Минало - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121555)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14409)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4714)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Минало
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2278 пъти
Здравейте.

От три години съм омъжена за разведен мъж с две деца от първия си брак. Когато разбрах, че е имал друга жена и деца от нея, се почувствах ужасно, че не съм била единствената жена в живота му, тъй като аз не съм имала друг. Не можех да престана да си мисля за миналото му - постоянно се опитвах да си представям какво е представлявал брака им. Всеки ден го карах да ми разказва подробно за техния съвместен живот - за какво са си говорили, какви чувства са изпитвали един към друг, как и за какво са се карали, как са прекарвали времето си, интересно ми беше какъв е бил интимният им живот (дали му е било хубаво с нея, колко често са имали интимни контакти, как са правели нещата). Когато ми споделяше, че не е бил щастлив и че не я е обичал колкото мен, изпитвах злорадство и бях доволна, но разкажеше ли някакъв случай, веднага започвах да търся нещо в думите или поведението му, с което да му докажа, че ме лъже, че не е бил щастлив и че не я е обичал. Опитвам се да престана да мисля за миналото му и да се примиря, че е имал друга жена и с нея е правил всичко, което и с мен, но вече три години ми се натрапват тези мисли и не мога да се справя с тях. Интересен ми е всеки детайл от живота му с нея и се опитвам да вникна в техните преживявания, чувства, поведение, опитвам се да съм точна във въображението си с всички детайли, които съм чула от него. Това вглъбяване в миналото ми пречи да си изпълнявам задълженията в дома и на работа. Нищо не може да задържи ума ми за дълго, тъй като винаги всяка дейност я асоциирам с миналото му. Когато видя някоя жена, която да прилича на бившата му, веднага се сещам за тях двамата. Когато видя двама родители с деца, отново се сещам за тях и за това как са излизали заедно, радвали са се на децата си. Изпитвам ревност и завист, когато мисля за това. Постоянно се сравнявам с предишната му съпруга. Дали съм по-красива, по-добра, по-работлива, по-умна от нея и все го разпитвам какви качества е притежавала, както външни, така и вътрешни. Когато например ми каже, че нещо не съм направила както трябва, аз веднага го нападам, като му казвам, че не съм идеална като бившата му. Понякога той ми отговаря, че съм по-добра от нея и ми става приятно, но когато каже, че в някое отношение тя е по-добра, започвам да го обвинявам, че не се е борил достатъчно, за да си задържи съвършената съпруга и сега трябва да търпи по-лошата.
Най-ужасното е, че имам лошо отношение към децата му, защото постоянно ми напомнят, че е имал отношения с друга жена. И избягвам контактите с тях, не искам да ги виждам. Когато излизаме някъде с тях, почти не вземам участие в разговорите, говоря единствено с мъжа си, тях ги пренебрегвам и те усещат отрицателното ми отношение към тях и също ме избягват. Знам, че те не са виновни за нищо, но не знам как да ги обичам. Ревнувам, когато съпругът ми им обръща внимание, целува ги или иска те да идват с нас на почивки, на разходки. Вече усещам, че започвам да му досаждам, той ми казва, че му е омръзнало вече три години да му задавам все едни и същи въпроси. Иска ми се да престана да човъркам в миналото, да се сравнявам с бившата му и да мразя децата му. Но тези мисли ми се натрапват постоянно и не мога да се владея, а отрицателните емоции и напрежение, които ги следват, ме водят до отчаяние. Надявам се да мога да забравя миналото и да престана да свързвам с него настоящи събития или хора, които ми напомнят външно или като поведение техния съвместен живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6644c20cb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не знам дали историята е истинска, но ако е - не му върви на този мъж с жените и толкоз. Има такива мъже и много ми е жал за тях.
Колкото до Авторката - ами ПРЕСТАНИ щом си разбрала, че поведението ти е глупаво. Той нито те е познавал тогава, нито е имал общо с теб - миналото е МИНАЛО. Ако искаш деца, ами направи си деца. Не си длъжна да обичаш неговите, но си наложи нормално поведение поне и СПРИ да го тормозиш с подобни глупави въпроси - той ако е искал да бъде с бившата, нямаше да бъде с теб.
Но като цяло не му завиждам на този човечец. Аз също съм с разведен мъж, но през ум не ми минава да го ревнувам от бившата му, от децата му - дори ми е жално, че не е бил щастлив с нея и си е пропилял в много отношения живота, но се стремя не да съм по-добра от нея, а да съм по-добра ЗА НЕГО, а ти в момента работиш в обратната посока и ако има малко акъл, той ще си събере багажа и ще заживее сам, без жени, но на спокойствие.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 939f16dbd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не живей в миналото... не припомняй и на човека до теб за него. Щом се е отказал от нея значи не иска да си спомня. Чак ми става жал за него, с първата не му е провървяла, втората има някакви никакви проблеми...

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f06c73b8c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ти не си добре! Веднага потърси професионална помощ, защото скоро може и ти да последваш съдбата на бившата му - тоест да си разведена.Не знам тоя мъж как те търпи, на мен ако дори един месец ми натякват такива неща, ще се побъркам и ще се махна.Човека май е доста търпелив с теб.Сигурно защото не иска втори развод, и чака да се вразумиш, а ти дълбаеш ли дълбаеш.То какво излиза, че мъжа ти се развел, искал да започне на чисто, а ти му бъркаш в раните нон стоп с това напомняне за бившата и то излиза, че не живеете като двойка, а той все едно си е с бившата жена, а ти си някаква нейна сянка.Това е психическо заболяване.След като се е развел е имало защо, ти какво разпитваш искаш да бъдеш точно като нея ли, той за да не е с нея са имали сериозни проблеми.Но и с теб май има още по-сериозни с това натрапчиво лудо човъркане в миналото.Вместо като двойка да си градите свой отношения и да имате планове и цели за бъдещето двамата , ти съсипваш всичко.Еми като искаш да те остави и теб, продължавай по същия начин.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: faecb780b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако това е истина то ти си най-досадното същество, за което някога съм чувала... ДОСАДНИЦА... не го заслужаваш!!!

MJ

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4e936a926c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Според мен няма да се измъчваш още дълго. Тоя човек ще те отсвири. То на накъв тормоз, много малко хора могат да издържат. Не се обиждай, но не си много умна. За да въртиш на пръста си мъж, трябва хитрост. При теб тя оцъства. Вместо да се правиш на готина и над нещата, ти изглеждаш дребнава и неуверена, вместо да спечелиш децата му, ти ги отблъскваш. Ако беше спечелила децата му, щеше да се влюби по-силно в теб, щеше да се убеди, че ти си правилния човек до него. А това, че не си била първата в живота му е глупост. За да си първата на някой мъж, трябва да си търсиш седмокласник. Стига глупости. И още нещо, когато се омъжваше за разведен мъж с деца, не се ли сети, че той и бившата му са свързани за цял живот с тези деца. Колкото и да са разделени, децата и техните проблеми, винаги ще ги обединяват. Кое се разболяла, кое има нужда от учебници, дрехи, обувки, кое ще ходи на лагер, кое ще е студент, записвания, квартири, сватби, внуци... или ги приемаш нещата или цял живот ще си гризеш ноктите и ще имаш комплекси от бившата му и връзката между тях.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 54e9271ddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Имаш доста ниска самооценка и може би някакви натрапливости, работи в тази насока, повиши си самооценката, но сама е трудно и едва ли ще се справиш, потърси психотерапевт!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e1e2e3cb79
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Жено, ти си за доктор. Това не е нормално. Бива ревност, но твоето е болест.
Можеш да си сигурна, че те обича. Щом търпи това поведение.
Аз съм на втори брак - жена. Не мога да си представя това, което пишеш. Просто е извратено.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0174a9e3b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Прочетох написаното и направо не повярвах, че има толкова търпеливи мъже, то и затова на човека му се падат такива субекти. Преди да заживееш с него не вярвам, че не си знаела, че е бил женен и има деца. Това просто не ми се вярва да не си е признал и ти тогава не е трябвало да се събираш с него. Сама казваш, че не си имала друг преди това, но не разбрах, ти девствена ли отиде при него или никой не се е задържал при теб след като те опознае. Кой нормален мъж ще търпи такова "чудо" като теб в дома си и ти вместо да си благодарна, че този мъж те търпи до себе си, роптаеш срещу децата му. Не бих те изтърпял дори един час след като видя отношението ти към децата. Дано скоро този мъж се осъзнае и те остави отново сама да си търсиш съвършенния мъж.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c601669374
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   За мен това не са мисли на втората жена, а точно обратното. Според мен така мислят някои бивши съпруги. Надяват се тайно вторите да се тормозят за тези неща. Да ама едва ли. Имам проятел с втори брак и деца от първия си. Пизнавам и бившата му. Докато беше сам и на разположение не беше интересен. Търсиха го само да помага. Да пренесе някакъв багаж, да купи едиси кво, да смени кришката, да помогне с боядисването на стаята на детето. В момента в който заживя с новата жена, бившата пощуря. Не, че го обича, ама как ще е щастлив? ! сети се, че за децата било по- добре да живеят с родния си баща. За щастие човека е сериозен, държи на съпругата си и си личи че я обича. За това мисля, че историята е провокация. Така им се иска на повечето бивши, настоящите. За протокола. Аз също съм разведена. Имам късмета с бившия ми да имаме едни нормални цивилизовани отношения. Но и съпругата му е разбран и възпитан човек. Детето ми също е спокойно там, а за мен от това по- важно няма. признавам си, че в началото като разбрах за връзката на бившия ми не ми стана хубаво. На мен също ми минаха тези мисли, дали тя ще се тормози, дали ще сравнява, дали ще се съревновава. Сега, когато я знам като човек ме е срам от тези мисли. предполагам не съм единствената, но не знам колко хора биха си го признали. Ако действително историята е истинска просто приключи с тази връзка. Няма смисъл да се тормозиш, да преглъщаш да се примиряваш. Ако и наистина нямаш деца още повече. Наясно съм, че няма как да ги обичаш, като твои, защото каквото и да си говорим те не са. Не си и длъжна. Аз също с ръка на сърцето си признавам, че въпреки, че съм от другата страна, не бих могла да обичам друго дете, като своето. живота е пред теб. Ще стещнеш човек с твоя статус и ще си имате ваше семейство. Късмет

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 705f644d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Когато човек има натрапчиви мисли от какъвто и да е характер, които не може да владее състоянието се нарича обсесивно-компулсивно разстройство - ОКР.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2030dc301e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Който живее в миналото, си проваля бъдещето (няма бъдеще). Китайска народна мъдрост

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cc0f24ac9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ама тебе яко те пере сачмата. Човекът е имал някакви проблеми със съпругата си и са се разделили - надали иска ти всеки ден да му напомняш за това. Или мирясай и спри с тая параноя, или най-вероятно много скоро следващата бивша, за която той ще разказва ще си ти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ec90e1fd4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравей!
Пише ти момиче на 15. Когато бях на 4 ми казаха, че татко ми е имал друг брак и имам сестра. Години минаваха. Дори тя и брат ми бяха в едно училище. По-късно брат ми се сприятели с нея и поне той се запозна с нея. Аз влязах в същото училище, но тя вече беше завършила и ми беше голяма пречка, че майка й преподаваше в това училище. Тя си ме мразише защото баща ми ги е зарязал когато кака е била на 2. Та да мина направо. Много често съм искала да имам сестра и я имам, но никакав контакт с нея и ми е много гадно.
Сега си представи имаш едно дете от същия човеки и не ти го желая, но не дай се Боже нещо ви се случи и не можете да се грижите за него и ако единствените хора дето са му останали са тези деца и ако не са в добри отношения ще е само, но ако са ще знае, че има хора зад гърба му. (това е само пример)
Затова, че са деца от другата жена не трябва да променя факта, че са деца. Нали знаеш никой не избира родителите си. Така че ги приеми като деца и не мисли, че са от друга жена. :)
Желая ти късмет и не ги мрази те може да са много добри, опознай ги.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a1b95a8ccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не си пожелавам твоя живот и те разбирам напълно. Обичаш го много. Аз ако бях на твоето място(не си го пожелавам) също щях да му мразя децата, не защото са негови, а защотото са от друга жена.. Децата колко са големи? Как те наричат те. Какво е станало с бившата му? Жива ли е? Ти и съпругът ти на колко години сте? Не си написала тези неща. Напиши ги, за да мога да ти помогна

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c601669374
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Тези неща авторката няма да ги напише, защото всичко е с цел провокация.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ad3c7e0310
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Едното дете е на 13 другото на 11. Те почти не говорят с мен, наричат ме по име или направо започват да говорят. Бившата му е жива, тя се е развела с него и си е намерила друг. Сега има деца и от него. Съпругът ми е доста по-голям от мен, аз съм на 26.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker