Не искам да живея в такъв свят!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не искам да живея в такъв свят!!!
преди: 14 години, 20 дни, прочетена 6127 пъти
Здравейте! Просто искам да излея гнева си. Преди два дни убиха котката ми. Някой "човек" я пребил, счупил й гръбнака и я подминал. Цял ден се надявах да оживее, ветеринарите ми дадоха надеждица, но късно вечерта почина от вътрешен кръвоизлив. Беше ужасно! Предната вечер спа в моята стая, галих я, беше толкова спокойна... Сутринта майка ми я намери в безпомощно състояние. Просто не мога да проумея, как е възможно да посегнеш на едно живо същество просто ей-така, без да ти е сторило нещо. Не искам да живея в такъв свят. Хората сме зли. Мислим се за господарите на планетата, а сме едни боклуци. Съсипахме Земята. Всеки ден я съсипваме все повече и повече. Срам ме е, че принадлежа на този биологичен вид! А и някои от т.нар. ми приятели като ми казаха " Какво толкова, една котка.."...Нямам думи. Не искам да ги виждам вече. За мен не е просто една котка, а приятел. Живо същество, преди всичко. Творение на природата, което не е сторило на никого зло. Някои ще кажат, че съм загрижена повече за животните, отколкото за хората. Загрижена съм за добротата. Няма я. Замести я злобата, завистта... Уж сме надживяли животинското в себе си, а се разкъсваме като озверели хищници. Ужасно е! Не издържам вече! Унищожихме горите, водата, продължаваме войните, атентатите, лъжите, кражбите, убийствата... Що за свят е това? Сякаш не можем през краткия си животец да бъдем малко по-добри, по-умерени, по-сърдечни...Можем, но се държим така, сякаш ще живеем вечно. Моля ви, опитайте се да бъдете малко по-добри! Моля ви! Няма значение дали ще помогнете на възрастен човек да си занесе покупките или ще дадете късче хляб на бездомното куче в парка. Няма значение дали ще пратите СМС за дете в беда или ще осиновите котенце, което ще ви радва с белите си. Няма разлика, Доброто не трябва да се дели. И не казвайте "...просто една котка (или куче)...". Животът е изконно право на всяко създание. И кои сме ние, че да решаваме кой да живее и кой не. Кои сме ние? Ние сме онези, които всячески, задружно унищожаваме общия си дом. А сме толкова малки пред природните стихии... Малки сме, но с голяма злоба. Не искам такъв свят!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 20 дни
hash: d468d97714
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   МИЛАТА ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ЗЛО ОЩЕ ИМА ? ИМА ГО ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ ЦЕНИ ДОБРОТО АЗ ПРИМИРНО АКО НАПРАВЯ ДОБРО ЩЕ МЕ ПОМИСЛЯТ ЗА СМАХНАТА АМА МОЕТО ПРИЗВАНИЕ МАКАР И СМЕШНО ДА ЗВУЧИ Е ДА ПОМАГАМ НА ХОРАТА ХУБАВО ИЛИ НЕ ТОВА Е .....НЕЗНАМ КАК ДА ТЕ УТЕША СЛЕД КАТО ВИЖДАМ КАК ЧОВЕЧ УНИЩОЖАВА ВСИЧКО ХУБАВО .......УСПЕХ МИЛИЧКА ПАЗИ СЕ

 
  ...
преди: 14 години, 20 дни
hash: 1aaa3ea5d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За съжаление си права. Тука Българите са едно много долно племе. Съжалявам, че го казвам, но тук нещата са сбъркани. По принцип съм патриотично настроен винаги, но няма на кого- сам на себе си не става.

 
  ...
преди: 14 години, 20 дни
hash: 0c980535ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Сега сигурно повечето хора ще се изсмеят....но аз те разбирам много добре.Винаги ми е ставало много тъжно още като малка за такива животни.И аз имах една такава, не беше моя, намерих я и я прибрах вкъщи, до последно си я гледах.После имах и други.Нашите все ми се караха, че ги прибирам ,но после свикваха с тях.
И аз имам котка, странно е, но на моменти я чувствам по-близка от човек.Жалко наистина...
Мразя такива хора.Насилието и гаврата с животните е нещо ужасно.Правят го защото са слаби като хора, много по-лесно е да причиниш нещо такова на едно животно.
Не е хубаво да се говори така, дори да се мисли, но.....да им се връща.Какво друго да кажа....

 
  ... горе^
преди: 14 години, 20 дни
hash: d5fbcc80a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Мила, от думите ти съдя, че все още си доста малка. Аз съм на 20, не искам да се правя на много умна, затова ще изкажа просто мнението си: светът е жесток и това е факт. Всеки води собствената си борба за оцеляване в него, само че в процеса на тази борба част от хората забравят как да бъдат добри. Има една фраза, не се сещам на кого принадлежеше, май на Майка Тереза: "Господи, дай ми сили да промея това, което мога и да приема това, което не мога да променя..." Аз те съветвам да се придържаш към този принцип. Не съм вярваща, но се опитвам да накарам хората около мен, хората, които обичам да бъдат добри. За някои от тях не е нужно, но за други е необходимо да се замислят върху постъпките си. Ние не можем да променим света и не сме създадени за това, но можем да променим обкръжението и себе си. Дано ти да успееш да съхраниш доброто в теб за в бъдеще и да го придаваш на хората около теб! Не можеш просто да казваш, че не искаш да живееш в такъв свят-колко хора познаваш? 20, 50, 100? Всички ли са лоши? Те не са целият свят, повярвай ми! В света има и добри хора, нека да не го забравяме! Тях трябва да търсим и те да бъдат нашето обкръжение-хора, които се интересуват от проблемите на обществото, които целят съхраняване на ценностоте и доброто у човека, а не опорочаването на тези ценности. Ако не искаш да живееш в такъв 'свят', търси този, в който искаш да живееш, защото вероятно ти предстои да срещенеш по пътя си и много по-лоши неща, неща, които се случват всеки ден по света, но това не значи, че винаги ще срещаме лоши хора по пътя си. Освен това хората не могат да бъдат само зли, не са само лоши, дори и най-лошият човек има поне 1 положително качество. Може би трбва да приемем, че хората са добри по природа, а не че са зли, но разни обстоятелства превръщат човека в животно, но в никакъв случай не трябва да мислим, че светът е зъл. Не сме видяли и половината от хората в него.

 
  ...
преди: 14 години, 20 дни
hash: 2ad841b5c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Наистина е ужасно това, което се е случило на котето ти. А сигурна ли си, че не е било блъснато от кола? Че някой умишлено му го е причинил? Защо да го прави?! Само болен мозък може да посегне на беззащитно същество, а болните мозъци не можем да виним.

"Срам ме е, че принадлежа на този биологичен вид!"

Пред кого се срамуваш? Пред мъртвото си коте?!
Срамувай се от твоите грешки, от твоите действия, от твоите избори, но да се срамуваш от нещо, за което нямаш никаква вина, ми изглежда пресилено, да не кажа, че в случая звучи като демагогия. Но ми е ясно, че се хвърляш на силни фрази, за да засилиш желания ефект от речта си върху нас. Излишно е, а и дразни.

 
  ...


...
преди: 14 години, 19 дни
hash: 02b903df58
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 4 е прав знаеш ли че в някои страни хора влизат в затвора заради терор над животни.. бездомни няма пребират ги грижат се за тях и им намират стопани но в България няма нищо освен банички :/ .. те за едно котенце на дърво пращат цял екип и две мпс .. а тук в БГ .. дори няма такъв тел. номер

 
  ... горе^
преди: 14 години, 19 дни
hash: 0d68de5d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 6 по думите ти съдя че си много проста чесно... Кажи ми какво значение има на колко си години? Как може да съдиш по думите и? Не е важно дали е малка или голяма... важно е че е осъзнала че света е лош.. и това е така, загуба е живо същество което много е обичала това не е като да ти откраднат сандвича... това е нещо по лошо. Затова моля те спести си думите ''Мила, от думите ти съдя, че все още си доста малка. '' Щото това че си на 20 години не означава нищо... щото има хора където са по на 25 години и са прости като галоши... писна ми такива като вас да ми се правят на много големи !!!!!!

 
  ...
преди: 14 години, 19 дни
hash: 1dad0d3ed8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Колко е цивилизован един народ се определя по отношението му към животните....

 
  ...
преди: 14 години, 18 дни
hash: d5fbcc80a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   от 6: 9 тая агресия няма да те доведе към добро да знеш. :) Този сайт е за изказване на мнения и съвети, аз давам моето виждане по въпроса и ти нямаш право да ме обиждаш. Точно защото има деца, които на 10,11 години си мислят, че са видяли всичко от живота, затова ще гледаме по новините само за секс, цигари и алкохол на малолетни и под тази възраст. А чел ли си статистиката от миналата година за броя на самоубийствата на тази възраст?! Може би и това за теб няма значение.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 18 дни
hash: d5fbcc80a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 9 точно за такива като теб няма място в тези сайтове да се правят на много умни и разбиращи.
Към авторката: светът е лош, приеми го, живота е гаден и ако за всяка несправедливост се шашкаш толкова много има два начина: или я променяш, или...отминаваш.

 
  ...

...
преди: 14 години, 18 дни
hash: 36fe6151e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Имали сме много поколения котки. Преди време един наш котарак го убиха по същия начин, затова знам какво ти е. Надявам се, че и "милото ти коте" не е било толкова цвете, колкото го описваш. Котките са родени хищници и понякога убиват просто за удоволствие - също като нас. Те са щастливи така. Разликата е че те са деца, а ние сме възрастни и носим отговорност за постъпките си.

Ние няма да "надживеем" животинското в себе си - няма и нужда. Може би проблемът е, самите ние сме станали опитомени и потиснати, и когато дивото излезе навън, то вече е изкривено и зло. Осъдили сме животното в себе си и така сме загубили невинноста си.

Не оправдавам човека, който го е направил. Стореното си е за негова сметка. Не можеш да премахнеш злото, но можеш да не го вършиш. Спомни си, че в крайна сметка ни чака едно и също - и котката ти, и него, и мен, и теб. И може би отиваме на едно и също място. Моля се да е така.

 
  ...
преди: 14 години, 18 дни
hash: b421b91ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Такива постъпки се наказват... преди няколко месеца пред очите ми глутница кучета, гледани от едни съседи на сервиза в който работих, нападнаха и убиха едно мое коте. в следващите два месеца кучетата им (около 7) бяха, да кажем, "отстранени" и много скоро и съседите се изнесоха...
живота наистина е жесток авторке. трябва да се научиш да гледаш в очите на болката и смъртта...

М.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 17 дни
hash: e9ec3866ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Забелязали ли сте, как повечето котки у нас бягат, като видят човек...повече от половината! Много ми е чудно, защо същите тези котки в Гърция и Турция - страни към които имам доста предразсъдаци не правят така. Там котките хич не им пука от присъствието на хора и идват сами да се галят...дали е от климата...или от хората... ?

 
  ...
преди: 14 години, 16 дни
hash: cdbf3b6ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   За тия котки,които излизат от вкъщи да си вършат оная работа в пясъчника на децата ли става въпрос.Или за тези които си водят котилото в избите и пълнят коридорите с бълхи.Или за тези,които всяка вечер обръщат кошчето за смет в двора ми и после влизат през прозореца в кухнята.Или за глутниците кучета,които ни нападат и убиват или нараняват трайно децата ни.За кучката Мима с отрязаните крака протези,а за майките на убитите от кучета деца само скръб.За тези кучета и котки ли говорим, които разнасят заразите.Състрадание да....ама за кого.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: b8a80a70e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   16, ти си егоист и не виждаш по-далеч от носа си. За твое сведение по статистика от кучета са охапани нищожен процент в сравнение с катастрофите с автомобили, причинени от хора, от които умират по 3-ма души ежедневно в България в най-добрия случай (иначе са по 10). Животните не осъзнават действията си, мислят като малко дете, и ако ти си биеш 3-годишното дете, защото не мисли като възрастен човек, значи просто си немислещо същество и с теб не трябва да се говори.

До авторката: съжалявам мила за котето ти, както виждаш егото е това, което дърпа живота и духовността надолу. Дано има повече хора като теб, за да променят света към по-добро.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 25dcd7ad80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Виж миличка ти си много права евала на такива идеоти които обиват котки кученца те не са хора те са просто срам за обществото знам миличка . Мойто убиха прреди 5 дена много мие тежко погребах си го мойте приятелки викат хайде за едно коте да ама аз все едно загубих нещо от себе си аз напеаво сърцвто ми се къса от болка не мога да се оправя нищо не ми се пеави но миличка те са на по хъбаво място вече не чувстват болка нищичко

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 45494db8c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Към н. 16 - Тези котки и кучета разнасящи зарази и т. н. не са виновни! Виновни сме ние хората, които не се грижим за тях и за ограничаването на популацията на бездомните животни! Ти си една от тези хора! И на мен ми е много неприятно, когато се прибирам вечер и глутници кучета ме лаят и са агресивни и разбира се, че ако трябва ще ги убия, за да се защитя - без грам жал ще го направя! Неприятно ми е, че детето ми може да се разболее от фекалиите на тези животни, докато си играе навън, затова съм го направила маниак на тема чистота - като мен! Но, когато едно животно не ми е направило нищо, никога няма да му посегна, особено котки, които няма как да наранят човек така, както едно куче например. Три пъти съм хапана от кучета и не ме е страх. Гледам си и котка и куче, но се грижа за тях много добре, защото съм поела отговорност за тези животни. Чуждите животинки нито ги пипам, галя или им обръщам някакво внимание.
От малка гледам животинки и ме боли, когато ги губя, но само за няколко дни. Когато се омъжих, си взех поредното животинче - загубих го по много брутален начин и спрях да ям, спрях да искам да живея, станах апатична и всичко това, заради едно животинче. Всички ми се смееха как мога да страдам толкова все едно съм загубила дете. Минаха 4 години откакто животинката почина в ръцете ми и още страдам, и това страдание няма да мине никога - просто свикнах да живея с това чувство. Когато губим същества, които обичаме болката никога не минава. Просто свикваш да живееш с нея. За съжаление мило момиче ще губиш и хора, които обичаш, както и всички ние - тогава болката е неописуемо по-голяма, отколкото да загубиш едно животно! В света винаги има същества, които се нуждаят от нашата любов и които могат да те обичат - това ни стимулира да продължаваме напред:). Всички ще отидем там, но когато ни е писано. Животът е шарен - има и много красота и любов, за която да живеем! И аз като бях малка си мислех, че всички са добри и когато започнах да осъзнавам лошотията на хората станах по-силна, за да се защитавам от всичко това и да защитавам по-слабите от мен, които обичам. Хайде поплачи си, после се стегни и бъди добра, но умна ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker