Любовта не знае, че съществувам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любовта не знае, че съществувам
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 1584 пъти
Здравейте!
Аз съм момче, на 20 години. Доста космополитна личност. Пътувам много, чета много и съм доста комуникативен. Не мога да кажа, че съм Фройд или Айнщайн, но интелигентността ми е в повече, от колкото на моите връстници от мъжки пол. Непрофесионален актьор съм в театъра. Е, за жалост, не съм красавец, не съм мистър Мускул, нито чичко Паричко. За мое нещастие съм мургав, създаващо ми цял живот проблеми. Доста често ми се е случвало да бъда психично малтретиран от хора, наричащи ме с най-различни имена, загатвайки ми, че съм от ромски произход или, че съм осиновен. Това, вече, не ми прави впечатление, понеже, когато хората останат повече време в моята компания разбират, че не съм "член" на малцинството и, че дълбоко са сбъркали в преценката си за моя милост. Но, понякога ми е уморено да доказвам, че не съм това, за което ме мислят и, когато приятелите ми ме поканят да отидем някъде, отказвам. Отказвам по простата причина, че не искам да ги засрамвам. Това ми е като комплекс. И, разбира се, отнасям критики от другарите, че причината ми е напълно безпочвена и, че лудетина, като мен, не бива да лишава, от присъствието си, компанията си. До тук добре, но... Но, вече съм на 20 години, а все още не съм имал интимна приятелка. Да, целувал съм се, но това е било в детството ми, когато съм играл на шише или, когато съм се хващал на бас. Не съм имал и "вълшебна вечер", но тук не бързам. И, все пак, имам нужда от човек до себе си. Имам нужда да експериментирам, да се почувствам някой. Знам, че на моята възраст е напълно възможно, връзката да продължи месец-два, а може и седмица, но ще бъде нормално. Никой вече не чете съдържанието на книгата, а преценява по корицата. А моята корица, никак не си я бива. Обидно ми е. Не е, като да съм правил опити да завържа връзка, напротив. Влюбвал съм се, признавал съм чувствата си, но напразно. Просто не е честно. Е, не бълнувам да ми се случи приказката за "Красавицата и звяра", но мечтая да е от рода на "Грозното патенце". Да, звучи наивно. И, в крайна сметка ми минава, през акъла, едно напълно реално и обяснимо ситуацията, нещо, а именно - Любовта не знае, че съществувам.

П. П: Прощавайте за правописните, пунктуационните, граматическите и/или всякакъв друг вид грешки! Моля ви, без "хейтърски" коментари!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: b17bb329b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много сме така, не си сам. Не знам какво толкова става в обществото, но има нещо нередно щом толкова млади момчета не биват забелязвани от жените. А в същото време жените се оплакват по форумите, че нямало свестни мъже!? !? Какво става, по дяволите!?

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1fe8f65ba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Историята ти наистина ме развълнува. Бих искала някак си да те ободря поне мъничко. Много си млад още, за да се изолираш от компанията си и умишлено да търсиш самотата. Така няма да срещнеш "онова" момиче, което е някъде там и също те чака.
На твоята възраст и аз имах комплекси и никъде не излизах, повечето хора вероятно минават през такъв етап на живота си.
От нас не зависи как изглеждаме като визия, но зависи как изглеждаме в очите на другите - каква душевност, какво възпитание, какво е отношението ни към всички около нас. Истинският човек няма да те преценя по това, че си мургав или не си симпатичен (което е субективно). Едва ли си толкова отблъскващ, колкото се изкарваш сам, но вярно е че като слушаш доста време обидни епитети по този повод и започваш малко или много да им вярваш.
Изобщо не си струва да отразяваш подобни същества, които се отнасят така с теб - един познат имаше един лаф - не обръщам внимание на хора под моето ниво. Е, тези са мноого под твоето ниво. Признак на поне елементарно възпитание е да не се коментират подобни неща.
Да не се повтарям пак - тези, които наистина държат на теб ще те приемат такъв, какъвто си, без всякакви предразсъдъци. Аз самата никога не съм деляла познатите и приятелите си по външен вид, цвят на кожата или сексуална ориентация.
Само да добавя още малко и свършвам. Моята половинка - поне доколкото мога да преценя по описанието ти - доста те наподобява. Той също е мургав и като външен вид не е нищо особено. Но за мен е специален и прекрасен.
Външната красота - ако я притежаваме - е мимолетна, а вътрешната си остава винаги с нас.
Мога да предположа по начина, по който си описал историята си, че си много добро момче, сериозно, отговорно, искрено и истинско. Не се променяй, истинските жени търсят точно такива мъже - на които могат да разчитат и в добро, и в лошо, такива с които заедно ще вървят и ще се борят. Твоето истинско момиче е някъде там и чака да се появиш.
Не губи надежда миличък, в моя живот най-хубавите неща са се случвали, когато най-малко съм очаквала.

Дес

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 14d40bf416
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Каквото дадеш - това ще получиш.
Не е задължително да е към момиче. Когато видиш някой съсед, че се мъчи да си качи дивана - помогни му, когато видиш бездомен - ходи и му купи една закуска.
Направи деня на един човек малко по-добър.
И спри да мислиш такива глупости... Любовта е навсякъде само трябва да имаш отворени очи за да я видиш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c09705ea24
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Още едно доказателство от колко предразсъдъци страда българина. Имам предвид това, че те бъзикат за "мургавостта".

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7876c9f109
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Нещата се променят, в какъвто и смисъл да го погледнеш.
Българина се променя, става все повече и повече повърхностен. Времената се променят. Годините растат.
Ако ти не се харесваш, никой друг не би могъл.
На твоите години, няма как да си мистър мускул - имунна система, генетика. Нито ще си чичко паричко, освен, ако не си с богати родители. Но, проблема ти не се състои в това. Забелязвам, че ти не се плашиш от липсата на външната си красота и финансовото ти състояние. Забелязвам, че ти отчаяно търсиш интимност. Интимност, но не в сексуален аспект. Това е много красиво! Момчетата на твоята възраст мислят предимно за коли, жени (носни кърпички), секс и пари. Ти не си от тях, както виждам. За своите години си доста здраво стъпил на земята и гледаш доста реално на нещата, и не си въобразяваш. Този богат речник, който притежаваш не се дължи само на пребиваване в една държава. Дано съм права. Според мен си живял или учил в друга държава, където си бил способен да направиш разлика и да си обясниш нещата възможно най-добре. Пак казвам, дано съм права. Знаеш ли, израснал си в хубава среда. Малко са вече момчетата-мъже, като теб. Да, жалко е, че така се отнасят с теб, но и ти самия казваш, че не обръщаш внимание на тези неща. Пазиш приятелите си, доста хубава черта е това! Станал си актьор, за да можеш да се доказваш, чрез други лица, маски или герои. Определено ти харесва, щом го споменаваш и се гордееш с това.
Нека обобщя, мило момче...
... ти си свястно, съсредоточено, интелигентно, умно, добронамерено, смело, силно, искрено и истинско момче-мъж. Знаеш какво искаш от живота и не се луташ. Можеш да кажеш малко, но да разкажеш доста за себе си. Умерен си в отношенията си с хората, предразполагайки ги към искреност и доброта. Влияеш на хората до толкова, колкото да не изгубят себе си. На пръв поглед си изключително силна личност, а почти никой не знае колко слаб се чувстваш. Повярвай ми, един ден нещата ще се променят в положителна насока за теб. Както казах в началото - нещата се променят. Вярвай в себе си! Единствено ти си човекът, който може да си помогне. Не се отчайвай! Давам ти една стара максима, която смятам, че е доста актуална по твоя случай и, че ще ти помогне - "Не проклинай обстоятелствата! Промени ги! За да се изправиш на крака в този живот, стани и потърси условията, които ти трябват. Ако не ги откриеш - създай ги! " (Дж. Б. Шоу)

Поздрави: психолог М. Д.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cf0d1764a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не знам защо толкова много хора свързват щастието си с намирането на един определен човек. Наистина не го разбирам. В смисъл, да, всеки един от нас в даден момент от живота си иска да има сериозна връзка, някои по-рано, други по-късно, няма голямо значение. Но защо, за Бога, това да си необвързан, бива описвано толкова мрачно? Правите го адски голяма трагедия, все едно сте прокажени. Няма нищо тъжно, срамно, трагично или жалко в това да нямаш приятелка! Че ти си едва на 20! Грешката ти е, че страниш от приятелите си, които очевидно харесват компанията ти и те канят с тях. Не я прави повече, моля те!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b2ba8e91b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Словата ти са като на интелигентен човек, определено смея да твърдя, че си такъв. Какво те притеснява в цвета на кожата ти? Всеки е различен, приеми, че има много невежи и некачествени хора, които ще се обиждат през живота ти, но ти си този, който трябва да има силна позиция и да знае и вярва, че тези хора не са важни и мнението им не струва нищо.
Бъди силен, бъди уверен, любовта спохожда всеки интелигентен и осъзнат индивид, не е лесно в днешно време да откриеш истинска и умна жена, но още ги има. И не се извинявай за правописните грешки, всеки ги допуска, има едно определение за книжовния език и ще ти го споделя: "Че той е цел, към която се стремим, но тя е недостижима форма на езика..." Никойа не говори книжовен език по буквар, но това ще го разберем само аз, ти и може би шепа народ тук. Не се извинявай на хората, които ти търсят грешки в правописа. Не го прави сега, не го прави и после.
Любовта ще те намери, или ти ще намериш нея, общувай! Очи в очи, колкото можеш повече.
Успех!

МУНКА

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b6924d872f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Защо не си повярваш малко.. не на всички момичета им е фикс идея да ходят с първия красавец. Както се приемаш ти, така и ще те приемат останалите.Аз примерно не харесвам свити момчета, изнервям се когато трябва да говоря с такива хора, но ти си комуникативен, а повярвай мии момичетата харесват това!!!!!!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e3e74a6816
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ех, по-млади колега! Любовта в наши дни е като една вечно сърдита, разсеяна и неорганизирана старица, която все забравя нещо, а нейните грешки после биват приписвани на другите, които не са я подсетили навреме или не са направили нещо както трябва. Тази "любов" има нужда не просто от подсещане, а да изкрещиш "Любов, да не би освен сляпа вече да си глуха и потънала в апатия?" Ако и така не те чуе или поне види, значи ще се наложи да събираме дарения със СМС-и на кратък номер **** с текст FixLove (в днешно време все това правят - събират пари за благотворителност, а дали наистина всичко отива там...). Дано събраното да стигне за слухово апаратче и при късмет нов чифт очила и хапчета Гинкгобилоба! Та кога започваме със СМС-ите? :(

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker