За отношението към кифлите и свестните - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За отношението към кифлите и свестните
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2926 пъти
Не знам, почнах да се отчайвам вече. На 20 години момиче съм, от голям град, уча в София и това, което виждам е, че повечето момчета са станали повърхностни, без кавалерско отношение, зяпащи само к*рвета. Ако са разголени чалга кифли - купуват ги с парите на мама и тати. Ако са хубавички, но не от този тип - или да си гледат работата, или някои момчета тръгват с тях, но без помен от кавалерско отношение, без елементарни жестове като да й платят чая или да я изпратят.

Да, вторият тип връзка сме аз и приятелят ми. Ходил е с една полугола, даже леко грозна в лице мастийка преди мен и я е гледал като принцеса, а за мен - нищо. Дори без коледен подарък минах, въпреки че аз му взех. Чувствам се сякаш трябва да ходя полугола и нак*рвена с извинение, за да мога да получа добро отношение, което звучи като най-парадоксалното нещо на света. Струва ми се, че разсъждават сякаш чалга кифличките изискват грижа, а другите понеже не са с вид на мутреси, а нормален европейски вид (не говоря за по-грозни момичета, а за нормални и хубавки) не искат кавалер и трябва да си пазят паричките за следващия парцал. Е, извинете не искам да съм нечия държанка, но нищо да не получавам в сравнение с някакви парцали е егати абсурда. Мисля, че поне коледен подарък и да ме изпраща до нас даже са малки изисквания.

Лошото е, че ми се струва, че с когото и да тръгна ще е така. Във връзките ми досега съм казвала, че искам аз да си плащам дяла и те веднага ми прехвърлят не само моята сметка, но и общи неща, изпускат подаръци по поводи и т. н. Вече съм се зарекла, че в следващата си връзка няма да казвам това, за да ме поглезят и мен. Аз по-малко човек ли съм? Нито съм по-глупава, нито по-грозна.

Ще се радвам да развием темата, кое е правилно и кой как разбира нещата :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: e2f29b8eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен само заради това, че не те изпраща трябва да го зарежеш. Той не осъзнава колко важни са малките жестове в една връзка като изпращанията по домовете, натисканията пред входа, подаряванията на дори само едно цвете на 8 март, 14 февруари или за някое малко подаръче от 5 лева по коледа или нова година - важен е жеста, желанието, хъса и мотивацията да накараш човека до теб да е щастлив и обичан. Аз съм момче едва на 16 години и от както съм започнал да се занимавам с момичета, да ги харесвам, да се целувам и натискам с тях, още от както бях 12-годишен ги изпращам, както остава за напред... такива момчета като твоя приятел живеят напразно, съжалявам. Аз така ги разбирам нещата. Успех ти пожелавам, според мен заслужаваш нещо по-добро, дори без да те познавам. Успех. (Y) :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 237817e0ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   " кифлa , к*рве , м*стия".... е , тa кaкво кaвaлерско поведение искaш , кaто дори речникa ти е нa селски бек. Ти нямaш никaкво увaжение към другите , пък искaш поведение , което зaбелязвaш че , получaвaт те. Знaчи сaмо че , те с нещо привличaт подобни , пък ти други. И не , не е зaрaди рaзголените дрешки и подобни глупости. Не търси опрaвдaния зa собственaтa си ...кофти същност. Еднa женa може и с широк aнцунг дa се нaвлече и пaк дa е по- женственa и от нaй- нaкипренaтa коконa.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6bacd60bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Авторката : Благодаря ти, 1. Точно нещо такова имах предвид, че виждам липса на желание и внимание. Момичетата, с които си бил са късметлийки, повече момчета като теб трябват :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3356ca42e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е и ти ме извини, ама просто си ядосана, зареди коледния подарък. Едно съм забелязала аз-за весеки влак си има пътници. Остави ги ''ку*ветата'', както ти се изразяваш-ти завиждаш ли има какво? Я се стегни и търси някой, който те обича и не гледай толкова материалното. Аз за коледа получих един страхотен и страстен секс и съм много доволна. Дойде приятелят ми и ми каза:''да си жива и здрава, да сме заедно вечно, подарък не съм ти взел, а след 1 седмица отиваме в Банско за 3 дни'' и бях много доволна!
И. 17

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 80b145964c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   На първо място посегнеш ли да платиш и мъж настоява да плати той съгласи се. На второ щом не те изпраща значи изобщо не го е грижа какво би могло да ти се случи. На 3- то подаръците не са най-важни, но можеше да вземе нещо макар и мъничко. Макар картичка с мило послание. И не знам защо е, но не е заради по-разголеното облекло. Пак не знам ти какво наричаш разголено, но аз имам няколко блузи с по-отворени деколтета 2-3 къси рокли, но както каза номер 2 и с анцуг съм излизала е беше като клин, ама си е анцуг и пак съм получавала уважение. Не искам да съм лош пророк, но излизаш със боклук и палячо и ще става по-зле с времето. Този не е мъж за мен.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3789ce5694
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Към номер 2 не е нужно да се критикува ме в крайна сметка всеки има право на избор, а и в днешно време- да съществуват така наречените "кифли"Ако ти харесват жени с анцуг ок. Към авторката просто бъди себе си ако смяташ, че можеш да живееш така до добре, но все пак е хубави и човека ди теб да те кара да сее чувствал всеки ден желана опитай да по говориш с него ако не се получава не е последния успех:))

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e2f29b8eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От номер 1: И повече момичета като теб, които да го оценяват. ;)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 10c68e1a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Леле! Не ти е взел подарък? Как не го е срам? !

Един ден ще пораснеш и ще разбереш, че има по-важни неща от цветя, бонбони, подаръци и т. н. Не че са излишни, но не са и определящи за една връзка, ако наистина си узрял за нея, разбира се.

Колкото до паралела за "кифлите" и отношението към тях. Хах, не знам с какви мъже общуваш, но далеч не всички се прехласват по нарисуваните "кукли".

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a0959e1ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Авторката: Туко-що го хванах да се уговаря с някаква да се срещат у тях, скъсах с него и се чувствам супер щастлива и изпълнена с енергия! Следващият ме очаква някъде, дано изкарам късмет :)
П. С. Номер 2, по-леко с квалификациите, аз поне говоря за хора, които съм виждала ;)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5284445429
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не бива да се нахвърляте върху авторката. Просто е насъбрала в повечко пара, а и е разбираемо. Дребничките жестове са много важни, и още повече, че не се изисква почти никакво усилие за тях. Всичко опира до желание, не толкова до средства. Да искаш да зарадваш човека до теб, да се почувства специален с минимални усилия, но много обич. Който не е съгласен с това, просто не е готов за сериозна връзка. Подаръците и цветята не са най-важното, но са елементарен знак за уважение и начин да накараш човека да се зарадва.
Това за изпращането, особено пък по тъмното е задължително за един мъж. Как така ще отказва? Случват се толкова страшни неща в България, да не помислиш за сигурността на момичето си, е липса на всякаква човечност.
Що се отнася до въпроса с кифлите и предпочитанията - не съм много по-голяма от теб, авторке (на 22 съм), но допреди да се хвана с настоящия си приятел, и аз съм се нагледала на подобни сценарии. Просто преобладават ''ненаживелите'' се пичове и особено около 20те няма да се види нещо по-различно. Идеята е да имаш търпение и позитивна настройка, защото със сигурност има останали мъже, които са с по-развита ценностна система и по-сериозни намерения :) На всеки му идва времето!

Габи

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 954dbfe1f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Като те чета и особено коментара ти под номер 11 ми се струва, че трябва да се върнеш обратно в детската градина, та дано ти дойде акълът малко. Иначе язък ти за годините! Майка ми на твоите години е учела, едновременно с това работила, и дете е гледала вече, а след още 2-3 години се е родила и сестра ми. Смятай колко сте зле сега младите с тези разсъждения, поведение и невъобразими лиготии от всякакъв сорт.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f4a02ed0ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Едно мнение и от другата страна:на 21 съм водя се по характеристика кавалер. Изпращам, подарявам цветя без повод, малки подаръчета без повод, всички празници минават отбелязани, изненади без повод, вечери на свещи. Крайния резултат е, че са ме наричали лигльо, женчо, присмивали са ми се зад гърба ми, изневеряваха ми. И това наред с "никога не са се държали толкова добре с мен", "чувствам се принцеса", "ех, защо няма повече като теб". А външния вид лъже. Преди известно време бях започнал да хлътвам по една девойка на 19. Мила, скромна, отличничка, с малко приятели, тренираше. Обличаше се повече от скромно, без деколтета, къси поли и токове. Представа ми се разби когато при едно излизане с приятели в бар, я виждам качена на някакво огромно токче, с пола над коляното и деколте. Заби се с някакъв и си тръгнаха заедно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a0959e1ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   14, само да намеря такъв като теб и няма да те пусна никога! Женчо, ама друг път, съвсем се забравиха, че това реално е истински мъж ;)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e1f1533dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   номер 12:
''ненаживелите''
Габи, за твоя информация, вие жените сте много по "ненаживели" се от всяко едно скапано боже създание в тази шибана вселена.

Дори някой да държи на вас, да ви обича и цени, вие сте в пъти по-отровни от най-отровните змии, паяци и всяка друга твар на тази планета. Убивате на място.

"Кифлите" и другите нарицателни са създадени пак от вас жените. Просто за индикация на тези от вас, които вече са станали твърде очевидни за това каква е вашата същност.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a0959e1ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Авторката: Значи, номер 13, искам да те попитам била ли си в изтормозяваща връзка, от която да не получаваш нищо? Да не си себе си, да се чудиш какво ти се случва с живота, а да си в началото му? Да се отчаеш дотолкова, че да пишеш из форуми проблемите си? Накрая да хванеш приятеля си да уговаря някаква да идва в тях и да си дава адреса и реално непознатата да ти го прати чата? Разбирам, че съм от разглезено поколение, но и да се върна в яслата няма да стане по-добре. Иначе браво на майка ти, че е срещнала баща ти, който е бил мъж на място на тази възраст. Чувала съм, че тогава мъжете са си били мъже с тежест и стойност, както и жените. Супер за тях, по-добре не в детската градина да ме командироваш, а направо тогава да се върнем дружно всичките. Тук не говоря за бившия си (от няколко часа) приятел, говоря за всичките му връстници. Ок, момичетата от това поколение сме незрели глезли. На едните им избива като паразитират, другите мрънкат като мен. Доволна ли си?

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5b5b4998fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Доброто отношение си го има.

Условието е просто - заслужи го. И не - няма да го срещнеш след като толкова отчаяно се хвърляш на всеки женчо.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9c59eb7d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Авторката си е права, но грешката си е изцяло в нея. Харесва си вървежни младоци - я от дискотека, бар, или от фейсбук, или някъде по снимка и реално се явява временен заместител преди следващата кифла, или сама не стане кифлоподобна.
После защо всички са изненадани? !

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4bffeebd14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Авторке, не искам да те обидя, но далеч не ми харесва начинът, по който си квалифицирала въпросните момичета и думите, които си използвала. Ако твърдиш, че си дама, която заслужава необходимото уважение и отношение, дръж се като такава. Недей да гледаш "мастиите", те да са живи и здрави. Гледай себе си, разграничавай се от тях и върви напред. Жалко е, че няма много кавалерски настроени момчета, факт. Но така, както има свестни и добри момичета, които не се интересуват от материално състояние или само от външния вид на човека до тях, така има и момчета, които ще го оценят и ще се държат подобаващо. Доколкото разбирам, въпросът не е в стойността на подаръка, а в самия подарък, в жестовете, които очакваш да правят за теб. Това е съвсем нормално, не бива да занижаваш критериите си и да се примиряваш. Пожелавам ти успех и дано срещнеш твоето момче.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: bbed27baf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Виж какво, мила, никой не е длъжен да ти плаща сметките. Нали уж излизаш с човек, защото ти е приятна компанията му, и на него твоята? С какво ти е длъжен? Защото си жена ли? Знаеш ли колко време жените са се борили за равноправие и независимост? Ето сега я имаме, но заедно със свободата идват и отговорностите - тоест вече на никого не си длъжна, но и на теб никой не ти е длъжен. Така нареченото "кавалерство" е форма на сексизъм :)

Мисля, че твърде много се фокусираш върху материалните неща. Знаеш ли, най-хубавият подарък, който съм поручавала от момче, е един колаж от наши идиотски снимки :) И ми е много ценен заради времето и енергията, които беше вложил, както и креативността и нашите общи спомени в този колаж. Още ми стои на стената. Несравнимо по-ценен от разни бижута или други дрънкулки, каквито много момчета подаряват на гаджетата си, колкото да отбият номера.

А също така държа да те питам, ти какви жестове правиш за момчето си и с какво го караш да се чувства желан и специален? Или си мислиш, че понеже ти си момичето, само за теб важи това?

Взаимността е ключа от палатката, скъпа :)

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 777745dea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Българските мъже напоследък стават все по-зле, напълно съм съгласна. Целия ни народ пропада и това не е нищо ново. Явленията, които описваш и аз съм ги наблюдавала, проблемът е в това, че българският мъж иска жената насреща да има ниски критерии за мъже и едва ли не да го носи на ръце, при положение, че в нормалния свят е точно обратното. Това е нещо като аксиома за живота в България- ако по света нещо се случва по един начин, то в България обезателно се случва по точно обратния. Ние сме с двайсет години назад и десет встрани, факт. Свестните мъже са малко, също факт, но не губи вяра в хората и продължавай да търсиш, ще намериш. Не позволявай поемането на дяла в една връзка да се превърне в предлог да станеш нечий банкомат и попаднеш ли на такъв, най-добре си тръгни, дори да го обичаш, защото ще съжаляваш. Колкото до отношението на мъжете към кифлите, това е тяхното криворазбрано кавалерство, не си ли чувала, че една жена е толкова скъпа на един мъж, колкото е похарчил за нея, кифлите прилагат точно този номер и именно затова получават добро отношение, за разлика от добрите момичета като теб. Изисквай от него да ти купува разни неща и ти го товари с твоите сметки и може и да получиш нормално отношение. Не твърдя, че е окей, но ако това е начинът, приеми го и го направи. И ти заслужаваш поне веднъж да се почувстваш като човек. Успех!

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 420e37c65e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Хич не трябва да се притесняваш :)
И аз бях в подобно положение, винаги с кецовете и коженото яке :)
Та наблягах на комфорта и дивеенето :) Но пък точно този небрежен вид ми докара невероятния съпруг, който имам от 6 месеца.
Все още се намират мъже с неизоден вкус :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: e57026ee24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Хаха, въртяхме го, сукахме го-пак до подаръци и сметки опряхме. Интересно ми е авторката дали е поглеждала към по-обикновените момчета, които не карат колата на тати и не му харчат парите, просто защото тати ги няма? Сигурен съм, че много от тях биха й платили чая и биха я изпратили до тях. Точно така ИЗПРАТИЛИ, не закарали. Много от тях нито са повърхностни, нито пък се занимават с кифли. Почти всички от тях обаче, ги обявяват за лузъри и никой не им обръща внимание. Никой не иска да пие чай с тях, след като може да отиде на мега якия купон с уиски и ред бул, заедно с "големите тарикати". Никой не иска да върви пеша, защото е "селско" и защото може да се вози поне на около 20 годишен, наточен гоуф. Съвсем скоро, подобна история се разигра почти пред очите ми. В квартала, в който живея има едно момче, което познавам по физиономия и от време на време съм ги засичал с приятелката му. Семейството му не е бедно, дори напротив, изглеждат заможни, но самият той като, че ли не е типичното "разхайтено синче". Доколкото знам не пие и не пуши, обича природата и взема участие в общественополезни акции, като почиствания и други подобни. Какво точно се случи? Бях ги засякъл веднъж с приятелката му да разхождат в гората и за миг си помислих дали това момиче наистина също обича природата или просто се оглежда за някой, който да я води на спа, лъскави клубчета и т. н. Еми, оказа се второто! Не знам дали бяха изминали 3-4 месеца и я видях с класическия нехранимайко, който лежи абсолютно изцяло на гърба на мама и тати ( нищо, че минава 30 ), а единственото му занимание е да затваря чалготеките.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker