Съществуват ли такива връзки? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Съществуват ли такива връзки?
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 2338 пъти
Здравейте на всички, напоследък гледам много сериали и в някои от тях хората, които имат връзка по между си се разбират изключително много, имат си страхотно доверие, не проявяват ревност за малки, но по принцип дразнещи неща, разбират се страхотно и с половин дума. Имат хармония между себе си. Аз съм млад човек, имала съм една полу-сериозна връзка в живота си, казвам го така, защото за мен беше сериозно, но човека до мен не ме обичаше толкова, за да ме предпочете пред ергенския живот. Въпреки това бяхме заедно една година, избутахме я с много психическо натоварване и нерви, но така е, когато обичаш и си безумно влюбен. Най-трудното нещо е да си отвориш очите. Чудя се, дали някой ден ще срещна половинката си, дали тя съществува и е някъде на вън. Имате ли връзка, в която доверието е на 100%? Връзка изпълнена с разбирателство и хармония. Обичате ли човек, който Ви обича по същия начин? Защото сценария по сериала е един, но действителността друга. Съществуват ли такива връзки, в които единия съобщава на половинката си, че излиза на парти, дискотека, командировка или отива на почивка без другия да изпита капка ревност или съмнение? Има ли двойки, които се допълват и заедно са едно цяло без да имат нужда от преживявания за една нощ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 50fb136ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В днешно време хората бързо си омръзват. В една връзка винаги единия обича повече. Съществуват такива ръзки, но само в първите години от връзката, след това напрегнатото ежедневие, трудния живот убива емоцията и романтиката, всичко се превръща в навик, страх да не останеш сам или раздяла. Филмите са си филми, не са съвсем изислени но дълга връзка или рак в идилия като по филмите - няма.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 00e1e85ae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Колко интересно!
Следя темата задължително!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 8f3a7712dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Преди 10 г. си задавах същите въпроси и не знаех отговорите. След това срещнах Нея по възможно най-невъзможния начин и така Бог ми отговори на въпросите с "категорично да". И вече 10 г. не спира да потвърждава още повече отговора си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 1e5fb44c24
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вероятно има, но винаги се изпитва някаква ревност и това е нормално, защото ако обичаш някого, те е страх да не го изгубиш. Рано или късно и ти ще срещнеш твоя човек.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 1156be752a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Въпрос на зрялост, моето момиче, въпрос на зрялост...
Хората, които предпочитат да живеят без илюзии, предпочитат да си дават сметка за всичко - да изучат нещата в тяхната същност, без да влагат излишни емоции в това - те успяват! Прещават си и изневерите дори, защото знаят че без тях не може. Не ревнуват, понеже няма от кого, освен от собствените си страхове. Не се страхуват от смъртта, понеже чудесно разбират, че тя е неотменна част от живота.
И точно заради всичко това, те успяват да се хармонизират, да се разбират от половин дума. Може този период да е кратък, може да е цял живот. Всеки прави толкова колкото може. Всеки стига до там, до където я докара. Важното е, всеки път да се стреми да е все по-добре, все по съвършено.

Няма съвършени неща! Няма съвършени хора, няма съвършени връзки... Просто трябва да се стремим и да вървим по пътя към съвършенството, пък който колкото може, кой докъдето я докара.

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 32509d276b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Има, мила, разбира се, че има. За съжаление обаче малко хора имат търпението да дочакат правилния човек. Аз имам точно такава връзка, която прерастна в брак от известно време. И ти казвам, че има! Ние сме в пълна хармония, физическа и душевна и това чувство е взаимно, и не е само наше мнение, а и на хората, които ни познават. Дори тези които за нещо ни завиждат и не ни харесват, няма как да го отрекат.
Ще ти кажа това, което аз разбрах, откривайки този човек чак на 29 години и анализирайки причините, поради които не ми се беше получавало до този момент, както и наблюдавайки другите около себе си.
ОТ СЪЩЕСТВЕНА ВАЖНОСТ Е КАК ЗАПОЧВА ЕДНА ВРЪЗКА. Какво имам предвид? Колко хора са започвали връзките си си идеята да не са сами. Или от материална изгода. Или са се събирали да живеят заедно прибързано, само за да не плащат две квартири "на тоя скъп живот". Или поради липса на самочувствие са се примирявали с партньор много под нивото им, защото не са вярвали в себе си и в това, че заслужават нещо по-добро. Или са оставали с някой от съжаление, или притиснати от външни фактори. Е кажи ми, как смяташ, че при тези условия може да се зароди истинска и хармонична връзка. Когато един мъж си казва: "Време ми е, станах на 30, трябва да си намеря жена" и се жени за първвата която откликне, мислиш ли, че това е добро начало за отношенията, които описваш? Или когато една жена си казва: "Той не ме привлича много, но е богат и перспективен"? На един такъв мъж, като описания по горе, му бях любовница 5 години. Защото той в мен се влюби, а жена си просто я беше избрал на принципа "Която се навие, тя ще е". Една такава двойка близки мои приятели сега се развеждат. Той е станал на 30 и решил, че му трябва свестна жена, за която да се ожени. Нея, като я попитах защо се е омъжила за него, ми каза "Защото не ме обиждаше"!!! Предишният и приятел се бил държал зле с нея, а този бил мил. И ето сега, 10 години по-късно, като отношенията им са зле още след 5тата, те най накрая се разделят. За да имаш връзка, изпълнена с любов, тя трябва да започне с любов. С любов и нищо друго!
На 24 заживях с един мъж. Момче, по-точно. Той много ме харесваше, беше здраво хлътнал. Възползвах се от това, бях в неизгодно положение, без стабилни доходи и квартира, а той беше готов да ми свали и звезда от небето. Е, насити ми се след 6 месеца. И ме изхвърли буквално на улицата. И аз седях и плачех и се питах "Защо на мен? " Защо ли? Започнах връзка с човек без да съм влюбена в него, а той явно е бил просто физически привлечен. И въпреки, че многократно си повтаряхме, че се обичаме, това нашето всъщност не беше любов. И свърши.
Когато срещнах настоящата си половинка не мислех за нищо. Бях в мир и любов със себе си, бях се научила да се обичам, да се уважавам и ценя. Бях разбрала, че няма нищо лошо в това да си сам, и че старата максима "По-добре сама, отколкото зле придружена" важи с пълна сила. За никъде не бързах, затова просто дадох време на нещата да се случват. Не, не беше любов от пръв поглед. Не се случи и като мина пак. Стана внезапно, след почти година познанство. Нещата бавно ескалираха и се превърнаха в едно чувство, което до тогава не познавах. Просто бях влюбена. Без задни мисли, без да изисквам дори нищо в замяна. Просто осъзнах, че това е моята половинка. Не знам точно как стана доори. Но стана. И беше взаимно и сега сме заедно в пълна хармония и разбирателство. И аз осъзнах, че от съществена важност за една връзка е това как тя започва!
ЕднаЖенаКаза

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 541d8fe726
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Познавам много двойки, но далеч не си въобразявам, че всичко им е идеално. Няма перфектни връзки, но доверието е може би най-важният елемент. Нямате ли си доверие, всичко друго няма значение.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 8159f04c86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз май имам нещо подобно с моята приятелка...
Но чак пък идеалната хармония мисля, че няма как да се постигне или е голямо изключение където я има.
И ти ще намериш своята половинка, просто още не си я срещнала.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 0a7c5b830b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ако един човек те харесва, то той няма да ходи по партита и ще иска да е с теб. Въпроса е че да на мериш такъв човек е изключително трудно. Някой са стеснителни и може да им се иска ( но няма да ти кажат ), на други не им пука ( били са наранявяния ). Та може би това което искаш съществува, но до еднаа степен. Ако си млада може би ще имаш късмет. Аз нямам все още за съжаление. Та до късмет си е, но вечна любов няма.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 5cdaa73010
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има такива връзки, стига да имаш късмет в любовта. За последното за ходенето по почивки не съм съгласна, защотобако се обичате няма да имате нужда да си почивате по отделно, но знам ли, може да има и такива хора. Аз съм смятала себе си винаги за щастлива в любовта, имала съм късмета да срещна много добри момчета, много от тях само приятели, но мога да твърдя че свестни мъже съществуват. Мъже които не изневеряват, защото не виждат смисъл, уважават приятелката си и са щастливи. Стига да срещнеш правилния човек и ти разбира се да можеш да бъдеш щастлива, защото повечето хора сами си правят да им е напрегнато.

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d840e33199
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   сериалите и филмите са художествена измислица, с която не трябва да се прекалява.

в реалния живот няма готова формула. пример - в една връзка в даден момент може и да има такава хармония, но хората се променят и в следващ момент може да липсва.

можеш ли да обобщиш такива разнородни входни данни?

на база на дадения пример може ли да кажеш дали има или няма? не мисля, че някой може.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 3047bd3768
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да, половинката съществува, разбита се. Аз срещнах съпруга си преди 11 г. вече и проблеми нямаме. Мисля, че нашата тайна се състои в това, че дълго се ботихме за любовта си и праеото да сме заедно. Така оценяш предварително любимия човек и гледаш винаги при най-малките симптоми за евентуални ороблеми да ги решиш, за да не загубиш постигнатото с толкова усилия.
При нас годинките вече се нижат и дори за банални неща не се караме. Някакси сме не само любовници, съпрузи, родители, приятели, но и житейски тим. Пожелавам го всекиму - оценете партьора си сега, не като го загубите
Ж30

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: fd68301841
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Хубавото на филмите е, че нещата в тях са прекалено красиви, което ще рече нереални. Днес пропастта между поколенията е колосална, дори в рамките на едно поколение има чудовищни разлики. Човешкото Его е взело невъобразими размери, а както е казано просто-"два остри камъка брашно не мелят".
Въпроса е в компромисите които искате или не да правите. Затова брака вече отшумя, хората търсят неангажираща връзка, особено мъжете. Съвместното същителство навремето беше подсъдимо, днес е мярка, еталон и неписан стандарт. Всичко зависи от това кой какво търси и нагласата му да прави компромиси с едно или друго.
Иначе задачата на филмите е освен печалбата те искат да се погледнеш в тях и да се комплексираш, да видиш как те могат, а ти не.
Колко те могат се вижда от жълтите хроники-всички са с разпаднал се брак не за друго, ами защото така ще се шуми около тях и ще си вдигат или поне подържат рейтинга.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a84db863f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Радвам се, че си пуснала тази тема, ще я следя с удоволствие! Но и аз имам въпроси.. Защо мъжете изневеряват на жените, които твърдят, че обичат с леки жени, които не могат да стъпят на пръста на любимата му? Защо злепоставят нея по този начин? Какво е оправданието да причиниш това на любимата си?

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: dfff213356
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Интересна тема, наистина. Определено отговорът не е еднозначен. Всеки ще отговори, изхождайки от собствения си опит. За едни има идеална хармония, за други никога не е имало разбирателство. Според мен, истината е някъде по средата. Не може идеално да се разбираш винаги за всичко с даден човек, дори да го обичаш с цялото си сърце. Става въпрос за двама различни души, за различни характери, възпитание, култура и какво ли още не. Дори да се допълват и да си пасват, те си остават различни. Хармонията идва по-скоро от развиващото се умение да се правят компромиси и да се съобразяваш с другия, което се проявява с течение на времето. Някои са по-склонни да отстъпват, други не чак толкова, но когато си влюбен и искаш да запазиш човека до себе си, трябва да си готов да пожертваш своите собствени нужди в даден момент.
Аз твърдо вярвам, че истинската любов съществува и за всеки си има половинка, защото ако не го вярвам, трябва да изгубя всякаква надежда и да се заровя в някоя дупка :D
Мисля, че за всеки от нас си има подходящ човек, или дори няколко, но често ние го изпускаме по една или друга причина и в крайна сметка се обвързваме с друг, само и само да не изтървем последния влак. Голяма грешка, но факт.
Освен всичко останало, мога да ти кажа и още нещо, тривиално е, но вярвам абсолютно в него. Хармонията и разбирателството в една връзка идват и от самата теб! Ако ти си в хармония със себе си и знаеш какво искаш и какво предлагаш в замяна, то ти ще привлечеш подходящия човек към себе си, ще успееш ясно да покажеш какво търсиш.
В действителност темата е многопластова, чакам с нетърпение да се заформи някоя интересна дискусия :)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 44fcbf2ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   О, Боже... №14... ами ти ме изпревари... Взе ми думите от устата... Ще се намери ли наистина мъж, който искрено да отговори, защо изневеряват на жените, които обичат с отрепки? Имат ли представа какво причиняват? Абсолютно се преповтарям, така че спирам... дано ми отговорят...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e2e1e52dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Съществува, да. В България по-рядко.. иначе съществува. Може ми на място, където и двамата ще сте щастливи, безгрижни, и всеотдайни. На място, където ще решавате проблемите си бързо и лесно. Но и двамата да сте на мястото си, това е много важно. Ако искаш такава връзка, направи всичко възможно, за да срещнеш такъв човек. От теб зависи.. и не чак толкова. :) М 18

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker