Врастнал нокът ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Врастнал нокът ?
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 4720 пъти
Здравейте първо ще помоля администраторите да публикуват историята ми, защото наистина имам нужда от помощ.

Аз съм момиче на 14. Имам проблеми с палците на краката. Не знам какво е започна от преди 2 години мисля. Беше зима и си играех в снега и ритнах една купчина сняг и от долу имаше лед. Не заболя много. След 2 седмици или повече започна да ме боли пръста там на едното връхче. Мислех, че ще мине само и така стана. Но от тогава все така става и на двата ми крака с палците. Единият ми пръст ме боли доста време после минава за известно време и започва и другия пръст. Веднъж реших да видя в интернет и разбрах, че може да е врастнал нокът. Когато прочетох за това се изплаших като видях, че са нужни операции и видях и снимки ужас. Тогава веднага казах на нашите да отидем на лекар. И викнахме една позната тя е медицинска сестра и ме прегледа каза че не е врастнал само съм отрязала нокътя по късо и се е получило възпаление. И така до днес мина само. Но от двете страни и на двата палеца от страни е подуто и червено и боли понякога. А сега мисля че е станало нещо сериозно с десния ми палец. Бая се е подуло и боли в момента а преди това да стане като се изкъпах исках да извадя нокътя от там дето ме болеше и да го надигна с памуче за да расте нагоре но се счупи понеже беше много мек. След това порасна и мнооого боли страшно много имаше и малко гной. Подуто е доста и е зачервено. Не знам какво да правя казват, че не е врастнал а ме боли. Защо така става като не е врастнал? Не мога да разбера казвам на нашите но те казват, че не може да е врастнал. Купихме от аптеката онова дето го рекламират Екзодерил. Защото нашите мислят, че може да е гъбички. И се мажа с него но не знам. Не искам да ходя на кожен лекар защото може да ми направи операция а чух, че боли много. И за това се чудя какво ми е не мога да разбера в интернет пише, че това е врастнал нокът а другите казват, че е гъбички. Кажете ми какво е. И ако може да ми предложите някакви лекарства или бани. Аз разбрах за бани с морска сол и ще опитам и за компрес с мед дано да помогне. Вие ако може да ми предложите и други работи. И който е минал през това да ми даде разни съвети и да разкаже.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7018d72c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Според мен това не са гъбички. Те по принцип не болят.
Имах приятелка, която имаше врастнал нокът и щяха да и правят операция, но се оказа, няма да я хване каквато и да е упойка и я хвана страх без упойка и се отказа. Правела си след това бани с тетра и той се оправил. Другото което е можеш да отидеш на лечебен педикюр. Там ще ти кажат дали е врастнал или не, но и в двата случая ще ти помогнат. Не знам в кой град си, но във Варна правят във "Финес" такъв педикюр. Идеята е да не се стига до операция, дори и да е врастнал. Но дори и операция да направиш, след това 90% от оперираните им се появяват гъбички и няма отърване. Маникюристка съм и затова знам, но не правя лечебен. Вашите не трябва да го приемат така, все едно нищо ти няма, по-добре няма да става. Ако трябва на лекар отиди даже-никой няма да ти прави операция веднага, винаги можеш да откажеш, важното е да се разбере какво е.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0d24476b19
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На мен ми се е случвало. Даже наскоро пак. Както го описваш е врастнал нокът. Гнойта идва от това, че нокътят се забива в плътта и е станала инфекция.

Трябва да си вземеш някакъв антисептичен гел от аптеката. Важно е да е гел, а не течност, за да може да се задържи на пръста. И намажи мястото, между нокъдя и кожата обилно. За да не става инфекция и да умрат бактериите там.

Слагай си памуче отдолу да го повдига. Ето така - http://www.youtube.com/watch?v=hJdrJdcrhzU. Аз скоро ходих една седмица така. Сменях го по 2-3 пъти на ден и вече не ме боли. Напоявах го със силна ракия.

Друго, което може да направиш е медицински педикюр в някои добър козметичен салон.

Трябва да помниш никога да не режеш ноктите на краката си по дъга, а само в една права линия. Не ползвай нокторезачка за краката, защото тя е извита. Режи ги само след баня, докато са меки с ножица. Трябва да се оставят малко по-дълги. Върха на пръста ти трябва да завършва с нокът, а не с кожа, т.е. ако опреш пръстите си в стената напред, трябва да докосват стената с нокът, а не с кожата.

Никога не носи обувки, които ти стягат. Продавачите само лъжат, че щели да отпуснат. Никога не отпускат. Аз съм между 42 и 43 номер, но винаги си взимам 43, за да ми е по-свободно.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a123c2cb9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   предполагам е враснал нокът , аз в момента съм така , операцията не е нещо особено , казват му операция но всъщност просто ти изрязват нокътя от страни или го вадят на цяло естествено слагат упойка . Друг е въпроса колко е ефективно това , на мен са ми го изрязвали така , но след време е неизбежно отново да се забие защото той расте , трябва да израсте целия за да се излекува трябва да мине през цялата кожа напред , рязането е вредно , когато го режеш ще го режеш в права линия и винаги ще го оставяш по дълъг , никога не режи ъгълчетата . За да се излекува трябва да не го притиска нищо , тоест хубаво е да си стоиш в къщи и да не обуваш обувки , ходи с чехли , аз сложих лейкопласт под нокътя където се забива и сега е по добре , но не трябва да се натоварва за да заздравее и да израсте , доста време иска . Също можеш да го киснеш в калиев перманганат , слагай йод

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7018d72c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Номер 2 не е прав за рязането обаче. Не трябва да е в права линия, а именно по-добре е да е на дъга. Режеш в права и след птва се вземат ъгълчетата, именно за да не се забиват в кожата. Като се изрежат ъгълчетата, сее изпиляват за да стане гладки. Не е нужно да е точно дъга, но при всички положения ъглите се вземат. Всяка педикюристка ще ти го каже.
Номер 1 съм

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0d24476b19
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Е, аз съм номер 2 и ти казвам, че трябва да се оставят да израстнат напред. Когато ъгълчетата са достатъчно дълги те са далече от пръста. Вече са преминали през цялата кожа. Ако ги режеш на място над пръста ти, нокътят си мисли, че пръстът вече е свършил там и започва да се извива надолу към месото. А ако ги оставиш да израснат достатъчно дълги, като режеш нокътя, те и да се завиват надолу, вече се завиват във въздуха и не ти закачат пръста.

Ей, ще ме накараш да си снимам пръстите да ти покажа как изглежда добре изрязан нокът т.е. може естетично да не е хубав, но поне не се врязва в месото и е здрав.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: edf7869869
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ами аз мисля че овалната форма прави всичките тези проблеми. Вече ноктите ще ги режа по-добре но сега са дълги но пак продължава да боли сега за този пръст който, ви разказвах не ме боли толкова но започна сега пък другия. Ще се побъркам. И номер 3 сега не мога да не нося обувки защото, ходя на училище и не мога да ходя боса а и не ни дават чехли. Днес имахме и физическо и тичахме и аз трябваше болеше ме малко но не чак толкова. Не бива да отсъствам. Ще си взема лекарства от аптеката и ще правя бани ще изчакам да порасне и да израсте за да мине и да се махне от кожата. После ще го режа правилно. Благодаря за съветите.

От авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7018d72c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1/4 съм. Към Номер 5:
Режи, снимай, прави каквото искаш и го показвай на който искаш. Аз казах каквото съм научила и съм видяла от колеги, които правят и медицински педикюр. Ти ако искаш и пръстите си отрежи за по-сигурно, че нокътят ти току виж започнал да "си мисли", че ще води собствен живот и няма да те слуша....
Толкова от мен по темата, че явно има много по-компетентни. Това бяха моите съвети, автора сам си решава. Нямам намерение да убеждавам никой в достоверността им.
Успех авторе.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 724a7358c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аиде отиди при майка ти и й кажи тя да ти реже ноктите.... научи се първо.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6f0b6ca4cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Да наистина като се реже много на доло нокътя се забива в месото и когато порасне не трябва да се реже много за да не се забива пак трябва да се оставя малко по голям и на мен ми се е случвало сега не го режа много и нямам проблеми

 
  ... горе^
преди: 8 години, 25 дни
hash: b9c3ec6fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Иаз имам враснал нокът от години и ме боли егзодер екзодерил дали ще ми помогне

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker