Анорексия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121558)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14409)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4714)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18618)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Анорексия?
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 2432 пъти
Здравейте.


Аз съм момиче на 19 години и имам проблем. Преди тежах 60 килограма и си поставих за цел да отслабна. Започнах да пия хапчета и зелено кафе, което ми помогна и за няколко седмици отслабнах много. От 60 свалих почти до 50 килограма. Десет килограма, което не е за вярване но успях, обаче след това изгубих всякакъв апетит за храна. Повдигаше ми се, повръщах ако ядох малко повече от нормалното и не ядох дори любимата си храна. Отначало ми казаха че е булемия и започнах хранителен режим. Три пъти ядене на ден обаче малко и с време да започна да ям повече. За момент си върнах 2-3 килограма но след като ги качих, за по малко от две седмици ги свалих отново. Много се тревожа защото винаги съм била здрава и е нещо ново. ( Винаги здрава - не се разболявах често. Рядко, много рядко. :)) ) Някой да ми предложи помощ, защото ако все още си е просто булемия, не мисля че има смисъл да ходя на лекар..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 427f46f3f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Момиче, не знаеш ли, че тези хапчета са много много опасни. А и предизвикват йо-йо ефект. Само на 19 си не си влошавай здравето от сега! Не си ли чувала за спорт, диети, но не много строги. пак щеше да свалиш килограмите просто щеше да бъде по-бавно, но и по-здравословно. Хубаво си се нагодила с тая булемия, няма що. Това, което си направила, си се натровила с тези хапчета е много лошо. Много!
Ж31

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 1ec38f3d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Безумна грешка, задължителен лекар, дори да ти няма нищо, което едва ли е така, по-голяма глупост от хапчета, кафето, чайове и подобни глупости няма - СПОРТУВАЙТЕ !

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 4ca782b562
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Aз не знaм кaквa е тaя мaния при жените дa стaвaте 40-45 килогрaмa- НЕ е хубaво, рaзберете. Нямa кaкво дa пипнеш, то сaмо кокъл. Дa не говорим, че е супер грозно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 14ba5d2c11
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако повръщането ти не е предизвикано от тебе с цел изхвърляне на храната след хранене за да се избегне напълняване - тогава не е булимия. АКо повръщаш без да го искаш като реакция на стомаха ти от храната, която приемаш тогава със сигурност иди на лекар, нещо си си докарала с хапчетата може би.

Анорексията е пък ако не се храниш изобщо, защото те е страх да напълнееш. По обясненията ти не мисля че имаш нито едно от двете, но със сигурност имаш някакъв здравословен порблем, който колкото по-рано се открие и лекува, толкова по-добре.

АКо искаш пиши по-подробно отношението си към храната, как и по колко се храниш, страх ли те е от напълняване, кога повръщаш и от това ли само отслабваш, за да мога да ти помогна повече

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f39736160b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   "Ако все още си е просто булимия не мисля, че има смисъл да ходя на лекар" - единственото, в което няма смисъл е това изречение. Булимията в никакъв случай не е нещо просто и безобидно, точно обратното е, това е много сериозно заболяване, за което е необходимо адекватно лечение. Пътят на така наречените хранителни разстройства е толкова тежък и страшен, че дори не можеш да си представиш, дано не ти се налага да го извървиш. Не знам какво е твоето състояние, но не си мисли, че тези заболявания са нещо несериозно. И идея нямаш колко е страшно. При булимията обикновено ти самата предизвикваш повръщането, повръщаш нарочно, защото след като си хапнал нещо, макар и малко, имаш чувството, че ще напълнееш и изпитваш непреодолимо желание да повърнеш. Лошото е, че когато става дума за подобни заболявания най-често не е само едно заболяване, а когато човек не се лекува те идват едно след друго. Всичко е като една верига. Хранителното разстройство си има етапи. Не искам да те плаша, но не бива да пренебрегваш състоянието си, защото винаги може да стане и по-сериозно. В началото изглежда като на шега, но след това се превръща в много повече. Най-добре сподели с близките си това, което те притеснява и потърси по-адекватна медицинска помощ, за да се установи какво ти е всъщност. Може и да не е сериозно и просто организмът ти да се е изтощил вследствие на тази диета, което е по-вероятният вариант, ако се съди по това, което си написала, но все пак си обърни внимание. Щом не се чувстваш добре, трябва да знаеш какво ти е.

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a50448bdb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторката

Ами всъщност ме е страх да ям защото ще повръщам отново и в същото време не искам да си стана предишната свиня.След три дена ще ходя на лекар,пък дано по-скоро разбера какво ми е..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2a37465044
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Анорексия? Булимия? ! Изобщо запозната ли си с тези болести? Ако си бъркаш с пръст в устата, за да повърнеш, с цел отслабване, тогава е булимия. Ако се страхуваш да не напълнееш и затова не ядеш, виждаш се дебела и единственото, за което мислиш е как да отслабнеш - тогава е анорексия. Преживяла съм ги и двете, така че ако искаш повече информация, кажи, но твоят проблем със сигурност не е свързан с тях. Направила си голяма грешка с тези хапчета.
Ако не си яла известно време или си яла в много малки количества, организмът ти е възприел неяденето като нещо нормално и е привикнал, а стомахът ти изхвърля всичко. Трябвало е да отслабваш със спорт, не по този страшно вреден и опасен начин. Както и да е, станалото-станало, не може да се върнем във времето. Задължително отиди на лекар, защото може да ти има нещо сериозно. Успех, надявам се да се оправиш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker