Не издържам повече - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не издържам повече
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2352 пъти
На 28 години съм, жена, с 13 годишна връзка. Имали сме както добри, така и много лоши моменти.
Напоследък ме тревожат някои неща и не знам, внушавам ли си, или наистина съм права.
От година насам приятелят ми е странен. Той, който никога не се е интересувал от спорт, започна усилено да тренира, сега мисли и да взема някакви химии.
Досега винаги сме били в обща компания. Винаги сме си били заедно навсякъде. От известно време насам, откакто започна да тренира, ме държи на дистанция от новите си познати. Стои по два-три часа в момчето, с което тренират. Събират се компании. Никога, ама никога не ме вика. Или стоя сама през това време у тях, или обикалям някъде, ако не искам да бъда сама.
От друга страна не познавам колегите му. Много време работи в тази фирма. Имат банкети, на които колегите му викат своите половинки. Той мен -никога.
Когато съм го питала, ми казва, че в това момче било скучно (нищо че стои всеки ден там след тренировка). На банкетите не ме вземал, защото били скучни.
Чувствам се толкова изолирана и самотна. Посветих тези години почти изцяло на него. Не виждам възвращаемост в отношенията.
Скоро имаше рожден ден. Тръгна си по-рано от работа. Почерпи новите си познати със скъпи вина и сирена. Прибра се и ме попита дали съм искала нещо. Стана ми обидно. Бях му подарила хубав подарък за спомен. Постоянно правя всичко за него. А насреща, стоя на прага на живота му.
Не познавам колегите му, не познавам новите му познати. Почти на 30 съм и не знам какво да правя. Страхувам се.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: edc418c591
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Дори и нa рожденния си ден не те е покaнил?? !
... от всичко, което си нaписaлa, изводa е повече от ясен...
Друг въпрос е когa ти сaмa ще си го признaеш.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 64a8733977
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ти си си виновна! Как може да имате връзка от 13 години (била си на 15, ако правилно смятам, когато сте започнали вашите отношения), да сте вече на години за женитба и/или деца, и все още да не се е случило никакво развитие във връзката ви? Как изобщо си го допуснала да се случи това?
И кога ще се наканите за следващата стъпка? Може би никога? !?
Съжалявам, но от собствен опит явно ще се наложи да разбереш, че една толкова дълга връзка или търпи развитие (брак и/или дете), или се разпада от само себе си. И аз имах една такава връзка, само че не цели 13, а "само" 6 години, която беше взела да боксува, и понеже не се предприемаха крачки напред, за да се развие връзката ни се случи логичното - разделихме се, макар и дори в един момент да се водихме сгодени.
Личният ми съвет към теб е да му поставиш директно въпроса - или правите следващата крачка, или всеки по пътя си. Уверявам те, че на теб ще ти е милион пъти по-лесно да рестартираш живота си след толкова голяма връзка, отколкото на него. Ако и той го осъзнава и се стресне имате шанс да продължите да сте заедно, ако ли не - раздялата ви е сигурна.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d731589da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Казваш че стоял 2-3 часа с някакво момче.... но аз мисля че ходи при жена.... и съм почти сигурен в това... още повече, че ти не знаеш къде ходи... а само каквото ти казва...
Твоичкия си има друга компяния и там си има друга със сигурност... че и тренират даже заедно....
Съжялявам, но твоя човек те лъже и е време да си осмислиш живота...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 129d1de40b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз веднага ще се замисля за друга жена. Първосигнално, но най-логично ми се струва. Скучни били банкетите, скучно било да ходиш на гости. Ако беше така, щеше да си седи вкъщи при теб и да оползотворявате време заедно, а не да продължава с тайнствените излизания. Замисли се, заедно сте от доста години. Кой ходи 13 години и не опира до никакви нататъшни стъпки в живота... нито годеж, нито деца, нищо. Губиш си времето според мен, мила. Вероятно този начин на живот му е удобничък и просто е свикнал с теб, но разнообразява по... различни начини, в които не си включена... не знам дали може да се говори за любов в този случай, не личи по нищо.

А и още нещо.... ако усетя дори най-малък намек за подобна промяна у моя приятел (ако съм на теб), разнищвам всичко. Прекалено много се обичаме и си споделяме хубаво и лошо един на друг, та да позволим някакво отчуждение. При вас явно адекватна комуникация липсва.
Габи

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 896e3100b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Всеки си има мнение и моето е че много го обичаш и затова си мислиш глупости.. гори главата и умната ;)

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d1cf3e7e2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Проследяваш го някой път и после сядаш да говориш с него.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9807d9856d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма нищо просто поговори с него. А на банкетите никой не трябва да взима половинките си. Що за банкет е това? Това си е само между колегите.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ce196f1015
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Може да е минал на другия бряг и да е станал пе*ал.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b1fa3b28d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Заставам 100% под коментара на Габи. Зад всяка нейна дума!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8e5a50666b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От прочетеното стигнах до 2 извода. 1. Най-вероятно си му омръзнала до смърт и от негова гледна точка връзката ви е изчерпана. 2. Може би си има друга. За това не съм сигурна, но човек не се променя просто ей така изведнъж, без причина. Помисли си, определено има нещо гнило, щом не иска нито да те запознае с колегите си, нито с момчето с което тренира. Ако нямаше какво да крие, със сигурност нямаше да има нищо против понякога да го придружаваш на фирмените партита, особено при положение, че останалите му колеги си водят половинките, обаче явно човекът го е страх да не се запознаеш с някого...
Не знам аз какво бих направила в подобна ситуация. Сигурно бих опитала да събера доказателства, че мъжът ми си има друга и след като съм сигурна, че има такава ще му поискам обяснение и ще реша какво да правя.
Дано да греша и няма госпожица Х, ама на това ми прилича, но дори и да няма приятелка, ясно е, че имате проблем.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 69638359fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ситуацията определено е съмнителна. Трябва да разбереш какво се случва.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6cd05c2743
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Охо, ти си с него от малка - връзката ви се е изчерпала и ти си един вид реликва от миналото и навик за него. Препоръчвам ти да четеш книгите „Защо мъжете се женят за кучки“ и „Защо мъжете харесват кучки“ на Аргов както и да го зарежеш този човек. Особено книгите ти препоръчвам, ще научиш много за връзките, а явно нямаш опит.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3cc63a615b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И за мен е доста съмнително всичко това. Ще ти кажа аз скоро какво преживях... излизах с мъж, който е малко над 30, изглждаше доста свестен, приятен, с разбирания доближаващи се до моите. Зараждаше се връзка, бяхме съвсем в началото, но аз така ли иначе исках да си дам време и все пак да го преценя добре. И видиш ли, случайно във социалната мрежа попаднах ма втори негов профил, където лъсна цялата истина. Човека си има дългогдишна връзка, безброй качени снимки с официалната половинка, почивки... а бе всичко типично за дълга връзка. На мен казваше, че работи на две места, тренира и така нататък. Сигурно докато сме излизали и на своята половинка е казвал същото. Водеше си двойствен живот човека и така. Не казвам, че и твоя приятел е такъв, но не е изключено. Провери и помисли дали не си губите времето.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f478c4c5ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторката съм.
Аз съм много мнителна и много пъти това ме е подвеждало. Може би не се уточних. Познавам момчето, в което той тренира. Той живее много близо. Просто приятелят ми ме държи на дистанция.
Зная в общи линии кой ходи там. Кои хора.
Конкретното ми съмнение не е толкова за жена,колкото за някакви "увеселителни" истории, от рода на леки наркотици. Аз съм твърдо против и той много добре го знае.
Относно рождения ден, ми се обяснява днес, как всеки ден тренирал в това момче и просто искал да го почерпи. За жена почти съм сигурна, че няма. По-скоро другото, което споменах...Но нищо не е изключено.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 129d1de40b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Да, но каквато и да е истината, не си ли си давала сметка, че тъпчете на едно място. Мислиш ли, че връзката ви ще се върти безконечно без прогрес и какви са целите ви? Не че искам да се меся, но поне за мен ако си с някого повече от 4-5 години грубо, и не сте развили отношенията си към нещо, се вижда края на тунела. Започва се живеене по навик и удобство. Настанява се рутината и поне единият започва да си изгражда самостоятелни навици/хобита... това искам да правя, онова искам, не ми се меси... другият е нещо като даденост вече и не се комуникира качествено... А добрата комуникация е много важна, за да се избегнат нежелани последици. Не знам теб дали те притеснява това...
Колкото до въпроса за жените, аз по-горе си казах позицията... Дори да мислиш човека до теб за ангелче, никога не знаеш под ореолчето какво се крие. Никога не се предоверявай. А ако имаш подозрения за ''увеселителни'' истории, убеди се, че си права. Разбери ако е вярно, защо е пристъпил към това, а крие от теб, въпреки че знае че си против.
Габи

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 597d330850
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Aвторие... продължaвaш дa се зaлъгвaш си мисля.
Може и дa имa " увеселителни " истории, но е по- весело, от колкото искaш дa си признaеш. Тaкa нaникъде нямa дa мръднете от товa положение, ще си влaчите тaзи връзкa още мaлко, но щом те дистaнцирa от всичко, тa чaк до рождениa си ден.
Пък горе си писaлa относно прaзникa " Скоро имаше рожден ден. Тръгна си по-рано от работа. Почерпи новите си
познати със скъпи вина и сирена. Прибра се и ме попита дали съм искала нещо. Стана ми обидно ".
Не те искa нaблизо около " новия " живот - зaщо? ! Колко и кaкви може дa сa причините? !
Лошо е половинкaтa дa те лъже, крие от теб, по- лошо е обaче, ти сaмa дa се лъжеш. A и кaкто е писaлa горе Гaби, толковa много години и никaкво рaзвитие в отношениятa ви нaпред...? Дори нaпротив, все едно жовее със съквaртирaнткa или " мaмa ". Живее си неговия си живот, без дa включвa теб в него, в същност те изолирa все повече. Един вид вече е порaснaло момчето и си търси женa.... хубaво си помисли и рaзплети тези " весели " историйки ", дa не осъмнеш сaмa нa среднa възрaст. Нямa по- лошо от товa, човек сaм дa си зaтвaря очите и откaже дa види реaлносттa, особено когaто пряко зaсягa личния му живот.
В моятa връзкa нaпример си имaме свободa, лично прострaнство и приятели, които не сa общи. Но ги познaвaме. Всеки знaе къде е другият и по всяко време, по желaние може дa се присъедини. Покрaй рaботите ни, всички познaвaт другият от двойкaтa. Тaковa криене, особено пък дa прaзнувa рожд. ден с колеги/ приятели и дa не ме покaни.... дa ме крие...
Рaзплети нещaтa, дa нямa кофти изненaди!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: dedacac176
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не разбрах заедно ли живеете?
Вече си на възраст, в която ти е време за семейство. 13 години и ношо по-сериозно? Аз не бих си губила времето, ако бях на твое място.
И мисля, че има друга жена. Сори, никакви леки наркотици. Мисля, че той много умело те манипулира.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 14a45b9315
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Чета повечето писали в темата, говорят за развитие и брак. Да поставела ултиматум да се женят или да се разделят. Пишат за семейство с този човек. Чета и не мога да разбера, писалите тези "идеи"/ Какъв брак, какво семейство? Той НЕ се интересува от нея, НЕ я уважава като човек. Какво изобщо мислите, че след като подпишат някъде изведнъж той ще се промени. Като си сложи подписа, ще стане по-добър, грижовен, ще я кани навсякъде с него, ще я включи в кръга на приятелите си и. т. н. Изобщо знаете ли какви нереални неща пишете? Само обърквате авторката и тя ако верно вземе да подпише ще и се вгорчи живота още много повече от сега. Брака не оправя характерите, липсата на уважение, липсата на обич, нито може да оправи каквото и да е. Всички проблеми преди брака се умножават многократно след, а и доста други се появяват. Само ще объркате живота на авторката с тези съвети, да подпише и да се пробва да живее с един човек, с който тя очевидно няма да е щастлива. Колко още години трябва да минат? Подпис ли? Много сапунки гледате, ако си мислите, че подписването е магическо заклинание, което променя хората, чувствата, и отношението им. Проблемите в една връзка, между личностните отношения не се оправят с подпис, нито някога са могли. Даването на съвети да се обвърже още повече авторката с човек /с който тя очевидно трябва да се раздели/, като магическо решение на проблемите им е не само нелогично и погрешно, но и много опасно. Авторката няма 2-3 живота да си прави експерименти с бракове, които са обречени.

K-Man

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d968474f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Авторката:
Намерих в единия му шкаф карта и сламка.... предполагам за употреба на амфетамини... Не знам какво да кажа.. За друга жена... едва ли, но може и да сте прави. Аз ви споделям фактите.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 64a8733977
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Към авторката - защо се правиш, че не виждаш въпросите ни, свързани с липсата на развитие във връзката ви? Тоест, защо се правиш, че не виждаш, че те питаме как така след 13 години връзка още нямате нито брак, нито деца?
Или ти може би си мислиш, че цял живот просто ще си съжителствате, и всичко ще е както се пееше в онази чалга "като на 17"?
Ако не е твоят човек за брак го зарязвай, ако ли не го притисни, и ако не се навие на брак и/или деца го зарязвай, защото само си губиш времето с него, още повече пък и ако се окаже наркоман...

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 129d1de40b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   K-man, никой не е бутнал авторката към брак с този човек. Повече от ясно е, че няма как да стане насила, а и по мое мнение като цяло подобна връзка изобщо не е благодатна. Идеята е да проумее в каква ситуация се намира, колко години й коства и с какъв човек. Най-естественото нещо на нейната възраст, е вече да помисли за семейство, но с подходящ мъж. Този господин не мисля, че може да й предостави тази чест.... освен да й губи времето.. но тя си решава, в крайна сметка ние сме куп анонимни наблюдатели :)
Габи

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f478c4c5ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Авторката:
20, писах по конкретен проблем, който споделих. Не се правя, че не виждам въпросите Ви. Връзката си има някаква история. Преди години той съгреши с някои постъпки, и родителите ми го намразиха. Завърших училище, после отидох да уча в друг град... Така минаха още 4-5 години... Да, не сме женени и нямаме деца.
Има най-различни типове връзки.
Не е лесно да вземеш решение след толкова години.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f9afa7f848
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Твърде възможно е да има друга жена, може би му е колежка, но със сигурност него го е срам да излиза с теб - да те покаже пред хората, с които се събира.. Въобще как може да ходи където си иска и да е толкова малоумен, че ДОРИ И ВЕЧЕ да си му писнала и да не те обича, поне да не прояви малко уважение и да излезете някъде заедно.. и това го пиша от позицията на мъж.. Съжалявам ако съм бил прекалено директен, но твоят господинчо е пълен капут, ако ситуацията е както си я описала...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d968474f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   23, не е колежка. Обърнах света, за да направя нужното проучване. Не е колежка. Той свършва работа в 5 и нещо, стои час-два в комшията си и се прибира. Въпроса е защо не ме вика в това момче, и какво толкова тайно има? !
Или си внушавам, или става дума за тези забранени вещества, които аз наистина ненавиждам.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f478c4c5ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Пак съм авторката.
Виждам, че има 1 чакащ коментар преди този, който правя в момента.
Почти съм сигурна, че няма жена.
Днес като се върна от тренировки, както винаги, се заговорихме. Стана дума за момчето, в което ходи. Пошегувах се, че, тъй като няма приятелка, може да го запознаем с една моя позната (която е по-пълна). И той ми отговори, че комшията харесвал жени по 40-50 кг.
Като цяло аз съм висока около 180, и съм 70 килограма. И ми стана някак си потиснато.
Помислих си, да не би да не ме вика, тъй като разговорите се въртят около 40-килограмови момичета...
Много ми е потиснато в момента. Съдете ме, ако искайте...
Но наистина ми е трудно.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 180ad80d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Ами спри да си седиш в къщи и да го чакаш да се сети за теб! Използвай това време за себе си-намери си хоби, започни и ти да спортуваш-спортът дава невероятно самочувствие и усещане за щастие, от личен опит ти го казвам. Извини ме, но ти се държиш като скучна престаряла домакиня, а си само на 28. Стегни се, бе момиче, ти не си му майка, а той вероятно те възприема вече като такава. По -лошото е, че сама си възприела тази роля-чакаш го, домакинстваш, притесняваш се, ровиш му в нещата... Това са отношения между майка и тинейджър, не между мъж и любима жена. Ти си тази, която може да промени ситуацията-той те приема за даденост, и ти му го позволяваш. Просто трябва сама да промениш отношението към себе си, за да го промени и той. Решението е в твои ръце. Както вече споменах, това че той спортува редовно е чудесна възможност и за теб да започнеш с някакъв спорт-аеробика, зумба, танци... женските спортове са доста по- забавни! Съгласувай си графика с неговия, за да имате след това време за двама ви. Повярвай ми, ако твоето момче те обича ще се зарадва на решението ти за промяна и ще погледне на теб с други очи, а и ти самата ще станеш по-уверена, сияеща и ще излъчваш щастие, а това се забелязва от мъжете. Не забравяй, че от нас самите зависи да направим живота си цветен и вълнуващ, така че търси начините да живееш цветно!
Ж. 48

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d968474f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Много е неприятно някой да те държи на дистанция. Винаги съм се чудела каква е причината. Защо понякога мъжете ни крият от приятелите си>
Защото ги е срам от нас ли? Защото имат друга ли?

Може би мъжете тук трябва да кажат.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f478c4c5ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Здравейте от мен, авторката.
Приятелят ми продължава да си тренира и да ме държи на дистанция, конкретно от тези негови познати.
По местата с общите компании и приятели, събота и неделя сме заедно. Само че вече аз не се чувствам същата. Когато излизаме, аз съм "някъде другаде", както самият той казва. Лицемерно ми е, Дори и да няма друга... От много време има проблем с ерекцията. Повишено желание за секс, а на практика... не може да получи нормална ерекция. Предполагам, че са верни съмненията ми за амфетамините.
Последно за него: скоро се скарахме в наш приятел, и на тръгване ме нарече "тлъста". А съм едно нормално изглеждащо симпатично момиче. Предполагам проблемът беше, че негов познат, който ме виждаше за първи път, ме зяпа цяла вечер. За което аз нямам вина. В този ред на мисли се сетих, как беше обяснявал за
момчето, с което тренира, че харесвал 40 -килограмови и по тази причина, нямал. Не отговаряли на критериите му. А някак си всички тези разсъждения ми се струват малко плоски за трийсет и няколко годишни мъже..
И нека сега споделя за мен: започвам нова работа, спортувам, чета книги, смятам за запиша ново образование. И вярвам, че с мое старание, може би ще ми се случи нещо хубаво.
Но въпреки всичко все си мисля, че нямам късмет. Дано времето ме опровергае.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker