Зъболекарска грешка! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Зъболекарска грешка!
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 10163 пъти
Здравейте. Преживявам истински ужас. Мъж съм, на 28 г. и може да ви е прозвучало малко женски, но да - ужас е. Отидах на зъболекар и се наложи да ми умъртвят един зъб. Сложи му арсен. След 2 дни венецът между умъртвяващия се зъб и съседния започна да се подува и да понаболява барабар с небцето, говорим за горни зъби - 4-ти и кучешки. След ден този венец вече беше тъмно син и прокървяваше с металически вкус. Отидах пак в уречения час, маза ме с йод и нещо спомена, че приличало на арсен, но и дума не обели за какво иде реч. Каза да постоя така 1 седмица. Стоях, а онова нещо стана черно вече и имаше гаден кисел вкус. Веднага влязах в нета и чета за арсена, първо-допотопен метод и второ - много сериозни последици ако излезе извън зъба. Междувременно венчето стана тотално безчувствено, т. е. умъртвено. Отидах при друга зъболекарка, която буквално се хвана за главата. Изчагърка умъртвения венец, стана ми голяма дупка, ама направо до кокал се смъкна некротиралата тъкан. Ужасът е още по-голям, защото арсена е стигнал и го костта между 2-та зъба и я е разтопил донякъде. Бучване с иглата в оголената кост аз не усещам, по-нагоре си боли, както и самия зъб, защото се оказа и ненапълно умъртвен. Пращат ме и на хирург, да оправи нещата с костта и венеца, предстои ми някаква пластика, но със сигурност ще се изръся като ротативка... само прегледа е 120 лв. при хирурга. Пазя си всички касови бележки досега, ще събирам и тези от хирурга. Епикризи ще изискам и от втората зъболекарка, както и от хирурга. Искам да подам оплакване, но не знам до кого се пишат тези неща. Искам да знам - кой и как може да ми възстанови парите за лечението, защото не смятам, че пациента трябва да плаща от джоба си такива усложнения следствие на лекарски греши/немарливост, а също - къде да напиша жалба срещу сгафилата стоматоложка? Не стига, че ми предизвика зверската некроза гарнирана с адски болки и мъки сега, но и не ми каза колко тежко е състоянието, а едноседмичното чакане с некротиралите тъкани освен болки е увеличило и разтапянето на костта (дано не се наложи да ми вадят и зъбите, които държи тази кост, засега не се клатят слава Богу)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0449ddf3ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Леле ужас!
Аз също доста пострадах от зъболекари - не ми се говори просто!
Може ли да кажеш името на тая зъболекарка?

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ea1536f2e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Името е В. К. от Варна, тя проведе "лечението". Моля само за съвети къде се подават жалби против докторски изцепки и съответно други, финансови такива. И ще ви дам един съвет вече като си счупих главата - видите ли ненова техника, в смисъл - няма ли някакъв портативен ренген за снимки, последни думи на техниката както се вика и нови материали, сестра да е наета - абе видите ли нещо "аматьорско" бягайте, бягайте хора, ама много здраво бягайте!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 46e47d468f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   За сега най-важното е да се излекуваш - здравето на ПЪРВО място, после ще търсиш отговорност, но шансът е малък - ние се борихме с лекари при смъртен случай и нищо. Има само една кантора у нас, която се занимава с такива дела специализирано - адв. Таушанов в София.
За лечението обаче спести поне една хилядарка без да те плаша. Иначе ще се оправдае зъболекарката, че си реагитал на препарата непредвидено... странично действие...
Аз горещо Ти препоръчвам д-р Нанева във Варна, която ми излекува много сложни зъби с пулпити, граноломи и изобщо БЕЗ проблеми, но като човек минал през дълго лечение на зъби мога да ти кажа, че гаранции не дава никой, а лечението на такива зъби е много скъпо и трудно и тук се пести на грешното място - не 150 лв, а минимум хилядарка, но ТРЯБВА да си решиш проблема! Аз се грижа много за зъбите си и редовно съм ходила на зъболекар, но тялото ми почна да отхвърля зъби и явно ми спадна имунитета....

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 37094e0ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе къде се подават жалби... отиваш при адвокат и той си знае къде, ти така или иначе не можеш да я съдиш без такъв. И искай и обезщетение, не само парите за лечението. Това си е цял тормоз дето си го изживял!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a9e95eb72b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   До номер 3 - не се пестя, 120 лв. е само прегледа от хирурга, неангажиращо, там ще ми каже какво ще се прави и колко ще струва. Наясно съм, че няма да е евтино. Въпроса ми беше - има ли нещо като асоциация или няккаъв орган към който да отнеса жалбата си, за да ми се изплати лечението! Това не е просто настъпило усложнение, а доказани поражения от сложен арсен за "лечение". Имам рентгенови снимки, имам и епикриза от другата зъболекарка. От хирурга също ще изискам епикриза. На първо време искам някой да ми възстанови парите (пазя си касовите бележки) и на второ - почвам онази "специалистка". Без никакъв майтап - ще отида пред кабинета й и ще викам по всеки пациент какво го чака. Може да се защитават там лекарите един друг, но никой не може да ми затвори устата, нали? Интернет форуми, портали - навсякъде ще я изтипосам и ще прилагам снимки и епикризи, разбира се и касови бележки. Проучвам възможността да се обърна и към някоя медия

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f5117426e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Арсенът вече почти не се използва. На мен като се наложи да ми умъртвят нерв го правят с упойка и в реално време, цената на упойката е 5 лв. Арсенът освен това е токсичен.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 948e089ae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Българска асоциация за закрила правата на пациентите-на сайта им ще намериш телефонен номер, на който можеш да се обадиш и да те консултират. Търси си правата, не оставяй нещата така! Тази зъболекарка е опасна не само за теб, но и за другите пациенти. Разкажи за нея във форуми, нека и другите хора бъдат предупредени за нея.
Пиши тук развитието на случая.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 71ce2867b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ето, пиша за развитието. То е просто трагично. Хирургът ще ме оперира за отстраняване на мъртвата кост, като операцията е 430 лв. Абсолютно невъзможно е да бъде възстановена костта докато двата зъба са с корените. С други думи - за, да ми бъде поставено костно заместващо вещество се налага изваждане на двата зъба, вкл. и напълно здравия съседен зъб, кучешки :(. На мястото на двата извадени зъба, на техните дупки ще бъде поставено костното заместващо в-во и в последствие поставени 2 импланта. Цената на 1 имплант със съответната надстройка и коронка, говорим за съвременни материали, човек няма да тръгне да се лекува с простотии от памти века е над 2500 лв. За възстановяване на двата зъба (и то с импланти) на външен вид ще ми трябват едни 6 000 лв.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 46e47d468f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторе, потърси задължително второ мнение не прави стари грешки!!! Иначе най-скъпите импланти в НЕМСКАТА клиника Dentaprime във варна са към 1500 лв. И поне тук дъм убедена, че те връзват. Имплантите са страшно поевтиняли, но не знам дали нямаш нужда от специални заради проблемите си.
Задължително обаче второ мнение!
Не пести пари за зъби, защото виждаш какво става, а си млад и не може да нодиш без зъби - и за работа, и за частен живот не е добре.
Без кола може, но не и без зъби и все пак за над 2бона импланти вече няма - цените са спаднали и то на най-добрите!
Успех

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ece2b5e294
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей!
За да ти поставят кост не е необходимо да ти вадят зъбите. На мен са ми правили такава операция. Даже за пръв път чувам за подобно нещо - че трябва да се вадят зъби.. Костозаместващата операция е рутинна такава, освен това венецът после сам расте, ако операцията е успешна. На мен ми порасна, но за около година, т. е. доста е бавно, но все пак порасна. Задължително не се връзвай на всичко, което ти казват. Търси второ и трето мнение, ако трябва. Зъболекарите са безскрупулни търговци, но все пак някои от тях са по-малко лоши от другите.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5a70d4f470
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Aз си сложих имплант в Пловдив за 850лв щифта 400коронката-общо 1250 лв. при много добър специалист... Какви са тия цени космически цени дето са ти казали-6000 за два зъба. :(

Иначе тая зъболекарка не я оставяй така-може да навреди на много хора. Обади се и в някоя телевизия ако искаш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker