Проблем с обвързването и съвместното съжителство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Проблем с обвързването и съвместното съжителство
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1692 пъти
Много отдавна искам да споделя едно признание- както пред самата себе си, така и пред непознати. С приятелите е и лесно, а и трудно. Проблема е, че имам прекрасен човек до мен, но се побърквам от това, че живея с него като семейство.
Повече от половината си живот съм била сама, родителите ми починаха много рано. Свикнала съм на свобода, да правя каквото искам, да излизам където и с когото ми харесва. Не, това не е безотговорно- просто обичам себе си, а чувствам, че семейният живот ме ограничава.
Имам син на 11 години, отгледах го сама. Расте умно, красиво и здраво дете, никога не съм имала проблем с него. Приятелки винаги са ми помагали и никога не съм била самотна.
Що се отнася до връзките ми- един брак, продължил 7 години. Бях малка, исках да живея отново без ограничения. Разведохме се по взаимно съгласие. Следващите ми връзки почваха добре, но стигнеше ли се до съжителство заедно, след година- две започваха конфликти и пак раздели по моя инициатива.
Мъжете в къщи ме дразнят и задушават – за нормалния човек е лудост и аз съм егоистка, себична и мислеща само за себе си. Защото модела е – жената трябва да се омъжи и да създаде семейство. Винаги трябва да има човек до теб, децата растат и отлитат…………Познато, нали?
Преди около 4 години се запознах с кротък и мил мъж, ерген. Без деца и ангажименти. Не исках нищо и не очаквах нищо от него, най- малкото връзка или съвместен живот. Просто излизахме на по кафе и ми беше спокойно с него. Така се случи, че след това преживях тежък период, наложи се на сменям населено място, жилище, ремонти. Той ми помагаше за всичко – така започна и нашата връзка. Никога не сме обсъждали въпроси за деца, за женене – бяхме категорични, че няма да го направим никога.
След около 2 години от нашата връзка, той поиска да се премести при мен и да се регистрира официално на моя адрес – така ми постави нещата, че искал да бъде изряден ( по принцип е от далечно населено място) и да има официална адресна регистрация при мен. Изобщо не бях ентусиаст – направих го един вид от благодарност за помощта му преди време.
Сега измина една година от съвместното ни съжителство. Постоянно сме заедно, той зимата седи в къщи, защото работи в земеделието и работата му е сезонна.
Иначе скандали няма, той помага за всичко – дори признавам, че е домакинята в къщи. Грижи се за всичко, докато аз работя. Със сина ми се разбират перфектно – помага му за училището, за всичко….. Аз съм обградена постоянно с внимание и обич.
Чак усещам, че ми идва в повече неговата любов и грижовност, задушавам се. Искам да съм сама и връзката ни ( ако това би могло да продължи), да е както преди. Той в неговата къща, аз в моята и да се виждаме през седмицата. Искам да си върна предишните вечери на чаша вино, срещи с приятелки, пътувания с детето, дори и ако щеш флиртове с интересни мъже.
Още повече, че сега усещам и колко сме различни с него. Нямаме за какво да си говорим- вечер всеки си е на компютъра. Моите интереси са различни, планове за бъдещето нямаме. Не мога да живея по този начин. По- добре ние да се приемаме като брат и сестра, от колкото да имаме връзка – така усещам нещата.
Не знам какво да правя- много съм объркана, не изпитвам любовта, която този мъж заслужава. Не говорим за това, той не знае как се чувствам.
Знам, че повечето хора ще ме посочат с пръст…. но все пак ще се радвам да получа съвет как да изляза от това положение!

Благодаря ви, че ме изчетохте!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 673f790a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбира се че искаш. Хем да помага с каквото ти потрябва, хем да е точно там където поискаш да го сложиш. Искаш да щракнеш с пръсти и хоп, той идва с бутилка вино и като ти писнв щракаш с пръсти и той изчезва. Най-неприятното в историята е това, че описваш нещата все едно си единствена и неповторима като характер, като излъчване и превилегии. За твое съжаление обаче ще ти кажа това явление стана често срещано, даже за да конкретизирам ще ти кажа че имах 2 точно като теб, като с едната сте като 2 капки вода. И тя разведвна с дете на годините на твоето, със същите претенции, капризи та даже и история. Ражда твърде млада, след 5 години решила че иска друга, уж не ходила много по мъже, но с времето се оказа че не са никак малко тези с които е решила да си поиграе. Уж перфектната майка за пред хората, обаче търсила тръпка и флиртове по сайтове за запознанства и чатове. Уж големите претенции, а неможеше да поеме отговорност за нищо, всичко освен тинейджърските и капризи я натоварваше и за няколко години запозна уж важното за нея дете с 3-4 различни мъжлета. Така то се чудеше кой татко, кой ебач и кой полски свирач. И после нашата се тръшка че от училището я привикват и най-доброжелателно и обясняват че детето би следвало да посещава педагог, защото е много зле емоционално. И видиш ли каквото и да се случи все някой виновен, нещастника до теб, бивши, който там се сетиш но никога и ти самата. И как по-дяволите след 3-4 години, когато детето ти влезе в пубертета щеможеш да си връдит в нвговите очи или как изобщо ще му говориш за морал.
Та теб човек няма какво да те посъветва, лошото е че покрай твоите простотии ще завлачиш надолу и всички покрай теб.
Най-добре кажи на този мъж всичко което описа тук, та поне един път в живота си да постъпиш отговорно, лоялно без да лъжеш, та поне той да се отърве и един ден да въздъхне с облекчение и да види шанс да срещне жена, която....

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0e403f2b69
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да не мислиш, че винаги ще си млада? Един ден ще мечтаеш за подкрепата, която имаш сега, но ще е късно. Ни подкрепа, ни любовник. С дърта пачавра едва ли някой ще иска да се занимава. А детето ти ще порасне и ще си вземе живота в ръце. А ти ще останеш сама.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 59dc5c624d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ето това обяснява всичко. -"Не знам какво да правя- много съм объркана, не изпитвам любовта, която този мъж заслужава. Не говорим за това, той не знае как се чувствам. "!? По горе, в цялото си изложение говориш какво искаш от живота, а накрая питаш какво да правиш, ами това което си описала по горе. Щом не изпитваш любов към този човек, кажи му го, не бъди егоист, който само иска да използва другите. От къде той да знае какво ти чувстваш, и какви подмолни планове му кроиш. Кажи му истината и остави човека да си намери сериозна връзка. Ти не искаш семейство, но той може да иска, и е нечестно ако му губиш живота само заради кефа си. Времето тече напред, а не назад, не му погубвай младостта.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a16044aab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма да осъждам авторката. Според мен това, което описва е нормално. Събрали са се, поживяли са - няма вече чувства, само навик и удобство. Никой не е искал така да се получи, ама се получава. Ами, много двойки минават през това, някой пак по навик остават заедно, други се разделят и продължават да търсят своята половинка. Няма смисъл авторке, да стоиш в тази връзка, след като сърцето ти подсказва, че правиш грешка. Ако смяташ, че заслужаваш нещо повече, то никой няма право да те упреква. Всеки има право да е щастлив и да си търси щастието. И да сбъркаш, поне като се обърнеш назад, ще знаеш че си опитала. А иначе, цял живот компромис и като се обърнеш назад ще съжаляваш, че не си си дала шанс.
И права си - щом човекът е свестен и смяташ, че не заслужава такова отношение - то постъпи по съвест, кажи му как стоят нещата, трябва да знае. Макар, че като описваш как съжителствате си мисля, че вече знае - тези работи не е да не се усещат, но просто и така го устройват нещата явно... Въпроса в случая е, какво искаш ти.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 96d4a5a80a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей!
Аз няма да те критикувам.
Ще ти кажа само следните неща с когото и да бъдеш винаги в един момент отношенията ви ще станат като между брат и сестра. Няма вечна страст, няма вечно влюбване има само вечна любов!!! И любовта не се изразява в романтичните срещи. Любовта е много по голямо нещо, тя ни учи на търпение и смирение на подкрепа и обич на компромиси и на себеотдаване.
В този дух ще ти кажа, дори и да оставиш този човек няма гаранция, че ще намериш някой който да бъде по- добър от него. Няма и гаранции, че ще приеме детето ти. Така че от всички злини на света избери по малкото и се опитай по някъкъв начин да направиш човека до теб такъв какъвто ти искаш да бъде. Не е възможно да си го обичала и след това всичко да се е изпарило....
Вместо да стоите пред комютрите вечер организирай романтична вечеря или нещо в този дух.
Най лесно е да изпъдиш някой прекрасен човек от живота си, трудно е да го върнеш и да госпечелиш.
Няма идеални хора. А и виждам, че той не те ограничава.
Така че, се стегни и запази това което имаш.
Вече си голяма жена, живота не е дискотека
и не е парти!!!
Успех ти пожелавам!

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: af593c3a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не очаквах да прочета одобрителни коментари, разбира се!
Първо ще коментирам мнението на номер 2 – уважаеми ( а), това, което сте написали много добре го знам, тъй като от всеки точно това чувам. Писнало ми е да живея в стереотип, само и само защото обществото налага някакви рамки и критерии – Непременно живей с някого, щото децата отлитат. Ако нямам мъж до себе си– не ставам, някак си по - долна категория съм значи? Аз пък не завиждам на жени, които се нуждаят от такъв, само и само, за да са щастливи и да имат сигурност. Е, аз сама се грижа са себе си и нямам нужда от половинки, напълно завършена личност съм.

Относно децата - ако са възпитани правилно, винаги ще са до родителите си и ще ги уваважат и помагат, независимо на какво разстояние от тях живеят. Моят син възпитавам в точно тези ценности. И познавам доста възрастни жени, които по една или друга причина са сами и хич, ама хич не им е зле, и не се чувстват виновни от факта……

Коментар 3. – „ Кажи му истината и остави човека да си намери сериозна връзка. Ти не искаш семейство, но той може да иска, и е нечестно ако му губиш живота само заради кефа си. Времето тече напред, а не назад, не му погубвай младостта. “

Мисля, че писах в текста, че ние никога не сме говорили за някакви бъдещи планове като семейство. Нито за бракове, нито за общи деца. Още в началото, преди да имаме и връзка, той беше споменал че никога няма да се жени, а негови собствени деца никога не е държал да има. Ако дойдат – добре, ако не – пак добре.
Писах и, че е ерген – на 40 години беше още при родителите си, когато се запознахме. Едва ли някой, който иска непременно да остави нещо след себе си, щеше да стои до тази възраст при майка си…Не е научен да споделя, никога не е разговарял с родителите си, приятели няма никакви, асоциален е. Това, че е добър, не го прави автоматично годен за семейство.
Имаме отделни сметки, разходите ни се делят до стотинка – така е възпитан. На такова нещо не му викам семейно чувство – моето си е мое, твоето си е твое.
Ние не разговаряме, не можем да споделяме!!! Дори не правим и секс и това не е проблем за него ( никога преди мен не е имал приятелка) – поне не показва с нищо.

Като последно оставям коментар до номер 1.
Разбирам, че си разочарован от предишни връзки, но няма защо с такава злост да ме поставяш по общ знаменател с бившите си гаджета!!! Не съм 20 годишна тинейджърка и много добре знам себе си и как усещам нещата.
Разбира се, че мисля първо за детето и да не му причиня някакви морални и емоционални травми. Не съм тръгнала да събирам багажа на човека, нито пък да влача нови мъже! Защо не погледнеш нещата и гледната точка на този, с когото спориш? Никога не съм се държала лошо с този човек, защото не го заслужава. Но това не значи, че съм длъжна да го обичам. Не сме се вричали в любов и вярност. Уважавам го безкрайно, но не мога насила да се накарам да обичам някого.
„Най-неприятното в историята е това, че описваш нещата все едно си единствена и неповторима като характер, като излъчване и привилегии. “ – Никога и никъде не твърдя такова нещо. Знам, че разсъжденията ми са различни от общоприетото, но това няма да ги промени. Затова идва и объркването ми. Затова и споделям тук в този сайт.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7ebfcc8b10
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Поредното доказателство, че жените не знаят какво искат... Щом искаш свобода, защо си приела да живеете съвместно?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f99864606e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Извинявай за израза, но си ур**пия както едно време казваше баба Ванга. Като не искаш семеен живот не се забърквай сериозно с никой. И си живей животеца, дето го искаш и не пречи и не наранявай другите. Негодна си за семейство и съвместен споделен живот.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e2d843617e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ами, бъди честна с него, и му кажи, че не желаеш да живеете заедно, както и не се чувстваш за някакви по-мащабни общи планове, за да ти е чиста съвестта.
Аз напълно те разбирам, защото също съм имал дълги връзки, със съвместни съжителства, които адски много са ме натоварвали, и понякога дори дразнели. Освен това съм и на твоите години, и затова наистина мога да ти вляза в положението. Може би искаме твърде много лична свобода, която не сме готови да делим с друг, или когато го правим това очевидно ни дразни по някакъв начин.
Все пак аз в един момент с една от бившите ми приятелки (почти 6 години заедно) свикнах да живеем заедно, но си бях извоювал личното пространство, така че нямах проблем, че живеем заедно, макар че в началото ми се струваше доста странно. Е, разделихме се заради други неща, но така или иначе има начин да свикнеш да живееш с партньор, но явно имаш моят начин за разбиране на нещата и ще ти трябва известно време, за да се "пречупиш".

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 673f790a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До авторката от 1.
Значи според теб аз съм разочарован, заради което съм написал всичко това?
Отново търсиш лесната и удобна теза, чрез която си мислиш че постигаш нещо. Всъщност не съм разочарован, просто няма трезво мислещ мъж да съжалява за подобни създания, повярвай ми. Така че нито те съжалявам, нито те приемам за нещо повече от непозната.
Иначе другото съм го чувал вече, не била му стегнала багажа, но... сама казваш че те е досърбяло и ти се е дофлиртувало. Прибавям към това желанието ти да го виждаш от време на време и става чак забавно сериозното ти отношение към ситуацията. Хайде да ти е първа сериозна връзка, човек да ти влезе в положение, обаче бивш мъж, няколко връзки и сега пак, при това по твоя инициатива винаги, е сори, обаче както се казва твърде късно. Дали ще търсиш причината в изборът ти на мъже или в потребностите след това, резултатът е на лице и той гласи: Нисък праг на търпимост, грандомания и тотална липса на реална преценка.
Иначе ще ти отворя очите защо си "объркана", след което ще спра да се занимавам с теб. Значи мила моя, объркването е започнало някъде далеч в миналото, когато е трябвало да си оформяш морала и психиката. Някои правят в ранна възраст избор как да живеят занапред и избират себеуважението и човечността, а други като теб избират (цитирам те):
Що се отнася до връзките ми- един брак, продължил 7 години. Бях малка, исках да живея отново без ограничения. Следващите ми връзки почваха добре, но стигнеше ли се до съжителство заедно, след година- две започваха конфликти и пак раздели по моя инициатива.

Или обобщено:В миналото си правила каквото си искала, а не каквото е трябвало и ето ти последиците. Морала и настройките ти за живот са тотално сбъркани и ти знаеш това, не можеш да си го обясниш, но постоянно се чудиш защо си нещастна. Върви пофлиртувай и се надявай че нечии празни мили приказки ще запълнят празнотиите ти, все пак има толкова много мъже които чакат нали?

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0c5e916e36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Няма да чета коментарите, за да не се влияя от мнението на останалите.

Не харесвам живот в лъжа. Ти също го отричаш, но някак го и живееш. Защо не опиташ да потърсиш "златната среда"?
какво имам предвид?
Аз обожавам да съм сама - човек на изкуството съм и просто имам нужда от това. Както хората имат нужда вечр да разпуснат с приятели, аз имам нужда вечер да остана сама в стаята си, да чета книги, да мисля, да нализирам.
Ожених се, защото обикнах един човек много силно. Първата година той ме "задушаваше" с вниманието и обичта си. бях стигнала до там да си измислям, че имам нужда от черен пипер само и само, за да изляза на въздух и ей така за едни 30 мин да съм сама със себе си.

Той не е човек на изкуството и не може да разбере тази ми потребност, не беше "активно участващ" в моите теми. Някакви скучни разговори: купи ли хляб, майка ти звънна, дрън дрън.

Тогава реших, че така не може да продължава, защото лъжа себе си, че мога да живея нормално в една лъжа, която подкрепям ;) Тафтологията е умишлена. Но преди да тегля окончателно чертата реших, че съм длъжна да опитам да намеря "златната среда" именно заради тази чисто човешка, приятелска, другарска обич, която изпитваме един към друг.

Престраших се и говорих с него! Обясних как се чувствам и какво искам да се промени. Обясних му какви са моите желания. И КАКВО СЕ ОКАЗА - ЗАСЛЕПЕНА ОТ СОБСТВЕНОТО СИ НЕУДОБСТВО, ВЪОБЩЕ НЕ СЪМ ПРЕДПОЛАГАЛА, ЧЕ ТОЙ СЕ ЧУВСТВА ПО СЪЩИЯ НАЧИН.

Сега всичко е наред. Аз имам своето време, той неговото. Не сме залепени постоянно, но правим и доста неща заедно. А понеже се движим в различни кариери успяваме да се отдалечим и когато се "съберем" сме си липсвали. Сексът стана по-хубав, милувките по трепетни, разговорите по-съдържателни.

Говори с него или потърси самотата си, но не лъжи себе си, че можеш да живееш в лъжа. В един момент това ще те смачка и ще го намразиш, а после ще намразиш себе си, защото ясно ще си даваш сметка, че мразиш човек, който не заслужава това заради собствената ти несмелост.

Успех

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3a63b52996
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Е поне нищо не каза за пари. Значи има надежда.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 887bac6bec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   " Дори не правим и секс и това не е проблем за него ( никога преди мен не е имал приятелка) – поне не показва с нищо. "
"Иначе скандали няма, той помага за всичко – дори признавам, че е домакинята в къщи. Грижи се за всичко, докато аз работя. Със сина ми се разбират перфектно – помага му за училището, за всичко….. Аз съм обградена постоянно с внимание и обич. " - Щом не правите секс, а го ползваш за домакинството, направи си го гледачка на детето. Така ще бъдеш още по освободена, нали за това пледираш. А и разходи няма да имаш, нали той си плаща масрафите.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5c17ab881b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   :))) н 11 взе ми думите от клaвиaтурaтa. Нaпълно подкрепям, също обaче доколкото рaзбирaм, aвторкaтa искa дa си е съвсем сaмa.
Aвторке, помисли си нaд коментaрa нa н 11, aко и тaкa ще се чувствaш огрaниченa/ зaдушaвaнa, изобщо не се чувствaй виновнa, говори с човекa и по- живо, по- здрaво.
Aз също съм свободолюбивa, но нaмерихме нaшaтa си злaтнa средa със съпругa ми. Дори си имaм aтелие и когaто съм тaм, никой зa нищо не ме търси, тaм си е моето си " цaрство ".
Не си длъжнa дa се съобрaзявaш с общественото мнение, пък и в крaйнa сметкa си се " подхлъзнaлa " от блaгодaрност, a не от чувствa или необходимост от присъствие. Aко решиш все пaк дa го прaщaш обрaтно при мaйкa му, бъди тaктичнa, но откровенa. Дaно те рaзбере прaвилно, инaче ще бъде поредния, зa който жените сa виновни зa глобaлното зaтопляне. Пък и дa не рaзбере, доколкото aз рaзбирaм, хитро се е нaместил при теб, с мaнипулaцийки тип " добро поведение ", знaел е къде дa " нaтисне". Използвaл е товa, че ти е помaгaл кaто рaзменнa монетa, знaел е, че ще ти е неудобно дa му откaжеш, което пък нa мен достaтъчно ми говори що зa човек е. Просто е търсил удобно съжителство извън мaмa вече. Живей си животa кaкто ти хaресвa нa теб! Нямaш особени причини дa се чувствaш виновнa! Кaк нямa дa е домaкинятa той у домa, нaли си знaе, че с нещо трябвa дa се чувствaш зaдълженa или поне неудобно, тa дa ти е кофти дa го върнеш нa мaмa:).
Много смях ти желaя aвторке!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: af593c3a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер 1, благодаря ти, че ми отдели от времето си! Мога да разбера твоята гледна точка, но ти не би могъл напълно да погледнеш през моята. И това е разбираемо, но и не трябва да го правиш насила.

„ Значи мила моя, объркването е започнало някъде далеч в миналото, когато е трябвало да си оформяш морала и психиката. Някои правят в ранна възраст избор как да живеят занапред и избират себеуважението и човечността. “

Аз отдавна съм избрала самоуважението, затова че чувствам по описания начин. За морала няма какво да ти кажа – мога да твърдя, че при мен е в пъти по- голям, от този на много други семейни, агонизиращи в неудовлетворителен брак, само и само защото така трябва, както и ти самия твърдиш : „В миналото си правила каквото си искала, а не каквото е трябвало и ето ти последиците. “

До коментари 4, 5 и 9. Вдъхнахте ми някаква надежда, че все пак не съм най- черното и долно изчадие на света, което използва и манипулира мъжете, а после ги зарязва. И именно тук става дума за морала, за който говори номер 1 – никога, ама никога не съм зарязвала някой без да има причина, или защото съм тръгнала с друг! Повярвайте ми, винаги има причина. Като например – как да остана с някой, който е ударил или крещи на детето ми като умопобъркан? Но не съм споменавала подробност от този род, защото няма смисъл ( става въпрос за стари връзки, а не за конкретната ми в момента!!! ).

„ Макар, че като описваш как съжителствате си мисля, че вече знае - тези работи не е да не се усещат, но просто и така го устройват нещата явно... „ И аз мисля, че точно така стоят нещата, но просто не му е изгодно да говори за тях, защото го е страх да не остане сам. Не знам със сигурност, само предполагам. И предполагам, че наистина ще настъпи момента, когато трябва да сложа картите на масата.

„В този дух ще ти кажа, дори и да оставиш този човек няма гаранция, че ще намериш някой който да бъде по- добър от него. Няма и гаранции, че ще приеме детето ти. Така че от всички злини на света избери по малкото и се опитай по някакъв начин да направиш човека до теб такъв какъвто ти искаш да бъде. „

Напълно съм съгласна с казаното. Човек трябва да е луд, за да изпусне питомното и да хукне да гони дивото. Поне в повечето случаи. Въпросът е, че аз не знам дали изобщо искам това „ питомно“, не се нуждая от него именно поради факта, че може да има и нещо по- добро. И защо непременно трябва мъж и жена да имат връзка, за да може да си помагат и да се уважават взаимно?

До номер 11 – невероятно мъдро си постъпила, както разбирам от историята ти. Бих взела пример от теб, защото наистина не обичам, а и не мога да живея дълго в лъжа.

При нас разликата е, че ние и работим заедно, затова напрежението става още по- голямо. Доста са малко моментите, в които сме отделно. На него също може и да му тежи понякога, но при мен е в пъти повече.
Ще се опитам да проведа подобен разговор, както ти си постъпила -
„Но преди да тегля окончателно чертата реших, че съм длъжна да опитам да намеря "златната среда" именно заради тази чисто човешка, приятелска, другарска обич, която изпитваме един към друг. ”

И предполагам, че ще се получи долу – горе същото. Въпросът при нас е, че имаме само едно общо нещо, което да ни свързва – работата. Иначе по всякакви други други теми и виждания за бъдеще, за живот, за интереси особено, коренно се различаваме.
Благодаря ти!

От Авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker