

В чужбина
преди: 10 години, 9 дни, прочетена 3113 пъти
Здравейте!! Аз съм на 33 години от много малък град в България. Разведена съм от вече 7 години и отглеждам сама детето си което е също на 7 години. След развода си имах 1 ужасна връзка, която кажи-речи ме отказа завинаги да вярвам в идеята за семейна идилия. Явно този тип мъже, които биха ме заинтригували мен или не съществуват или са от много време заети. С други думи свикнах да живея сама с детето си. Някак си се оправяхме-хубаво, лошо-оцеляхме. До този момент ежедневието ми е било сиво. На работа после у дома. Или с детето или с родителите ми. Нищо весело, нищо запомнящо се което да се разказва на колеги или приятели. Едва свързвахме двата края. За да не гладува детето ми и да не е със стари дрешки аз съм се лишавала от много неща. Много пъти съм оставала без ток или съм си лягала гладна, но детето ми не е ставало свидетел на това, защото в такива трудни за мен моменти съм го оставяла при родителите си. Та това е бил живота ми както казах до сега. Преди около 4 месеца се запознах с един мъж, който беше съвсем случайно в страната ни за седмица. Познат на мой познат и така се оказахме на гости в обща компания. Въпросния мъж е на 48 години и е наполовина италианец наполовина швейцарец. Живее и работи в Цюрих от 30 години. Много умен и културен мъж. Случи се така че доста поговорихме с него и аз как да кажа-излях душата си пред него, а той ме разбра. Няколко дни след като си замина от BG той ми прати покана в SKYPE. Разговаряхме по цяла вечер и така около 3 месеца. Изненадата за мен беше когато преди 13 дни той ми се обади за да ме помоли да му кажа на коя дата да резервира билети за мен и детето ми за да отидем при него и да останем там завинаги. Предложи ми брак и бащинство за детето ми а аз стоях като вцепенена. Той работи като финансист там и е много уважаван от колегите си. Богат, умен, неженен и влюбен в мен мъж, които като с вълшебна пръчка може да промени живота ми за миг. И на детето ми разбира се. Ако питате за моите чувства ще кажа това-страхувам се да се отпусна и да обичам, страхувам се да не остана пак излъгана. Иначе-да харесвам го, но това дали е достатъчно???? МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ!!!! АМИ АКО ОТИДА ТАМ И РАЗБЕРА ЧЕ НЕ МОГА ДА НАПРАВЯ ТОЗИ МЪЖ ЩАСТЛИВ ТАКА КАКТО ТОЙ ОЧАКВА ОТ МЕН?? КОЕ Е ПРАВИЛНОТО? Ако чакам да се влюбя в него дали ще е след много време? Дайте ми съвет... моля ви

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 дни
hash: 1facdb603d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Цитат от теб: ". Богат, умен, неженен и влюбен в мен мъж, които като с вълшебна пръчка може да промени живота ми за миг. И на детето ми разбира се. Ако питате за моите чувства ще кажа това-страхувам се да се отпусна и да обичам, страхувам се да не остана пак излъгана. " След като той е влюбен в теб, както ти казваш, защото тогава се страхуваш, че ще бъдеш излъгана? Съветът ми е да заминеш при него, животът ти ще стане по-добър, няма да е сив, ще си щастлива. Трябва да вярваш, че ще направиш съпруга си щастлив така, както той очаква. Бъди оптимистка и оцени тази прекрасна покана, която ще промени живота ти само към добро! Надявам се да имате хубав живот заедно. :)

 
  ...
преди: 10 години, 8 дни
hash: 2c60658b67
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Подкрепям нaпълно н 1, сaмо едно бих допълнилa- върви сaмa.
Известно време, поне 2-3 месецa. Дa имaш възможност отблизо дa го " тествaш". Все пaк нaй- мaлкото, когaто дойде детето трябвa дa го посрещнеш спокойно и дa му помогнеш дa се aдaптирa. Aко ти сaмaтa си уплaшенa, неспокойнa.... то и детето ще е. Пък и нaсaме през товa време, ще ти е по- спокойнa, ще се чувствaш по - незaвисимa (непритиснaтa, зaрaди присъствието нa детето), дa чувствaш кaквото е в действителност, a не кaквото ти се искa дa бъде.
Върви, опитaй, дaй доверие нa кредит и дaно товa е твоето щaстие. Aко той нaистинa е влюбен... ще нaпрaви кaквото трябвa, зa дa си и ти. От тaм и обрaтното:)
И в крaйнa сметкa, детенцето също ще бъде.
Успех милa, опитaй смело! Не позволявaй стрaховете ти дa ти водят животa!

 
  ...
преди: 10 години, 8 дни
hash: 5be5017021
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Миличка, брутално наивна си, а не си на възраст, на която да може да си го позволиш.
Нека да видим какво имаме - виждали сте се 1 път на живо, след това сте си писали известно време в скайп, и изведнъж той ти предлага да ти поднесе целия свят на тепсия - безкрайно съмнително ми се вижда. А ти, че си интересчийка спор няма, но то това определено си го знаеш - 7 години лишения стига, сега ти е паднало да си мислиш, че си хванала Господ за шлифера. Една българка много лесно може да завърти главата на някой чичко от чужбина, направо е обидно лесно, това го казвам, понеже също живея в чужбина и съм виждал уникални истории, които са ставали буквално пред очите ми.
Ти че ще отидеш, и че ще се опиташ да завъртиш главата на старчето (на 48 години отива вече към "дядо") е ясно, но мен ако питаш не се зареждай с прекалени очаквания, особено пък за детето ти, защото като нищо може да ти се насити за няколко месеца (ти за него си младо гадже, нормално е да иска да е с теб) и да ви купи билет за обратно връщане. Според историята ти нито сте живели заедно, нито сте спали заедно, а секса и разбирателството са основополагащи за една връзка, в противен случай ако това липсва преспокойно може да си продължите в скайп, освен ако не си попаднала на мъжката майка Тереза, разбира се.
Дано все пак да ти се усмихне съдбата и да имаш късмет, но мен ако питаш отиди без особени очаквания, и ако нещо стане - окей, ако ли не - здраве да е. Не си мисли, че факта че те е поканил да живееш с него вече те прави едва ли не негова съпруга, а детето негово собствено - груба грешка ще е ако си го помислиш, това се доказва с времето, и с реални действия, а не с разговори в Скайп.
Още веднъж - пожелавам ти успех, и ще очаквам да напишеш как се развива историята ти. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 дни
hash: a40c60838b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не 1, няма да и стане по весел и щастлив живота.
Щастието изисква грижи, отдаване и взаимност.
При нея какво имаме :
Дете на 7 години, зарязала мъжа си точно преди 7 години.
След това кошмарна връзка, сега това което описва.
Според теб какъв е шанса това да се получи?
Защо според теб се е разделила с бащата на детето си веднага след раждането му?

 
  ...
преди: 10 години, 8 дни
hash: d7fa6f1621
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   ако смяташ че е човека смело напред. аз заминах по същия начин преди почти 4 години. живеем добре разбираме се имаме си и 2 дечица освен сина ми от предишен брак. ако споделяте и говорит и се уважавате не виждам да имате проблем.

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 дни
hash: 8d0c20d6db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Дано да е честен с теб! :) Останалото ще дойде от само себе си. Нищо не губиш, ако опиташ. Не е напълно непознат човек, все пак е приятел на твой приятел. Ще бъде доста смело от твоя страна, но опитай, защо не? :)
Успех.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 дни
hash: 9689d993d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз заради децата си интересчийка ставам на мига, и то от най-долните, добре че не ми се налага :)) И това сериозно. Мила, това е човек със съвсем различен манталитет, какво си седнала да питаш тука българите. Аз се присъединявам към тези, които те подкрепят в начинанието. а ако някой те хули и те нарича интересчийка - негов проблем. Нима твоето дете не заслужава да има това, което другите имат? Сега имаш шанс да промениш нещо в живота си. Длъжна си да опиташ, зарязвай тоя сайт и си стягай багажа!

 
  ...
преди: 10 години, 7 дни
hash: 12bc85e5c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Много добре го е кaзaлa н7, нaпълно подкрепям.
Пък и дори ( нaдявaм се, товa дa е твоят човек ) нещо дa не се получи, ти от тaм нa място можеш дa си търсиш рaботa и ще живееш много по- добре, отколкото досегa.
Ти и детето ти, зaвисите от твоя избор. Сaмa кaзвaш, че кaто дойдaт глaдните дни, мaйкaти му дaвa хрaнa нa товa дете. Тaкa че, коментaри кaто н3, въобще дa не те впечaтлявaт.
Смело нaпред, опитaй!
Пожелaвaм ей тaкa нaкуп цялото щaстие, което не си имaлa до моментa!

 
  ...
преди: 10 години, 7 дни
hash: 7df622181e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ако съм на теб още докато пиша в този сайт ще си стягам багажа и на самолета...
Ясно е че го правиш от интерес, а не от любов, но какво да се прави достатъчно си голяма и най-важното свободна така, че какво толкова го мислиш. Нали знаеш, който рискува - печели. Но и според мен по-добре отиди първо сама да видиш как стоят нещата и като се убедиш, че си сигурна вземи и детето. Настрой се все едно отиваш на почивка, от която винаги можеш да се върнеш...
Другото, което не ми харесва, е че този мъж наистина по-скоро може да бъде дядо отколкото баща на детето ти, а и след 10 години ти все още ще си млада, а той вече ще отива към третата възраст.
За съжаление нашата родина освен мизерия друго не ни предлага и всички ние сме принудени всеки ден да търпим безброй унижения...
Успех и да не забравиш да пишеш какво се случва ;)!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 дни
hash: 7df622181e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако беше добре осигурена тук в България дали щеше да заминеш?

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 дни
hash: a02a120bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   от автора
Здравейте отново!
Пиша пак за да благодаря на тези от вас, който изказаха мнение относно моята дилема. Наистина, чувството на безпокойство не ме е оставяло нито за миг, но и аз мисля че този високо образован човек с възпитание далече по-добро от нашето в България няма да си позволи да ме покани при себе си и да уведоми за това близките и приятелите си, само ако е решил да се забавлява. В най-лошия вариант ако той ме кани при себе си само за да преспи с мен няма да иска да заведа там и детето си. През изминалия ден ми прати списък на най-добрите училища в Цюрих с годишна такса от 22 000 евро. Дали съм наивна незнам, но това което усещам с душата и сърцето си е че този човек иска да ми помогне. Иска да съм с него. А аз... аз продължавам да се страхувам. Сега ще Ви кажа и защо е така:да, разведена съм от 7 години, и детето ми е на 7 години. Останах сама с бебе на 2 месеца, защото заварих у дома и леглото си моят съпруг с жената на колегата му и най-добър негов приятел. И вместо да се почувства кофти заради случилото се той най-нагло заяви че обича тази жена и иска да бъде с нея, а за семейство и дете още му било рано. Не се чувствал готов за да бъде баща. От този миг до днес аз не съм го търсила, не съм го съдила за издръжка, не съм искала нищо от него. Затова не мога да се определя като интересчийка. Аз не искам пари или луксозен живот от този човек, това което търся е подкрепа и доверие, любов и уважение. Понеже вече съм лъгана 2 пъти и платих огромна цена заради наивността си се страхува да се доверя пак. Но все пак усещам че сега не ме лъжат. Не и този път. Дано не греша. Много страдах и аз и детето ми заради моята наивност. Затова сега пиша тук, за да поискам съвет от всички вас. Дали е редно да послушам сърцето си, а разума-не. Не искам да бъда сама повече. Все пак и аз съм жена, и аз искам да бъда обичана, глезена. Когато чуя гласът му настръхвам. Усещам с цялото си същество че е искрен в думите и чувствата си. А и така искам всичко да е истина. Смятам да послушам гласа на сърцето си и да замина. Дано Бог е с мен и детето ми и да ни пази от лоши неща. Надявам се да съм намерила любовта на живота си. След 3 седмици ще пътувам за Швейцария. Ще пиша пак и ще разказвам какво се случва с мен и с детето ми. А на всички Вас, които ме подкрепихте-благодаря от сърце. Дадохте надежда на жена останала без вяра в любовта. Помогнахте ми да отворя очите си и да продължа да живея. БЛАГОДАЯ ВИ!!!

 
  ...
преди: 10 години, 6 дни
hash: 1be1b7260b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами айде - след толкоз много ПУТКрепа от писачките в сайта, направо тръгвай!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 дни
hash: b08c579e32
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Детето при родителите и поне 3 месеца там сама като разбира се се грижиш да изпращаш пари за детето.
Разбира се, че всичко ново има рискове, но какво очакваш, ако откажеш и си стоиш тук сама? Не ти харесва сегашният ти живот, дава ти се шанс за промяна, само не трябва да те е страх. Каквото стане, по лошо от сама с детето в бг понякога гладна с не платен ток не може да стане, а колко хубави възможности има, да тръгнат на добре нещата.
Човек на 48 е вече улегнал мъж вероятността да те вика само заради секс е минимална. А и кой искащ само секс мъж ще се нагърби с отговорността с детето. Напълно възможно е човекът също като теб де си търси половинка за съвместен живот. Това че е чужденец и богат съвсем не му осигурява семейството което ти можеш да му дадеш.

 
  ...
преди: 10 години, 6 дни
hash: 664d52eb2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Смело aвторке!
Тези тукa дето говорят зa рaзликaтa в годините ви.... я виж из другите теми, дори 30 год. рaзликa не е проблем според същите, сaмо бг дa е, който ще се облaжи от млaдaтa женa;)
Ще бъдеш добре! Ще бъдеш и щaстливa, когaто се успокоиш нa място и рaзтвориш сърцето си!
И дa пишеш, дa ни се похвaлиш! ;)))
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 5 дни
hash: 5be5017021
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз съм човекът, написал коментар номер 3 и пак ти казвам - като толкова се чувстваш сигурна и уверена отиди и си впусни в това приключение. Но пак подчертавам дебело - не тръгвай с прекалено големи очаквания, защото чат в скайп е едно, а реалния живот е нещо съвсем друго - твърдиш че си лъгана 2 пъти, следователно би трябвало и самата ти много добре да го знаеш.
И тъй като казах, че живея в чужбина - наскоро един мой бивш шеф се разведе с жена си, от която има 2 големи деца, за да започне връзка с една румънка на твоите години. Съвсем скоро след това тя забременя и роди от него, а както вече казах тя е на твоите години, а той е на почти 60, така че както вече казах - не е изключено и теб да те огрее, виждал съм къде-къде по-шокиращи случаи от твоя. Успех в търсенето на щастието, но продължавай да си имаш едно на ум. ;)

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 5 дни
hash: 383ae0488e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Два пъти прочетох поста ти.
Много е хубаво предложението, то си е направо мечта, но ти сигурна ли си, че този човек е точно това, за което се представя? Наистина ли се занимава с финанси? Проучи добре всичко около него.
Съвсем не искам да те плаша, но щом отглеждаш сама дъщеря си, значи трябва да си отговорна за двама. Досега си се справяла, което говори добре за теб. Само да не се подхлъзнеш, че понякога връщане няма.
Успех ти желая!

 
  ...
преди: 10 години, 5 дни
hash: 5fba007787
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Много интересна история, дано авторката да пише какво е развитието.

 
  ...
преди: 10 години, 5 дни
hash: e74801da46
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   авторке, ако те беше поканил на гости, щях да ти кажа: тръгвай, не се колебай, защото не губиш нищо. да ти предлага обаче брак, бащинство на детето този богат, умен и интелигентен мъж ми изглежда несериозно.
ти на практика не го познаваш (1 среща и няколко скайп разговори не се броят), той теб - също. мислиш ли, че богатите и умни мъже се женят с лека ръка за жени, които не познават и с които дори не са спали, като по този начин делят и имуществото си с тях, ако няма брачен договор? не мислиш ли, че там ще си напълно зависима от него - щом мизерстваш, явно нямаш пари за самолетен билет, за престоя си?
и извинявай, но наистина звучиш много наивно: "Но все пак усещам че сега не ме лъжат. ", "Усещам с цялото си същество че е искрен в думите и чувствата си. "
ако това го беше писало 16-годишно момиче, няма лошо, но за теб вече не говори добре. от разговори по скайп няма как да прецениш човека, ама никак. усещаш това, което искаш да усетиш, защото ти се казва това, което искаш да чуеш. просто историята изглежда прекалено хубава, за да е истина.

моите съвети:
1. имаш Интернет, проучи човека за начало. щом е богат и известен финансист, ще има инфо за него - фирмени, тематични сайтове, публикации, интервюта и др.
2. замини сама, без детето
3. постави условие, че е за временно - примерно 2-3 месеца. причина винаги можеш да измислиш - детето е болно, имаш толкова отпуска, трябва да дадеш предизвестие, проблем с родители и т. н.
4. намери координати - адрес, телефон, мейл на българското посолство

ако след 3 месеца още искаш да се жениш за човека, направи го и вземи и детето си. не забравяй обаче, че ще си напълно зависима от него, детето ти - също, ако приеме бащинството.
ако мислиш, че съм черногледа и прекалено предпазлива, ще ти кажа, че от предпазни мерки никой не е пострадал, от наивност обаче - много. така че мисли с главата си, от това никой не е загубил.
и пиши какво е станало.
Ж42

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 дни
hash: 0f5c875067
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Моят съвет е да опиташ-нищо не губиш.
Отиди на първо време сама, огледай нещата и ако всичко е добре си вземи и детето.

Имай предвид, че един швейцарец на 48г може да изглежда запазен и съхранен, да има различна физическа активност от един балканец на същата възраст заради по-високия си и уреден стандарт на живот. Те живеят в една стерилна и спокойна среда и липсата на стрес такъв какъвто може да има един българин например може да ги съхрани млади за по-дълго време. Това от опит го казвам-да не изпадам в подробности.

Не вярвам да си търси само забавление. Вероятно и той е самотен, живота му е скучен и си търси партньор. Напълно възможне е в твое лице да вижда жена, която да го разбира и подкрепя.

Заминавай, най-малкото ще си направиш екскурзия и ще видиш нещо различно, а дано и ти хареса и намериш това от което имаш нужда....

И да не забравиш да пишеш после за това как са се развили нещата. :)

 
  ...
преди: 10 години, 4 дни
hash: f9d54f8636
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Рискът съществува, но в случая на авторката е задължително да бъде поет. Пък и това си е като всеки един друг риск в любовта, може да е заблуда, може да се изпари, но честно казано според мен този мъж е решил, че му е крайно време да създаде семейство и е видял нещо добро и топло в авторката, което отдавна не е зървал в местните жени в Швейцария. По-скоро бих казал: дано той не се е излъгал в преценката си.
М, 36

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 дни
hash: 9689d993d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Що, номер 12, ти като очевидно не си "ПУТК", а "ХУ", какво би посъветвал авторката? Седи мацка тука, па виж си намери още един кретен като първите двама, ама гледай да е и бедничък, че да не те нарече някой "комерсиална "ПУТК", ако може да е и безработен, ще е идеално! Така по-ли те устройва? Може би чувстваш, че се вписваш, а? А на този от чужбина не можеш и на малкия пръст да му стъпиш, та и от тук злобното ти комплексарско изказване.
Няма повече да се занимавам, айде, със здраве, и ако коментарът ми мине през модераторската цедка, ще разбереш мнението ми за теб и за такива като теб!
Авторке, пожелавам ти успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 дни
hash: c0168ef1f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   До №4 : Причината за развода на авторката те е удовлетворила предполагам... Тук моралисти бол. Аз имам дъщеря на 15 и оттогава насам си я отглеждам сама, защото баща й си вдигна чукалата по причина, която и до днес не знам, когато нямаше и месец. Всеки знае себе си, а да съдиш отстрани е най-лесно.
До авторката: Прави това, което ти подсказва интуицията. Нищо случайно няма на този свят, така че приеми това, което ти се случва. И в двата случая - да приемеш или да не приемеш - изборът ще е твой. От урока си няма да избягаш - или ще пострадаш отново или ще повярваш отново в любовта. Но аз също мисля, че е добре да заминеш в началото за известно време без детето. Много късмет ти желая! Пиши!

 
  ...
преди: 10 години, 4 дни
hash: b7e17ec58e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Подкрепям мнението на хората, които казват да вървиш сама. Мога само да допълня „Много хубаво не е на хубаво“, не че не вярвам, че има подобни мъже, но имайки предвид твоя досегашен опит и направените ти избори в живота, не вярвам просто, че имаш право и този път да заложиш бъдещето на детето си заради мъж.
Според мен трябва да отидеш сама за 3 месеца, да видиш що за човек е това в РЕАЛНИЯ ЖИВОТ, как живее, каква е средата му, какви са реалните му намерения (секс или нещо повече).
Често мъжете предлагат земята и небето заради единия секс, често усещат коя жена какво точно иска в живота и какво да ? обещаят. Внимание - има и мъже, които по подобен начин подмамват наивни жени за проституция, но в твоя случай се съмнявам да е това, защото с това дете и на години не вярвам това да е мотива.
И все пак не рискувай детето ти за пореден път да се разочарова, а и да го измъкнеш от средата му и живота му. детето ти е във възраст, в която се сформира психиката му и несигурността в живота му в тази възраст може да му се отрази пагубно до живот
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 404ca0b222
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Ха хаха към 23 "внимавай да не те подлъже за проститутка в Швейцария"Живея тук дълги години и ще си позволя да ти обясня, че тук това е нормална и легална работа в елитни клубове, и всяка може да работи ако иска или да си помага с това, и бълва от такива, не мога да си представя този мъж, които живее в Цюрих (там ако не си богат не можеш да живееш, т. е. хората получават мин 7-10000 фр)и този мъж ще лъже някоя българка да я води за проститутка. Много предпазливо, по български, винаги тръгваме с недоверие и съмнение. Напълно е нормално този мъж да си търси жена от източна Европа. Дори има екскурзии до Украйна, за мъже да си търсят жени от там. Щвейцарките са самодостатъчни и арогантни, а нащите българки (румънки, рускини, и др. )са бедни, и благодарни поне първите 5 години, докато стъпят на крака. Така че авторке тръгвай, това ти е хубав шанс, и не той ше те остави, а ти ще го оставиш след 5 год като ди доиде документа

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 404ca0b222
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Авторке и друго искам да ти кажа, този човек от Цюрих няма да те направи проститутка, дори няма да ти каже за тази възможност, защото ако ти я знаеш, и ако имаш визия, ти няма да стоиш и 1 месец при него, той просто няма да ти е необходим. Тои по скоро ще се опита да те направи зависима от него, за да не му избягаш. Мъжете тук имат голяма конкуренция и всеки може да ти предложи това за което мечтаеш, и всеки е добър и възпитан и в началото ще си помислиш че си в рая, но като постоиш малко, ще разбереш, че всъщност на теб това не ти е достатъчно... Но моя съвет е ако иска брак с теб, не му мисли, това ти е доживотна застраховка за теб и за детето ти, ако издържиш с него 5 години, никога повече няма да ти се налага да гледаш гладните очи на детето си. Пожелавам ти много късмет и не се страхувай, в България е мнооого по страшно от тук.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d7f7c9cfd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Ами така се получава като селянките идват в големите градове, не се изучават, раждат дете на някого и си мислят, че са постигнали всичко в живота.
Ако си беше взела висшето образование, знаеше няколко чужди езика и имаше трудов стаж можеше да подсигуриш по-нормален живот за теб и детето ти.
Това, че мъжът ти така е постъпил така е тъжно, наистина.
Няма да коментирам кошмарната ти връзка... кофти е!
Но появата на чужденеца- напълно подкрепям мненията, че той ще си поиграе и ще му писнеш. Защо ли? Ами нагледала съм се на доста такива случки с наши момичета, привлечени от обещания за хубав и уреден живот, но след година се връщат разочаровани и депресирани.
ГОСПОЖО... НА 33 още ли вярваш в принца на белия кон? ! ... Че и рискуваш живота на детето ти?
Каква ти е гаранцията, че този човек няма да се възползва от Вас??? Той ти изпращал списък с училища? А не ти ли обеща целият свят в краката ти???

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 404ca0b222
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Имам въпрос към 26:Как точно този мъж ще се възползва от авторката и детето и? Ще се задължи да ги издържа двамата в Швейцария, за да получи какво от тях? Какво е това, което ще получи от тях, което не може да получи в Швейцария, без да му се налага да издържа 2 ма души от България?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5e031a75c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Не съм номер 26, но ще си позволя да отговоря - много по-лесно и евтино излиза да се издържа жена и дете от Източна Европа, отколкото такава от Западна. Освен това, жените от Източна Европа не е тайна, че са далеч по-красиви, грижовни, пък и разкрепостени в секса спрямо тези от Западна. Това може да ти го каже всеки, който е имал престой по-дълъг от 1 година в чужбина. Моят е 7 години, само за сведение, така че смятам, че знам много добре какво приказвам.
На жената от България ще и стига само хладилникът да е пълен, детето да е в добро училище, и поне 1 път в месеца да ходят на почивка, докато една швейцарка ще има претенции и за училището, и с какво точно да е пълен хладилникът, и колко точно звезди да е хотела, и т. н.
С други думи - обърнато в евро, издръжката на една жена от Източна Европа дете ще бъде около 2000-2500 на месец, докато една швейцарка би излязла поне двойно, особено пък когато говорим за 15 години разлика във възрастта.
Темата е пусната доста отдавна, аз съм дал един от първите коментари, сега за втори път коментирам, и определено ми е интересно как се разви историята, защото продължава всичко да ми се вижда като "прекалено хубаво, за да е истина". :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 53f74aab97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   За да си спокойна ти:

трябва да имаш в джоба си пари за връщане за теб и детето, в случай, че не се получи

трябва да се регистрираш по местоживеене

да оставиш адреси и телефони на вашите в бг.

Права си да се съмняваш и да не се доверяваш, не го познаваш чак толкова добре.

Пиши какво става!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b7e17ec58e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Напълно съгласна с 26!
Аз отидох да уча в чужбина и действително се залюбих с много богат местен човек, но той ме преследва и после ми е казвал, че без образование, език, култура е нямало начин да се получ, а и съм била млада, с добро име и БЕЗ ДЕЦА. И на Запад да си млада самотна майка е пропадане и никой сериозен мъж не иска да се занимава. Мъжете правят кариера и пари, към 40 г. се сещат за семейство, но не с жена като Авторката, а търсят младичко и неупотребено, без чужди деца. По мои наблюдения само най-изпадналите търсят саморни майки, а дори да има пари и успех, той сериозни намерения едва ли ще има - просто еврин секс с поредната наивница.
Номер 27 - жените от източна Европа за съжаление нямаме добро име на запад и е точно заради такива като Авторката - пълен наивитет и се продават за кората хляб на най-големите мизерници, а и децата си помъкнали.
Аз не съм съгласна, че сме евтини, аз не съм и след като завърших образованието ми с под 15 хил. евро не съм живяла на месец, з в България заради ниските цени стигат и много по-малко, но на Запад с 2 бона само бедните семейства живеят, а която е будала да ходи за беднотията там, нека си стои у нас - поне климатът е хубав и има и приятели, роднини.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fa92b7e2b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Дано авторката да чете, и аз искам да разбера какво се е случило. още повече, дано да е вярно евентуалното споделяне, а не измислица.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6175543785
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Винаги се оказват первезни старци. Намери си някой на твоята възраст.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 999e655955
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   До 30: Айде посмали малко с "под 15 хил. евро" на месец не била живяла. Това мога да го повярвам само, ако след като си завършила си се омъжила директно на някой от рода на Рокфелер или са те назначили директно на изъплнителен директор на фирма с поне 100 служителя.
Аре, да не забравяме, че и други живеем назапад. За добра заплата за образован специалист със опит се счита между 5 и 8 хиляди евро БРУТО!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b7e17ec58e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Какъв Рокефелер, номер 33, аз съм взимала начална заплата 5 хил. евро в голяма фирма, мъжът ми взимаше 20 хил. шестцифрени бонуси и дори ни бяха малко и затова сме напускали многократно, живяли сме къде ли не, включително в Швейцария, където направихме най-много пари, защото данъците бяха нищожни, после ги развъртяхме в България тези пари и живеем мнооооого по-добре и с по-висок доход от тези 15 хил. евро, но реинвестираме всичко - в България много пари не ти трябват. Дори веднъж се пробвахме в самото начало да изхарчим 2000 лв. за седмица, живеейки както сме си свикнали и не успяхме!
Българката изобщо не е евтина - зависи си от българката.
Аз с 2000-3000 евро абсолютно не е възможно да живея на Запад, в България може, но не и на Запад с тези пари.
Българите много се впечатляват от „високите“ заплати и суми, но истината е, че на Запад 2000 евро са джобни и която будала отиде там, за да живее с тези пари сама си е виновна. Както казах, поне у нас времето е хубаво, имаш си собствено жилище и не плащаш наеми - и с 1000 лв. ще живееш по-добре от с 2000 евро в някой голям и скъп град на Запад. В Женева един чай ти е 10 евра..,

Номер 33, май не правиш разлики между мильони и хиляди. 150-500 хил. евро на Запад доста хора от заплата си взимат, но това не те прави богат. Истински богати са милионерите, които не работят за заплатка, предприемачите, а на Запад е невъзможно почти да станеш такъв или е много трудно да го сториш - 80% от населението не притежават нищо и не могат да предложат нищо на такива като Авторката, освен секс и затова ги и използват наивните българки като нея. Чети по форумите какви ги пишат тези мъже...лично познавам и много образовани, хубави българки, измамили се заради визата навремето с някакви примитивковци и цял живот страдат. Не мога да разбера такива като Авторката - дори виза не ви трябва...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b3527fff50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Дава ти златен билет за шоколадовата фабрика! Не, да-ще те обича, или
поне търпи

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 999e655955
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   До 34: тези ги разправяй на хора, които никога не са работили назапад, имат основно образование и информацията им за "навън" идва от филми като "Вълкът от Уолстрийт"...
Посмали малко с откровенните фантастики - един спецалист - примерно инженер, икономист с 15-20 години опит е пре-доволен, ако взема 70-80к евро (пак казвам БРУТО).
За който иска - вижте средните заплати в Лондон, Париж или Мюнхен, навсякъде се движат в рамките на 2-3к на месец.


В момента съм в една банка, в която мениджърът на отдел с около 60 подчинени получава около 80к на година.

А ти след дипломирането си, си минала директно на 15к на месец... аман от хора, които се правят на велики сгушени удобно в анонимността си. Не знам кой си мислиш, че лъжеш освен себе си!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 999e655955
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   А пак съм аз, забравих да допълня - "Номер 33, май не правиш разлики между мильони и хиляди". Ти колко "мильона" имаш в банката, я пак кажи за "мильончетата" :-)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b7e17ec58e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Номер 36 - шегуваш се?
За тези пари аз не познавам да работи информатик на Запад - у нас толкова взимат, но специално в Мюнхен има познат и взима 8000 евро, а може и повече, но не казва.
Моята начална заплата беше 5000 евро в Контроинг на средно мениджърско ниво и нищо особено - тъпа работа, но за 2000 евро съм работила като студентка и то не на пълен работен ден.
Мъжът ми е беше висш мениджър, а там заплатите почват от 500 хил. нагоре и най-вече има БОНУСИ.
Милиони в банките нямаме, защото който има милиони не ги държи в „банките“, а са ти затворени в инвестиции. Познавам милярдери, които нямат и милион в банка - за какво ти е. Реално същност човек за личните си нужди няма нужда от толкова пари, а най-богатият човек-милярдер, когото познавам кара Волво!
Най-богатите хора същност не ги знаем ти и аз - до 100 мил. не си кой знае колко богат, но горе-долу влизаш в мерките, а хора като нас дори не се водят за богати. Това, което ти имаш предвид е средната класа - ние да сме били във високата средна класа, но човек с 80 хил. доход годишно е в ниската средна класа. С моята заплатка от 5 бона да кажем бих могла да взезна там, но не повече и нито жилище можеш да си вземеш, нито нещо по-особено с тези пари.
Повечето български семейства на Запад живеят с по-малко от 3 хиляди евро НА СЕМЕЙСТВО (с две деца). Това е причината много-много да съм нямала контакт с тях извън организациите на бг. емигранти - рази танци, екскурзии, концерти и тем подобни, но с 3 хил. евро НА СЕМЕЙСТВО не можеш да си позволиш кой-знае какъв живот.
Някъде е като да живееш с 1000-1300 лв. у нас като стандарт на живот, защото те като си платят наема и сметките падат с хилядарка поне, може и с повече - какво им остава, не знам.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 999e655955
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Специално в Мюнхен, в американска международна ИТ корпорация 99% от информатиците са под 8к евро. Средните бруто заплати са около 6к, след данъци са малко под 4к евро... Това е положението, и това се счита за много добра заплата.

Говориш ми за upper middle class, да естествено, че има хора, които само затова, че са се родили в правилното семейство, вече имат гарантиран доход от рента в рамиките на десетки хиляди евро на месец. Разбира се. Но това са по-малко от 1% от населението.
Оттам нататък всичките ти сравнения губят смисъл, защото ми сравняваш Топ мениджър на мултинационална корпорация с 500к заплата и още толкова бонуси, с Иван от Обеля който заедно с жена си правят 1500 лв на месец.

Като ще правиш сравнения, за да бъдат релевантни сравнявай хора от същите социални слоеве. Другото просто е смешно и ирелевантно.

Все едно да ми сравняваш Левон Хампарцумян, с Гюнтер баварския заварчик. Е, много ясно, че Левон е друга планета, това значи ли, че в България стандартът ни е космически?? Айде, малко по-коректно го давай.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b7e17ec58e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Що за глупости е това за правилното семейство? Всеки може да успее, ако иска и работи усилено.Мъжът ми е от работническо семейство, аз също и съм била чужденка. Не е точно така, но да, за най-големите доходи (над 1,5 мил) и ПОЗИЦИИ си трябват и големи връзки - например в управлението това значи да си бил в престижен университет и в съответното сдружение (ВИНАГИ САМО МЪЖЕ). У нас такива ги наричат „масони“, „илюминати“ и тем подобни, хорат вярват в какви ли не истории, но истината е, че става дума за чиста проба пиянски клубове, при които тези хора на младини са се събирали да ходят по жени и да пият, а после си помагат и се нагласят на разни длъжности. В момента, не знам дали следиш, но съдят бившият шеф на МВФ заради начина му на живот - ами те така си живеят и не е само той. Той в България само какви ги е вършил и не е само той, а цялата им банда и затова накрая да си чувал нещо да са ни ограничавали? Само в началото дойдоха доста гадни, пуснаха някакви пари и след като тръгнаха нещата да си чул МВФ с някакви забележки към България? Ами няма и да чуеш - те у нас са си прекарвали чудесно и е имало хора на правителствено ниво, които са ги разкарвали. Ей там да влезнеш действително трябва да си от правилното семейство и кръг, но не и в мениджмънта - там си трябват способности.
И все пак дори тези хора по заплати нищо не получават в сравнение с това, което като предприемач дори у нас можеш да си изкараш със същите възможности и познания да не говорим, че въпросните клубове нямат кой-знае какво влияни, а и са пропускливи - само клубът ДС има власт у нас, но и те измират, търсят хора да им поемат бизнеса, а децата им не струват.

Пиша, защото Авторката такъв човек описва - в Швейцария еди какъв си, а тези пък с такива жени като нея НИКОГА няма да се занимават, освен за секс.
Нормалните семейства са ми ясни - тя не описва нормален човек, а какво я е излъгал този или тя какво си въобразила.
Смях на бучки като чета такива неща

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 999e655955
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   До 40: е с този отговор - агенти на ДС, илюминати и пр. тотално ми затвърди мнението за както писах по-горе фантазьор, който се прави на велик сгушен удобно в анонимността си.
Оттук нататък просто разбирам, че няма как да водим сериозна дискусия.
Хайде, остани със здраве.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0f5c875067
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Авторке, какво стана-замина ли?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a02a120bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Здравейте!! аз съм авторката...
много интересни мнения и варианти прочетох, някои от които бяха добронамерени а други просто злобни. но както и да е..
нека да разкажа какво стана с мен.
след дълги размисли и страхове аз се реших и заминах в началото на август сама без детето. както се бяхме разбрали той ме посрещна и всичко започна да се нарежда по-малко.
в началото бях малко притеснена от начина по който се държеше с мен пред неговите близки и приятели, но после разбрах че това не е само при него. тук всички са студени. или поне не са топло емоционални като в българия. повече от половин година съм в цюрих вече и започнах да свиквам с техните нрави и обичай. детето си взех при мен на коледа след като беше приготвена стаята му и оправени документите му за училище. искам да ви кажа че сега живея друг живот. Р. не е перверзното старче което предположиха някой от читателите. дори обратното. оказа се че той е много консервативен. за него бракът и семейството са на първо место в тоя живот. разбрах че е имал годеница която е била бременна, но случайно е разбрал че детето което чакат не е негово. така е останал сам и дълго време не се е доверявал на жени. искам да ви кажа че животът ми сега е дори скучен. по цял ден съм сама у дома. тук няма кафета и приятелки като в бг. детето е на училище а после на тренировки и на английски, прибира се в 20. 00ч. Рони е на работа постоянно. често пътува извън страната и аз оставам сама. да вече нищо не ми липсва. финансово съм презадоволена. подписахме брак. след няколко години ще имам документи. но той не ми позволява да работя. нямала съм квалификация. работата ми щяла да е смешна, жалка.. какво ми било липсвало... липсва ми занимание. сега изгубих същността си. синът ми е щастлив, аз съм задоволена. но не съм щастлива. ако поне можех да имам едно бебенце, но той не иска. твърди че моя син е достатъчен на двама ни. тук единственото което хората правят е да работят. гонят кариера, правят пари. няма щастие. незнам. не съм сигурна че търсих това. но се опитвам да мисля че това мое настроение се дължи на липсата на близките ми, на рязкото отделяне от средата ми и вярвам че скоро ще стана като тях. сега възнамерявам да уча. аз съм завършила икономика в бг семестриално. останаха ми държавните. това ще направя сега. ще си завърша образованието и ако съпругът ми се съгласи-ще му родя едно дете за да запълва дните и вечерите ми. може би това ще е последния пирон в коването на съдбата ми. незнам какво ще стане, но знам че няма да се прибера в бг. щастлива или не -тук ми е по-добре!!
благодаря ви на всички, с ваша помощ успях да вземе решението за себе си и за сина си. и не съжалявам!!
една българка!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker