Връща ли се всичко на хората? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Връща ли се всичко на хората?
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2890 пъти
Здравейте! Моля, публикувайте историята ми! Преди две седмици приключи и моята връзка. С него имахме планове за живот заедно, планирахме второ море, каква маса ще си купим, обясняваше ми какви планове имал за мен... Трябваше вече да живея с него. Не бях щастлива с него последно време, но си мислех, че той ще се промени и всичко ще се подреди. Това не се случи. Започнахме да се караме и един ден реших да поговорим. Говорихме и накрая се разделихме - не го очаквах честно казано. Обичал ме, но не бил щастлив с мен. Виждал, че и аз съм "много, много нещастна и тъжна". Да, бях тъжна, защото мъжът до мен не ми даде никаква любов, а ми даваше празни надежди. Аз носех тази връзка, аз бях инициативната личност в нея. Взех си вещите - той ми ги върна, но докато ги взема, беше голяма разиграване. Седмица след раздялата му се обадих и му наговорих неща от типа на "преодолях те, не те обичам и прочие, но си искам всичките вещи", та когато си взех и последните неща от него, той ме попита дали всичко това съм го мислила и отвърнах "да", върнах му част от нещата, които ми е подарявал, защото не можех да ги гледам вкъщи, а на него му стана гадно. Нямате представа колко трудно ми беше. Благодари ми за всичко, което съм била направила, оценявал го наистина. Но някак си не ми става по-леко. Тежко ми е много. Изтрих го от всички всевъзможни места. Нито веднъж за тези две седмици не ме пита как съм, дори ми беше казал, че няма защо да го прави, трябвало да продължа напред, а той нямал време да се занимава с такива неща. Сега започва нова работа и показа ясно, че му е приоритет. Само като се сетя как моето семейство го прие и всичко жестове към него от страна и от тяхна - ужасна неблагодарност... и това бях коментирала с него - не бил длъжен да ме уважава. Преди някой да каже, че има друга - не, няма друга. Обича да си стои вкъщи, не обича да излиза навън. Молила съм го, когато е било хубаво времето, ей така да се разходим малко. Не, та не. Били сме ходили на пазар и това ми била разходката. Тук става въпрос за човек, който гледа само и единствено себе си. Оставял ме е толкова много пъти да ходя в студа. Опитвам се да обясня, че въпреки всичките тези неща, наистина го обичах. А сега се чувствам смазана, предадена, обидена. Защо, когато вложиш толкова много в едно нещо, то не се получава? Все още плача, все още страдам. Трудно ми е. Вече започвам да си мисля, че за мен любов няма. Това е поредното разочарование.

Но питам се, как може някой да бъде такъв непукист? Как може някой да те изхвърли толкова лесно от живота си? Едно "как си" да няма... Изобщо връща ли се всичко на всеки?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 97a9acd365
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не разбирам защо искаш да ти се върне всичко на теб авторке?
Ти си инициатор на разговора за раздяла, ти си го напуснала изнасяйки се, ти не си му се обадила да го питаш "как си"? Ти и единствено ти, си казала горчиви думи в лицето му "преодолях те, не те обичам и прочие.... "
Той човека какво е направил, нито първи е поискал разговор за раздяла, нито е казал, че не те обича?

Относно въпроса ти, да, на всеки се връща заслуженото!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ee99933bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   не, не се връща. кой да го връща? кой да следи на кого колко и какво? индусите имат бог на мъстта, ако вярваш в него, ок. той е създаден, за да не мъстим ние. по повод на мъжа - изобщо не си струва чукането по клавиатурата. мъж видиш ли паднал на улицата - прескачаш и продължаваш.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 913cae37ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Трудно ми е било винаги, когато се сблъскам с такива хора.
Когато мислех по-наивно, очаквах, че любовта е мили думи, жестове, нямам предвид скъпи материални дарове, ами едно цветенце, ако ще от липа откъснато, или подарък - бонбонки, нещо такова. И изпращането, когато е студено, разбира се. Аз съм човек, който се раздава, старая се с чувството си за хумор да разведрявам любимите си хора. Не мога да разбера как има такива, които обичат по такъв мързелив начин... Приятелят ти явно си е такъв, по-муден, домошар, а очевидно и склонен към работохолизъм, може би прекалено.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a4e6da502a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Странно, че задаваш въпроси, на които отговорът се състои именно в това, което ти се наложи да изпиташ- съди по себе си бе. Ясно, че отговорът е ДА. Всичко ти се върна с тройно по-голяма сила. А и уродливото, инфантилно лекеменце, което единствено остана да ти прави евала, също дойде като бонус към ''разплатата''. Отвсякъде си за съжаление. Наистина- горкичката.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 1902685299
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   "Тук става въпрос за човек, който гледа само и единствено себе си. Оставял ме е толкова много пъти да ходя в студа... Защо, когато вложиш толкова много в едно нещо, то не се получава? "
Съжалявам.
Само не знам защо такова заглавие си сложила. Очакваш нещо да му се върне ли?
Хората често правим грешки подобни на твоите. Прибираме вкъщи кученце (образно казано), отглеждаме го и очакваме то да мяука и да лови мишки. Обаче кученцето расте, расте, но не мяука, а лае, мишки гони само в краен случай и т. н. После сме разочаровани, че кученцето не може да се катери и по покрива... :)
Разбра ме, нали?

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c14d86ec2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ех, миличка, колко ми е познато. В моя случай се появи и друга жена може би седмица след като се той се раздели с мен. Предполагам всичко е било добре планирано. Тежко е, знам. Изгубих почти 3 години от живота си и безкрайно много искрени чувства и мечти. Аз мисля, че в живота за всеки идва ден. Няма да съдя никого, нито ще раздавам справедливост. Не си заслужава. И не мисли, че толкова не му пука. Предполагам, че не спи добре нощем и вътрешно се изяжда и се връща към всичко и твоя и моя човек. Да в случая те продължават живота си все едно нищо не е станало. Но стана - аз пораснах и вярвам, че съвсем скоро ще се появи моя истински МЪЖ. Пожелавам ти да опиташ да се успокоиш. Този човек дълго те е наранявал и ти не го обичаш. Ти обичаш твоята идея за това, което е могло да бъде. Продължи напред, колкото и да ти е трудно сега. Аз постоянно мисля за това, което ми се случи, така че знам колко е трудно. Съвсем скоро ще бъдеш спокойна и щастлива, размисли трезво. Той не те заслужава.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 52104c61ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   не разчитай на това "да му се върне", каквото и да значи това. може да стане така, че някоя да го зареже и да страда, но може и да не стане, а дори и да стане, това е слабо утешение, повярвай.
просто приеми, че това е част от живота, част от пътя, който е трябвало да извървиш. не си прави генерални заключения като това, че няма любов. има, просто още не си я срещнала.
Ж43

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: cc41cdfe07
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Влезнах набързо, защото съм изморена, извини ме, че няма да прочета цялата ти история, просто исках да ти споделя, че всичко наистина се връща. В моя случай не ставаше въпрос за любовна връзка, а за приятелство, но пак е показателен, че поговорката е в пълната си сила. Някога, имах най - добра приятелка. Бях толкова всеотдайна и никога не бих я излъгала или наранила, но тя най - подло ме изигра, обиди, замени с други "приятели" и в един момент просто ме игнорира по грозен начин. Сега след години, когато вече сме жени, нейните приятели, заради които тогава ме остави са вече женени, с деца, или си имат други приятели или просто си живеят живота ходейки на работа и гледайки себе си и семейството си, а тя е сама, бременна от някой, с който не живее и не е в интимна връзка, нещастна, с наднормено тегло и гледа в земята когато се разминем... Всичко се връща! Аз вече не вярвам в приятелството, но поне имам утеха, че тя си го получи, защото беше лош човек, а и не вярвам да се е променила... И при теб ще се наредят нещата!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 1448a7700f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Върнала си му подаръци? Изтрила си го от всевъзможни места за контакт? Само седмица след раздялата си му казала по телефона, че си го преодоляла и не го обичаш, както и че искаш да се изнесеш колкото се може по-бързо? Ами, да ти кажа съвсем честно, това са много, много гадни жестове.

Но от друга страна, те разбирам. Чувствала си се наранена, наранено ти е било и егото. Предполагам си изпитала инстинктивна нужда да си запазиш достойнството като ВЪНШНО се престориш, че раздялата не те е засегнала, което е съвсем естествена реакция.
Само че, разбери следното - напълно е възможно да е вярно същото и при него. Горепосочените "гадни" жестове, които си направила при "самозащита", са били достатъчно силни и той да предприеме същата тактика - тоест, да не ти се обажда. Да фокусира цялото си внимание върху новата му работа. Въобще, все неща, чрез които ВЪНШНО да покаже, че не е по-слаб от теб и също е способен да те "преодолее".

Относно жестовете на родителите ти: пак честно да ти кажа, наистина не е причина да уважава ТЕБ. По-скоро е причина да уважава ТЯХ. Пък и дори да те уважаваше заради нещата, които РОДИТЕЛИТЕ ти са направили... то това любов ли е, наистина?

Най-важното ми впечатление оставих за последно: струва ми се, че и двамата все още изпитвате чувства един към друг. Струва ми се, че просто "разговорът" помежду ви се е отклонил от главната тема, която е: "Искаш ли да запазим връзката си? Ако да, какво искаш от МЕН, за да се чувстваш щастлив? " Последният въпрос трябва да се зададе и от двама ви, защото просто НЕ СЪЩЕСТВУВА дълготрайна връзка БЕЗ компромиси и от ДВЕТЕ страни.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 148327745e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти не си го обичала въпреки всичките му недостатъци, ти си се надявала да се промени. А хората не се променят. Не е виновен той че е бил себе си и не ти дължи нищо за това че си с разбито сърце. Ти сама си каза че и преди това не си била щастлива с него. Мъжете много се подтискат когато виждат че не правят щастлива жената до себе си. По нащата логика очакваме промяна, но по тяхната следва раздяла. Нашата грешка е че се жертваме за мъжете и очакваме резултати от това. Но любовта не е да се жертваш, любовта е когато и двамата сте щастливи заедно.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7c0ac3a189
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Така, както си описала ситуацията, всъщност си извадила късмет. Съвместният живот с подобен човек въобще не би бил лесен, а и по-зле щеше да става.
Той остава в миналото ти, защото, сигурна съм, че в бъдеще те чака някой по-подходящ!
Не знаеш какво печелиш, когато губиш. :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 02755221e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами зависи, може и да му се върне, но може и да не му се върне. Зависи от неговото държание занапред със следващата или следващите с които, ще бъде. Зависи и от другата, която ще е с него, какъв характер е. Ако е убил, задължително ще му се върне, ако е откраднал или пребил някого също. Но ти по добре не се питай това-дали ще му се върне. Гледай си живота и го премахни от мислите си. Отвори нова страница в живота си и благодари, че сега е станало, а не някога когато, ще те боли още повече. Вземи си нужната поука и не се терзай, защото с терзанието си навреждаш по безумен начин, а не го заслужаваш това. Не го заслужаваш!
Орфей

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 98f3f666e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Хората са заедно.. после се разделят и това е животът. По това, което си написала мисля, че няма за какво да съжаляваш, защото такъв човек не ти трябва и не си изгубила нищо, просто един кратък период от живота ти, който предполагам те е научил на нещо. Не губи вяра в любовта и си подари малко време за себе си, защото досега като че ли си живяла само за него. :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a3747dae07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Е, какво повече искаш? Нали сте се изяснили.
Или искаш да продължиш с агонията дорде си жива.
Време е да си настроиш мозъка на друга вълна, макар, че това трудно става. Време е нужно, дай си го и уважавай повече себе си. Вкарай си малко друг ред в ежедневието, като изключиш неговото участие в мислите си.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 307754e3bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Много обичам да гледам и слушам енергийни вампирчета като тебе, дето са им вързали хоботчето на фльонга! Или даже на са им го вързали, ами ТЕ САМИ са си го вързали, правейки се на много велики...

И какво, мислеше си, че ТОЙ ще страда неописуемо по тебе, ще дойде влачейки се по корем в краката ти да моли за прошка и да се кълне, че ще се промени? Всъщност страда този, който е смукал - на гнидата ? е кофти, а не на човека, който се е отървал от нея!

Виж само колко пъти си употребила личното местоимение "аз" в писанието си и ще разбереш колко голямо е егото ти... Тя правела, тя хранела всичко... Дори нямам нужда да изслушам версията на бившия ти приятел за сличилото се, за да продпбия някаква обективна представа за нещата - такива като тебе са ми пределно и безнадеждно ясни.

"Ужасна неблагодарност"! - ха-ха - Крадецът вика: "Дръжте крадеца!".

Хората не само изхвърлят гнидите от живота си без да им мигне окото, ами дори ги заливат с гас и ги запалват! Радвай се, че на теб ти се е разминало..., засега...

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: aa73a241d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не мисля, че има какво да му се връща. Той просто е бил себе си, както вече са ти писали по-горе. Не можеш да обвиняваш някого, че е себе си и да очакваш да се промени заради теб. Съжалявам, че ще го кажа, но той изглежда е по-зрял от теб, защото навреме е усетил тези различия между вас и приема нещата по-спокойно, докато ти се измъчваш за нещо, върху което няма как да повлияеш.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 8ff6b982d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Подкрепям номер 15.
Ти си му съсипала бъдещето и на всичкото отгоре искаш да продължава да страда за теб.
Боже, опази ме от такива!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bb69e5a80f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз само се чудя на жените?

Като срещнете мъж, който прави за всичко за вас, накрая ви омръзва и даже се влюбвате в друг.

Ако пък се съберете с някой отракан женкар, непукист пак се оплаквате, но и страдате за него и мислите как да си го върнете, и най-странното, е че не мислите за друг! Само той ви е в главата, харесва ви да ви разиграва.

Аз разбрах само, че на една жена не трябва да и показваш, че си и в кърпа вързан и влюбен до уши в нея.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 2e83894147
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Ти си си направила всичко и накрая се изкарваш жертвата... за съжаление този механизъм при жените е широкоразпространен.

Не разбирам обаче заглавието... Предполагам, че таиш злоба и искаш съдбата да го нарани - ами не става така.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7241add309
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   НЕ знам дали се връща или не, но и да се връща, не е твоя работа, има си господ или вселена или там каквото е, за да се грижи за тази част. А ти просто си живей живота и не се натоварвай с миналото, защото сама на себе си причиняваш болка така.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7241add309
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Не живей в миналото с някави обиди, миналото е илюзия. Само СЕГА е реалността, живей само в реалността и не се натоварвай обиди от миналото, нито с очаквания от бъдещето.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 24252b00f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Всичко се връща разбира се. Вярвам и винаги съм вярвала в това и както аз съм наранявала по същия начин се е връщало обратно на мен. И вярвам, че тези които са ме наранили ако не са изпитали същата болка до сега някой ден ще я изпитат :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 24252b00f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Всичко се връща разбира се. Вярвам и винаги съм вярвала в това и както аз съм наранявала по същия начин се е връщало обратно на мен. И вярвам, че тези които са ме наранили ако не са изпитали същата болка до сега някой ден ще я изпитат :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker