Връзка на работното място - патова ситуация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18610)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Връзка на работното място - патова ситуация
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2919 пъти
Здравейте, става въпрос за връзка в работата със семейна колежка, по-възрастна от мен с 9 години - аз съм на 27. Никога не съм го допускал в предишна работа да се занимавам с колежки, още повече пък със семейни жени, но ето, че се случи. По-лошото е, че уж нямаше да бъде сериозно, но започнах да усещам, че имам чувства и да мисля само за нея, а и виждах, че и тя има чувства към мен. Влюбчив съм по принцип. Правихме секс няколко пъти, бяхме нонстоп заедно няколко месеца. Тя обаче изведнъж се дръпна, без да ми каже нищо. Сега се прави все едно, че нищо не е имало, въпреки че казваше колко й е било хубаво, търсела мъж като мен и т. н. Има ли смисъл да настоявам да продължим отношенията ни, или да оставя нещата така. От една страна изпитвам облекчение, че стана така, щото имах угризения, че й развалям семейството, но от друга ми липсва и имам желание още време да сме заедно, защото всичко беше много хубаво. Хем ми беше напрегнато заедно, хем хубаво, много странно беше всичко. Разбирам я - причината може да е лично нейна, не свързана с мен, но поне да ми беше казала защо се дърпа от мен, за да не ме гложди отвътре. Аз където е имало раздяло досега винаги съм казвал причините, защото съм открит и искам същото. Можеше да останем приятели поне. А сега хем се виждаме всеки ден, хем не си говорим, хич не е приятно. Ако настоявам за нещо пак пък се страхувам, да нямам проблеми в работата и да не попречи на служебните ми задължения, ако нищо не направя да изясня ситуацията ще заседне в мен чувството за нещо неизяснено, за моя вина и ще ми тежи. Ще съм ви благодарен да чуя съвети отстрани как да постъпя в ситуация като тази. Пробвах да поговорим - не иска, отклонява нещата по извънслужебни теми. Вече си мисля да сменя работата само за да не мисля за нея и за тази история, въпреки че съм на отговорен и добре платен пост.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5e4d057ba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Пич, и аз направих подобна грешка и мога да тикажа, че няма нищо хубаво в това. По принцип винаги съм бил против връзките с омъжени жени, но тогава ми се бяха събрали доста разочарования накуп и си казах "стига толкова, започвам и аз като другите". Е, започнах, но бързо разбрах, че няма нищо хубаво в това. Добре си направил, че си спрял навреме. Забрави а това и си гледай живота, пълно е със свободни момичета навън.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 31bdeba909
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не мислиш ли, че постъпваш като абсолютен егоист като настояваш за възобновяване на тази връзка? Ами че ти наистина и разваляш семейството.... Аз си мисля, че тя е осъзнала на какъв риск си подлага семейството и е решила да спре докато е навреме. Предполагам държи на съпруга си щом дори не разговаря с теб. Остави жената на мира.... дръж се като зрял човек. В заключение с две изречения ще ти кажа, че моят съпруг преди години се забърка във връзка с по-възрастна колежка, като тя е била по-настоятелна... също като теб. Последствията не бяха много приятни. Много глупава грешка е дето си вадиш хляба да си вадиш... сещаш се какво, нали?

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: fb7d476cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж какво - дръж се винаги коректно с хората и им споделяй какво те мъчи. Пък те да се държат с теб както могат - колкото им позволяват умът, съвестта и способностите.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 65099197d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   "ако нищо не направя да изясня ситуацията ще заседне в мен чувството за нещо неизяснено, за моя вина и ще ми тежи. "... " Пробвах да поговорим - не иска". Какво има да изяснаваш, тя ситуацията е по-ясна от обед - и жената ти го е изяснила от всякъде. Жената е семейна, ти какво имаш да изясняваш? Къде се буташ между шамарите? Ще и разваляш семейството ли? Приеми, че си бил само авантюра, че ако не мъжът и може да се окаже по-голям авантюрист и от теб. И друг пък като знаеш, че са ти слаби ангелите, не се занимавай с обвързани жени!

Дивна

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d92d72f724
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   остави нещата такива, каквито са. не я търси и не искай обяснения, при естеството на вашата връзка такъв край е неизбежен, въпреки, че наистина е можела да поговори с теб.
иначе е ясно какво е търсела: кръшване от семейството, тръпка, приятни преживявания и явно ги е намерила. предполагам, че се е дръпнала, защото е усетила, че започваш да хлътваш по нея, а може и тя да е започнала да хлътва и си е сложила спирачките навреме. жената е явно опитна в подобни занимания, така че не рови повече, запазете си приятните спомени.
Ж42

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 27a12069b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пич, виж какво ще ти кажа. Приеми мъжки нещата и я остави. Прави се и ти че нищо не е имало. Бил съм и аз в твоята ситуация с омъжена - то не бяха приказки, че се развежда заради мен, че съм най-добрия и тн., след което духна яко дим без никакви обяснения. Едно ще ти кажа-съди винаги жените по делата, не по думите, на думи могат да обещават щедро, да правят комплименти, за да имат някой или нещо.. и после мнението се сменя все едно нищо не е казано. Причините не ги търси-жената винаги може да те излъже, а и да разбереш кво се променя. Намери си някоя свободна за да ти е
спокойно и без напрежение. Тоя тип връзки не са за чувствителни хор
хора и несемейния винаги е прецакан. Поради тия причини семейни колежки ми правят намеци, а аз съм пълен пас, на което те се дразнят но мога да ги манипулирам.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 3417d2e3cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Позната история, нищо няма да постигнеш, остави я, забрави я и си гледай живота!
Повечето жени постъпват така и после в нас остава едно странно чувство за вина и неяснота. Това им е целта, ако до сега не си го разбрал. Дори да са виновни те (както е в твоя случай), така извъртат нещата (понеже видиш ли били слабия пол), че все ние да сме виновни и ето в твоя случай ти се чувстваш точно както трябва т. е. както тя иска. Да знаеш от тук нататък не очаквай нищо хубаво от нея. И тук мога да ти споделя своя скромен опит. Аз бях в подобна ситуация, но за разлика от теб напуснах още преди да стигнем до ситуацията да се избягваме и да не се познаваме. Та те съветвам да не напускаш работа, защото както сам казваш си на хубава работа и добра позиция, а в моя случай и аз бях така и въпреки това реших да напусна, но това е друга тема. Та как може да процедираш, за да оцелееш в така създалата се ситуация. Продължавай да се държиш все едно нищо не е станало (знам, че е трудно, но повярвай ми ще проработи) даже се отнасяй и една идея по-добре от преди и за капак започни да се държиш кавалерски към всички жени в офиса, без да подбираш приятна, неприятна. Повярвай ми ще я побъркаш! Относно разговорите на тема вас двамата просто забрави, избий си го от главата, знам, че имаш милион и един въпроса, но просто забрави, отговори няма да получиш и не за друго ами защото няма смислени такива. Почти съм сигурен, че пак ще те потърси и тогава сам трябва да решиш дали да поддадеш или да се направиш, че не забелязваш намеците и. Знам, че колкото и да те убеждавам, че е по-добре да не поддаваш няма да ме послушаш така, че твоя работа, главата си е твоя и после пак ти ще страдаш да си я разбиеш, но така е когато има чувства. Пожелавам ти успех и ще се радвам да разбера как си обърнал нещата в своя полза...

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: baf9b6f7dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора
Благодаря на отзовалите се, ценни съвети дадохте, оценявам дори и критичните коментари, надявам се, че ще има и още. Особено се радвам на №7 и №9. №9 все едно е изразил моите мисли - колко пъти съм си мислел, че жените нарочно искат да оставят в нас чувство на вина, да ги търсим после, и евентуално ако искат да се върнат, винаги да сме им на разположение и затова си тръгват с мълчание. Трудно е да се правя, че нищо не е имало, но ще се постарая. Видял съм в тези ситуации, че неглижето и непукизма помагат много добре. Наистина няма смисъл да напускам работа, стискам зъби и се правя, че нищо не е имало по описаната от №9 схема. От някои от женските коментари разбирам, че семейния живот е едва ли не оправдание за всичко и може да се правят всякакви неща, да се връщат при семействата си и после да не се търси обяснение... Опитвам се да гледам напред, обаче за целта ми се струва, че трябва да се намери заместител - друга жена.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: cb0fcfc8b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Заради такива наивници като теб, жените мислят че всичко им е позволено. Че какво отношение си очаквал от семейна жена? Хем прави на будала мъжа си, хем теб, хем кой знае колко други балъци.
На 27 се държиш като дечко, порасни и разбери че най-малкото което може да ти даде някоя жена е дупка.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 84816dedb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Връзките от този род са често дори най-често явление.
От собствен опит знам че не носат нищо добро. Затова авторе добре че са приключили нещата. Мой съвет е да не изпитваш никакви угризения и да не правиш опит за изясняване на нещата. Те винаги ще останат неизяснени. Работата не напускай заради това, ако е само тази причина. Не бива да се живявате в такива неща.

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: f3d8c6b030
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От автора:
Ясно е, че не съм очаквал кой знае какво отношение от семейна жена, мислех да е само секс, и то еднократно, но... Човек не може да си забрани чувствата и да знае кога ще се появят, особено след като жената в случая показва специално отношение, разглезва те, прави комплименти и те кара да се чувстваш хубаво, а това към момента ти е липсвало. Да, може би изглежда лековерно от моя страна да вярвам на красиви думи, но те тогава бяха подкрепени с действия, а и нещата изглеждаха така, че не е само секс и би могло да има нещо повече. Според мен чувствата не питат кой е семеен, ангажиран и кой не, просто се появяват в някакъв момент. Има жени, които така те грабват с визия, чар и интелект, че трябва да си от желязо, за да устоиш. Парадоксът е, че не аз бях по-активната страна, аз само направих първата крачка, оттам тя пое нещата, а аз бях резервиран, до момента в който някак си усетих, че имам чувства... Затова ме учудва внезапното отдръпване, но както разбирам, не съм единствен, това го правят и жени, и мъже като се разделят. В повечето случаи такива връзки са с нарисуван край, но не е без значение как е сложен този край, за да остави по-малко белези и у двете страни. От мълчанието идва проблемът за каквито и да е връзки - хората не си говорят, не казват какво ги безпокои и не им харесва, разделят се и после съжаляват, защото се оказва, че неразбирателството е било нещо дребно. Всички двойки трябва да са по-открити в отношенията си, независимо какви са те, да си споделят и говорят, а също така и да не изричат думи и обещания, които не могат да извършат. И аз си мисля и почти съм сигурен, че ще ме потърси рано или късно пак, и това ще бъде изпитание за волята ми и дали съм си научил урока. Не знам какво имаш предвид №12 с това, че дупка е най-малкото, което жената може да даде - тогава кое е най-многото което може да се получи от нея? В случая аз не съм се поддал на изкушението само заради секса, а заради тръпката от цялостното общуване(случвало се е, но не съм привърженик на секса за една нощ, за един път и винаги харесвам жената като личност, не като обект), което може би е и проблемът, защото ако мислех само за секса в този случай нямаше да изпитвам негативните емоции, които изпитвам сега. Наистина, трябва да се науча да съм по-малко чувствителен и да не се вживявам толкова.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 31bdeba909
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Учудвам се как можеш да вярваш на такава жена-не ти ли е ясно, че щом лъже съпруга си с когото я свързват общ дом, деца, и още много неща то неминуемо ще излъже и теб... Че кой си ти? Някакъв колега, с който е решила да се позабавлява за да избяга за кратко от прозата на семейния живот... Запомни-който лъже и предава съпруга си... или съпругата, ще излъже и предаде и теб. Който изневерява с тебе-с лекота ще изневери и на теб...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 19295b2922
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   И какво искаш да ти каже и да ти се обяснява-че се е усетила ,че нещата се задълбочават,а тя не иска да си разваля семейството...Просто се е разтушила малко,позабавлявала,искала е да се чувства желана и т.н.,но това е всичко.Няма бъдеще с теб,а и не иска да има,това е.
Лощото е,че си влюбчив и емоционален млад човек....и си приел всичко навътре,а не трябва.
Ти какво си очаквал...то е било ясно,че рано или късно това ще стане.
Ти я изхвърли тая кака от мислите си и си гледай живота напред.Не ти трябва тая,има колкото искаш момичета като за теб.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 9c272899ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   14, и аз много съм се чудил как може да има хора, които вярват, че може да има нещо сериозно между тях и изневеряващата на мъжа си любовница. Значи, тя няма угризения и съвест, пък точно на него няма да му изневери.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 3ab1b4ec93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   От автора:
14 и 16, може би не сте ме разбрали. Ясно е, че е голяма вероятността който изневери веднъж, да е склонен да го направи отново. Не става въпрос дали на мен ще ми изневерява, или не. Исках да кажа, че всеки случай на изневяра е индивидуален и не трябва да се гледа общо, както и не трябва да се съдят строго всички жени, които го правят, без да се знаят причините. Според мен има няколко типа изневеряващи жени - първи тип - в търсене на емоции, тръпка и авантюра от скука и еднообразие, втори тип - от липса на обич, любов и уважение от съпрузите им, трети тип - да извлекат някаква изгода от любовниците си, четвърти тип - дали са си свобода в семейството всеки да прави каквото си иска, пети тип - бракове, които са само формални и отдавна чувствата и любовта са отлетели от тях, жените или мъжете си имат свой ритъм на живот поотделно и съответно пробват да потърсят своето щастие другаде, да намерят някой и да се разведат, защото имат право да го направят, ако не се чувстват щастливи, и шести тип - като петия, само че без намерение да се развеждат поради битови причини - деца, имоти, заеми и др. Не съм склонен да осъждам жените от втория и петия тип, както бих осъдил другите, те го правят в стремежа си за нещо по-добро. Ще кажете - защо жените не се развеждат и тогава да търсят - ами просто е, искат да имат сигурна почва под краката си, много мъже също го правят, не казвам, че така е редно, но е масово. Имам основания да мисля, че в моя случай ставаше въпрос за жена от петия тип с изчерпан брак, която търсеше сериозна връзка с цел да прерастне в съвместно съжителство или нов брак, макар и да не съм 100% сигурен в това, но така сочеше логиката на нещата. Може да се е спряла, ако е преценила, че не съм достатъчно зрял и отговорен за семейство, ако е очаквала да види такова поведение от мене, знам ли, но не ми се струваше от типа жени които изневеряват просто ей така, за разтуха, според мен имаше някаква по-дълбока цел. Според вас грешка ли е да застанеш между двама, когато всичко вече между тях е свършило. По-скоро сега мисълта ми е насочена към друго сега - как да спра да мисля за нея, в моя случай клин клин избива с нови връзки или секс невинаги помага, а и се виждаме всеки ден, а и се чувствам неловко и притеснено в нейно присъствие и не мога да се концентрирам добре в работата си. Виждам два варианта - или да се настроя за пълен непукизъм и въобще да не я забелязвам и да говоря чисто формално и служебно с нея, което ще е трудно, или да й кажа всичко онова, което ми се е насъбрало отвътре, което пък крие риск от непредвидени последици, емоционални конфликти и такива в работата, но пък ще ми олекне и по-бързо бих я забравил. Приех навътре не толкова самия край, ако изобщо това отдръпване значи край, защото и това не е ясно и утре може да ме потърси пак, а мълчаливия подход, с който иска да ми вмени чувство на вина и отговорност, и искам да й покажа, без да се натрапвам, че не това беше начина и че ще съжалява, че няма да си бъдем от полза като приятели.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2849a0ba0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   В подобна ситуация сам,каквото и да се изпише,никои няма да разбере точно как се чувстваш в момента..

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 51401e9226
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   От автора:
№18, какво правиш по въпроса, как се справяш със ситуацията? Тя ли се дърпа, какво поведение предприемаш ти? При мен нещата са, че разума ми казва да я забравя бързо, че сме различни характери, няма бъдеще и тн, искам да се дистанцирам може би, но сърцето не ми дава. Трудно се забравя някой, който виждаш всеки ден и към който имаш физическо привличане. Кой каквото и да говори, трудно се общува безразлично и чисто служебно или формално с някой, към който е имало голяма и споделена тръпка, страст и тн. Рецептата може би е време, хобита и появата на нова, също голяма тръпка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker