Защо реших да остана в този свят, въпреки че тотално обърках живота си! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121204)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14360)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо реших да остана в този свят, въпреки че тотално обърках живота си!
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 2268 пъти
Здравейте ;)
Реших да се доверя на този прекрасен сайт за историята си.Много ми е трудно да призная тези факти по долу дори и пред себе си, но явно имам нужда от мнение, съвет или просто някой да прочете отчаяната ми история.

Ето фактите за мен:

-на 37 съм, скоро ще навърша 38.
-Нямам деца.
-Нямам реална професия от която да изкарвам пари.
-Нямам родители и съответно братя и сестри.
-Нямам никакви приятели.
-Нямам никакви пари. Наистина.
-Нямам любов, освен собствената си към мен, към мъжа ми, към всички красиво и добро на този свят.
-Имам съпруг, който рано или късно ще ме зареже и вече го е направил в сърцето си.Женени сме от 8

години, заедно от 15.
-имам три хронични болести, едната с полу-постоянна силна болка.

Защо нямам деца?
Съпругът ми смята, че ще му нарушат спокойствието и че една жена, ако имала деца това било изневяра спрямо мъжа. Той още смята, че ако аз имам деца с моите болести, то децата ми ще бъдат изроди някакви. Болестите ми не са психически да уточня, а са само физически. Нямам представа дали ако имах деца, щяха да бъдат такива.

Защо нямам приятели?
Живея в града на съпруга си. Той никога не ми позволи да си намеря приятелки, ревнува ме дори от далечна братовчедка с която се виждам един или два пъти в годината.


Защо нямам пари?
Работя за съпруга си от около 12 години. Изцяло зависима съм за парите от него.Когато си намирам работа при други хора, той се ядосва и се кара с мен.Побеснява направо.

Защо нямам родители?
Всъщност имам. Просто ме зарязаха - когато бях малка, отидоха да живеят в чужбина и се покриха, заедно с брат ми. Не съм ги виждала, чувала, слушала от 26 години насам. Ако ме видят сега, убедена съм, че няма да ме познаят. Ако аз видя брат ми, няма да го позная, той е с три години по-малък и сега трябва да е на 34 - но е един напълно непознат за мен и аз за него.
Бабите и дядовците ме отгледаха - едните бяха законни осиновители, но ме даваха и на другите. Всички те починаха обаче. Те също не чуха ни вест, ни кост от родителите ми. Но са живи родителите ми, защото познат на приятел на единия ми дядо му казъл преди две години, малко преди да почине дядо ми, че са добре, те и брат ми.

Не съм много здрава. Имам три хронични болести, една от които е полупостоянна болка в корема, но не е рак слава богу. Болестите ми са генетични. Едната ми баба ми е казвала много пъти, че съм ги наследила от майка ми и от баща ми. Е, поне нещо да ми оставят, нали? :P (черен хумор, обичам да се шегувам така, че се усмихвам тогава).

Защо смятам, че съпруга ми ще ме зареже рано или късно?
Миналата година си пишеха с някаква жена съобщения от рода на - обичам те, липсваш ми и така нататък. Знам, че са правили и секс в жилището на жената, видях чатовете им. Познавам съпруга си - не ме е зарязал само защото другата не му е харесала достатъчно. Но той търси.

Това съм аз - най-страхливата, най-плахата и най-нерешителната жена на света, която даже я е страх дете да си поиска, защото смята, че така съпруга и ще я зареже.

И знаете ли какво реших само преди няколко дни?
Да, признавам - много пъти съм мислила да си сложа край на живота. Най-малкото, защото като че ли никой няма истинска нужда от мен. Това най ме боли. Не че онези роднини са ме изоставили, не че съпруга ми не ме обича, не че нямам пари и здраве и деца, а че ако изчезна никой, никой, никой няма да забележи и аз ще съм живяла напразно.

Проблемът е, че не мога да убия себе си ей така. Надежда ли е това, вяра ли, обич към себе си ли не знам, но не мога, макар много пъти да съм си мислила, че ще скоча в морето от някоя висока скала и край, мъката ми свършва. Но не го правя.

Та, ето какво реших - ще си седна на задника, с извинение и ще работя много. Слава богу, че имам странична работа (с разрешение на съпруга ми), която върша на компютъра и това е едничката ми надежда за бъдещето.

Знаете ли още за какво си мисля? Ако някой ден стана богата (страничната ми работа има такива перспективи), поне ще променя живота на сирачета. Ще помогна на хора, който са били като мен - ужасно самотни, нерешителни, плахи, но добри хора, хора които носят любовта в сърцето си и не са позволили да я загубят завинаги, и хора които искат да се развиват като личности.Ако не стане това със страничната ми работа, поне ще умра, опитвайки се.
Може пък някой някога да има нужда от мен и да ме обикне там.


От една бездетна, ненужна жена, която сама си е виновна за всичко - извинявайте ако съм ви досадила,
но малко ми олекна,
елена

Историята ми е истинска за съжаление!Как ми се искаше да не беше

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: f1395b80a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си много силна жена! Само не разбирам, защо чакаш съпругът ти да те напусне?! Направи го ти, зарежи го! Намери си работа и се издържай, а кой знае, по- нататък може да намериш подходящият за теб човек. Сама си се вкарала в Ада и само ти може да излезеш от там!
Момиче на 14. :)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2e83f537ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трябва да повярваш в себе си! Намери си добре платена работа и си осинови дете. Трябвало е още след първия месец да зарежеш приятеля си, защото той не е никаква стока! Пожелавам ти много късмет занапред!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 1a8b62dae3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Драга, ти си напълно зависима от съпруга ти. Щом не си щастлива с него, просто го зарежи преди той да го е направил. Искаш деца? Ами, намери си свестен мъж и си народете. Знам, че щом сте заедно от толкова много време, ще ти е много тежко, но първата крачка е най-важна. Започни промяната от себе си. Никога не е късно да се промениш. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 856e598400
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Искам само да ти кажа да останеш силна и да помниш тежи думички. You never know how strong you really are until being strong is the only choice you have.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 664495ff56
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Първо-стига си говорила така за себе си.Ти слаба,ненужна и каква ли още не.Изобщо не си слаба.Преживяла си толкова много.Не само ти си виновна за себе си.Откъде на къде мъжът ти ще ти забранява дори някакви си интернет връзки с приятелка,а от може да има връзка с друга жена-така ли.Знаеш ли на кой ще си нужна най-много-на деца.Защото,ако написаното е вярно и въпреки всичко,което си изживяла-най вече това с родителите ти,ти си запазила това самообладание,доброта(към сирачета,доколкото разбрах)и дори хумор-то ти ще бъдеш прекрасна майка.И как е възможно да се наричаш ненужна-та ти искаш да помагаш на сираците.И никога не слагай край на живота си,нека Бог реши кога да ти го вземе.Знай,че ти си един силен и добър човек.

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 9fe1a63e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Колко покъртително и с колко чувство е написана историята ти! Стана ми мъчно. Защо не си го зарязала този твой мъж? Ако си беше намерила друг, сега всичко щеше да е друго. Но не е късно! Ти си още млада! Можеш да срещнеш истинския мъж на живота си, да създадеш семейство и приятелски връзки. Когато създадеш семейство, освен това, ти ще забравиш онези хора, които са те оставили. Но въпросът е от къде да започнеш, като няма откъде? И кой ли може да ти даде отговор....

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: bad2a09d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Искам да те прегърна... След мрака винаги идва светлина... Винаги.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 9fe1a63e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Eлена, Елена. Нито животът ти е скапан, нито ти си виновна, непотребна, или каквото си мислиш. Аз съм сигурна, че си чудесен човек, но просто обстоятелствата са се стекли така. Защо не се разведеш с мъжа си, не заминеш, не почнеш нова работа-оттам ще дойдат приятелите и любовта-за деца още не е късно, майка ми ме е родила на 38, защо не потърсиш брат си и родителите си и не разбереш защо са сторили това? Какъвто и да е животът ти, трябва да го живееш. Защо иначе си се родила? Намери сили, за да смъкнеш бремето, което ти тежи. Струва ми се, че ти не просто се самосъжаляваш или оплакваш, а просто търсиш някакво оправдание(по-скоро самооправдание) от обществото или утеха, че не всичко е толкова зле. Може би не съм права. Пожелавам ти щастие и прекрасно бъдеще в ЖИВОТА.
Ангелина.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: cb2c8ae6ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Все още има изход, работи здраво над страничната си работа и спестявай, раздели се с неверния си мъж и се изнеси самостоятелно, намери си хоби, което ще ти помогне да се запознаеш с нови хора, потърси си нов мъж и създай семейство и деца, а ако това не е възможно, осинови си детенце и бъди щастлива.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 6b9727b969
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Страшно много ви благодаря за мненията и подкрепата всички! Прегръщам ви с усмивка :-)

Ще взема някои решения скоро, наистина сте прави, че трябва да променя нещо, не само едно нещо. Животът е дар, а аз го пропилявам в безмислени надежди, че хората около мен ще се променят към това да ме ценят, уважават, да се нуждаят от мен. Не тях ще променя аз, а себе си единствено мога.

Не можете да си представите даже, колко съм щастлива от това че четете и ми давате подкрепата си, още веднъж ви Благодаря всички,
Елена

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: a3bfa30b34
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Виж, ако не си щастлива с този човек и се чувстваш като негова жертва, трябва да се разделите.
Ще имаш обаче проблем поне в началото, защото хора като теб са свикнали някой (насилника психически или физически - не е нуждно дори да е съпруг или съпруга, най-често е родители) да поема отговорност за живота им - да той в твоя случай е задника, лошия, но взима решенията вместо теб - ето, не работиш друго, защото той не ти давал - той е ЗАДНИКЪТ - ако не можеш да си намериш друга работа - той е задникът, защото те е принудил да работиш при него, нямаш пари заради него и така нататък... не си щастлива ЗАРАДИ него.
Какво се случва обаче с жени и мъже като теб, които все пак успяват да се разделят и да почнат нов живот без да са се лекували - ами пак същото - или се връщат при старият партньор, за да има отново някой, който да обвиняват за неудачите си, или си търсят несъзнателно подобен злодей. Кръгът се затваря!
Ти не само трябва да смениш партньора си с две думи, но и да се лекуваш или най-малкото съвсем съзнателно да теглиш чертата и да си кажеш - АЗ взимам решенията в живота си и АЗ СЪМ ОТГОВОРНА и за хубавото, и за лошото в живота си.
Колкото и да ти е странно, на практика ТИ си взела най-малкото решение да си с този индивид - т. е. все ти стоиш в основата на проблемите си и в крайна сметка не си жертва, но искаш да си такава НЕСЪЗНАТЕЛНО, за да се носиш по течението.
Това, ако не си го изясниш и СЪЗНАТЕЛНО, ако не поемеш отговорност за живота си, няма как да се променят нещата.
ВНИМАВАЙ, защото е съвсем вероятно този мъж с друга жена да стане съвсем нормален, а той като го гледам няма да тръгне да те гони. Съвсем вероятно е да почне нов живот без теб, съвсем нормален живо, дори да създаде деца и ти трябва да се научиш да живееш с тази мислъл - т. е. да приключиш с него окончателно и да не го търсиш, дори да го видиш, че е нормален един ден.

Какво бих направила на твое място - задължително бих го напуснала, защото с него определено сме се намерили и каквото и да правим, все ще се превръщаме в чудовища заедно - аз в жертва, той в „злодей“. После бих отишла да живея в друг град съвсем сама и откъсната от всичко познато (често и други фактори са намесени) и изхождайки от семейната ти история, аз на твое място задължително бих се подложила на психотерапия, ама ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, за да приключа със старото си семейство.
За мен само, ако приключиш с проблемите от детството си, само тогава ще можеш в настоящето да живееш добре. Само, когато осъзнаеш, че си възрастен човек, че сама си отговорна за живота си, сама си МАЙСТОР на живота си, само тогава ще престанеш да си жертва.
Не е лесно, защото няма да го има злодеят, отговорен за неудачите ти, ще трябва да живееш с паденията и проблемите в живота си, да приемеш, че като взимаш решения, ще си поемаш и последствията, но вярвай ми - така е по-добре.
Най-много съжалявам хората като теб, защото не осъзнавате, че в крайна сметка властта върху живота ви е.... лично ваша. Искате сигурност и някой друг да взима решенията вместо вас, той става злодеят в живота ви, а вие удобната жертва, но дори да останете така - пак все някога сте взели решение да сте с този човек и дори сте го оформили да е такъв.
Помисли си - щеше ли на първо време да се омъжиш за мъжа ти, ако беше такова чудовище в самото начало?
Най-вероятно ти с твоите качества, поведение и така нататък си развила тези болни наклонности при него. Той също е един вид жертва, защото също не е по-щастлив от теб.
Правилно обаче си осъзнала, че при него няма да трае дълго, за да те напусне. Той е активният (злодеят) все пак и е свикнал да взима решения - несъзнателно чувства, че не е щастлив с теб и си пропилява живота и си търси алтернатива. Той дори е възможно да е по-малко болен от теб (да, вие и двамата имате нервни болести, различни, но сте болни), защото все пак е осъзнал, че не бива да имате деца. Това за мен е най-доброто решение, което е взел, защото може би не физически болни, но психически болни щяха да са със сигурност и така както вашите родиели са ви отровили някога психиките (ДА И НЕГОВИТЕ), така и вие щяхте да създадете поредните психично болни хора. Тук ти можеш да бъдеш горда със себе си - ако не друго, поне не си създала деца да се мъчат, но дали ще се мъчите до живот заедно - това зависи в момента от теб.
И за теб, и за него в крайна сметка е по-добре да се разделите и все пак ако имаше залози, аз бих заложила, че ти с 90% сигурност няма да се разделиш с него и ще я караш по старо му. Каквото и да ти напишат хората тук, все ще си намираш оправдание да не се разделяш с този човек и да си нещастна, защото имаш тази потребност и в крайна сметка се чувстваш комфортно точно така, ако не беше така да си се разделила още преди десетилетие. Не, няма да се самоубиеш, защото това би значило да вземеш някакво решение, но виж - можеш да дразниш чудовището, докато не те убие и действително да станеш жертвата, която си мислиш, че си, но като се замисля и това е малко вероятно, защото той има нужда от теб - вие сте една симбиоза с него, може би ще си умрете мразейки се и все пак има 10% вероятност единият от вас (той най-вероятно) да се осъзнае и да почне нов живот с друг партньор. Дано греша, но рядко ми се случва.


Успех

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 352b570467
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ели, прегръщам те и те целувам, миличка! Искам да знаеш, че не си сама и само да протегнеш ръка - десетки хора ще те подкрепят! Болестите ти ще изчезнат само за няколко месеца - бъди сигурна, че те са психосоматични.

За самоубийство дори недей и да мислиш! С твоят подход и отдаденост на нещата, това ще е най-жалкото и неадекватно нещо, което би могла да направиш въобще.

Освен това още не ти е късно за дечица! Една приятелка роди на 43 здраво и право момченце, с много любов от по-младия си приятел.

Пожелавам ти една вечер да се прибереш трептяща от дълго отлаганото щастие в новия си дом, а в него някой да ти е сготвил, стоплил и създал уют като за Коледа. Да вечеряте, да изпиете по чаша хубаво отлежало вино, после да послушате хубава музика, дори да потанцувате, и да се любите до зори!

Бих го направил за теб, но няма как да си разменим координати тук.
Успех и горе главата! Ние сме с теб!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 9fe1a63e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Номер 11, много правилно казано!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: a12e77f925
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Защо се съобразяваш с тоя човек? Уважавай себе си повече! Махни се от него и си създай семейство. Ти заслужаваш най-доброто! Само на 38 год. си действай!!!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 87ce448d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Значи той има право да ти изневерява, а ти да създаваш приятелства не?

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: b36839c70a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Той няма да те зареже. Той има същата нужда от теб както и ти от него. В психологията на неговото се казва "психопат", а на твоето "зависима личност". Никой не е виновен, че сте такива. Ако виждаш и най-малката възможност да се отделиш от него - направи го. Ще видиш, че светът няма да свърши. Не чакай той да те изостави, както го е направило семейството ти. По идея най-добре е ти да можеш да се освободиш от тази необходимост да си важна и нужна за някого. Ти си важна и нужна на света, на себе си. Щом те има - значи има защо. Без значение дали СЕГА някой държи на теб. Докато си с този мъж, няма да можеш да си потребна никому другиму. Него го е страх да не го оставиш. Друга лесно няма да намери да го търпи така както ти. Ти си стигнала до една страхотна идея как да осмислиш драмата си. Желая ти много успех. Той не се крие в чуждото одобрение. Ти сама си знаеш кое е добро и кое не.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker