Моят проблем с връзките - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Моят проблем с връзките
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 2491 пъти
Моля да публикувате историята.
Аз съм момче на 21 години и половина, което не е целувало момиче, правило секс или било в сериозна връзка. Предполагам, че причините за това са отчасти, че от бебе съм с разведени родители и в семейството ми не се е говорило много за секс и отношения с момичета. А отделно, че в сравнение с някои мои връстници се просветих доста по-късно на тези теми. Наскоро гледах едни забавни клипчета за връзките и първите срещи и това ми вдъхна малко увереност, защото установих, че всъщност вече съм бил на много повече срещи с момичета, отколкото съм предполагал, при това още от малките класове, но винаги като съм чувал среща, съм си представял нещо възвишено и дълбокомислено. Всъщност останах като гръмнат, като го осъзнах..
Относно приятелките - също още от малък съм имал момичета приятелки, почти винаги е имало такива, с които съм бил емоционално свързан. Даже мисля, че с натрупването на годините ми се подобрява начина, по който говоря с тях. Не изпитвам срам или неувереност при разговор или физически контакт с момиче, но когато става въпрос за целуване по устата, сексуални взаимоотношения и по-сериозни връзки - там ме няма никакъв.
Имаше няколко пъти, в които излизах с момиче и вече бях решил, че ще се престраша да направя по-сериозна крачка, но така се получи, че нямаше подходяща атмосфера..
Знам, че много от вас ще кажат, че ще дойде от само себе си, но мисля, че и аз трябва да променя още малко поведението си. И макар че, както казах, не е да ми липсва женско внимание /последните 2 години така се случи, че е предимно по интернет, защото работата и специалността ми са доминирани от мъже, но от догодина ще се занимавам с нещо друго и ще продължа да уча специалност, която не е доминирана от мъже на 95%, т. е. очаквам да имам повече жив контакт с жени от догодина/

Преди говорих повече за себе си, но постепенно се научих да се интересувам повече от човека срещу мене, а и започна да ми става и любопитно и виждам, че прави добро впечатление като се интересувам от тях или запомня някоя дата, свързана с тях, но пак казвам, като става въпрос за по-сериозни отношения, ме няма, нито пък в момента има момиче, към което изпитвам чак толкова сериозен интерес, че да искам да я целуна и да започна връзка с нея.. Искам съвети как мога да си подобря още малко поведението, кога е подходящият момент да направя по-сериозна крачка и т. н.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8207047161
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   брато не му вкарвай много дълбоко значение, безполезно е. Когато видиш правилното момиче от самосебе си ще се случат нещата. Аз съм на 22 и съм пред сватба, ти се тормозиш за целувка :).

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8ffba6208f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти кое наричаш "по-сериозна крачка ", секса ли?
Уверявам те, че той не е най-сериозното нещо в една връзка и не е най-важното да се търкаляш в кревата с някоя. "Секс" и "любов" не е едно и също, различни неща са.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 81b4ed1c59
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   До 2 - Секс и любов наистина са различни неща. Но кое е най - важното и сериозното в една връзка, е различно за различните двойки. Хората се събират с различни цели - често целта е да се търкалят в кревата, в което няма нищо лошо. По - сериозната крачка е всичко, което прави връзката по-дълготрайна, може да е за секс, може да е за любов, може да е за какви ли не други общи интереси/литература, кино, бизнес/. И въобще, колкото и да ти е неприятно, разбери/и след това приеми/, че не е задължително по-сериозната крачка непременно да е любов. Както и, че не е забранено или ненормално по-сериозната крачка да е секс.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 81b4ed1c59
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Едва ли е нужно да променаш кой знае какво - на прав път си. От това, което споделяш, се вижда, че си възпитано момчи и си на прав път. Без някой лев повече не става. Както и повече смелост, култура и увуреност, когато предлагаш и уточнявате по-сериозната крачка. А ако ти се падне такава като номер 2 - забрави! Тя иска любов. Платоническа любов. С такива трябва плясък на морски вълни, изгрев, залез, любовна лирика/четена колене пред нея/, цветя и много други подобни. И така с месеци, през които лъскаш бастуна/което ще я радва много, защото това е доказателство, че имаш сериозни намерения/. И да намекваш често за брак или деца.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f64767f374
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   ;))) ромaнтичен слънчо... нямa " рецептa " зa товa. Кaкто н1 кaзвa, когaто прaвилното момиче е пред теб, ще се случи. Ти кaто го почувствaш, просто нaклони глaвa и я целуни нежно, тя ще те подскaже с действия кaкво повече може.

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5a94404909
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Нищо няма да стане от само себе си. Такъв е живота. Поинтересувай се от теория на свалките и психология. С това добронамерено отношение и поставяне нея в центъра създаваш едно впечатление за чисто приятелство в повечето жени. Чиста психология. Прочети теория за стълбата. Повечето жени доста бързо решават кой остава в графа приятели. Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d21957893b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Ти в един момент като срещнеш момичето което искаш да целунеш и се влюбош в нея, но тя не те иска, какво ще правиш? Защо не отидеш на проститутка да видиш как стават нещата, та после да имаш повече самочувствие.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: cf73c5a3ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Ти си човека, който трябва да направи първата крачка. Малко са момичетата, които ще се престрашат да вземат инциативата в свои ръце.. дори и да те харесват ще те чакат теб ;)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: cca3db198d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Автор:
благодаря за коментарите досега. От известно време се самообразовам по въпроса, защото ми беше любопитно защо все не се получаваше и постепенно разбирам повече и повече неща, знам и че някои момчета предпочитат да действат бързо, докато други - да опознаят момичето. Но както те не искат да си създават име на лека жена като пускат бързо, така и аз не искам да си създавам име на играч. Мисля, че бих стреснал момиче, което познавам от кратък период, ако я целуна - все пак всички се плашим, когато някой от противоположния пол бърза да заявява сериозни намерения към нас. Може да греша, но нали по този начин изразявам един вид сериозни намерения.
Като цяло не се чувствам толкова зле поради липсата ми на опит, живея без да мисля какво обществото очаква от мен и съм против спазването на обществения модел и правенето на това, което другите ти казват, но искам вече да придобия повече практически опит, затова се обърнах за съвет.
Вярно е, че е имало време, когато съм бил по-малък и когато повечето контакти с момичета са били по-скоро плод на случайност и съм се срамувал да направя неща, които сега приемам за нормални..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: de5875ceae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Авторе, тъкмо прочетох коментара ти под номер 19. Сега разбрах къде е проблема ти. Първо ще подчертая, че нямам нищо против теб, а всичко е само, за да осъзнаеш къде грешиш. Ако те засегна, се извинявам предварително. Просто прочети мнението ми безпристрастно, без да го възприемаш лично, а като съвет за промяна.

Между другото аз на твоята възраст също бях постигнал много за възрастта си и очаквах само заради това мацките да ми се лепят. Е, да, ама не. На практика не е баш така.

За въпросните 4 езика да ти кажа как това изглежда в очите на жената и ще разбереш защо си е променила мнението за теб толкова рязко. Когато демонстрираш подобни неща, тя остава с впечатлението, че едва ли не очакваш, че като говориш 4 езика и си постигнал някакви неща (които между другото за нея може и да нямат никаква стойност, защото за всеки различни неща са ценни), тя да е длъжна да ти легне. Просто така тя се чувства унизена.

Това е почти като да се опиташ да купиш жена с пари. В случая ти я купуваш с някакви си твои неща, които според теб трябва да са ценни за всички. Това изглежда нелепо и смешно отстрани. Тази твоя увереност, че всички трябва да са ти в краката заради някакви езици откровено дразни.

Освен това е някак сухарско и нърдско. Трябва комуникацията да е по-свободна, по-естествена, по-неангажираща. А това колко езика говориш, е нещо, което трябва да го казваш на интервю за работа, а не на среща с момиче. Ако пък е на първа среща, просто забрави за втора. Честно казано, никоя жена не я еня колко езика говориш.

Има неписано правило при срещи, че трябва да говориш предимно за нея, а не за себе си. Не се стреми да се саморекламираш, да си изтъкваш качествата и да очакваш, че като си еди какъв си, тя ще излезе егати глупачката, ако не избере да е с теб. Просто говори с нея като човек, за чисто човешки неща, шегувай се, опитай се да си изкарате забавно и добре. Остави в нея впечатление на широкоскроен, земен, забавен човек, който е в мир със себе си и няма някакви болни амбиции да завлядява света със знания и умения още на двайсет и няколко. Това е отблъскващо.

От време на време говори и за себе си, но по-скоро не за постижения, а за някаки частично лични неща и сладки неща, които ще я трогнат и ще я накарат да те почувства по-близък. Например нещо детството си. Естесвено не отивай и в тази крайност да си разказваш някакви супер лични истории и да я отегчаваш със сърцераздирателни случки. Идеята е да се получи някакъв свободен и непринуден разговор, за да се отпусне. При всички положения с разговори за езици няма да я отпуснеш. Тя ще седи на тръни в напрежение и повече няма да иска да се подлага повторно на такова напрежение. Ще изпитва дистанция, а не желание да се сближите. Съответно втората среща можеш да я отпишеш.

Ако са ти трудни разговорите в началото, можеш да я заведеш на кино. Така няма да се налага да говорите, ще се поотпуснете по време на филма, а после ще има и повод за неангажиращ разговор - за филма.

Гледай да и създадеш уютна обстановка, може да потготвиш лека и приятна изненада - подаръче или нещо подобно, за да покажеш, че тя е ценна за теб и в същото време да не е натрапчиво, за да не си помисли, че си някакъв отчаян тип, който непременно иска да има някоя.

Друго неписано правило е, че ако споделяш нейните страсти и страхове, и ставаш много по-симпатичен. Само проявата на разбиране към нейните страсти и страхове, те прави по-симпатичен в нейните очи.

Също е задължително да я разсмееш. Това я предразполага и снема съпротивата. По начало жената е по-слабия пол и подсъзнателно се страхува да не бъдеоказано насилие над нея (не само буквално). От там идва и подсъзнателната съпротива и страх. Ако ти не ги отработиш, тя ще се страхува от теб и ще те свързва с напрежение на подсъзнателно ниво и няма да пожелае втора среща.

вариант е да я поканиш в романтичен ресторант. Когато човек е в такава обстановка, се чувства по-специален. Изобщо има много неща, които се учат с опита. На теб ти липсва за момента, а и като че ли не си и много добър в общуването. Ти си интелигентен човек, можеш да го постигнеш лесно, стига да се поинтересуваш как. Докато не го овладееш, ще привличаш само некачествени жени.

Има си в нета и в литературата как да се постигне добро общуване и как да станеш добър в ухажването, то си е цяло изкуство.

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: aafcf6f0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Този, който по-горе те съветва да четеш теория на свалките и да забравиш добронамереното отношение към девойките е в дълбока грешка, тъй като ти нямаш "консуматорско" отношение към жените. Да, ще ти помогне да се поразчупиш малко, да се научиш да флиртуваш леко, но няма защо да се притесняваш толкова от неопитността си. Че то и по-опитните мъже изпитват притеснение, когато трябва да целунат някоя жена за първи път. Личи си, че си мило, симпатично и умно момче, не насилвай нещата и се вслушвай в интуицията си! Когато изпитваш истинско привличане и емоции към някое момиче, ще усетиш кога е подходящ моментът за нещо повече :)))

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: cca3db198d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   авторът:
номер 20 и 21, благодаря ви за мненията. Може би не съм се изразил добре в темата, но аз отдавна вече знам, че това да се хваля колко езика говоря и какво съм постигнал далеч не е най-добрият начин за сваляне на момичета, защото първо някои хора се чувстват некомфортно от това, че някой друг е постигнал повече от тях, второ: някои биха си помислили, че съм смотаняк, който търси внимание и одобрение и трето: някои хора биха ме използвали като човек, който ще им подобри уменията по езици и програмиране, а не като приятел и/ли нещо повече. Това нещо научих изучавайки един от езиците, защото именно то беше най-голямата ми трудност по пътя към успеха.

Относно консуматорското отношение към жените: от не малко време гледах различни клипчета и четох какви съвети дават някои опитни свалячи. Опитах се да направя и връзка между това, което те казват и предишните ми опити с момичета, както и сегашните ми срещи с приятелки и научих доста полезни неща. Някои от тях разказват как те са опитвали различни неща и накрая са намерили начин, който им е помогнал да спят с голям брой момичета /някои биха се усъмнили в достоверността на информацията, но съм 75% сигурен, че не преувеличават/. И макар да съм убеден, че такъв опит може да бъде полезен, нямам консуматорско отношение към жените, защото съм отраснал в семейство на разведени родители и не искам същите истории да се повтарят с мен, предпочитам да имам по-сериозна, стабилна и дълготрайна връзка, защото мисля един ден да имам деца и знам колко е важно за тях да отраснат в добро семейство, с двама родители, които имат добри взаимоотношения. Рано ми е за такава, но пък се чувствам голям за младежки еднодневки.

И все пак различните съвети ме объркват, защото някои казват, че е добре да действаш колкото се може по-бързо, а жените все пак имат нужда от време да се доверят, ама пък имало опасност да не те приемат за нещо повече от приятел, ако половин година сме само приятели. Даже някои пишат, че жената нямало да се чувства красива, ако мъжът не я бил целунел по-скоро.
В игрите не ме бива и все пак една връзка е връзка, защото се свързваш с човека, а не играеш с него на гоненица или криеница.

Е тези последните неща ме объркват, защото както не искам да консумирам, така не искам и да изпусна шанс за нещо наистина добро само защото или живея в свой свят или съм достатъчно некадърен да прочета сигнали и т. н.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: cca3db198d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   пак допълнение от автора:
Написах дълъг коментар описвайки какво мисля и искам, но знам добре, че за да искаш, трябва и да даваш..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker