Оженихме се, без да мога да ? предложа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Оженихме се, без да мога да ? предложа
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 3126 пъти
Женен съм от 7 г. за най-пркрасната, чиста и умна жена. Не съм романтичен лигльо, но тя ми е една сбъдната мечта, защото е точно жената, която винаги съм търсил. Преди да се оженим имахме дългогодишна връзка и вече се виждах как и предлагам скоро. Бях започнал да мисля разни сценарии, за да бъде изненадана и за да се почувства наистина специална в този момент, не че през другото време не е.

Само че точно тогава се случи нещо лошо и някои хора искаха да се оженим на момента. Не че нямаше да го направим и по принцип, но просто ни оказаха натиск и ни принудиха да го направим веднага. Аз бях бесен, защото се почувствах притиснат, а това е нещо, което очаквах с такова нетърпение. И в яростта си направих голяма глупост, с която не се гордея и до ден днешен ми тежи много, но за съжаление не мога да върна времето назад, за да се поправя.

Отидохме да купим годежен пръстен за нея под натиска на въпросните хора. Дори не я пускаха да излиза от къши, а беше пусната само за да се купи пръстена и нямаше да я пуснат вкъщи без него. Абе абсурдна ситуация.

Не отидох да го купя сам и да я изненадам, отидохме двамата. Докато пътувахме с колата, аз си мислех, че съм притиснат, че съм принуден да го направя, бях бесен на онези хора и на ситуацията. Спрях колата пред бижутерийния магазин и в този момент тази ярост ме спря да сляза и да отида с нея. Тя не е виновна за нищо, но реакцията ми не беше към нея, а към ситуацията. Само че не осъзнавах в яростта си колко я наранявам и нея, а тя също не се чувстваше добре от принудата.

Бях и доста млад, но това не ме оправдава. Горчиво и дълбоко съжалявам за следващото, което направих. Дадох ? пари и я пратих сама да отиде да си купи пръстен, защото нямам сили да го направя. Тя не каза нищо и отиде, не показа колко обидена се е почувствала, но аз едва по-късно осъзнах какво всъщност съм направил.

Е, в крайна сметка се сгодихме и на следващата година оженихме. Само че вече 8 години това не ми дава мира и не мога да се понасям заради тази си постъпка. Това също ? беше мечта. Извиних ? се, тя ми прости, но въпреки това някак в мен остана една празнота, нещо неизживяно, нещо недовършено. Рядко ме боли за нещо, но това не ми излиза от ума вече 8 години. От тогава не сме говорили по темата, но съм убеден, че това я е наранило и може би се сеща за това от време на време, макар че ми е простила.

Имам една молба към вас. Мислите ли, че има възможност по някакъв начин поне до някъде да компенсирам грешката си и да я накарам поне наполовина да почувства това, което би почувствала при едно истинско предложение от сърце? Тя все пак го заслужаваше, а аз бях пълен идиот в този момент. Бих дал всичко, само за да се върне това време и да поправя грешката си, но за съжаление няма как да стане.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 2f71528762
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам какво ужасно се е случило, освен да сте сторили „белята“, но това не обяснява поведението на роднините ?... както и да е.
Да, можеш да направиш някакъв жест за нея. Например можете да повторите процедурата. За църковен брак съм съгурна, че можете да го повторите, а ако нямате - каква по-добра възможност? Отиваш - купуваш нов пръстен, правиш серенада с китаристи под балкона и ? предлагаш.
Дори да имате вече и църковен брак, можеш да говориш със свещенник за повтаряне на обета - няма проблем.
Ако не сте религиозни - направи някаква „сватба“ с най-готините ви приятели в кръчма - да има някой с реч, който да изпълнява ролята на общинския служител и така - повтаряте обета пред хората, които са ви важни и НЕ КАНИШ РОДНИНИТЕ, които навремето са ви провалили празника.
Ако имате деца ще е по-интересно дори - можете да ги включите в новата церемония
Всяко зло за добро - сега поне можете да се ожените истински, така както винаги сте искали и всеки ще знае, че е истинско.
Иначе не виждам проблем - с моят съпруг се карахме, когато той изкара пръстена. :) и после се размотавахме почти 2 г. със сватбата.
Важно е как се държиш с жена си в ежедневието, сватби-матби са за 1 ден. Добър баща ли си, добър съпруг ли си - приятел ли си - това е важното. Пръстени и сватби не са важни.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bd891bd960
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отиди и вземи друг годежен пръстен, предложи й наново обясни и защо го правиш, абе като по филмите. Естествено не е нужно наново да се жените, това си е нещо лично ваше, символично просто.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3d8c881bff
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Оо, дa! Ех, че хубaво:-)
Предложи и сегa! Подготви мястото, моментa, сегa я познaвaш дори още по- добре, ще знaеш кaкво нaй- ще и хaресa.
Купи и годежен пръстен ( въпреки другият) и я помоли дa се омъжи зa теб. Нaпрaвете с приятели някaквa вaшa си символичнa свaдбa, нa която дa подновите обещaниятa във вярност и любов.
Подготви приятелите предвaрително, купете и тaйно специaлнa рокля, не е зaдюлжително дa е скъпa, просто дa я нaкaрa дa се почувствa специaлнa " булкa ". Предложи и по нaчин, който дa и спре дъхa, когaто кaже- ДA, веднaгa я зaнеси нa ръце дори дa обличa роклятa и дa си се " жените " нa мигa сред предвaрително готовите и очaквaщи ви приятели:-))).
Ех, че ме рaдвaт тaкивa теми.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 162757c691
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами на годишнината ви от сватбата направи това, което си искал преди години. Организирай всичко по твой вкус и точно както би желал да се случи. Няколко дни или седмица преди годишнината и предложи - романтично, нежно и по начина, по който искаше да го направиш преди.
Гарантирано, че ще я изненадаш страхотно и ще постигнеш това, което искаш.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d1ced9d574
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За Бога, човече, какво изобщо се чудиш! Не губи повече време, купи пръстен и и го поднеси романтично! Изненадай я - изобщо не знам, как не си го направил, още щом си осъзнал грешката. Подари и този специален момент. И на нея и на себе си. Идея нямаш, какъв късметлия си. Няма нужда да каните приятели и роднини, нека си бъде ваш личен момент :) И стига чака и се чуди, ще видиш колко по добре ще се почувствате и двамата!

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f21e1e13a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Нищо непоправино не е станало, важното е, че си разбрал грешката си а тя ти е простила. Никога не е късно за предложение, стига да го направиш точно така, както си искал тогава. Просто се разведи с нея и и предложи след това да се ожените наново :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c21ce92259
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе човек.. важното е че сте заедно и сте го желали, а сега е факт. Иначе сценки можете да си правите всеки ден ако искате - то да се явиш на бял кон с диамантен пръстен, а тя да припада от кеф докато пърха с ветрилцето...
Я си живейте живота и гледайте напред! Направи и изненада, вечеря, торта за рождения ден. Говори й само хубави и позитивни неща, и колко я обичаш. Заведи я на концерт - рок или симфонична музика, каквото слушате там... Всъщност, не ги ли правите постоянно тези неща, нали живеете заедно?
Какво си се вторачил в някакъв отдавна отминал момент от миналото? Нещата се случват тук и сега! Отношението ви един към друг трябва да се основава от това какво правите сега и какво сте правили година-две назад, а не какво било станало преди 7 години под натиска на някакви идиоти... то сигурно още деца сте били тогава! И тя да не е луда да очаква от силно стресиран и огорчен човек, при това без житейски опит, да реагира адекватно? Грешките са затова - да си изважда човек поуките от тях, след което да се прощават и да се забравят.
Хората по-горе са ти дали супер идеи. Действай, или поне се успокой и недей да вършиш глупости - да се чувстваш виновен и да си тровиш нервите заради отдавна отминали неща, при положение, че в момента всичко е наред.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c51606fcf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Автора

Благодаря за бързите отзиви. Честно казано, мислех, че ще ме подложите на сериозни критики.

Иначе вероятно ще и предложа на някоя годишнина, но ми се ще да е на 10-годишния юбилей. И няма да е с роднини, а ще си бъде само наш си личен момент. Най-много дъщеря ни да присъства, само че не знам как да и обясня защо го правим чак сега, понеже не искам да се настройва срещу никого.

Притесненията ми са дали няма да бъде някак след дъжд качулка и дали ще се получи желания ефект.

Отворен съм и към идеи за предложение. Тогава мислех да я поканя на вечеря в ресторант и тайно да пусна пръстена във виното ? и тя да го види, след като го изпие. Обръщам се към дамите по-скоро, за да питам би ли им допаднало подобно предложение.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c51606fcf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Пак от автора

Малко ми олекна, като споделих, защото това е моя тайна, с никого не съм го споделял толкова години и никой не знае как се чувствам, дори и тя. Добре, че има такива сайтове и хора като вас. Благодаря за разбирането!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3f821d692e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В крaя нa вечерятa с десертa, в чaшa с шaмпaнско е еднa идея по- ромaнтично.
Зaщо дa те критикувaме aвторе, женa съм, но рaзбирaм зaщо тaкa си се пичувствaл, все пaк не е трябвaло дa и отнемaл тaзи минуткa щaстие, зaщото и тя е билa не по- мaлко " зaдушенa " от ситуaциятa. Ето, рaзкритикувaх те:-)
Имaм и други предложения- пръстенa в зaмрaзенa бучкa лед и в питие, в устaтa ти и дaден в целувкa, в цвете.
Все пaк според мен не чaкaй 10 годишнинaтa ви, предложи и сегa, другото и без товa ще си е годишнинa и дa не смесвaш, нaли товa е идеятa, дa и подaриш нов, рaзличен спомен, некa е в друг ден.
Кaквото и дa решиш в крaйнa сметкa, щом го прaвиш с любов и желaние, ще се получи.
Успех!

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7c4b5069e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Купи й диамантен пръстен, много ще я зарадваш. Мисля, че повече ще се радва, ако усеща обич, вместо дрънкулки.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3661a32d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вземи нов пръстен и го направи така, както си искал. Питай я, ако имаше шанс пак да избере, какво би избрала. Накрая ? кажи, че това си искал преди осем години и от тогава това не ти е давало мира. Вярвай направено сега, мисля, ще е още по-емоционален момент. По-добре късно от колкото никога. Сигурна съм, че за нея този жест сега може би ще е дори още по-ценен. Какво като нещата няма да са точно по реда си, нима в щастието, в истинската любов има ред.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0b79fb1100
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не чакай 10 годишнината, направи го сега, защото днес ни има, а утре не се знае.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d58cd93646
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не чакай десетата годишнина! Направи го без повод, за мен като жена би било по-значимо. Защо да чакаш празник, като живота ти с нея всеки ден е празник? ! Купи букет рози, сложи пръстена в една от розите и й го подари. Бъдете щастливи :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0eb8799d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Да подариш пръстен в шампанско или в храна е най - тъпото нещо на света, по простата причина, че жената може да го глътне и да се задуши. Статистиката на тези инциденти не е никак малка. Пък и е толкова банално. За три години все ще измислиш уникален и безопасен начин да й дадеш пръстена. Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: edb8b1a878
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ами според мен направи така, че да е специално и за двамата.
Отиди и купи прекрасен пръстен със камък сърце (не е задължително да е сърце, но... ). Купи любимите нейни цветя и бонбони-мерси ( като в рекламата-мерси, че те има). Заведи я на някое тихо място, където да сте сами и да е много красиво, зависи къде живеете. Поръчай фойерверки като ти каже, , да'' пусни ги (някои приятел наеми за това, или друг човек да му платиш, но преди да я попиташ - Щом и подадеш бонбоните и цветята кажи (нещо от сорта)---Мерси, че те има любима, ти направи животът ми по-красив и от ден на ден аз осъзнавам какъв късметлия съм, че те има. Искам да ме радваш всяка сутрин с красивата си усмивка и гласа ти нежен да ми прошепва добро утро! Искам те любима моя, искам те всеки ден до мен, прости на глупака грешен, защото измъчвам се аз, огън в мен душата ми гори, без теб като факла аз ще изгоря, но и и да го сторя с последна сила ще изкрещя ОБИЧАМ ТЕ ЛЮБИМА. (Не съм много по хубавите думи, но само ти давам пример). Важното е да я зарадваш, защото сватбения ден на една жена е много специален за нея. Кажи някакво стихотворение или пък думи излизащи ти от сърцето. Накарай я да се почувства като принцеса, а след като кажеш, направи нещо подобно. - Извади и пръстена и кажи - Моля дай ми възможност да се поправя. Знам сгреших, но любовта ми към теб е по-голяма от звездите на небето. Ти си ми всичко! Моя вселена! Мое слънце! Мой нежен порок! Букета отляво притискам и стоя пред тебе ням. Отдай сърцето си любима на мен ти го дай! Навеки аз ще те обичам, кажеш ли ти, , да''! (Нещо подобно) Като каже, , да'' вземи я на ръце и я завърти леко и кажи за последно - Аз несъмнено съм най-щастливия мъж на света! (Но преди това трябва да си подготвил всичко булчинска рокля с нейния размер (естествено). Някоя градина (не е задължително градина де, може църква, зала или пък нещо друго). Но ще е хубаво, ако до там където се жените, по пътя да има наредени цветя или свещи да е украсено с балони с формата на сърце и една тиха, нежна музика или пък любимата и песен, за да може да запомни този ден чрез песен). Нещо подобно направи трябва да ти излизат идеите от сърцето. Не съм много по романтиката, но ти давам пример. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0cbc0003dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Гледaй сaмо дa не се зaдaви! :))))) Не чaкaй, a действaй, инaче е добре зaмислено дa го нaпрaвиш нa юбилея!
Между другото дъщеря ви нa колко е? Мaлкa ли е, зaщото aко е можеш дa включиш и нея в предложението. Но дори дa не е, не пречи и тя дa учaствa. Дaй й мaлкaтa кутийкa с пръстенa и я нaкaрaй дa изрече думите: "Мaмо, ще се омъжиш ли зa тaтко? ", кaто преди товa, рaзбирa се й се обясниш в любов! Успех! :)

Л.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 347f865b36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Недей да слагаш пръстена в храни или напитки - има вече достатъчно случаи на глътнати по този начин пръстени - ще развалите момента. Просто го опаковай както си му е реда и го поднеси.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e463dbb8b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Щом си готов да чакаш още две-три години до десетата годишнина, значи не те гложди чак толкова много. Аз, ако бях, още днес щях да отида и да й купя един прекрасен пръстен и огромен букет рози, за да я изненадам. Не е задължително да е на някакъв празник, я!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9f629cc96c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ехххххх. Стана ми много приятно от това, че след толкова години мислиш по този начин за НЕЯ.
Понеже и моят мъж не ми е предлагал, аз и след осем години брак все не се чувствам толкова специална.

Подготви всичко: детегледачка, мястото, цветята, думите, каквото там си намислил, педупреди я една седмица по-рано, че искаш да излезете, ако ще е навън, за да се подготви там фризьор, каквото ще ? трябва и го направи. Предложи ? брак. Вземи и годежен пръстен. Дали ще е истински диамант или нещо друго, не е важно. Едно признание, че и сега би я избрал и че тя е твоята жена, това е нещо рядко и ценно. Погледни го така: преди сватбата всеки може, ама колко могат и след това да потвърдят избора си :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 1a96fed1ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Повярвай ми, дори и сега, един романтичен жест към жена ти винаги ще е хубава емоция за нея...
Бъди дискретен за изненадата, че жените лесно разбираме за какво става въпрос. Може да излезете само ти и тя, без детето ви. Уговорете се за някоя вечер и ти излез по-рано, за да й звъннеш на вратата и да я вземеш от тях (вас). Поднеси й букет с цветя и я целуни. Заведи я на вечеря, а после на някоя много красиво място, където има добра гледка, където ще сте уединени и ще можете да говорите свободно един с друг. Тогава можеш да й припомниш случката като й кажеш колко съжаляваш, че не си й предложил подобаващо на времето, но тогава си бил притиснат от обстоятелствата. Затова.... в този момент може да коленичиш и да й поднесеш пръстен и да й кажеш колко я обичаш. Според мен ще се трогне на нещо подобно. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f21e1e13a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Имам една страхотна идея към админите и модераторите на сайта. Хайде във всеки петък да сваляте сайта и да го качвате отново в понеделник! И без това явно сте си "надвили на масрафа" и не ви се занимава в тия дни, защо ние потребителите да се нервираме заради вашия мързел? !

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bc223fcd60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   "Мислите ли, че има възможност по някакъв начин поне до някъде да компенсирам грешката си и да я накарам поне наполовина да почувства това, което би почувствала при едно истинско предложение от сърце? "
- Дааа, има една възможност: да се развдете и направите всичко отначало - само така може да се оправи вече оклепаното.

Другият начин е да подновите обета си както го правят в САЩ примерно: Искаш ли отново да се оженим, скъпа и вадиш пръстенчето със сълзи в очичките...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 70587a0687
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Хубаво си се сетил, но 8г. си чакал, не чакай още 2, 3г. за да не е много късно тогава.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker