Втора любов ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Втора любов ?
преди: 13 години, 10 месеца, прочетена 4649 пъти
Бяхме заедно 5г. Той е първият и единствен мъж , с който съм спала. Не бих му изневерила, а и той не може. Знам колко абсурдно звучи - нали уж нямало гаранции, но...той наистина не може. Не може да гледа дори порно. Имал си жена -слънце, не виждал смисъл :) Звучи като приказка, нали?Спокойно - не беше. Беше си нормално връзка и със спадове, и с възходи. Сега съм на 22, (всичко започна на 17). Имахме 4г и половина съвместно съжителство. Какво се обърка ли? Множество раздели и събирания. Накрая аз се разделих с него. По мое желание. Без скандал. Сложих точката. Причината? Не можеше да си намери работа дълго време ( 1 г ) , но и не правеше всичко възможно за това. Човек с мото да не си дава много зор, животът е кратък. Просто различни разбирания за живота. Имаме и до ден днешен една и съща представа за бъдещото, но по два различни начина - аз смятам образование + много работа, а той ....работа на частно.....големите пари....бъдещето щяло да покаже... да не сме мислили и т.н. 6 г по-голям от мен, но за мен звучеше незряло. После като му "дойде акъла в главата" липсваше възможностите, желанието, хъса.....Това са възможно най-накратко фактите.
Разделени сме от месец. Обичам го безумно много , така както и той мен. Не се търсим...поне не толкова често , за да си причиняваме болка. Знаем че не сме един за друг, заради възгледите и разбиранията си. Обичам го така, какато и той мен и сме все още свързани много силно ( духовено). Той ми е най-добрият приятел. Той дигна изключително високо летвата, за да намеря друг такъв. Представете си сбъдната мечта + още... Трудно е да се опише. Само ще кажа, че комшиите ни мислеха, че е цветар,а и на мен ми писна по едно време - не можеш да се разминаш от цветя всеки ден. Като сутрешното кафе бяха :) и т.н и т.н и т.н. Просто реална фантазия, но.... той не може да общува с мен и го съзнаваше. Няма интереси. Най-големите ми тревоги за него бяха "глупости" - без да искаше да ме наранява го правеше. Не мога да опиша атмосферата. Накратко - голата любов не стига.
Какво да правя сега? Да, взех решение, но.... Аз съм изключително емоционален човек ( за тези който са наясно с астрологията - зодия Риби, асцендент Риби :) и заради прекалената ми емоционалност взимам решения по стария начин - с лист и химикал ( разумът). Това е единственият случай, в който не се получи . В графа "-" са слабото общуване, възгледите, липсата на работа, а "+" - над 30 примерно: безгранично внимание и нежност , вярност и т.н и т.н и т.н. . Просто говоря за човек, опериран от егоизъм, посветен да направи жената щастлива, но уви не съм. Както често казвам ; " не искам всички звезди , искам 2-3, но тези от които имам нужда".
Да, да трябвало време. Ок. Ще чакаме - дано се "излекуваме" ....... и двамата.....
КОй ще е вторият? Страх ме е , че въобще няма да се появи. Никога за 5г не съм се оглеждала, аи сега не проявавам внимание. За Бога аз дори не съм забелязала дългогодишните ми познати мъже какъв цвят очи има! Въобще...кон с капаци.....

Равносметката - засега съумяваме да запазим откровенността и искреността между нас. Май ще си останем приятели , но сънувам го често и плача неудържимо, но си казвам " постъпи правилно", " за твое добро е"....... Вярно или грешно решение - не мога да преценя. Винаги имам аргумент на противното.

Кой е идеалният мъж?Забравя ли се огромната любов, а навсичкото отгоре и първа? Май е точно като отношението на бившия пушач към цигарите. Става сложно. Трудно е да се бориш с 2 неща ....завинаги. Звучи страшно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 10 месеца
hash: fc3182ec51
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никога няма да го забравиш.. Той ти е първата любов, но само с любов живот не се живее. Трябва ти и човек който мисли за бъдещето, мисли как и какво ще стане утре.... За един месец е просто невъзможно да забравиш 5 години ..но се опитай да стоиш далеч от него, друга любов ще се появи със сигурност, но кога и как никой не знае, просто трябва да продалжиш напред.. :))

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 60c4448a53
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Интересна история, но нещо не ми се връзва. Причината, доколкото успях да разбера, е различните разбирания за живота и именно там аз изгубих нишката. Нима това е достатъчна причина за раздяла? Според мен не. Все пак всеки един човек има различна представа за бъдещето си и това, че той е загърбил, примерно, образованието, си е негова работа. Той има свое бъдеще, а ти твое. Както разбирам, всичко останало е наред, даже повече от наред. Моят съвет е да не загърбваш истинската любов, дори и с цената на жертва. Никой не е перфектен и никой няма да отговаря напълно на твоите критерии. Този човек те обича и това е най-важното, пък как ще се развие живота ви по-нататък, никой не може да каже. Каквото сабя покаже :)

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 9556ab9f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Разумно момиче си, дано наистина имаш късмет! Хубаво нещо е любовта, но..само с гола любов не се живее. Аз също преди време се омъжих за мъж когото обичах и боготворях. Е..и той не беше много с моите виждания, понамързяваше го, но се казвах - всичко ще се оправи, важното е ,че се обичаме. Да ама не! С времето страстите поотшумяха, човека стана по-мързелив, по отпуснат и много знаещ по всички въпроси.. Като се огледах по-голямата част от моите връстнички бяха далеч напред, а аз си боксувах на едно място и не виждах изход. А ти все още имаш време и право на избор! Успех!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: b846c1285a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Такава любов се намира рядко .... това че сте различни не е толкова голям проблем ...противоположностите се привличат нали знаеш :) Според мен трябва да бъдете заедно !!! А решение на проблемите ще се намери :)

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: cab8b91be0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   До номер 2: как да не е достатъчна причина за раздяла?! Единия имал свое бъдеще, а другия-негово. Та нали ще живеят ДВАМАТА, нали ще бъдат ДВОЙКА, затова се събират хора, които се обичат - за да бъдат ЗАЕДНО!!! Или тези думи не значат нищо и разсъждаваш така, че всеки си имал неговото си бъдеще дай да не се интересуваме от половинките си и да си живее всеки неговия си живот. Извини ме наистина, но за мен това е тъпо разсъждение. И ще се обоснова.
Имах пет годишна връзка с мъж, който както в случая с авторката се грижеше за мен, обичаше ме не само на думи, а и ми го показваше във всеки един момент....НО можеше цял ден да прекара пред телевизора или по улиците с приятели, като предпоставка, че няма какво да прави, но работа не подхващаше, интересно защо ли. Имаше късмет да започне една добре платена за малкия ни град плюс това не беше и тежък физически труд, но видиш ли той все жадуваше за големите пари, тези от които той има нужда...защото аз се задоволявам и с малко. Не исках да измествам проблема върху себе си, но разберете, че щом в един човек няма желание да поеме отговорност какво трябва да очакваме след години от него , ние да работим от сутрин до вечер, после да се прибираме изморени и да подхващаме деца, манджи и всичките му там домакински задължения, докато любимият ни човек ни обгражда с голяяяяяямата си обич?! А когато след време тази голяма любов отмине какво правим???
Е аз не съм съгласна! Това с работата е само един от проблемите във връзката на авторката, но щом тя е преценила да прекъсне взаимоотношенията си с този човек, значи осъзнава сериозността на нещата. Бъдеще имат хора, които могат да поемат отговорност, които мислят по сходен начин...вярно е, че противоположностите се допълват, но трябва ли да става за сметка на единия?! Не мисля.
Подкрепям авторката в решението и и за съжаление освен да и пожелая искрено воля, търпение и вяра, друго не мога да направя. Воля, за да преодолее раздялата, в случай, че е окончателна, и търпение и вяра, че някъде я чака нещо по-добро, нещо което макар и далеч от идеалното, ще бъде нейната половина без която не може и с която не просто гледат по един начин на живота, а погледите им са отправени в една посока!!!

 
  ...


...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: d0654136ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Правилно си постъпила!

Любовта е до време. Аз имах същият случай и безумната любов и сходството ни в характерите не беше достатъчна. Делихме се цели 3 месеца, докато накрая реших, че толкова агония стига и е време да се разделим завинаги.

Трябва да се мисли за бъдещето и ако нямате поне сходни мечти и виждане, как би изглеждало то, брака ви никога няма да проработи, защото ще дърпате в различни посоки.

Просто приеми, че си направила разумният избор, а не безумният такъв. И повярвай ми ще срещнеш човек, с които ще имате еднакви мечти, виждане за бъдещето и ще се обичате и тогава ще си истински щастлива и ще потвърдиш пред себе си за пореден път, че си направила правилния избор.

Успех!

Яги

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 60c4448a53
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 2: Номер 5, имаш известно право, но не напълно. НЕ мисля, че един независим човек би позволил някой друг да определя бъдещето му... било то любимата му. Аз поне не бих го позволила :) Разбира се, това е проблем, биха възникнали много скандали/това е силно казано, де/, но тук говорим за раздяла с човек, когото авторката обича, а и той нея. След като прочетох историята, си казах, че тези двама души ги свързват много дълбоки чувства. Нелепо е, заради едните предразсъдъци, да се провалят връзки. Може да звучи наивно и "тъпо" /цитирам/, но моето мнение е, че една жена никога няма гаранция за нищо - тоест, дори да е с човек, който споделя нейните разбирания, тя може отново да не е щастлива, поради някакви други причини... В любовта може да има всичко друго, но не и "нагаждане". Неща от типа "А, това ми харесва"... "Това обаче не - край!" Наскоро гледах един филм, в който ме впечатли една реплика - "Когато човек обича, той трябва да обича ВСИЧКО в другия, дори нещата, които не харесва". Клиширано, но вярно... Хайде сега пак ми кажете, че разсъждавам тъпо, не ме интересува. Мнението ми няма да се промени.
В заключение : пожелавам много щастие на авторката! :)

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: d0524d5737
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   РОСИ РОС:
Кой е идеалният мъж ли ????
Няма рецепта за въпросната половинка !!!
Трудно, ама много трудно ...се намира сродна душа ...в днешно време.
ЖЕНА СЪМ НА 49г.
Нямаш бъдеще с него.Не се лекува "лесно "егоизъм и др.житейски правила.
ЧОВЕК АКО ТЕ ИСКА ,КАКТО НАПРАВИ вторият ми съпруг, ще преобърне земята ...за да бъде с теб ....
СМЕЯ да твърдя и да кажа ,че съм страшно щастлива ..ЖЕНА..

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 8ad4669942
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   МНОГО МИСЛИШ И КРИТИКУВАШ МИЛО МОМИЧЕ.А ТИ НЯМАШ ЛИ ЗА КРИТИКА ПРЕЗНЕГОВИЯ ПОГЛЕД-ПОМИСЛИ.ВСЕ И ВСЕ ЩЕ ИМА И ПО ДОБЪР СЛУЧАЙ-ТАКА ДО СТАРИНИ АЕ ПОСЛЕ.ПОМИСЛИ МАЛКО.ЖИВОТА Е КРАТЪК.ЩЕ ПОПАДНЕШ НА НЯКОЙ ПРИКРИТ КРЕТЕН ТА ПОСЛЕ.....

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c8d08cd738
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката

Здравейте! Мина много време. Реших да споделя какво стана. Човек по форумите търси съвети, подкрепа, помощ, но, получавайки я, после изчезва. Та.... върнах се да ви кажа какво стана :)
Дрън-дрън "разумен човек", емоционална, ама действам с разума... друг път! Събрахме се пак, пак се разделяхме и т. н. До преди месец! Голяма агония, голямо нещо.
Той стана завършен комплексиран егоист, който аз все още обичах. И сексът беше скапан последната година. Намери си временна работа с връзки( не е от най-инициативните както споменах). Получава около 500лв на месец. Зарадвах се преди повече от година като разбрах. Не съм искала пари от него. Исках просто да им постоянна работа. В тази криза това е невъзможно, но под "постоянна" имам предвид такава, която вършиш с ясното съзнание, че си на безсрочен трудов договор. Както и да е. Неговата отново е временна. За около 5-6 г. Да закърпи положението, после - не го мисли.
Спря да ми подарява цветя. Увеличи количеството на приетия алкохол чрез редовна злоупотреба ( без да имаше това ефект върху мен де). Стана по -стресиран. Изложи ме пред мои приятели на една вила - вика, заплашваше и т. н. ( явно си е търсил внимание). Ама, аз наивницита си го обичам де. Тцтцтц... Дойде в нас. Предложи ми брак пред майка ми без аз да подозирам какво ще се случи! Без пръстен и след цяла нощ дружно пиене с приятелите му. Майко мила! Ужас! А поддържахме вече само сексуална връзка. Отказах му естествено. След време ме удари. Само плесница - звучно, пред друг човек. Сложих ли край? Ама не, естествено. Просто идиот от класа съм! Сексът си е секс, макар и не толкова добър, както в началото, а и нали все още частица от мен го обичаше. Но ревността му нарастваше, обвинения, претенции, телефонен тормоз и безгранична ревност от всичко - от приятелите, от най-добрия ми приятел ( чист гей), абе от всичко, що отнемаше моето внимание. Явно бях станала центърът на живота му и единственото нещо, което имаше смисъл. Каза ми, че "лично пространство" нямало при него и аз не може да имам. Майка му ( на този 30г мъж) му говореше лоши неща. За капак на всичко била съм "добрата самарянка" с такава ирония и злоба зад гърба ми, и то затова, че 2 месеца спах на паркета й да й ремонтирам банята, заедно с приятеля ми! 2 месеца прах, плочки и фугин. Едно благодаря не чух! Не че очаквах от неблагодарни хора, ама чак лицемерие и скандали... А след време вече направил програма нашия, че ще раждам деца и ще се спогаждам с майка му, при която още си живее!
Всичко завърши както и започна. Един ден той ( обвинявайки ме, че го ядосвам), ме нарече "мухла". На мен сърцето ми спря! Замръзнах! Стоях втрещена, безмълвна и ужасена. Той ме погледна учудено ( нормално - аз какво ли не съм преживяла и чула с него), та от една обида ли да се трогна. Но ми просветна! В началото на нашата връзка - на 3-4 месец той ме нарече така и ме изгони от тях, защото съм говорила с приятеля му, докато той спял! Ревност! Маниакално чувство за собственост. Тогава, аз естествено, все още неувредена психически, много много трудно му простих, та му е било обица на ухото. Ама временна! И казвайки тази дума отново, просто ми светна - скрит психически насилник. А аз търсех грешката в себе си и се чудех какво да правя....
Понастощем ме е страх. Знае къде живея, не спира да ми звъни, идва веднъж, а аз съм в друг град ( не отворих), ама... голям страх и параноя ме гони. Това е човек способен на всичко, за да си върне своята собственост....

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6b42e4ceee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Боже господи чета и не мога да повярвам аз съм в абсолютно същата ситуация. Между другото също съм зодия риби и отдавна стигнах до извода, че сме толкова тъпо добронамерени, толкова даваме на един човек, че той свиква с това и ни чувства като своя собственост. Търпим обиди с надеждата нещата да се оправят и просто забравяме за своето достойнство и м... а му стара ние сме жените защо по дяволите трябва да търпим това. Аз също слагам край на това и просто не мога да разбера как може да съществуват толкова гадни и неблагодарни хора. Но съм сигурна, че този глупак ще съжелява много и няма да намери кой да му търпи фасоните.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 01026d9e25
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   О, милата. До скоро бях така.

Спокойно. Когато си готова ще дойде човека - повярвай! И той ще е същият, като теб. Ще пита за втората любов..

А тогава пред теб ще стои въпросът - леле, ами какво ще стане, когато един ден и той си тръгне. Защото такова същество е човека, така е устроено, да се страхува. И не от новото, както всички казват, а от повторенията.

Сега, пред себе си и душата си, имаш за задача да се пречистиш от старата връзка. Да започнеш свое собствено начало, а по-късно, когато и двамата сте готови, ще дойде следващия. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: c8d08cd738
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От моето първо писане минаха почти 3 години. И чак след 3 години, аз осъзнах, че не направих най-важното. Не, ви благодарих приятели. А трябваше. Трябваше предварително да благодаря – още със създаването на темата, а последстие – и преди около половин година, когато пак писах. БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ! По някакъв начин, макар и да не се познаваме, бяхте част от моя живот. Не послушах съветите ви преди 3 години. Съжалявам, но явно хората сме устроени така – търсим помощ и когато ни дадат отговорите, правим каквото ни покаже опитът и вътрешната преценка. Страницата я затворих преди около една година. Но след това, често когато имах труден момент, аз влизах в тази тема и ви четях. Четях и мислих. Чувах същите доводи и съмнения, и в моята глава, но казано от страничен човек, от вас... друго е. И това ме караше да не набера изтрития му телефонен номер, който знаех наизуст. ( колкото и да „трие“ човек, някои неща не се забравят). Но ме беше страх. Той не спираше да се опитва да осъществи контакт с мен. За него не беше приключило.
Всъщност всичко приключи така, както и започна – с намеса на съдбата...
Тя се намеси в момента, в който непознат мъж случайно, по работа, минава през апартамента на един приятел и приема „нарежданията“ му да бъде придружено едно непознато момиче. И така двама непознати, които се чувстват неудобно, вървят по улицата през есенна вечер, а съдбата ги дарява със... буря в ясна нощ и кафене по пътя (? ! ) Изненадващ порой с прехвърчащ сняг. Ще го нарека знак на съдбата. Aз сняг през семпетври не бях виждала никога. Явно понякога каквото трябва да стане, то ще стане, независимо от твоята воля. Влязохме в кафето. И двамата пихме топло мляко. И всеки си е мислел какво по дяволите се сбърка тази природа и кога ще се оправи времето, защото аз трябваше да се прибирам, а той имаше среща. Просто се стремихме да поддържаме разговора, за да не стане неловко мълчание. Така беше началото....
Съдбата се намеси и в края... Поне за мен е знак от съдбата когато пътувайки към мен той е оживял, след като катастрофира толкова лошо на магистралата. Да превърнеш една кола в сплескан правоъгълник и да останеш жив и здрав, без капчица пролята кръв. Чудо? Не знам. Според мен беше знак, че човек трябва да спре. Аз отдавна бях спряла. И той най-накрая се осъзна и спря. Съдба.

Радвам се, че тази разрушителна връзка приключи. Благодарна съм и ще помня прекрасните моменти.
Надявам се, че скоро ще срещна моята половинка в живота.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker