Приятелят ми е известен, но хората не вярват - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелят ми е известен, но хората не вярват
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2785 пъти
Здравейте! Знам, че ще помислите проблема ми за много глупав, но повярвайте - различно е. Аз съм момиче в студентските години и си имам приятел, който е популярен.
Той не е българин и не е известен на повечето българи де, но все пак работата е доста сложна. Той е музикант и актьор от Бразилия (не е суперизвестен, но хората, които се интересуват го знаят). Запознахме се миналото лято, когато аз бях на екскурзия там. Заговорихме се и открихме, че имаме много общи интереси и мечти. Разменихме си фейсбуци, имейли, скайпове и дори номерата, за да не загубим връзка. В последствие комуникирахме само така и всъщност докато си писахме, решихме, че нашето не е като повечето връзки, а ние сме нещо като сродни души и бихме могли да си дадем шанс - независимо от разстоянието. Така и стана, тази пролет той дори ми дойде на гости за седмица и аз го представих само на най-близката си приятелка и на майка ми. Дотогава
не съм мислила за хорското мнение, но всичко се промени. Тази година постъпих в университет, намерих си нови приятели и започнах да излизам повече. Естествено - появиха ми се нови обожатели, а аз отблъсквах всички, защото за мен само той има значение. Част от приятелите ми ме помислиха за много горделива, че отблъсквам свестни момчета и аз се почувствах задължена да им кажа. Те дори мислеха, че си измислям като малките момиченца и си правеха шегички, които ми бяха доста неприятни. А пък другите бяха в шок, че съм си намерила такова момче и дори започнаха да злорадстват и да се чудят как е възможно такова нещо. Най-добрата ми приятелка пък започна сега да ме убеждава, че в Бразилия на всеки ъгъл има предизвикателство и че той 100 % ми слага рога... Не разбират ли хората, че това не ме интересува, истината е, че го обичам и нито разстоянието, нито каквото и да било ми пречат. Никой не ме подкрепя, единствената "подкрепа" е когато някой ми каже "Евала, че си забила такъв".... просто нямам думи. На моменти си мисля, че и семейството би предпочело да имам приятел, който е от България, но това разбира се - не ме интересува, защото аз решавам какво да правя с живота си. Само той ме разбира, споделила съм му всички тези работи и той ми казва да бъда спокойна, че мнението на хората не е важно, а важното е, че аз знам, че той ме обича и е до мен, въпреки че е далеч. Ние сме планували следващата година да заминем и да се установим в Нова Зеландия - любима дестинация и на двамата, но не е толкова лесно да зарежем всичко ей така. Трабва много добре да го заплануваме... Но това не ме притеснява - дразня се на постоянното хорско шушукане и мнението на другите. Подценяват ме.... Аз не съм ученичка и не съм си измислила това, моля ви - дайте ми съвети как да се справя със ситуацията и моля - без обиди.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 61df8c4c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто е явно че си измисляш. Момиче, не е хубаво така да живееш в измислен свят! Не стига че ставаш за смях на приятелите и познатите ти но и можеш да си загубиш ума така! Осъзнай се и си намери РЕАЛНО гадже.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5a8b8b13cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знам какво ти е... И не мен никой не ми вярваше, когато имах връзка с Хърмаяни от филмите за Хари Потър! :)

А сега започвам с поученията и по-сериозната част: мога да ти пожелая само да си права и връзката ви да се окаже успешна. Повечето от нас в сайта и извън него имат особено мнение за връзките от разстояние и наистина ще е добре, ако заживеете заедно. Иначе колкото и да отхвърляте предложенията, в един момент на някой то двамата ще му писне да бъде лоялен и верен на Скайп акаунт, Фейсбук регистрация или дори мобилен телефон. Хората има нужда от разбиране, обич, топлина, докосване по рамото в тежък момент и цяла палитра от неща, но не някога и някъде, а тук и сега. За известно време може и да се справяме с тези си нужди (т.е. да ги пренебрегваме), но в един момент ще имаме нужда от нещо елементарно - например прегръдка, а мониторът не може да ни я даде. Тогава се замисляме защо ни е той или тя, ако в тежките моменти не е тук с нас. А дали хората ти вярват или не - тук мога да кажа само: най-трудното е не да видиш Неси, а да накараш останалите да ти повярват, че си го видял/а. Нищо изненадващо! И ти сигурно бърчиш вежди при първия абзац на коментара ми въпреки личните си проблеми от такъв характер - човешко е. Не те обвинявам - ние (хората) не сме склонни да вярваме на неща, които ни се струват невероятни без солидни доказателства. Но пък така не се превръщаме в лапнишарани, които се връзват на всяка измишльотина - всяко подобно качество си има и плюсовете освен минусите, които са засегнали теб в конкретната ситуация.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 29893c897f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Бъди сигурна, че както зарибява теб, така зарибява и още поне 3-4 и накрая - която му върже най-много на неговия кеф... Ти да си чула музикант или артист със здраво семейство? И тук даже става въпрос за хора от по-старата генерация - на 40-те, да не говорим за младоците, които абсолютно вятър ги вее на бяла кобила...
Изживей си тръпката, но не прави планове за Нова Зеландия чак... Дори и да заминете - там той ще е никой, и дали е "известен" или не - никого няма да грее. Та по-добре замини с мен :- поне езикът и културата ни ще са еднакви :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6607fca7db
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Каква е тая любов на хиляди километри един от друг? А авторката наистина ли си вярва, че той и е "верен" след някакъв си летен флирт? Колко лековерни жени има, Боже мой!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 748d961822
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   През цялата история ни разправяш как никой не ти вярва, бъзикат те, завиждат ти, семейството ти е резервирано, но как не ти пука, а искаш съвет. Съвет за какво? Дори и историята да е истинска, в което силно се съмнявам, не виждам смисъла и.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cbe915d8ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Спокойно! Живота сам ще те научи, не бери кахър! ;)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 36a3c5b9d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Еми момиче, едно е да кажеш "отблъсквам свалките, защото вече си имам сериозна връзка", съвсем друго е да добавиш, че е някакъв известен. Нали го обичаш като личност? Иначе просто излиза, че се фукаш. Просто е.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1922fd168e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Прекалено много се самонавиваш, което е разбираемо, понеже очевидно или си влюбена, или най-малкото си хлътнала здраво. Няма нищо лошо, стига обаче да не започнеш прекалено много да си вярваш, че всичко във вашата връзка е розово и безоблачно, защото предпоставките това да НЕ Е така са налице, и хич не са за подценяване. Ти прави каквото си поискаш, но на твое място първо бих опознал въпросното лице, а чак тогава бих кроил сериозни планове за съвместно бъдеще. ;)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c7efa6d40a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Да, разбирам те.И на мен е вярват,че приятеля ми е кубрат пулев.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3390c3ca03
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От Авторката: Благодаря за съветите, но аз не съм казала, че всичко е розово, просто ако ми изневери в момента - бих му простила...А колкото до хората, които смятат, че си измислям - да си гледат работата - ако исках да си измислям, щях да напиша нещо съвсем различно от това. Просто искам помощ - как да се справя с връзката от разстояние? И мнението на хората не ме интересува, но понякога те прекаляват и аз се изнервям. И никога не съм се фукала, че е известен, просто като ме питат с какво се занимава и аз им обяснявам...това е.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 71c4b8bc27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Може момчето да те занася,че е известен,поради причината,че няма с какво да те впечатли.Просто явно е пубер.Ти сериозно ли го харесваш заради известността му,ако има такава.Приятелките ти ги остави да си мислят техните неща.Какво се опитваш да им докажеш.Или ти завиждат или ти се присмиват,ама няма и значение за теб.А дали ти слага рога,едва ли не ти пука.На кого не би му пукало.И тука си имаме хубави известни момчета,ако толкова ти пука за това кой какво ще каже,че си с чужденец.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 238c7d2869
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И ти още си мислиш, че имаш връзка с този човек!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6fd6cf55f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ще си намери чужденка и ще си живее живота.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c3bb286311
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Нямаш нищо против той да ти изневерява??? ... колко интересни хора има само...

MJ

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6172d515fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   И за мен така говореха. Сега като се прибера в Бг. ми се подмазват. Не ги слушай! Аз съм щастливо омъжена в Канада.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 43c13cd35f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Когато бях на 20 се запознах с едно момче от чужбина. Историята ми прилича на твоята, с разликата че сме 7 години напред от вас. И мен не са ме интересували подмятанията на свалячите ми че ми изневерява и не съм се поддавала на манипулациите им. Знаела съм че нарочно го говорят за да ме откажат от него понеже много гообичах. Който ми е говорил глупости за моя приятел не съм оставала с добро мнение за него. И моя приятел беше известен и красив, но мога да си заложа главата че ме е обичал искрено и не ми е изневерил нито един път. Особено сега от дистанцията на времето мога да съм сигурна. При нас проблема обаче не беше дистанцията или "доброжелателите". Проблема беше че много отлагахме развитието на връзката и времето си отлетя. Насъбраха се и други неща за които няма да навлизм в детайли. Съвета ми към теб е да си живееш живота както намериш за добре. Да си щастлива. Дали ще се окаже летен флирт или бъдещия ти съпруг, това ще го определи съдбата а не хората. Ако ви е писано да сте заедно ще сте. Ако се обичате много направи каквото ти е по силите да си с него. Дори да ти изневерява, то нямаш повод да му се сърдиш, защото не си до него и го кажи това на твоите "пркятели" коите те убеждават че ти изневерява да видиш как няма да знаят какво да кажат. Връзките от разстояние не са лесни и дори истинската любов понякога е безсилна пред дистанцията, липсата на пари за поредната почивка в българия, липсата на реализация в другата държава и прочие и прочие пречки. Но има и много истории с щастлив край. Така че от мен имаш най исктени пожелания за успех!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker