Колко хора обичат така? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121375)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Колко хора обичат така?
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 4262 пъти
Колко хора обичат така че, когато се карат с половинката им да им гори душата, защото той не се чувства добре в момента? Някой ще кажат, защо изобщо ще се карате, ами защото понякога на всеки нещо му тежи и има нужда да си го каже, така се поддържа здрава връзка! Колко хора обичат така, че тяхното щастие да зависи от щастието на човека до тях? Колко хора ще се лишат от щастие само, защото техният човек няма да присъства и няма да бъде част от него? Колко хора обичат така, че когато човека до тях заплаче, да заплачат и те? Колко хора завършват скандалите със сълзи от любов? Колко изобщо за плакали от любов? Колко хора са мразили от любов? Колко хора липсата на човека, когото обичат и това, че не е до тях ги карат да чувстват всички чувства на света, от ярост, от това, че човека го няма, до това да им стене душата от липса? От това да мразят, до това да обичат, от липса?? Колко хора целуват половинките и си чувстват обич като към брат/като сестра? Колко хора плачат след секс, защото чувствата експлодират? Колко хора обичат така?

Ж22

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 6c0d4b2699
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не знам колко хора "обичат" така, но се надявам да не са много. Истинската любов не е скандали, сълзи, омраза, ярост и прочие. Истинската любов е разбиране, топлина, търпение, нежност, грижа.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 366ac380ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей,

Виж, аз мисля, че любовта е много субективно понятие. Хората имаме способността да обичаме главно на базата на възпитана у нас любов.
Не винаги обаче тази любов е заслужена от човекът, към когото е насочена.
Понякога е задушаваща, друг път пък даваща свобода.
Колко са хората, които обичат много? Не знам, но смятам, че света се променя и хората стават все по-меркантилни и прагматични.
За тях любовта се изразява в комфорт и ненарушаване на личното им пространство.
Аз лично не го приемам това. Аз съм от по-емоционалните хора, за които всичко е въпрос на страст, чувства, емоции, жестове...
За съжаление обаче след много наранявания и несподеляне на чувства се случва човек да стане по-апатичен и да не се впечатлява от такива неща.
Истинско щастие е да намериш човек, който да те обича също толкова много, колкото и ти него.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d43b210892
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

5.   Това е утопия, момиче, илюзия - просто няма как да стане! Колкото и да искаш да се слееш и да се разтвориш в партньора ти, това няма как да стане - нито духовно, да не говорим телесно. Рано или късно ще осъзнаеш, че ви е сте отделни същности, отделни личност! Приближаването до другия под определено критично разстояние носи само болка и е контрапродуктивно! Ако това не беше така, то хоратя щяха неконтролируемо да се привничат и да се сливат, подобно на Черна дупка, и накрая да остане само Един Голям Човек - сума от всички нас! За щастие или за нещастие - това не се случва.
Нито можеш да бъдеш другия, нито да живееш чрез него - кокото по-бързо и по-пълно го разбереш, толкова по-добре за тебе и за всички около теб.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: abd41e9fb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това дето си го описала не е обич а болестно състояние

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0aedff8776
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 1, не ни разваляй мечтите. Всички момичета очакваме любовта. Колкото и банално да звучи, така е!

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d970ba2137
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Клишета! Това не е любов, а мъчение, страдание. Обикновено всеки човек преживява една такава. И пак в тази " любов" единия дава повече от другия. И когато този някой си тръгне оставаш смазан, бездушен, обърка, просто едно нищо и разбираш, че това не е любов. Аз преживях такава любов и когато приключи не знаех, коя съм и на кой свят се намирам. После дойде другата, тихата, изграждаща, провдигаща, спокойна и пълноценна любов. Няма нужда от гръмкидуми, достатъчно е някой да вярва в теб.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d3a02c2c44
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нашата любов с жена ми е точно такава, даже съм написал историята на нашето запознанство в този сайт. Все едно сме родени един за друг.

За протокола запознахме се 2005, оженихме се 2009, дъщеря ни се роди 2011.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 42eeaa8f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   съдейки по себе си , когато обичам - дали мъж или приятели... ми идва отвътре да съм съпричастна и споделям щастието и мъката , ако мога да помогна помагам когато има нужда . Когато съм влюбена съм много внимателна да не нараня чувствата на любимият по някакъв начин , защото не искам да се чувства зле заради нещо което съм казала или направила. Е обикновено моите никой не ги жали , но като много ми докривее си поплача в моето леговище и ми мине и пак обичам , пак се радвам и тъжа заедно с любимият човек

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: a08dd9098b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Невъзможния гняв задушава скръбта, докато споменът за този който си обичал не се превърне в отрова за душата ти. И един ден усещаш, че ти се иска този който си обичал да не е съществувал изобщо за да може болката да ти бъде спестена.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0da3bd19d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не знам колко, но ще ти споделя, че изживях същата такава любов. И смея да твърдя, че това не е само любов, която минава и заминава. Това е любов за цял живот. Когато почувстваш човека до себе си толкова близък, като приятел, като брат, като любим, като всичко - това е любов. Това е усещане, което остава за цял живот. И дори с този човек да се разделите по някаква причина, той оставя трайна следа в сърцето ти.
Направи всичко по силите си да го задържиш, да бъдете заедно. Аз не успях. Той е като липсващо парче от душата ми. Празнота, която никога няма да се запълни.

П26

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d3a02c2c44
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Драгите модератори пак са в летаргия.

Явно пак нямат време и разбира се, нови модератори не им трЕбват.

Явно 3 дни за да ти одобрят един елементарен коментар е нормално за тях.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: a73f3a0853
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Смея да кажа, че аз обичам точно така, в любовта съм крайна, раздавам се на максимум, всеки ден обичам повече от предишния, всеки ден изпитвам все по-силно щастие от човека до мен и все по-голяма болка във всеки момент, в който го няма, Ще експлодирам от вълнение само, когато го видя отдалече, а като ме погали се разтапям в небитието. Заедно сме от 5 години вече и ще сме заедно до край. А как само искам вече и детенце!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 3ec50f9492
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   От авторката: Искам да кажа на всички хора,за които това е "клише" и "болестно състояние",че те никога не са познали любовта !!! Докато си мислиш,че любовта е клише,все още си далече от нея!! Радвам се,че повечето хора са ме разбрали,радвам се че има повече щастливи хора от тези,които не знаят какво е любов! Пожелавам на всички,които не са познали,да я срещнат скоро. Искрено им го пожелавам! Аз обичам моят приятел,няма нужда да влизам в подробности,вече е станало ясно.. Само за тия,които си мислят,че съм болна да обясня! Хората,които са щастливи,които обичат и са ОБИЧАНИ също толкова много, не са БОЛНИ,а са ЩАСТЛИВИ! Жалко за тия,които не ме разбират! Мога да говоря много,да кажа много неща,но няма смисъл.. Тия,които не ме разбират - едва ли ще ме разберът,а тези,които ме разбират няма смисъл да обяснявам!
Пожелавам ви много усмивки!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: cdbba0b6b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Мога да кажа, че много хора от семейството ми са се отнасяли по такъв начин с мен и аз затова се надявам живеейки сам да израсна и да не повторя мотамо техният модел когато един ден и аз си намеря приятелка и в последствие дойде време за деца и внуци, защото такъв тип любов може да бъде много задушаваща. Съгласен съм с номер 13

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 3a06ba132f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Почакай авторке, още няколко годинки и сама ще се убедиш че това не е любов. Дано си в състояние да се събереш след това което за твб е любов. и нямаш абсолютно никакво право да твърдиш, че тези които не са го изпитали ( да не говорим че повечето ти писахме, че сме го преживяли и сме се убедили в това) не са обичали.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 3ec50f9492
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   ОТ АВТОРКАТА: АМА ЗАЩО ТРЯБВА ДА СВЪРШВА БЕ ХОРА?? ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИМА КРАЙ? НЕ МОЖЕ ЛИ ДА СИ ПРОДЪЛЖИ? ЗАЩО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ОБИЧАМ САМО АЗ.. В АДСКА ГРЕШКА СТЕ.. АЗ СЪМ ПОВЕЧЕ ОБИЧАНА, ОТКОЛКОТО ОБИЧАЩА.... АДСКИ ПЕСИМИСТИЧНИ СТЕ!!!

/Модератор7 - Писането само с главни букви е равносилно на крещене.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 3ec50f9492
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   От авторката: Не съм знаела и не съм искала.. Извинявам се!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5802113d53
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Авторке не знам от колко време сте заедно с твоя приятел, но определено това което описваш не е любов а влюбеност, а влюбеността не е истинска любов и трае няколко години. Любовта мило е избор, не е чувство, защото ти или той в момента сте готови на всичко един за друг, обсебили сте се взаимно, живеете в красив сън, но... я си представи, че изведнъж се събудиш, а това ще стане, защото съня както и влюбването са илюзия, и установиш, че вече не усещаш човекът до теб по същия начин, че той за теб е просто един от всички останали хора, вече не е специален, или пък това, което си виждала в него изведнъж започваш да го виждаш в някой друг? Тогава какво ще кажете"ами любовта си отиде"! Не, не си отишла, тя никога не е идвала, защото ако беше дошла, щяхте да изберете да продължите заедно, вече свалили розовите очила. Не съм песимист, но по-добре не се осланяй на тези илюзии за вечната любов, защото много ще страдаш иначе.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 3a06ba132f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Авторке ти сама го написа в изблик на гняв или от безсилие... Знам ли? ! "Аз съм повече обичана отколкото обичаща. Написаха ти хората защо. Защото на 22 повечето обичат така, но тази любов е нездравословна. Но какво да ти обяснявам, няма смисъл. Човек трябва да се убеди сам. Дано твоята любов продължи вечно... хайде.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 256c65bdfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   От авторката: Нещо темата се првърна в спор, а аз далеч не исках това.. Исках да споделя щастието си, а се получи различно.. С приятелят ми сме от много време заедно и като цяло е любов.. Защото това да обичаш не изключва това да си влюбен в същия човек.. Нали така?? Когато започнс нсшстс връзка, която започна адски бавно, аз първо изпитах любов, първо изпитах уважението и години след това изпитсх това, което изпитвам в момента.. Не казвам, че съм права, но усещам, че съм такава.. И много ми се иска тези, които отричат, че това е любов(уважението, страстта, доверието, разбирането и т. н. ) да ми обяснят какво за тях е любов и от какво се поражда.. Изцяло добронамерено пиша и т. н. може и аз да съм в грешка, но с цялото си същество се моля да не съм!

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d98ee7d0bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Ами типично за нездравословното влюбване. Нищо вечно няма на тоя свят - всичко се променя постоянно. Човешките взаимоотношения също, чувства, емоции и т. н. Хората, които са на по-зряла възраст тук им е ясно как се случва всичко това. но авторката е само на 22 и моментът да мисли така е сега. Много трагично ще е след 20 години да гледа на нещата по същия начин, но това си е въпрос на нейното израстване. Сега и да й пишем тук е безсмислено - тя няма житейския опит, за да схване. И за да не остане с погрешното впечатление, че твърдя, че любов не съществува, казвам, че има такава и в основата й е доверието и свободата, която даваш на човека до теб.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 256c65bdfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   От авторката: НЕ МОЖЕТЕ да знаете дали няма да изберем да продължим заедно и след като свалим "розовите очила" макар, че изобщо не са розови, но ако тръгна да обяснявам ще изменя темата.. Не всичко е толкова розово, споделих хубавите моменти от нашата връзка, което далеч не означава, че всичко е розово и че ппнякога всичко това далеч не е било толкова прекрасно и не съм изпадала в дупки и моменти, които "розовото" е липсвало с месеци.. Просто тогава усещаш любовта, загрижеността и уважението, но никога не ми е минавало през ума да се разделяме, всеки има трудни моменти и етапи, в които осъзнавате дали това е човека и тия неща ги осъзнааш точно тогава, когато "розовото" липсва и то в дълъг период от време! Така че няма как да знаете какво ще се случи след свалянето на очилата.. Любовта не започва с любов, а с прителство, след това влюбване, след това всякакви моменти и периоди!! Само ме опреквате, но до сега не видях едно мнение какво за вас е любов!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: de2c03d63f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Авторке, не съм като тия горните дето само упрекват и търсят под вола теле и не бих искала да те засегна по някакъв начин. Но просто бих искала да изкажа и моето мнение. Не е вярно, че любовта е еднакви всички, при всеки е индивидуална според неговитевъзприятия за света, има хора, които никога не са обичали и то единствено, че тези чувства в тях са закърняли заради техните възгледи, а не поради другите оправдания. На много хора им се иска да обичат някого и си втълпяват, че обичат еди кой си... други търсят тръпката, което е много относително... някои тръгват с някого, защото мислят, че така трябва и с времето се привързват силно, но дали се стига наистина до любов не се знае... И още нещо - това, че любовта при теб е започнала с уважение и се е задълбочило, не означава че при останалите любовта не започва с любов... Не приравнявай всяка любов до твоята... Точно пък аз мога да ти кажа, че любовта започва с любов и е само любов, а според мен любов и обич е едно, но няма да обяснявам сега... И най - важното е, че чувстваш различни емоции, не ги слушай тука, любовта била тиха и монотонна... Любовта е съвкупност от всичко, което ти причинява, което чувстваш, че е вътре в теб, без да осъзнаваш... Тя те изпълва, с нея си истински човек.
И да напиша за още един мит - далеч от очите, далеч от сърцето - ако това важи за някого, значи неговото не е любов. Щом нещо е вече в сърцето, колкото и да е разстоянието, то си остава там, същото е и с времето, то не лекува, просто наслагва други неща върху предишните, но предишните не се изтриват, а остават. И ако са били истински те ще изплуват, когато му дойде времето с пълна сила.
Да обичаш, значи да даваш и да имаш какво да дадеш, да си сигурен че е завинаги, да не ти пука от мнения, да не чакаш в замяна, да вярваш силно, че наистина е така, да не променят това, в което вярваш нито околните, нито фактите, нито времето, нито пространството, нито отчаянието, нито сълзите, нито горчивата действителност... Не всеки може да бъде такъв...
Някои хора го осъзнават много рано, други много късно... и тези, които ми твърдят, че на 22- 23 - 24 любовта била неосъзната и дрън дрън други простотии... Моля ви се... Вие като сте над тази възраст и си мислите, че обичате истински с тихата любов, само че за мен това не нито любов, нито обич... Но както казах, всичко е въпрос на световъзпритятия...
Гореописаното е моето мнение :)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 29ba32b920
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Момиче, изживей си влюбването и продължи живота си, дай боже със същия човек. Мисля, че това е най-интензивното преживяване в живота. За съжаление в последствие животът доста често предлага неприятни изненади и е важно човек да им устои, без това да съсипе любовта му. Според мен най-важният принцип е този - както се отнасяш ти към любовта си - такава е и тя, т. е. ако ти вярваш, че това е твоят човек, то наистина това е твоят човек, ако ти даваш всичко от себе си, той също ще дава всичко от себе си.
Не се засягай от думите на другите - те искат да те предпазят, да те предупредят, че няма да трае вечно. Но това не е цялата истина. Всъщност, в ръцете на човек е да превърне това в любов за цял живот - обичай себе си и него, бъди търпелива, добра, смела, умна и не позволявай на разочарованията да те победят. Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 475e31b2d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   "до сега не видях едно мнение какво за вас е любов!"

Aвторке, ето две теми от сайта с пример какво е любов и какво не е. Хубаво е, ако влюбването прерасне в нещо повече:

http://spodeli.net/4/story-47296.html
http://spodeli.net/4/story-47295.html

K-Man

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 3ec50f9492
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   От авторката: Благодаря много на номер 27!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: c4352882b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Мъж 31г. Има такива хора, не се отчайвай. Просто в България и в други неразвити страни страдаме от синдром на серялките, които приемаме за начин на живот. ;)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f694cceeb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   От авторката: Благодаря на всички!! На номер 27, 26, 30, 4, 10, 11, 17, 15 най-вече. Искам да кажа на всички, които все още следят темата, че се съгласявам с всички, по тая тема може да се говори вечно и то се говори вечно и всяко мнение е правилно! Искам само да кажа нещщо, което не бях споменала в разговора и това е че когато аз тръгнах с моят приятел не бях влюбена в него на външен вид, до скоро смея да твърдя, че не ми беше особено красив, аз се влюбих в начина по който ме кара да се чувствам, с него бях в 100% спокойствие и така го обикнах, без никога да съм се влюбвало в него, след това се влюбих и външно, а в момента спи до мен и не ме интересува, ако ще и най-грозния да е аз просто го обичам!
Пожелавам самоо хубави неща на всички!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker