Разбита на хиляди парчета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Разбита на хиляди парчета
преди: 13 години, 10 месеца, прочетена 3911 пъти
Възможно ли е да отдадеш целия си живот на един човек, да загърбиш собствените си амбиции, желания в името на семейството, да родиш дете, да се будиш и заспиваш с този човек...и един ден просто да осъзнаеш, че той никога не те е обичал. Искам някой мъж да ми каже какво Ви подтиква към изневярата? Та ако съм унищожила сегашното си семейство да знам за другия път какво да не правя. Бях там плътно и неотлъчно до него във всичките му понякога безумни инициативи. Гледах детето, ходех на работа, учех, давах си цялата заплата за семейния бюджет, редица пъти съм била сама докато си пие с приятели, включителни и без пари за лекарства на детето, тъй като се е случвало понякога внезапно да се разболее. Никога не съм си и помисляла да му изневерявам, защото го обичам адски много и изведнъж, както ти се кълне в любов месец по- късно ти сервира, че не ставаш за нищо, че нямаш никакви качества като жена и други епитети, които ще Ви спестя. Естествено има друга жена...и какво от това. Оказва се дори, че другата не ми е проблем, проблемът е в това как може да загубиш всякакво уважение към жената до себе си, да я унижаваш и обиждаш, когато ти не си съвършен...когато редица пъти си бил някъде другаде, когато си си изпил последните пари без да се замислиш за детето си и изведнъж имаш наглостта да твърдиш, че жената до теб е неудачник, защото не вземала по- висока заплата и не ти обзавела жилището. Как когато и кажеш, че имаш друга да очакваш тя да го приеме нормално, ако има чувства. Не е ли безумно нагло да и кажеш, че имаш любовница, а след това да заявиш, че тя трябва да се бори да те спечели, защото разбирате ли, новата е някак си с повече амбиции и доходи, тя все е по- достойна. Не е ли извратено за човек да падне толкова ниско, не съществуват ли думи като извинявай, сбърках, дай ми още един шанс. Колко трябва да си нагъл и самоуверен, за да се държиш така. Кажете, аз вече нямам думи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 10 месеца
hash: 603af3dc98
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам болката ти. Не мисля, че имаш някаква вина, нито си такава, каквато те нарича мъжа ти. Сигурно го казва, за да успокои собствената си съвест, че е имало причина да кръшне.
Не мога да те успокоя. Такова нещо не се приема философски, то трябва да се изстрада. Съчивствам ти и се надявам каквото и да става сега, след време да се окаже, че е било за добро.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 28fc16cf3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А защо ги търпите тия боклуци, защо сте страхливи и малодушни?! Пращай го тоя тъпанар да си ходи при любовницата, или ти си вземай чуковете и детето, и се махай, какво има тука да разсъждаваш дали било редно, или не е редно.
ДА, не е редно. И какво? Ще продължаваш да си седиш там и да търпиш гнусотии и обиди...ти сама каза, че те обижда...и да разсъждаваш колко е нечестно и нередно. Така и детето ти ще се мъчи. Да не мислиш че му правиш добро на детето, като седиш с тоя глупак?! Като не те обича и не те уважава и не се грижи за детето, ти що щеш там? ЗА КАКВО ТИ Е?!?

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: b6ee41fa9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Разбирам защо си задаваш толкова въпроси, макар да знаеш отговорите им. Защото си различна от него и не би постъпила толкова подло и безотговорно. Но приеми, че хората са различни. Той не е замесен от твоето тесто, а ти може би не си го разбрала навреме. Сега виждаш истинската му същност и те е яд, че не си разчела знаците. Заблудил те е, омаял те е, повярвала си му. Изиграл те е и сега си сама. Но ти си силна и благородна жена и ще се оправиш в живота. Вярвам, че ще срещнеш достоен човек, който да оцени качествата ти. Спаси се от пропадналия съпруг и търси път нагоре, към по-светли хоризонти. Не му позволявай да те завлече на дъното, в тинята. Нека сам тъне в морално разложение.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 4d06fe2e68
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №2 лесно се дават такива съвети, но когато си бил с един човек толкова дълго,когато си делял и радост и болка с него, когато си обичал и безрезервно си му вярвал, когато имате дете, не е толкова лесно /не казвам невъзможно/ да махнеш с ръка и да забравиш. Тук дори не толкова става въпрос за това, че един /пореден/ брак ще рухне, а за това, че нещо толкова съкровенно за тази жена си е отишло завинаги. За тази наранена душа няма лек. Както и да продължи напред раната остава . Не е страшна дори толкова и самата изневяра според мен, но е страшно духовното предателство. Това, че той е забравил и загърбил всичко... И все пак живота трябва да продължи. Понякога има толкова много горчилка в него, че трудно можем да я преглътнем. Пожелавам на всички така изстрадали хора да не позволят на болката да ги сломи, да не променат собственото си аз и да продължат да вярват в доброто!!! Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: a736abf87a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Вече го направих, събрах си нещата и да ме няма. Омръзна ми за всичко аз да съм виновна. Омръзна ми да се надявам, че нещата ще се оправят. Той така се оплете в собствените си лъжи, че вече сам не знае какво е лъжа и какво истина. Все се мислех за интелигентен човек, а не мога да се справя със собствения си живот. И това постоянно чувство на вина, което ме преследва. За него аз съм виновна, аз съм го подтикнала да отиде при друга, защото все съм имала някакви изисквания. Под изисквания разбирайте да го чакам за вечеря и да го няма или в моментите, когато е без работа да е в джобс.бг, вместо в скайп, или да стигна до там, че да му звъня по телефона, след като отдавна е трябвало да е вкъщи. След последния ни разговор разбрах, че има нещо генерално сбъркано в разбирането му за семейство. Уважението било да ти е пълен хладилника, а дали е пълен е друг въпрос, уважението било всяка жаба да си знае гьола- жената е жена, а мъжът е Мъж...Аз не трябва да се интересувам къде ходи по нощите, с приятели е...в наши дни било нормално в понеделник да се прибиреш в полунощ или след това...нормално...а аз къде съм, прибирам изстиналата вечеря. Правя го заради всички жени в моето положение...никога повече няма да позволя да ме унижават, никога, каквото и да ми коства, защото и сега го мисля...и сега лягам и се събуждам с мисли за него. Желая му да сбъдне всичките си мечти, да има семейството, което аз не му дадох и дом, който аз не му подарих. Искам само спокойствие, за да си възстановя нервите, че другата няма да гледа моето дете. И кажете ми в 21 век живеем, може ли хората поне в раздялата си да бъдат достойни. Ето аз си тръгнах, нищичко не взех освен дрехите си и играчките на детето ми. Помолих да запазим добрият тон, защото все ще имаме някакви контакти заради детето...Няма такова нещо-повече не искал да ме вижда, да не чакам подкрепа от него в живота си, щял да си смени телефонния номер, та никога повече да не ме чуе и ако ме срещне някъде щял да ме подмине. Ето това остана след осем години на съвместно съжителство...презрение...колко сме жалки в стремежа си да се оправдаем. Още утре новата му жена щяла да се нанесе у нас и да започне новият си живот...цялата тази помия, защото този път се опълчих и не преглътнах страха си да съм сама...Имам дъщеря, правя го и заради нея, искам да и покажа, че трябва да вярва в себе си и утре, ако попадне на такъв мъж да го разкара много по- рано, а не като майка си страхливката след като не и остана нито гордост, нито самочувствие. А толкова много го обичах...

 
  ...


...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: ec7314cc6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Правилно си потъпила,сега само продължавай напред

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 393b4ab38e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Възхищавам ти се, момиче! Не, ти не си страхливка. Ти си
силна жена с много трезва мисъл. Дерзай и си оправи живота. Сигурна съм, че ще успееш!

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: a736abf87a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От "Разбита на парчета"Коментар № 5 също е от мен... Благодаря на тези, които прочетоха историята ми и изказаха мнението си. Не можете да си представите каква подкрепа е това за мен сега, когато стоя до дъщеря си и се питам как да и отговоря на всички въпроси. Та тя е само на пет годинки, а говори и поставя така въпросите си сякаш не е дете...Точно заради нея си тръгнах, аз може би щях да намеря още сили да се унижавам и да моля да ме обича някой, който отдавна не знае смисъла на тази дума...Благодаря Ви!

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: b6ee41fa9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Прекланям се пред теб! Как искам и моята мила майчица да имаше вярата в себе си и да се обичаше достатъчно, за да не се обрече на мизерно, нещастно съжителство с баща ми...цял живот ритници, шамари, обиди и унижение. А тя милата е като мравчица добричка - всичко поема и гък не казва. Тази жалка картинка е най-страшната и болезнената за една дъщеря. Не позволявай на момиченцето ти да живее с твоето нещастие. Спаси се от него и бъди щастлива заради детенцето ти. Вярвам, че ще успееш!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 28fc16cf3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм 2. За какво съжаляваш? Постъпила си правилно: по-добре късно отколкото никога. Детето ти ще бъде по-щастливо и спокойно без такъв "баща" и без такива "любовни отношения", със сигурност.За изстиналата вечеря, която си прибирала: мъка ми е за това нещо, мъка. Къде ти е интелигентността щом си му била и домашна прислужница на тоя...жалък тип, долен, жалък и безотговорен.Но както и да е...радвам се за тебе.Това ще те научи да не бъдеш прислужница на мъжете. Детето ти ще порасне добър, честен и стойностен човек далеч от такава пагубна среда и от това да му се поднасят нещата наготово.От все сърце ти пожелавам УСПЕХ.

 
  ...

...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 6437aa013a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Жената трябва да запази своето Аз във връзката, а ти си го загубила. Да запазиш себе си, докато си до някого е въпрос на баланс. Сама си го научила така...извинявай ако звучи грубо, но малко по малко си му позволявала да те мачка, до толкова че ти самата да загубиш самоуважение.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 8076b6045c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Браво мила.Аз бях и може би все още съм в това положение.Но нещата се менят и колелото се върти.В момента работя ная две работи,вземам два пъти по-вече нари от копелето.Купувам си каквото искам и правя каквото желая.Нали според такива мъже/като моя и твоя/"който плаща сметката той поръчва музиката".Не давам никакви обяснениея и пари не му давам-е хладилника е пълен нали?!Уморена съм адски ,но съм духом свободна.И знаеш ли какво-отдавна престана с любовниците си-съвършените.Но по-важно е,че на мен изобщо не ми пука-нито за него нито за изневерите му.Нека му.Изобщо не ми е жал,че няма пари за кафе или да си зареди колата,която впрочем аз плащам.Нека да е щастлив с мерцедес пред блока,но на паркинга.нека няма пари за зъболекар.Аз бях"грозна мърша" и нека хубавиците и отраканите любовници да му помагат.Ако те не могат,то аз боклука още по-малко мога.Браво на теб.Браво.Не всички жени в нашето положение имат твоята сила и моя инат.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: ff77b0c3ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 1 много добре ти го е казал -ТРЯБВА ДА ГО ИЗСТРАДАШ. Имах доста дълга връзка.Тази връзка ми взе най-хубавите години, и нямам нищо от нея, нищо не ми остана, остана една сломена душа, една прекършена душа, без дете , без семейство НИЩО.Мила аз след 15 годишна връзка, чух подобни думи , че съм била дебела, че нищо не съм разбирала И НАЙ-СТРАШНОТО, ЧЕ НИКОГА НЕ МЕ Е ВЪЗПРИЕМАЛ НАСЕРИОЗНО, повярвай ми след като чух тези думи това ме сломи, но неможех да пордължавам в тази агония, НЕ. сега незная как стоят нещата при него, имаше край с въпросната, но по-важното беше, че аз избледнях в очите му, аз бях тази която нищо не знаеше и можеше.МЪЧИХ СЕ МНОГО, ПОВЯРВАЙ МИ, НО НЕМОЖЕХ ДА ПРОДЪЛЖА И СЛОЖИХ КРАЙ

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: da75bce988
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Разбита на хиляди парчета: Вички сте прави, всичко, което сте написали е жестоката истина. Този свят не е за слабите, всеки трябва да запази собственото си аз и да не позволава да го унижават. Живях в ада и още не съм се отървала от старите рани, боли ме да знам, че е с друга, но това ми помага, помага ми да оправя собствения си живот. Ще мине време и ще е само спомен от миналото. Гледам го и вече не знам дори дали го обичам, питам се възмижно ли е така лесно да се заличи една любов, един съвместен живот. Копнея за момента, в който сърцето ми ще стане камък...тогава и аз ще заживея нормално като другите, без емоции...

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: b7c7f7a772
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Мила моя..................Аз имам същия мъж в кавички-БОКЛУК....
Повярвай ми- ТОЧНО В ДРУГАТА Е ПРОБЛЕМА,ЧЕ Я ИМА ИЛИ ПОНЕ ОТ ТАМ ПОЧВА.............Ами помисли от там първо-ако те уважава (поне това0 да не говорим за други работиІ дали изобщо ще го направи..................Уфффффф уморих се, тук срещам толкова такива истории, не сме само ние.....просто трябва да си"тръгнем" няма оправия,каквото и да си говорим.....
Късмет!!!!!!!!!!!!!!
Студена планина...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker