Защо не може разумът ми да наделее над чувствата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120989)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо не може разумът ми да наделее над чувствата?
преди: 14 години, 1 месец, прочетена 5331 пъти
Защо се влюбваме? Какво е любовта?
Това красиво чувство ли е или по-скоро мазохизъм?
Понякога някой ни е наранил толкова много, а години наред не можем да го забравим.

В момента аз съм в такова положение. Един човек много ме нарани-не съм го виждала година, а така ми липсва. Толкова зле се отнесе с мен. Накара ме да се влюба в него, зарязах всичко заради него, и накрая просто каза че нямало да излезе нищо между нас.

Сега си имам друг приятел, а не мога да забравя въпросния ,,мухльо''. Може би не е честно спрямо сегашния ми приятел. Не искам да мисля за това момче, но въпреки малкото моменти, които прекарахме заедно беше много хубаво, много за кратко и чувствах, че това е мъжът за мен, но той накрая каза друго, и просто ме отхвърли... Често се сещам за него, а не трябва.

Кажете ми ще го забравя ли някога???????
Това ли е любовта? Защо боли толкова? Защо ми липсва той толкова.
Сегашнто момче толкова много повече ме уважава......

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 1 месец
hash: b9f07ed0a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нормално състочние.Всичко с времето си!

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 46557e6014
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За мен любовта е химия.Ние не можем да изберем в кого да се влюбим.Или я има или я няма.Нищо неможеш да направиш по въпроса.Този, когото обичаш в момента, явно не те е обичал достатъчно и никога няма да те обича, затова защо не отделиш малко внимание на този, когото те обича сега?Човекът е егоист сам по себе си, затова ТИ не бъди такава!
Гоги~

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 782c93df79
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   В подобно положение съм наранена много пъти но немога да го забравя,тича подир друга но незнам защо ме тегли към него друг мъж немога да погледна,и аз съм се питала хиляди пъти защо но отговор ненамирам
доста време живяхме заедно не съм усещала подкрепа от него лъжец е лош баща но незнам защо е така,не живеем заедно но ми липсва а искам да го забравя-колко ме унижи жестоко и предаде,забрави си детето заради нея болно ми е за детето то страда много
Дано успееш да го забравиш щом имаш добро момче до себе си

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: 300b441a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имаше една песен..."Only love can set you free" - "Само любовта ще те освободи"...Вероятно сегашната ти връзка не е истинската, за да те накара да забравиш. Имаш време, мила, не се притеснявай.

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: fded0bc16d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Дааа, и на мен ми се случва същото, с разликата, че при мен не беше за кратко, а беше години. Но пак се отнесоха зле, ипак не мога да забравя. В такива моменти приятелите ти казват да си спомняш лошите моменти, именно тогава, когато ти е казал, че е нямало смисъл.. но ти упорито продължаваш да мислиш само за хубавите.

Още по- лошо е, когато наистина мислиш, че този човек е бил подходящия и единствения а теб. Затова те разбирам прекрасно. Но помисли си( нещо, което аз правя вече 8-9 месеца), ако е бил единствения, може би нямаше да ти каже "няма смисъл", нали трябва да са споделени чувствата....

Един познат, който се беше разделил наскоро с приятелката си, ми каза "Знаеш ли, щом е станало, значи има причина." Няма да забравя и другата реплика, която ми каза( понеже е от много години в чужбина, използва английската версия)- There's a better fit for everyone. Щом сте се разделили- някъде там, има по-подходящ.

А за сегашното момче- да, кофти е, че не можеш да усетиш същото към него, и по това си приличаме. Дава ти всичко, което ти е липсвало, и много нежност, но за съжаление.. не можеш да се влюбиш.

Не мога да ти дам съвет именно, защото съм в същата ситуация. Но изходите са 2- дай му още малко време, както и на себе си да опиташ да изпиташ нещо; или му кажи направо, че не се получава, за да не го залъгваш, и остани за малко сама със себе си.

Да, любовта боли.. не съм очаквала да е толкова много, но вероятно това е цената, която плащаме за моментите, докато сме били щастливи, и е била споделена.

 
  ...


...
преди: 14 години, 1 месец
hash: b10f2b4e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Статистиката показва, че колкото по гадно се държиш с една жена толкова по тя неможе да те забрави или да бъде с теб. Това е до тук съм се убедил, че за да те уважава една жена а и да е с теб трябва да я тъпчеш отгоре. Колкото по я мачкаш толкова тя не може без теб. Не ме разбирайте погрешно аз съм добър човек и до сега не съм правил нищо по горния начин и затова съм на това дередже САМ. Приятелка съм нямал от 2003 година, защото все съм бил добрия.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: 9acdbb1920
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Защо не може разумът ми да наделее над чувствата?" доста актуален въпрос си задала...аз мисля,че разумът не може да наделее чувствата,защото те са емоциите и желанията на сърцето,а то не може да бъде манипулирано,не може да решаваш в кой да се влюбиш и кога да го забравиш(ЗА СЪЖАЛЕНИЕ),но все пак историята ти ми е много позната(била съм в такива състояния)и ще ти кажа,че след всяка красива любов,идва разочарованието,раздялата и пак се повтаря с някой друг след време-това е кръговрат,и никой не би могъл да промени това.

Аз лично,бих те посъветвала да се развличаш по някакъв начи,може би с някакво хоби,нещо което обичаш да правиш,или място на което обичаш да ходиш-отиди там със сегашният си приятел,опитай да оцениш любовта му(ако изпитва) преоткрий нов човек с нови качества в него,недей да мислиш за предишния мъж,не се самоизмъчвай и т.н :) постепенно и неусетно ще започнеш да мислиш за новото гадже,и с течение на времето ще успееш да забравиш старата любов...и все пак нали знаеш "Всичко тече,всичко се ПРОМЕНЯ" така че,няма да си изключение :) само упоритост и твърда воля :) поздрави,и дано да се вслушаш в някой мой съвет

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 442414bd09
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Въпросът, който си задала ме измъчва вече една година! Може да се каже,че с него лягам и с него ставам. Но докато се мъча си стоя с този който ме обича и уважава т.е разума избира! Този който обичам ,ми изневеряваше и накрая си тръгнах след 4 год. връзка. Но все още ме боли казах си: какво от това че винаги се връща при мен като никога няма да бъда само аз! Забранявам си да мисля за него и на моменти сякаш се получава ,но за малко. Мисля ,че тогава когато този когото обичаш те наранява ,трчбва да избираш не със съцето а с разума си!

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: b4e27d05eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Защото чувствата са измислени ПРЕДИ разума!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: ee1f465bff
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   НЕ СИ ЛИ СЕ ЗАМИСЛЯЛА,ЧЕ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАШ??? ЩОМ ИСКАШ ЕДИН,А СИ С ДРУГ И ГО ЛЪЖЕШ ТОЛКОВА ВРЕМЕ ЗНАЧИ НЕ САМО СИ ГО ЗАСЛУЖИЛА,АМИ СИ ПОТАПКАЛА БАЯ ВАЖНИ НЕЩА ВЪВ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА.ВИЕ ЖЕНИТЕ СТЕ КАТО МАИМУНИТЕ,КАТО СЕ ХВАНЕТЕ ЗА ЕДИНИЯ КЛОН ТОГАВА ПУСКАТЕ ДРУГИЯ.ОБИЧАТЕ,НЕ ОБИЧАТЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ... ,АКО МОЖЕ ВСЕ ДА ВИ Е ВЪТРЕ!!! ЗА ТЕБ НЕ ЗНАМ,АМА КАЖИ НА СЕГАЩНИЯ И ГО ПУСКАЙ ДА СИ ХОДИ,ЧЕ ЯВНО Е СВЕСТЕН И НЕ ЗАСЛУЖАВА ТАКАВА,ЗАБЛУДЕНА,НЕОРИЕНТИРАНА,СЛАБОХАРАКТЕРНА ДРИСЛА ДА МУ ГУБИ ВРЕМЕТО И ДА СИ ИГРАЕ С ЧУВСТВАТА МУ!!!

 
  ...

...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 5a30b9a45b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   A вие мъжете как сте номер 10-кой знае и тебе колко са те лъгали и унижавали-стига сте упреквали хората

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 046cd76b89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   ТИ СИ ТЪПА ПУ*КА ,С ИЗВИНЕНИЕ, СЕГАШНИЯТ ТИ ПРИЯТЕЛ НЕ ТЕ ЗАСЛУВАЖАВА , ТИ ГО ЛЪЖЕШ ЗАРАДИ ЕДНО НИЩОЖЕСТВО ЗАРАДИ ,КОЕТО СТРАДАШ ? И НАКРАЯ ЩЕ ОСТАНЕШ ОТ ДВА СТОЛА НА ЗЕМЯТА .

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 5a30b9a45b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   няма да остана на земята,тъй като съм си направила преоценка.със сегашния ми приятел съм,не го лъжа ,много го обичам и така ще е занапред!
а номер 11 и 13 явно е 1 и същи,голяма злоба,явно голям х...й е виждал от някого !

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker